Murat Yalçın 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Arkadaşlar günaydın , dün akşam farkında olmadan el frenini çekip çıktım araçtan , malum hava çok soğuktu kar var şu an ... sabahda kar dan dolayı riske girmemek için aracı çıkarmadım. Balatalar yapışmışmıdır acaba ? İndirsem gidip el frenini 3 5 saat sonrasında fark eder mi ? Tşklr, Yorum bağlantısı
Misafir 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 mekanizmada bir sorun yoksa yapışmaz, ben sürekli kullanıyorum el firenini ama hiç donmadı. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Kampana ise donar,disk ise donmaz tecrübe ile sabit. Yorum bağlantısı
Cem Işık 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Yapışacağı varsa yapışmıştır şimdiye kadar ama indirin siz yine de. Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 11 Aralık 2013 Yazar Paylaş 11 Aralık 2013 Kampana ise donar,disk ise donmaz tecrübe ile sabit. Arkalar kampana hocam önler disk ; Yorum bağlantısı
Misafir 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Arkalar kampana hocam önler disk ; O zaman donmuştur,yani en azından benim arac donmuştu gecen sene ona istinaden söylediklerim.benim arkalarda kampana. Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 11 Aralık 2013 Yazar Paylaş 11 Aralık 2013 O zaman donmuştur,yani en azından benim arac donmuştu gecen sene ona istinaden söylediklerim.benim arkalarda kampana. Peki bekleyince çözülürmü yoksa ne yapmak lazım ? hafif hareket ettirince anlaşılır sanırım durum. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Peki bekleyince çözülürmü yoksa ne yapmak lazım ? hafif hareket ettirince anlaşılır sanırım durum. Hareket ettiğinizde elfreni inik olsa dahi arkalar sürüklenir,El frenini akşamdan indirin vites de bırakın aracınızı,ertesi gün düzelecektir. He çok acil işim derseniz geri vites e takıp zorlayın derim ama bunu da yapmanızı tavsıye etmem zararlı olabilir. Yorum bağlantısı
Hami Erışık 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 arabaya binin hareket ettirin belli olur yapışıp yapışmadıgı...,bi kaç metre takılı gitmeyle bişey olmaz sonuçta el freni çekili unutup gidenlerde var. ben erzurumda görev yaptım çogu zamanda el freni çekişli unutuyordum,bişey olamaz. erzurumda hiç rampa yokmu,millet nasıl rampada bırakıyor aracını.tabi bu benim düşüncelerim vede kendi aracımla ilgili kararım sizi baglamasın. Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 11 Aralık 2013 Yazar Paylaş 11 Aralık 2013 (düzenlendi) tamamdır arkadaşar teşekkürler , indireyim ben gün içinde çözülür muhtemelen , frenler kampanaysa yapışıyorda diskse yapışmıyormu peki ? sonuçta el frenini çektiğinizde arka lastiklerde tutan birşeyler var. 11 Aralık 2013 tarihinde Murat Yalçın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Takılı kaldıysa bile geri vitese takıp hareket edince genellikle çözülüyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Az biraz hareket edin birşey olmaz. Büyük ihtimalle bırakacaktır.. Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Kışın soğuk bölgelerde kesinlikle el freni çekilmemeli,aksi halde bu tür bir sorunla karşılaşabilirsiniz.Umarım balatalar zarar görmemiştir. Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Gece -1 idi ve ben el firenini teli kopartırcasına çeken biriyim. Sabah çalıştırdım saldım elfrenini ve gayet sorunsuzdu. İstanbulda kolay kolay sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum olmadı varsa su dökersiniz, yoksa suyu siz dökersiniz açılıverir 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Gece -1 idi ve ben el firenini teli kopartırcasına çeken biriyim. Sabah çalıştırdım saldım elfrenini ve gayet sorunsuzdu. İstanbulda kolay kolay sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum olmadı varsa su dökersiniz, yoksa suyu siz dökersiniz açılıverir Şöyle ki ; hava soğuk olsa yani eksi 3-5 derece olsa bile balatalar yapışmayabilir. Yapışması için öncesinde ıslanması gerekir. Mesela yerde yağış yok sadece soğuk hava varsa el freni çekince yapışma olmaz.. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Çiğ oldumu yapışır, hava nemliyse yapışır 1 Yorum bağlantısı
KaanDemirAKARI 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Dün gece çekip bıraktım sabah kalktığımda hava buz ve heryer karla kaplıydı , normal sıcak günlerde ilk kalkarken tutukluk yapıp "tak " diye ses gelip düzelirdi bu sefer onuda yapmadı takılı kalmamış yani Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Disk frenlerin kesin yapışmadığına emin miyiz peki? Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 (düzenlendi) Ben senelerdir karda buzda suda donda kullanıyorum el freni hiç yapışmadı daha. Fiesta'mında kampanaydı o da yapışmamıştı hiç. Ya da yapıştı gazlayınca bıraktı bilemicem 11 Aralık 2013 tarihinde Yiğitcan Coşar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 11 Aralık 2013 Yazar Paylaş 11 Aralık 2013 Disk frenlerin kesin yapışmadığına emin miyiz peki? Evet , kampana neye göre yapışır veya disk neye göre yapışmaz bende bilmiyorum , bilen var mı ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts