İçeriğe Yönlendir

Ilginç Hararet

Veli Gürcan

Recommended Posts

Veli Gürcan

aracımla yolda giderken ayağımı gazdan çekince hararet sona dayanıyor, hafif gaza dokunmaya başlayınca hararet aynı hızda düşmeye başlıyor. uzun zamandır bi çözüm bulamadım aynı sorunu yaşayan ve çözen varmıdır??

Yorum bağlantısı
Çetin Özkan
(düzenlendi)

Bu devirdaim olabilirmi acaba????

+1

kayış da kaçırıyor olabilir.

tarihinde Çetin Özkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Önceki aracım olan 2000 model Focus'umda LPG taktırana kadar hiç bir şey yoktu sonrasında bu yalancı hararet sorunu ortaya çıkmıştı. Mersin'de bir özel servis var ve onlar buldular çözümü Termostat'dan dolayı bir oluşan bir problem sorunu da termostatı söküp yanına iki adet delik deldiler ve sorun düzeldi, ustanıza söylerseniz halledeceklerdir...... 

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli
(düzenlendi)

Önceki aracım olan 2000 model Focus'umda LPG taktırana kadar hiç bir şey yoktu sonrasında bu yalancı hararet sorunu ortaya çıkmıştı. Mersin'de bir özel servis var ve onlar buldular çözümü Termostat'dan dolayı bir oluşan bir problem sorunu da termostatı söküp yanına iki adet delik deldiler ve sorun düzeldi, ustanıza söylerseniz halledeceklerdir...... 

Evet  devirdaim veya  termostat birde gevşek kayıştan kaynaklanıyor bu sorun...

tarihinde Uğur Samyeli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

Termostatı delmek ve ısı müşürü altına pul koymak kendini kandırmaktan başka bir şey değildir.Bunları sakın yaptırmayın.Aracınızın su hortumları arasına by pass yaptırmanız veya lpg regülatör bağlantısını seri yaptırmanız yeterli.Forumda resimleri de olacaktı fordun bu konuda TSB'si(Servis bildirimi) de mevcut.Aynı şekilde BRC, LANDİ,ATİKER firma yetkilileri bağlantının focus1 araçlara seri yapılması gerektiğini belirtiyorlar.Yine de karar sizin.

tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Termostatı delmek ve ısı müşürü altına pul koymak kendini kandırmaktan başka bir şey değildir.Bunları sakın yaptırmayın.Aracınızın su hortumları arasına by pass yaptırmanız veya lpg regülatör bağlantısını seri yaptırmanız yeterli.Forumda resimleri de olacaktı fordun bu konuda TSB'si(Servis bildirimi) de mevcut.Aynı şekilde BRC, LANDİ,ATİKER firma yetkilileri bağlantının focus1 araçlara seri yapılması gerektiğini belirtiyorlar.Yine de karar sizin.

Yaptırdığım işlemden dolayı herhangibir problem yaşamadım ama dediğiniz gibi hem Ford'un TSB'si hem de LPG markalarının böyle bir önerisi varsa bunların uygulanması daha makbuldür, bilgilendirme için teşekkürler.....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yaptırdığım işlemden dolayı herhangibir problem yaşamadım ama dediğiniz gibi hem Ford'un TSB'si hem de LPG markalarının böyle bir önerisi varsa bunların uygulanması daha makbuldür, bilgilendirme için teşekkürler.....

Yapılan işlemin zararı şu olmuştur.. kışın kalorifer iyi ısıtmaz :D Termostat delmek sorunu örtbas eder.. ısı müşürü altına pul konulursa da sorun yokmuş gibi olur ancak araç gerçekten hararet yapacak olsa bu geç farkedilir. İş işten geçmiş bile olabilir :D

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Yapılan işlemin zararı şu olmuştur.. kışın kalorifer iyi ısıtmaz :D Termostat delmek sorunu örtbas eder.. ısı müşürü altına pul konulursa da sorun yokmuş gibi olur ancak araç gerçekten hararet yapacak olsa bu geç farkedilir. İş işten geçmiş bile olabilir :D

Ayhan doğru söylüyorsun kışın ısıtmada problem yaşadım ve hemen işlemi yapan servise gittim hemen söküp 3 tane olan deliğin birisini kapattılar ve ısıtma normale döndü. Hararet olayını ise klimayı açıp aracın dört camını açıp dik bir rampa da 3 vites 4500 devirde bağırtarak rampayı bitirdik sonuç 87 dereceden yukarı çıkmadı....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Veli Gürcan

başka bi konudada aynı videoyu yükledim burayada yazıyorum sorunum tam olarak bu aslında gazdan ayağımı çekince hararet yükseliyor basınca ayı hızda düşüyor bi çok ustaya gittim çözüm bulunmadı ama hararet yapmadığını savundular. ayrıca hararet müşürünü değiştirdik, hava alma işlemi zaten bi kaç defa yapıldı. en sonunda beyinden kaynaklı olduğunu aslında aracın hararet yapmadığını söylediler. ancak tam bi sonuca ulaşamadım. servise gittim arac lpg li olduğu için araca bakmadılar.
Yorum bağlantısı
Ümit Mutlu BAĞIRAN

Gösterge tablosundan kaynaklanan tipik yalancı hararet sorunu. 

Ya çıkma gösterge alır halledersiniz, ya da kafanıza takmaz paranızı cebinizde ısıtarak mutlu mesut devam edersiniz :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Necati Basıç
(düzenlendi)

aracımla yolda giderken ayağımı gazdan çekince hararet sona dayanıyor, hafif gaza dokunmaya başlayınca hararet aynı hızda düşmeye başlıyor. uzun zamandır bi çözüm bulamadım aynı sorunu yaşayan ve çözen varmıdır??

Buna benzer sorun bendede var aracı 3500-4000d/d vites değiştirecek şekilde kullanırsam 5'ci vitese geldiğimdebir süre sonra1-3 dk arasıhız 140-150 km olduğunda hararet ibresi kırmızıya doğru gidiyor ayağımı gazdan çekince normale dönüyor servise götürdüğümde radyatörün tıkalı olabileceği söylendi ama daha önce böyle bi sorun yoktu 1,5 lt antifiriz koydum tahminim hava yaptı sizin sorununuzda eminim hava olayıdır düzgün bi tamircide havasını alsınlar.

tarihinde Necati Basıç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Bektaş

Bu sorun başıma geldiği için yazayım dedim. Sorun bende motor ısı müşüründen kaynakladıgı ortaya cıkmıstı. Değiştirdim ve sorun ortadan kalktı. Bilgilerinize....

Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN
(düzenlendi)

Ayni sorun bendede vardi arac hava yaptığından haralet musirunu bozuyor ve boyle oluyor sonuc cin malı haralet musuru aldim 1 hafta gitti ve az etrafında araştırma yaptim bu meretler elektronik parçayı orjinal olmazsa kabul etmiyorum 100 tl verdim orjinal musurle sorunsuZ oldu

tarihinde Kemal VİCDAN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...