İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 1.6 Ecoboost Vs Opel Insignia 1.6

Murat Yalçın

Recommended Posts

Murat Yalçın

Bu iki araçta 180  HP  ,  youtube da  aradım fakat   çok fazla birşey bulamadım  , motor ve  performans olarak iki araçtan hangisi  daha  yüksek performans gösterir acaba ?

Tşklr,

Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu

Aynı segment te değiller ki bunlar opel astra ile ford focusu karşılastırmak lazım   

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Marka Ford Model Focus Nesil Focus III Hatchback Motor 1.6 EcoBoost (182 Hp) start/stopspacer.gif Kapı 5spacer.gif Güç 182 Hpspacer.gif Maksimum sürat 222 km/saatspacer.gif Hızlanma 0 - 100 km/saat 7.9 saniyespacer.gif Üretim başlangıç yılı 2010 yılspacer.gif Kasa tipi Hatchbackspacer.gif Koltuk 5spacer.gif Motor pozisyonu Ön, eninespacer.gif Yakıt Sistemi Çok noktalı enjeksiyonspacer.gif Silindir pozisyonu Inlinespacer.gif Yakıt Tipi Benzin A-95spacer.gif Çekiş Önspacer.gif Vites sayısı (düz şanzıman) 6spacer.gif ABS Evetspacer.gif Direksiyon tipi Direksiyon kutususpacer.gif Şehir içi yakıt tüketimi 7.6 L/100 kmspacer.gif Şehir dışı yakıt tüketimi 4.9 L/100 kmedit.png Ortalama Yakıt tüketimi 5.9 L/100 km

tor hacmi 1596 cm3spacer.gif Tam güç devri 1600/5000 devir/dakedit.png Tork 240 Nm

Marka

Opel Model Insignia Nesil Insignia Hatchback Motor 1.6 Turbo (180 Hp)spacer.gif Kapı 5spacer.gif Güç 180 Hpspacer.gif Maksimum sürat 225 km/saatspacer.gif Hızlanma 0 - 100 km/saat 8.9 saniyespacer.gif Yakıt deposu hacmi 70 lspacer.gif Üretim başlangıç yılı 2008 yılspacer.gif Kasa tipi Hatchbackspacer.gif Koltuk 5spacer.gif Uzunluk 4830 mm.spacer.gif Genişlik 1858 mm.spacer.gif Yükseklik 1498 mm.spacer.gif Dingil Mesafesi 2737 mm.spacer.gif Ön tekerlek izi 1585 mm.spacer.gif Arka tekerlek izi 1587 mm.spacer.gif Bagaj hacmi en az 520 lspacer.gif Bagaj hacmi en fazla 1465 lspacer.gif Motor pozisyonu Ön, eninespacer.gif Motor hacmi 1598 cm3spacer.gif Tam güç devri 5500 devir/dakedit.png Tork 230 Nm

tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kubilay Evis

İnsignia 1.6T bence alınacak en son araç. Eğer illa ki bir İnsignia varsa o da VXR modelleri. Dün ilk defa bi VXR kullandım ve Opel'in bu modeline saygı duydum.

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Marka Ford Model Focus Nesil Focus III Hatchback Motor 1.6 EcoBoost (182 Hp) start/stopspacer.gif Kapı 5spacer.gif Güç 182 Hpspacer.gif Maksimum sürat 222 km/saatspacer.gif Hızlanma 0 - 100 km/saat 7.9 saniyespacer.gif Üretim başlangıç yılı 2010 yılspacer.gif Kasa tipi Hatchbackspacer.gif Koltuk 5spacer.gif Motor pozisyonu Ön, eninespacer.gif Yakıt Sistemi Çok noktalı enjeksiyonspacer.gif Silindir pozisyonu Inlinespacer.gif Yakıt Tipi Benzin A-95spacer.gif Çekiş Önspacer.gif Vites sayısı (düz şanzıman) 6spacer.gif ABS Evetspacer.gif Direksiyon tipi Direksiyon kutususpacer.gif Şehir içi yakıt tüketimi 7.6 L/100 kmspacer.gif Şehir dışı yakıt tüketimi 4.9 L/100 kmedit.png Ortalama Yakıt tüketimi 5.9 L/100 km

tor hacmi 1596 cm3spacer.gif Tam güç devri 1600/5000 devir/dakedit.png Tork 240 Nm

Marka

Opel Model Insignia Nesil Insignia Hatchback Motor 1.6 Turbo (180 Hp)spacer.gif Kapı 5spacer.gif Güç 180 Hpspacer.gif Maksimum sürat 225 km/saatspacer.gif Hızlanma 0 - 100 km/saat 8.9 saniyespacer.gif Yakıt deposu hacmi 70 lspacer.gif Üretim başlangıç yılı 2008 yılspacer.gif Kasa tipi Hatchbackspacer.gif Koltuk 5spacer.gif Uzunluk 4830 mm.spacer.gif Genişlik 1858 mm.spacer.gif Yükseklik 1498 mm.spacer.gif Dingil Mesafesi 2737 mm.spacer.gif Ön tekerlek izi 1585 mm.spacer.gif Arka tekerlek izi 1587 mm.spacer.gif Bagaj hacmi en az 520 lspacer.gif Bagaj hacmi en fazla 1465 lspacer.gif Motor pozisyonu Ön, eninespacer.gif Motor hacmi 1598 cm3spacer.gif Tam güç devri 5500 devir/dakedit.png Tork 230 Nm

Bu iki aracın degerleri yaklaşık aynı peki acaba gerçek dünyada asfalt üzerinde  durum ne olur ? Kafa kafayamı gelirler yoksa Ecoboost motor bu mücadelede birinci olur mu ?

Bu arada görüşümü belirtiyim Opel de mantıksız bulduğum güç - hızlanma oranları ve yakıt tüketim oranları var. İşte bu güç iyi derken hızlanmasına baktığınızda rakiplerinin çok çok gerisinde kalıyor bu değerler aynı şekilde yakıtta çok fazla. Şahsi görüşüm focus a yönelirdim ama ikisininde gücünün performanstan öte konfor için yapıldığını unutmayın ; performans sınıfı spor otomobillerle gidemezler.

Hocam her ne kadar konfor içinde yapılsa da ayağının altında 180 HP nin olduğunu bilmek var , o gücü hissedince rahat duramadığın zamanlar mutlaka olacaktır , opel insignası olan bir tanıdıgım var 2009 model ve performanslı kullandıgında sonuna kadar 100 km de 16-20 lt hatta 22 lt arası yaktıgını  söylüyordu.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Gerçek hayattada, teknik veriler bize olacakları anlatır.
0-100km. iki araç arasında 1sn. Fark var..
Aynı zamanda İnsignia 1600kg. D segmenti bir araçtır..
Focus ise, 1345kg. C segmentidir..
İkisinin en büyük farkıda ağırlık farkıdır ki 250kg. Çok ciddi bir ağırlık farkıdır..

tarihinde İ.G&#246ksel Yaman tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Gerçek hayattada, teknik veriler bize olacakları anlatır.

0-100km. arasında iki araç arasında 1sn. Fark var..

Aynı zamanda İnsignia 1600kg. D segmenti bir araçtır..

Focus ise, 1345kg. C segmentidir..

İkisinin en büyük farkıda ağırlık farkıdır ki 250kg. Çok ciddi bir ağırlık farkıdır..

Arac benim  cok hosuma  gitti  Goksel hocam , diger C segment  rakiplerde  benze özellikler ve  güç  secenekleri  mevcutmu hiç bakmadım ama  gercekten  180 HP cezbedici bir güç ...

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Var Tabikide, C segmentinde Focus'un rakipleri

Astra 1.6 180ps.

Golf 1.4 TSİ 160ps.

v.s

Yorum bağlantısı
Safak Acar

+1

Kasa farkından dolayı asvaltta şansı yok.

Senin ekstralarla 200hp olmuştur Erkan..  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Safak Acar

spoyler 5 hp

ön tampon 20 hp

arka ST eki 15 hp

farlar 5 hp

araç 182 hp =227 hp :D

Hay maşallah.. :D

Erkan,ruhsatta kw değeri kaç yazıyor? 

Yorum bağlantısı

Arac benim  cok hosuma  gitti  Goksel hocam , diger C segment  rakiplerde  benze özellikler ve  güç  secenekleri  mevcutmu hiç bakmadım ama  gercekten  180 HP cezbedici bir güç ...

Araç performans olarak hoşunuza gitti ise ve fiyatlar aynı ise tabii ki Insignia tercih edilebilir. Bu tamamen zevk işidir. Araçların sınıfları farklı olduğundan performans olarak kıyaslamak pek uygun değildir. Donanım, konfor, iç hacim vs kıyaslamasında Insignia bir tık önde olabilir..

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Araç performans olarak hoşunuza gitti ise ve fiyatlar aynı ise tabii ki Insignia tercih edilebilir. Bu tamamen zevk işidir. Araçların sınıfları farklı olduğundan performans olarak kıyaslamak pek uygun değildir. Donanım, konfor, iç hacim vs kıyaslamasında Insignia bir tık önde olabilir..

Hocam  gerçi fiyatlara bakmadım ama  segment farkından dolayı Opel  daha  pahallıdır  muhtemelen i gelen standart özellikleride  karşılaştırmak gerekir.

Yorum bağlantısı

Hocam  gerçi fiyatlara bakmadım ama  segment farkından dolayı Opel  daha  pahallıdır  muhtemelen i gelen standart özellikleride  karşılaştırmak gerekir.

Amaç sadece motor ve performans anladığım kadarı ile ve alma niyetiniz yok sanırım. Ozaman daha hafif olan Focus ipi göğüsler tabiiki..

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Amaç sadece motor ve performans anladığım kadarı ile ve alma niyetiniz yok sanırım. Ozaman daha hafif olan Focus ipi göğüsler tabiiki..

Şimdi  baktım hocam   en düşük Insignia  170 Hp  70.bin  civarı . ama Ford Focus  1.6 Ecoboostu  göremedim  web sayfasında.

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Şimdi  baktım hocam   en düşük Insignia  170 Hp  70.bin  civarı . ama Ford Focus  1.6 Ecoboostu  göremedim  web sayfasında.

Ecobost motorun değerini bilinmedi Türkiye de o sebebple sipariş üzeri getiriliyor diye tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...