İçeriğe Yönlendir

Focus 1.6 Ghia & 2.0 Ghia ?

Caner Kırmacı

Recommended Posts

Caner Kırmacı
(düzenlendi)

Merhabalar

Garip bir şekilde renocu olmama rağmen scenic--laguna-mondeo derken bir baktım focus arar oldum. Eskiden çok çirkin olduğunu düşünürdüm focusları şimdi ise çekiyor. Sizce 1.6 ghia 2.0 ghia mı? İkisi arasında yakıt fark mı çok mudur. Bildiğim kadarıyla 2.0 mondeo 99 dan sonraki 130 bg motor var. 1.6 105 bg. Birde genel olarak focus nasıl bir araçtır Sizce mk2 mondeoya bakayım.  

tarihinde Caner Kırmacı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

1.6 100hp 2.0 130 hp  2.0 vergi ve yakıt faktörü var ayrıca piyasası fazla yok 1.6 olan ise yakıtı iyi müşterisi çok olur :) tabi yine de zevk meselesi

Yorum bağlantısı
Tuncay Bektas

2.0 motor çok yakar vergisi çok piyasası yavaş satmak istersin istediğin zamanda elinden çıkaramazsın hastasını bulman lazım ki satabilesin.lpg nin bile 3tl yi geçtiği günümüzde yakıt tasarrufunu da düşünmek lazım.hem zaten 1.6 motor kullananlar da bilir 1.6 motor öyle çok kötü değil diğer araçlara göre gayet seri .

Yorum bağlantısı
Alirıza Yaman

Arkadaşımda vardı 2.0 satana kadar çok çekti yoksa 10 numara araba satarken biraz sıkıntı :)

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

aynen katılıyorum...

2004 yılında sıfır aldığım makyajlı focusun 1.6 motor olup 4 kişi ve üstü yolculuklarda resmen sollama yapamıyordum. Ben focus1 alacak olsam, 2.0 motor alırdım.

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Bildiğim kadarıyla yakıt farkı pek yok, performans farkı ve 2. el farkı var. Performans ve keyif önemli ise 2000 tercih ederdim. araçlar zaten belli bir yaşta olacağından değer kaybı birinci kaygım olmazdı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Caner Kırmacı

Herkese teşekkürler, gerisi nasip bakalım? Focus 1 için kronik sorunları var mıdır?

Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

1.6 yı tercih edin bence.Ben geçtiğimiz haziran ayında mk1 collection 1.6 aldım.Performans konusu şanzımanın uzun olması yüzünden biraz geride ama kötü değil.kronik olarak rolanti problemi,kapı kilitleri örnek verilebilir.Yakıt olarak üzmeyecektir.Yol tutuşu güzeldir.Kısaca mk1 focus güzeldir :) Bu arada kronik olarak adlandırdığımız problemler çözülmeyecek sıkıntılar değil.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

1.6 F1 im var gayet memnunum. iyi bir Lpg ayarı ile çekişi gayet iyi. Piyasası da çok iyi. 

Yorum bağlantısı

Piyasada her zaman olduğu gibi küçük motorlu araç daha çok prim yapar. Eğer performans sizin için vazgeçilmezse, zaten 1.6'ya göre ucuz aldığınız aracı satarken yine 1.6'ya göre ucuz satacaksınız. Önemli olan, geçmişi bilinen, siz kullandıktan sonra yıpranmayacak şekilde temiz bir araca arayıp bulmak. Vergisi dezavantaj ama model yılı eskidiği için altından kalkılamayacak gibi değil. Yakıt tüketimi ise bence şehir içinde 1.4 motordan sonrası hep fuzuli yakıyor. 1.6 motor ne şehiriçine ne de şehirdışına uygun bir seçenek ama vergi ve özellikle şehiriçindeki yaklaşık %10-20 arasındaki tüketim farkı 2.0ları daha çok şehir içinde kullanacaklar için ürkütücü oluyor. Şehirler arasında pergel kapanır hatta 2.0 lehine de döner yüksek hızlarda ama çoğumuz şehirdışlarını sadece yazın tatillerde görüyoruz, benim için Ankara'nın 22km dışında oturmak büyük motorlu aracı kullanmayı kolaylaştırıyor ama şehir içinde aynı davranışı sergileyemeyebilirdim:)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

1.6 tercihi iyi bir tercih olur.Alabiliyorsanız ghia olmasını şiddetle tavsiye ederim. Satarken de çok rahat satarsınız. F1 de kronik sorun olarak direksiyon pompasının oradan yağ kaçağı , düzgün bakım yoksa rolanti sorunları olabilir. Çözülemeyecek yada maliyetli çözümü olacak sıkıntıları yok. Parçası bol ve uygun fiyatlıdır.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Furkan Egemen Akın

1.6 Az yakar ama 2.0 çok yakar hem 2.0 güç açısından iyi 1.6 performans açısından iyi. ;)

Yorum bağlantısı
Caner Kırmacı

Focus 2.0 Ghia aldım. İlk izlenimim basınca gidiyor. Yakıt olarak tam ölçüm yapamadım. 95 tl ye 350 Km gibi yaptı.  İki seferde aynı km aynı gazı aldım. En son gazı bitirdim ve depoyu fulledim. 37 Litre kadar şimdi bitene kadar tekrar kullanacağım. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...