Emre İnci 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Vites sayısı (otomatik şanzıman) 5 Ön süspansiyon Bağımsız,Mcpherson dengeliyici yay Arka süspansiyon Bağımsız, stabilizatör ile yay çoklu bağlantı Ön frenler Hava soğutmalı diskler Arka frenler Disk ABS Evet Direksiyon Elektrik Direksiyon En az dönüş açısı 10.9 m Şehir içi yakıt tüketimi 11.5 L/100 km Şehir dışı yakıt tüketimi 6.1 L/100 km Ortalama Yakıt tüketimi 8.1 L/100 km Emisyon Standardı EURO IV Ağırlık 1232 Kg GOLF 6 YAKIT Vites sayısı (otomatik şanzıman) 4 Ön süspansiyon Küçültülmüş gergi Arka süspansiyon Enine sabitleyici Ön frenler Hava soğutmalı diskler Arka frenler Davlumbaz Direksiyon tipi Direksiyon kutusu Şehir içi yakıt tüketimi 10.4 L/100 km Şehir dışı yakıt tüketimi 5.9 L/100 km Ortalama Yakıt tüketimi 7.5 L/100 km Ağırlık 1242 Kg Maksimum ağırlık 1710 Kg Lastik boyutu 195/65 R15 Jant Boyutu 6JX15 FOCUS 2 YAKIT 5 İleri olmasına rağmen benim için hayal kırıklığı oldu. Focustan fazla yakacağı aklımın ucundan geçmezdi. Siz ne düşünüyosunuz??? Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 valla yakıt konusunda diyorumki " Al birini vur ötekine " 2 Yorum bağlantısı
Emre İnci 12 Aralık 2013 Yazar Paylaş 12 Aralık 2013 valla yakıt konusunda diyorumki " Al birini vur ötekine " Katılıyorum Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Vites sayısı (otomatik şanzıman) 5 Ön süspansiyon Bağımsız,Mcpherson dengeliyici yay Arka süspansiyon Bağımsız, stabilizatör ile yay çoklu bağlantı Ön frenler Hava soğutmalı diskler Arka frenler Disk ABS Evet Direksiyon Elektrik Direksiyon En az dönüş açısı 10.9 m Şehir içi yakıt tüketimi 11.5 L/100 km Şehir dışı yakıt tüketimi 6.1 L/100 km Ortalama Yakıt tüketimi 8.1 L/100 km Emisyon Standardı EURO IV Ağırlık 1232 Kg GOLF 6 YAKIT Vites sayısı (otomatik şanzıman) 4 Ön süspansiyon Küçültülmüş gergi Arka süspansiyon Enine sabitleyici Ön frenler Hava soğutmalı diskler Arka frenler Davlumbaz Direksiyon tipi Direksiyon kutusu Şehir içi yakıt tüketimi 10.4 L/100 km Şehir dışı yakıt tüketimi 5.9 L/100 km Ortalama Yakıt tüketimi 7.5 L/100 km Ağırlık 1242 Kg Maksimum ağırlık 1710 Kg Lastik boyutu 195/65 R15 Jant Boyutu 6JX15FOCUS 2 YAKIT 5 İleri olmasına rağmen benim için hayal kırıklığı oldu. Focustan fazla yakacağı aklımın ucundan geçmezdi. Siz ne düşünüyosunuz??? Golfün 1,6 102 hp motoru sağlam, ama çok geri teknoloji bir motor. Focusun da şanzumanı ve motoru verimsiz ama sorunsuz. Bende 4 ileri otomatik Focus 2 var. Şehir içinde 10-11 litre benzin tüketimi oluyor. Shell-Opel işbirliği ile 2002 yılında 1,0 Opel corsa ile İzmir'de az tüketim tüketim yarışması yapmıştı. İlk %10 a girebildim. Dikkatli kullansam da ben şehir içinde 9 litreden aşağı, uzun yolda 7 litreden aşağı inemedim. Genellikle (10 litre şehir içi, 8 litre uzun yol.) Bu değerler, öncesinde kullandığım Honda Jazzın neredeyse 2 katı değerler. Benimki Focus 2,5. Arka frenler disk. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Golf 6 1.6 102hp araca sahibim. LPG ile kullanıyorum. Allah korusun maşallah daha bir sorun yaşamadım. Yakıt konusunda ilginç bir motor, fabrika verisinin altında kalabiliyor, üstüne de çıkabiliyor. Tamamen ayağınızla ilgili bir şey. Bu motordan çok performans beklememek lazım kapasitesi gücü belli bir motor. 40LT Lpg ile 450km şehir içi yol yapıyorum. Yol bilgisayarı ortalamam 7,5-8 LT Pompa ise 8,5LT civarı. Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 golf ü bilmem ama focus manuel viteslisi aşırı yakıyor.son depomda 55 litre benzin ile 634 km menzil. yakıt konusunda corsa 1.2 easytronic 'i mumla arıyorum. Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 herkesın ortak derdı malesef yakıt.1,6 motor dizel olsun benzınlı olsun sehır ıcınde 6-7 lt altına ınebılmek ıcın ayagınızın altına yumurta kıstırıp kullanmak lazım... 1 Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Çongur 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 herkesın ortak derdı malesef yakıt.1,6 motor dizel olsun benzınlı olsun sehır ıcınde 6-7 lt altına ınebılmek ıcın ayagınızın altına yumurta kıstırıp kullanmak lazım... Benzinli arabalar için dediğiniz doğru olabilir ama bir yılı aşkın süredir dizel Focus'la 6 litre görmedim. Bu değerin altında kalmak için biraz sabırlı olmak ve trafiği önden takip etmek (ilerideki ışığın, tarfiğin durumu gibi) yeterli. Tabii İstanbul gibi ortalama hızların 20 km/h'in altında gezdiği yerlerde ve çok kısa mesafe yapanlar için bu durum geçerli olmayabilir. Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Benzinli arabalar için dediğiniz doğru olabilir ama bir yılı aşkın süredir dizel Focus'la 6 litre görmedim. Bu değerin altında kalmak için biraz sabırlı olmak ve trafiği önden takip etmek (ilerideki ışığın, tarfiğin durumu gibi) yeterli. Tabii İstanbul gibi ortalama hızların 20 km/h'in altında gezdiği yerlerde ve çok kısa mesafe yapanlar için bu durum geçerli olmayab arac kullandıgınız yer duz rampasız ise sıkıntı yok ama genelınde 6 tl altına ınmek zor bence yazın klıma acıksa hele sehır ıcınde dusunmeye bıle gerek yok..ben kısa mesafe cok gıdıyorum dur kalklı kasısler trafık lambaları rampa.lpglı benzınlı dızel hepsını kullandım aynı mesafede malesef tuketımler ortalama aynı... Yorum bağlantısı
Ahmet Mendi 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Golf 6 1.6 otomatik, 6 veya 7 ileri dsg şanzıman degil mi? O kadar yakmamasi lazim. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Sizlerin çoğu son 10 yıl içindeki aşırı gelişen dizel motorlardaki 4-5-6 litre rakamları ile büyüdüğünüz için 10 litreli rakamlar çok gibi gelmektedir. Ama forumlardaki en ekonomik sayılan 1,3 yada 1,6 dizeller bile 6-7 litre şehir içinde yakabilimektedir. Son 5-6 sene içindede ( bence bundada Vw nin dsg vitesinin çok büyük etkisi var ) şanzımanlardaki sürtünme ve performans olumsuzluğu çok iyi derecede giderilmeye başlandı ve buda araçlardaki ekonomiyi iyice arttırdı. Teknoloji son 10 sene içinde araçlarda bana göre ondan önceki 30-40 seneden çok daha fazla ilerleme kaydetmiştir. Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 (düzenlendi) Golfün 1,6 102 hp motoru sağlam, ama çok geri teknoloji bir motor. Focusun da şanzumanı ve motoru verimsiz ama sorunsuz. Bende 4 ileri otomatik Focus 2 var. Şehir içinde 10-11 litre benzin tüketimi oluyor. Shell-Opel işbirliği ile 2002 yılında 1,0 Opel corsa ile İzmir'de az tüketim tüketim yarışması yapmıştı. İlk %10 a girebildim. Dikkatli kullansam da ben şehir içinde 9 litreden aşağı, uzun yolda 7 litreden aşağı inemedim. Genellikle (10 litre şehir içi, 8 litre uzun yol.) Bu değerler, öncesinde kullandığım Honda Jazzın neredeyse 2 katı değerler. Benimki Focus 2,5. Arka frenler disk. Yaklaşık olarak 2 sene kadar otomatik F1 kulandım. Şehir içi 11lt.- 12.5 lt civarı gezdim genelde ancak uzun yolda hep fabrika verisinin altında kullandım. 5.8 lt civarlarında gezindi tüketim.. Sizin araçta bir problem var diye düşünüyorum. 8 lt son derece yüksek bir değer... 12 Aralık 2013 tarihinde Fırat Şenol tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 8 lt iyi ben 9.1 görüyorum otomatik focusda ama uzun yol şöföre bağlı kaçla gittiğimi sormayın 5.8 ise aşırı sabır isteyen bir değer eminim 90 ı bulmuyorsunuzdur. 90 km sabit ve cc ile... Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 bende otomatik 2000 cc kullanıyorum, hem kılasik otomatik hem 2000 cc ( fazla yakması için en büyük iki neden ) yogun trafikde 15-16 litre lpg yakıyor, trafik yogunlugu ve kullanım tarzı çok etkiliyor. Yorum bağlantısı
Emre İnci 12 Aralık 2013 Yazar Paylaş 12 Aralık 2013 Golfün 1,6 102 hp motoru sağlam, ama çok geri teknoloji bir motor. Focusun da şanzumanı ve motoru verimsiz ama sorunsuz. Bende 4 ileri otomatik Focus 2 var. Şehir içinde 10-11 litre benzin tüketimi oluyor. Shell-Opel işbirliği ile 2002 yılında 1,0 Opel corsa ile İzmir'de az tüketim tüketim yarışması yapmıştı. İlk %10 a girebildim. Dikkatli kullansam da ben şehir içinde 9 litreden aşağı, uzun yolda 7 litreden aşağı inemedim. Genellikle (10 litre şehir içi, 8 litre uzun yol.) Bu değerler, öncesinde kullandığım Honda Jazzın neredeyse 2 katı değerler. Benimki Focus 2,5. Arka frenler disk. Max hız düz yolda be kadar yapıyor aracınız.? Lpg var ise verileri bizimle paylaşır mısınız? Golf 6 1.6 102hp araca sahibim. LPG ile kullanıyorum. Allah korusun maşallah daha bir sorun yaşamadım. Yakıt konusunda ilginç bir motor, fabrika verisinin altında kalabiliyor, üstüne de çıkabiliyor. Tamamen ayağınızla ilgili bir şey. Bu motordan çok performans beklememek lazım kapasitesi gücü belli bir motor. 40LT Lpg ile 450km şehir içi yol yapıyorum. Yol bilgisayarı ortalamam 7,5-8 LT Pompa ise 8,5LT civarı. Evet gerçekten kalitesi tartışılmaz ama benim bulunduğum bölgede fabrika verilerinin altına inmek gerçekten çok güç. Golf 6 1.6 otomatik, 6 veya 7 ileri dsg şanzıman degil mi? O kadar yakmamasi lazim. 102 hp hitler motor klasik otomatik kullanıyor. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Max hız düz yolda be kadar yapıyor aracınız.? Lpg var ise verileri bizimle paylaşır mısınız? Evet gerçekten kalitesi tartışılmaz ama benim bulunduğum bölgede fabrika verilerinin altına inmek gerçekten çok güç. 102 hp hitler motor klasik otomatik kullanıyor. Hayır DSG7 kullanıyor. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 (düzenlendi) Focusun az yakması doğal. Değerler için bir şey diyemem ama. Focus 16 valf Golf 8 valf gayet doğal. 12 Aralık 2013 tarihinde Murat Ersel Çevik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre İnci 13 Aralık 2013 Yazar Paylaş 13 Aralık 2013 Hayır DSG7 kullanıyor. TDI ve TSI motorlarda DSG kullanılıyor diye biliyordum ben... Focusun az yakması doğal. Değerler için bir şey diyemem ama. Focus 16 valf Golf 8 valf gayet doğal. şanzıman farkından kapatabilir farkı diye düşünmüştüm. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Aralık 2013 Paylaş 13 Aralık 2013 Max hız düz yolda be kadar yapıyor aracınız.? Lpg var ise verileri bizimle paylaşır mısınız? Evet gerçekten kalitesi tartışılmaz ama benim bulunduğum bölgede fabrika verilerinin altına inmek gerçekten çok güç. 102 hp hitler motor klasik otomatik kullanıyor. Maximum hızda ölçümüm olmadı ama 20-25 veya belki de 30 lt/100 km bir yakış olur. Zaten aracım 160 ta 4.000 devir oluyor. Bunun üzeri süratler hem gereksiz hem de tüketim düşünülmeden çıkılması gereken hızlar. Yaklaşık olarak 2 sene kadar otomatik F1 kulandım. Şehir içi 11lt.- 12.5 lt civarı gezdim genelde ancak uzun yolda hep fabrika verisinin altında kullandım. 5.8 lt civarlarında gezindi tüketim.. Sizin araçta bir problem var diye düşünüyorum. 8 lt son derece yüksek bir değer... Sizin tüketiminiz de çok ilginç. Şehiriçi 11-12,5 yakarken uzun yolda 5,8 yakmak pek alışıldık bir veri değil. Uzun yolda 5,8 yakıyorsanız, şehir içinde 8-9 litrelerde geziniyor olabilmeniz lazım. Uzun yol tüketimi ile şehir içi tüketimi arasında 2 kattan fazla tüketim farkı olması garip. Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 13 Aralık 2013 Paylaş 13 Aralık 2013 Maximum hızda ölçümüm olmadı ama 20-25 veya belki de 30 lt/100 km bir yakış olur. Zaten aracım 160 ta 4.000 devir oluyor. Bunun üzeri süratler hem gereksiz hem de tüketim düşünülmeden çıkılması gereken hızlar. Sizin tüketiminiz de çok ilginç. Şehiriçi 11-12,5 yakarken uzun yolda 5,8 yakmak pek alışıldık bir veri değil. Uzun yolda 5,8 yakıyorsanız, şehir içinde 8-9 litrelerde geziniyor olabilmeniz lazım. Uzun yol tüketimi ile şehir içi tüketimi arasında 2 kattan fazla tüketim farkı olması garip. Özgür bey, zaten katalog verisi aracın şehir içi 11.2 lt, şehir dışı 6 lt. Çanakkale gibi küçük bir şehirde, sürekli dur kalk ve ışıkların olduğu trafik koşullarında ortalama hızın 14 km civarı da olduğu düşünülecek olursa 12.5 lt'lik maximum tüketim değeri bile bir başarıdır. Bu arada burada aktarmış olduğum değerler birebir pompa değerleri ile de örtüşmektedir ( Ezbere yazılmış değerler değildir ). Saygılar... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Aralık 2013 Paylaş 13 Aralık 2013 vw, her zaman daha yüksek devirde aynı hız ile gider ford a göre, bu aracın daha atak olduğu algısı yaratır, fazla yakması normal ve gerçekte de fazla yakar zaten. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts