İçeriğe Yönlendir

Hava Kanalındaki Yağ

Kemal Arslan

Recommended Posts

Kemal Arslan

Selam,

Aracımın hava filtresinden sonraki hava sensörü ile turboya giden boruda yağ vardı. Sensörün olduğu kısıma kadar gelmiş ama filtrenin olduğu tarafa geçmemişti Güzelce temizledim ama normal midir bu durum yoksa bir soruna mı işarettir bilemiyorum ? Sizdeki durum nedir ?  Normal midir yoksa bir an evvel bir ustaya mı göstereyim ?

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Turbo filtre arasında borunun boğumlarında yağ buharı  az da olsa  birikir..Sola eğimli bir park esnasında bu yağ hava filtresine akar .sıkıntı yok  ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kemal Arslan

İnşallah normaldir. Korktum başıma iş çıkaracak diye. 

Yorum bağlantısı
Kemal Arslan

Bir de eski aracım symbol dü onun turbo alt taraftaydı. Ford yukarı koymuş turboyu üstünü de yalıtmış. Altta olsa daha iyi olmaz mıydı bu merek ? Hava filtresinin hava alan kısmı nerede acaba ? Alt taraflarda mı ? Olur olur derin bir sudan geçmem gerekirse ona göre dikkat edeyim. Eski aracımla selin ortasında kalmıştık Bulancak 'ta 2011 de allahtan içinden geçip gittim dizel olduğu için araç. 

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Sol davlumbazın içinde beyin ile yanyana hava emiş yeri..derin suya dikkat..daha yeni modellerde ve focusta ön ızgaraya aldılar emiş yerini

Yorum bağlantısı
Kemal Arslan

Aklıma takıldı hazır buradan devam ediyorken bizim araçların yüksekliği benim eski araç olan 2003 symbol makyajlı kasalarla aynı mı az mı ? Arkadan bakınca aynı gibi, yandan bakınca az gibi. 

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Aklıma takıldı hazır buradan devam ediyorken bizim araçların yüksekliği benim eski araç olan 2003 symbol makyajlı kasalarla aynı mı az mı ? Arkadan bakınca aynı gibi, yandan bakınca az gibi. 

Baktın ki her sorduğuma cevap alıyorum bunu da sorayım dedin ohh..Yarın eline metre alıyorsun önce kendi aracını sonrada symbolü ölçüp yazıyorsun bizde öğrenmiş oluyoruz  :yes:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Arslan

:biggrin: . Ölçerim sorun değil de şu soğuklar bir geçsin en azından.  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Aracın asvalttan yüksekliğini tartışıyoruz değil mi? Ben symbolün ve bir çok binek aracın özellikle de rönoların daha yüksek olacağını iddia ediyorum.

Yorum bağlantısı
Kemal Arslan

Havalar düzelsin asfalta en yakın yerlerinden ölçeceğim.  :)

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

C max içerde otururken jip havasına sokar adamı ,yukarıdan bakarsın arabacıklara, lakin gerçekler öyle değildir  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Kemal Arslan

Ölçmeden şu bilgilere ulaştım. Bakınca C-MAx öyle uçuk bir genişliğe sahip gözükmüyor ama çok konforlu ve genişlik hissi çok fazla. Bir de yerden yüksekliğini bulaydım tam olacaktı. 

Symbol            C-Max

Toplam Uzunluk :                4261 mm         4391 mm

Yerden Yükseklik :              1439 mm        1588 mm

Genişlik :                             1410 mm         1825 mm

Yüklü Halde Zemin Yük. :      140 mm           bulamadım hiç bir yerde

Yorum bağlantısı

Genişlikten kasıt iki kapı arasındaki genişlik ise, iki araç arasındaki 41,5 cm.lik fark  hatırı sayılır bir farktır. Bir de yüksek oturma pozisyonu eklenince ferahlık duygusu verir ki, bu duygu C-max bağımlılığı yaratır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...