İçeriğe Yönlendir

Ev Tipi Cng İstasyonu

Ünal Doğar

Recommended Posts

LPG yi arabada kullanırsanız / satarsanız farklı vergi ödersiniz, mutfakta kullanırsanız / satarsanız farklı vergi ödersiniz. Hatta mutfak tüpü olarak satıcam deyip, otogaz olarak satan bazı firmalar bu sayede devleti zarara uğratıp haksız kazanç elde ediyor.

Amerika'dan o aleti Türkiye'ye getirmekte sıkıntı yaşarsınız. Evde kullanırken ödediğiniz vergi farklı. Otomobil kullanıcısına "gıcık" olan devletimiz bunu size yar etmez. Teknik olarak ta (basınç, plan proje, dolum yapabilme, güvenlik) bakımından da sıkıntılarınız olacaktır.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

Özgür Bey vazgeçtim zaten tartışmalı bir konu, ama bulunduğum yere CNG istasyonu açılınca hemen dönüşümü gerçekleştireceğim.Lpg sektöründeki firmaların CNG kitleri de mevcut zaten.CNG ve diğer petrol harici yakıtların gelişmesi ve yaygınlaşması nedense kısıtlanıyor.Hüseyin Bey lada güzelmiş bu arada 60lık 4 tank koymuşlar 50-55m3 gaz alır, 750 km ortalama menzili olur.Şu anki satış fiyatlarıyla yine lpgden yüzde 30 civarı uygun olur.

tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
  Hüseyin Matur yazdı:

Cng'li Lada var. Biz çook geri kaldık.

Lada ne ki Ankara' da belediye otobüsü var CNG yakan.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz

Aracın görüntüsü korkutuyor olsa da CNG daha güvenlidir ve çelik borular vasıtası ile motora iletilir ve kimyası itibari ile herhangi bir kaza veya kaçak anında atmosferde LPG yerde bir tabaka şeklinde kalırken CNG  yukarı hareket ile dağılır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)
  Ömer Tuncay yazdı:

Hocam bence haram filan değil. Devlet 3 liralık mazotu 10 liraya satarken haram olmuyor.

Bence süper bir fikir. Sonuçta onunda vergisini ödüyorsunuz.

devlet

devlet biziz.  tabii ki olmaz o satarken. yolları nasıl yapacak? Okulları nasıl işletecek? memleketi kuru fasulyeyle mi yönetecek. Sen vermeyince işte sokaklar pis, yollar çukurlu orman gibi olur memleket. HA bu benim hakkımdır vermem diyorsan o zaman orman bulup orda yaşamanız lazım. 

Kul hakkı haram değil diyorsanız onu bilemiyorum artık. Ödenmemiş vergi kul hakkıdır. çünkü vergi ile diğer kulların işi yapılır. Padişahın kesesine gitmez.

Erhan Erdebil yazdı:

bu kadar net.

devlet kafasına göre vergi belirleyip biz buna itaat etmezsek haramın gündeme gelmesi komik

devlet kim bana söyler misin? bu söyledikleriniz feodal düşünce yansımaları. Vergi niye alınıyor?

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Mehmet Hocam bugün komşum alt katta elektrikli motorunu şarj ediyordu, araç tamamen yasal o zaman o da mı haram?Ben sizi anlayamadım gerçekten ha yasalara uyan bir vatandaş olarak böyle bir şeye girişmem zaten ama haram olduğundan değil çünkü bence haram değil parasını verdiğim gazla ister araba çalıştırırım, ister ocak.Adam pırlanta alacak ÖTV vermeyecek helal olacak yasal olduğu için.Yasaların olur vermediği her şey haram diyemezsiniz.Yarın devlet güneş enerjisinden vergi istese onu da vermeden kullanırsak haram olur mu hocam?

Yorum bağlantısı
  Mehmet Göktürk yazdı:

devlet

devlet biziz.  tabii ki olmaz o satarken. yolları nasıl yapacak? Okulları nasıl işletecek? memleketi kuru fasulyeyle mi yönetecek. Sen vermeyince işte sokaklar pis, yollar çukurlu orman gibi olur memleket. HA bu benim hakkımdır vermem diyorsan o zaman orman bulup orda yaşamanız lazım. 

Kul hakkı haram değil diyorsanız onu bilemiyorum artık. Ödenmemiş vergi kul hakkıdır. çünkü vergi ile diğer kulların işi yapılır. Padişahın kesesine gitmez.

devlet kim bana söyler misin? bu söyledikleriniz feodal düşünce yansımaları. Vergi niye alınıyor?

Haklısın, devlet dediğin ilahiyata sağlıktan fazla bütçe ayırır. Vergilerimizin de hiç ihtiyacımız olmayan bir üçüncü köprüye harcanması içimi çok rahatlatıyor benim.

Ünal Doğar yazdı:

Mehmet Hocam bugün komşum alt katta elektrikli motorunu şarj ediyordu, araç tamamen yasal o zaman o da mı haram?Ben sizi anlayamadım gerçekten ha yasalara uyan bir vatandaş olarak böyle bir şeye girişmem zaten ama haram olduğundan değil çünkü bence haram değil parasını verdiğim gazla ister araba çalıştırırım, ister ocak.Adam pırlanta alacak ÖTV vermeyecek helal olacak yasal olduğu için.Yasaların olur vermediği her şey haram diyemezsiniz.Yarın devlet güneş enerjisinden vergi istese onu da vermeden kullanırsak haram olur mu hocam?

Güneşe vergini ödersin, ama araya bulut girerse vergi iadesi söz konusu :)

Yorum bağlantısı
Sevgin Yılmaz

Türkiye'de ve dünyada elektrikli 220v ev tipi şarj olabilen otoların durumuda sanırım burdaki konuya paralel olabilir.Bunlar için ülkemizde şarj istasyonları var olduğunu biliyorum ama geniş kitlelere yayılamıyor.Yani teknoloji elde tutulup yaygınlaştırılmıyor diğer meseleler(enerji altyapısı,mali dengeler v.s.)öne çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek
  Erhan Erdebil yazdı:

Haklısın, devlet dediğin ilahiyata sağlıktan fazla bütçe ayırır. Vergilerimizin de hiç ihtiyacımız olmayan bir üçüncü köprüye harcanması içimi çok rahatlatıyor benim.

Bu konuda ciddi misiniz?

Yorum bağlantısı
  Mustafa ÇİÇEK yazdı:

Bu konuda ciddi misiniz?

Evet, ama asıl merak ettiğim şu; nasıl bir saha analizi yapıldı acaba 3. köprüye karar kılınmadan önce?

Bu köprüyü hangi profildeki araçların kullanması bekleniyor?

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir
  Mustafa ÇİÇEK yazdı:

Bu konuda ciddi misiniz?

Bu konu hakkında çekilmiş Ekümenopolis adında bir belgesel var, bunu izlemenizi tavsiye ederim.

CNG yaygınlaşsa bile fiyat anlamında bir avantajı olacağını ben de düşünmüyorum, bir şekilde dengelenecektir. Helal haram meselesi için çok yorum yapamam ama şahsi fikrim kendi kullanımı için bu tarz atraksiyonlara girmenin kimseye bir zararı olmadığı yönünde. Eğer bunu kazanç kapısına dönüştürürseniz iş değişir tabi.

Orijinal olmayan film izlemeyen ya da mp3 dinlemeyen yoktur herhalde, haram ve kul hakkı yemek diye bir şey varsa kralı budur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek
  Erhan Erdebil yazdı:

Evet, ama asıl merak ettiğim şu; nasıl bir saha analizi yapıldı acaba 3. köprüye karar kılınmadan önce?

Bu köprüyü hangi profildeki araçların kullanması bekleniyor?

Trafiğe faydası olmaz mı diyorsunuz yani? Bu konuda herhangi bir araştırmanız var mı?

V.Ceyhun Emir yazdı:

Bu konu hakkında çekilmiş Ekümenopolis adında bir belgesel var, bunu izlemenizi tavsiye ederim.

CNG yaygınlaşsa bile fiyat anlamında bir avantajı olacağını ben de düşünmüyorum, bir şekilde dengelenecektir. Helal haram meselesi için çok yorum yapamam ama şahsi fikrim kendi kullanımı için bu tarz atraksiyonlara girmenin kimseye bir zararı olmadığı yönünde. Eğer bunu kazanç kapısına dönüştürürseniz iş değişir tabi.

Orijinal olmayan film izlemeyen ya da mp3 dinlemeyen yoktur herhalde, haram ve kul hakkı yemek diye bir şey varsa kralı budur.

Belirttiğiniz belgeseli en yakın zamanda inceleyeceğim. 

Şahsi fikrim: Haram helal konusunda hassas bir mevzu. Birisi hırsızlık yaptı diye (benim malımı çalmış olsa bile) senin de onun malını çalmanı meşru kılmaz.  

Yorum bağlantısı
  Mustafa ÇİÇEK yazdı:

Trafiğe faydası olmaz mı diyorsunuz yani? Bu konuda herhangi bir araştırmanız var mı?

Trafiğe birazcık faydası olacağı kesin ama ne kadar? Maliyet? Heba edilen doğa?

Mesleğim (deniz ulaştırma ve işletme mühendisi) gereği kara - hava deniz yük ve yolcu taşımacılğı ile 10 yıldır haşır neşirim. Fakat demiryolu ile ilgili bir tecrübem yok çünkü demiryolu ne yük ne de yolcu anlamında yeterli seviyede değil.

Kamyonlar ve 45 kişilik otobüsler şehirlerarası yolculuklarda kullanıldığı sürece istediğiniz kadar köprü yapın ne kazaların önüne geçebilrsiniz, ne yollardaki yıpranmaların ne de çevreye verilen zararın.

Yorum bağlantısı
  Mustafa ÇİÇEK yazdı:

Çok fazla ön yargılı olduğunuzu düşünüyorum

Trabzon'da bütün sahil şeridini otoyola çevirmeleri nasıl sizi rahatsız ediyorsa 3.köprü de beni aynı şekilde etkiliyor.

Yorum bağlantısı
  Mustafa ÇİÇEK yazdı:

Saygı duyarım...

Bu arada konuyu epey saptırmşız ama neyse :)

Bu keyifli sohbet için ayrıca teşekkür ederim Mustafa Bey.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...