İçeriğe Yönlendir

Akü Tavsiyesi

Tufan Günaydın

Recommended Posts

Tufan Günaydın

arkadaşlar aracımın üzerinde bulunan 60 amper doğan marka  akü(ne idu belirsiz) son demlerini yasıyor bulunduğum yer sabahları 0 derecenın altına düşmemesine rağmen sabahları marş cok nazlı nazlı basmaya başladı netten araştırdığım kadarıyla   Varta 74 amper  akü  189 tl  varta nasıl bi aküdür bide akünün üzerinde marş basma gücü 680 yazıyor muhtemelen baya güçlü bi akü olması lazım bu aküyü kullanan varmı  bide benşm aracın akü kutusuna sığarmı araç 2005 c max

http://lastikal.com.tr/urun_goster.aspx?uid=954

Yorum bağlantısı

Varta da ne idü belirsiz bence. Mutlu, Çelik, Yiğit, tunç bu aküler iyidir. Babamın arabada tunç var 5. sene bitti. Bi arkadaşım Da Yiğit var 7. seneye girdi.tabi Şans işi 3 sene de de biten var. Bende Yiğit aldım. Memnunum birde 72 Amper alırsanız daha iyi olur. Soguk havalarda.

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın
(düzenlendi)

varta araştırdığım kadarıyla alman malıymıs :)

marj basma gücüde yüksek fiyatta uygun 

Marş Basma Gücü Cold Cranking Amper

Tam şarjlı bir akünün -18.0 °C sıcaklıkta 10 sn.sonunda ulaştığı 7,5V gerilimi sağlayan, Amper(A)olarak belirtilen deşarj akımıdır. DIN, EN, IEC, SAE, JIS, TS, vb. gibi normlarda tanımlanabilir.

- See more at: http://www.inciaku.com/content/mars-basma-gucu#sthash.kAslYZy1.dpuf

vartanın bu modelinde de silver(gümüş) karısımı varmıs onun için uzun ömürlü demişler dogruysa :)

tarihinde Tufan Günaydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

focus 1 için kutuya sığacak aküyü ne diye arayacağız. şu an ben de sonradan takılmış oraya sığmamış bir akü var  :D

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Allah nazardan saklasın benim arabada hala orijinal aküsü var ve sabahları -25'de dahi tek seferde alır. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Al servisten (bulabilirsen) orjinal Motorcraft, gitsin 7 sene, benimkide hala gidiyorda :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Eren

60 amper yerine 72 amper de alınabilir. Daha iyi Konya gibi soğuk bir yer için. 

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Yerli Malı, İnci, Mutlu, Tunç, Yiğit gibi Akümülatör markaları varken. Varta'ya para vermek bence gereksizdir..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

bi kaç arkadasla görüştüm vartanın orjinali iidi diyorlar ama orjinali kadar piyasada çakması var uzak dur al mutluyu kafan rahat oldun diolar bakalım artık birazdan gideyim oto elektrikçiye ne diyecekler 72 amper almayı düşünüyorum araca b,i sıkınyı cıkarmaz insallah büyük akü

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

aracınızın orjinal aküsü 70-72 amper alçak tip tabir edien aküdür. 27,5-17,5-17,5 ölçülerinde olanıdır. 60 amper benzinli modellere takılıyor. Sizdeki akü zaten zamanında yanlış takılmış....

Bende geçen ay sonu değiştirdim onun için gayet iyi biliyorum :) Mutlu yada inci hangisi işinize gelirse takabilirsiniz...

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

arkadaşlar 72 amper mutlu silver tam kapalı akü aldım marş canavar gibi basıyor insallah uzun ömürlü olur varta alacaktım ama sahte olmasından korktum 

mutlu yu 205 tlye alsım eskisini 60 amperliğede 25 tlverdi yeni akü 180 e geldi

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

Hayirli olsun, güzel akü almissin.

sağolasın hocam akü bi defa alınır dedim 72 amper olsun kafam rahat olsun dedim

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Selmani Tepeli

2008 dizel cmax I kullanıyorum. Akü değiştireceğim. Üstünde orijinal akü var ustaya gösterdim 66 amper Ford tipi akü dedi. Servisi Aradım sordum kış şartlarının çetin geçtiği Eskişehir'de 70 amper Ford marka takıyoruz dedi. 66-70 hangisini taktırmalıyım.

Yorum bağlantısı
Fatih Taktak

Ben daha dün taktırdım. Yetkili serviste 70 lik ford marka 160 tl ye taktırdım. Siz de 70 likten aşağı taktırmayın derim. Serviste 70 lik var piyasada da 72 lik var ikisinden biri olsun

Yorum bağlantısı
Selmani Tepeli

Fatih Bey aküyü Çanakkale Serviste mi taktırdınız.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ben daha dün taktırdım. Yetkili serviste 70 lik ford marka 160 tl ye taktırdım. Siz de 70 likten aşağı taktırmayın derim. Serviste 70 lik var piyasada da 72 lik var ikisinden biri olsun

Hayırlı olsun, tabii size indirim yok, bize 130 size 160 :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selmani Tepeli

Az önce servise uğradım 70 amper Ford marka aküye 280 civarında dedi

Bahsettiğiniz fiyatlara nasıl buluyorsunuz nereden alıyorsunuz anlamadım

Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

280 çok rakam. Varta e 43 72 amper 200 lira.Ford marka aküden iyi olduğu kesin.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

yaşın 4 katı indrimle yani maks %35 indirimle gayet kolay oluyor :) size normal fiyattan fazla söylemişler, karı fazla tutmuşlar sanırım.

280 çok rakam. Varta e 43 72 amper 200 lira.Ford marka aküden iyi olduğu kesin.

Kesin değil, çünki Ford marka akü değil, İncinin otosan için özel ürettiği akü, varta dan geri kalmaz hiç merak etme :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Taktak

Hayırlı olsun, tabii size indirim yok, bize 130 size 160 :)

Bana da (7 yaş - %35) indirim yaptılar 246 TL den 160 TL geldi başka da ücret almadılar. Bence gayet güzel bir fiyat.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...