İçeriğe Yönlendir

Fiesta El Freni Çekik Kaldı

Murat Yalçın

Recommended Posts

Murat Yalçın

Arkadaşlar günaydın , dün akşam farkında olmadan el frenini  çekip  çıktım araçtan , malum hava çok soğuktu kar var şu an ... sabahda kar dan dolayı riske girmemek için aracı çıkarmadım. Balatalar yapışmışmıdır acaba ? İndirsem gidip el frenini  3 5  saat sonrasında fark eder mi ?

Tşklr,

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Yapışacağı varsa yapışmıştır şimdiye kadar ama indirin siz yine de.

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Kampana ise donar,disk ise donmaz tecrübe ile sabit.

Arkalar kampana hocam  önler disk ;

Yorum bağlantısı

Arkalar kampana hocam  önler disk ;

O zaman donmuştur,yani en azından benim arac donmuştu gecen sene ona istinaden söylediklerim.benim arkalarda kampana.

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

O zaman donmuştur,yani en azından benim arac donmuştu gecen sene ona istinaden söylediklerim.benim arkalarda kampana.

Peki bekleyince çözülürmü yoksa ne yapmak lazım ? hafif hareket ettirince anlaşılır sanırım durum.

Yorum bağlantısı

Peki bekleyince çözülürmü yoksa ne yapmak lazım ? hafif hareket ettirince anlaşılır sanırım durum.

Hareket ettiğinizde elfreni inik olsa dahi arkalar sürüklenir,El frenini akşamdan indirin vites de bırakın aracınızı,ertesi gün düzelecektir. He çok acil işim derseniz geri vites e takıp zorlayın derim ama bunu da yapmanızı tavsıye etmem zararlı olabilir.

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

arabaya binin hareket ettirin belli olur yapışıp yapışmadıgı...,bi kaç metre takılı gitmeyle bişey olmaz sonuçta el freni çekili unutup gidenlerde var.

ben erzurumda görev yaptım çogu zamanda el freni çekişli unutuyordum,bişey olamaz.

erzurumda hiç rampa yokmu,millet nasıl rampada bırakıyor aracını.tabi bu benim düşüncelerim vede kendi aracımla ilgili kararım sizi baglamasın.

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın
(düzenlendi)

tamamdır  arkadaşar  teşekkürler ,  indireyim ben  gün içinde  çözülür  muhtemelen , frenler kampanaysa  yapışıyorda   diskse  yapışmıyormu  peki  ?  sonuçta  el frenini   çektiğinizde   arka lastiklerde  tutan birşeyler  var.

tarihinde Murat Yalçın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Kışın soğuk bölgelerde kesinlikle el freni çekilmemeli,aksi halde bu tür bir sorunla karşılaşabilirsiniz.Umarım balatalar zarar görmemiştir.

Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

Gece -1 idi ve ben el firenini teli kopartırcasına çeken biriyim. Sabah çalıştırdım saldım elfrenini ve gayet sorunsuzdu. İstanbulda kolay kolay sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum olmadı varsa su dökersiniz, yoksa suyu siz dökersiniz ;) açılıverir :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Gece -1 idi ve ben el firenini teli kopartırcasına çeken biriyim. Sabah çalıştırdım saldım elfrenini ve gayet sorunsuzdu. İstanbulda kolay kolay sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum olmadı varsa su dökersiniz, yoksa suyu siz dökersiniz ;) açılıverir :)

Şöyle ki ; hava soğuk olsa yani eksi 3-5 derece olsa bile balatalar yapışmayabilir. Yapışması için öncesinde ıslanması gerekir. Mesela yerde yağış yok sadece soğuk hava varsa el freni çekince yapışma olmaz..

Yorum bağlantısı
KaanDemirAKARI

Dün gece çekip bıraktım sabah kalktığımda hava buz ve heryer karla kaplıydı , normal sıcak günlerde ilk kalkarken tutukluk yapıp "tak " diye ses gelip düzelirdi bu sefer onuda yapmadı takılı kalmamış yani 

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

Ben senelerdir karda buzda suda donda kullanıyorum el freni hiç yapışmadı daha. Fiesta'mında kampanaydı o da yapışmamıştı hiç. Ya da yapıştı gazlayınca bıraktı bilemicem :)

tarihinde Yiğitcan Coşar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Disk frenlerin kesin yapışmadığına emin miyiz peki?

Evet , kampana  neye  göre  yapışır veya  disk neye  göre yapışmaz bende bilmiyorum , bilen var mı ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...