Onur Yeşil 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 Evet abilerim,kardeşlerim sanırım başlık yeterince açıklayıcı. Focus mk1 aracımda sonradan taktırdığım kumandalı kilidim var.Uzaktan kumandamla kapıları kilitlerken veya açarken dörtlüler yanmıyor.İlk taktırdığımda yanıyordu.Öncelikle bunun nedeni ne olabilir?Kumanda dörtlüleri nasıl ikazlıyor?Sigorta kutusuna bir devre falan mı çekilmiş? Bu devreyi parkların sigortasına çeksem,parklar yanar mı?Veya kumandaya bastığımda parklar nasıl yanar? İlgilenen forumdaşlara şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 Kaput kilidi bozuk olabilir...park, far, uzun far ne isterseniz yanar kumanda ile.. forum üyemiz Talip Eren bey modül halinde gönderir, bir elektrik teknisyeni araca kolayca monte edebilir... 2 Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 kumandanın kilit ucunun dörtlülere değilde sigorta üzerinden parkların oraya bağladığında parklar yanar söner.benim aracımda öylekilit açtığımda yada kilitlediğimde park ışıkları yanıyor Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 (düzenlendi) Yahu şu formun güzelliğine bakar mısın???Sorunlar var ve yanıt hiç gecikmiyor...Form değil online teknik servis gibi üst düzeyde bir dayanışma örneği gösteren bir aile çatısı gibi.Berhudar olun sayın yöneticiler ,modlar ve tüm emeği geçen herkes.... :nazar: Not: Özellikle Serkan bey,gerçekten takdire şayan bir insansınız.En acılı gününüzde bile burada yardım için çalışıyorsunuz...... 16 Aralık 2013 tarihinde Uğur Samyeli tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 16 Aralık 2013 Yazar Paylaş 16 Aralık 2013 Kaput kilidi bozuk olabilir...park, far, uzun far ne isterseniz yanar kumanda ile.. forum üyemiz Talip Eren bey modül halinde gönderir, bir elektrik teknisyeni araca kolayca monte edebilir... Sorunum kaput kilidiyle ilgili değil.Kapıları kilitleyip açtığımda dörtlüler yanmıyor.Eskiden yanıyordu sorunum bu.Alakanıza teşekkürler. kumandanın kilit ucunun dörtlülere değilde sigorta üzerinden parkların oraya bağladığında parklar yanar söner.benim aracımda öylekilit açtığımda yada kilitlediğimde park ışıkları yanıyorİşte tam olarak aradığım cevap.Basit ve kısa bir yöntem.Dörtlülerin şu an yanmama nedeni ne olabilir peki?Montajı yaparken dediğiniz gibi dörtlülerin sigorta kutusuna kablo mu çekiyorlar? Yahu şu formun güzelliğine bakar mısın???Sorunlar var ve yanıt hiç gecikmiyor...Form değil online teknik servis gibi üst düzeyde bir dayanışma örneği gösteren bir aile çatısı gibi.Berhudar olun sayın yöneticiler ,modlar ve tüm emeği geçen herkes.... :nazar: Not: Özellikle Serkan bey,gerçekten takdire şayan bir insansınız.En acılı gününüzde bile burada yardım için çalışıyorsunuz...... Söylediklerinizin hepsine kelimesi kelimesine katılıyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 Dörtlüden tetik alınan kabloya varsa bağlantısında sigortasına bakılır.Elektrik cinin 5 dk da 5tl te çözecegi bir iş.follow me home modülü var talip bey satıyor bende aldım üzerine 3 araba değiştim hala taktırmak nasip olmadi. Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 araç şuanda bende değil ama hatırladığım kadarıyla sigorta üzerinde 47 numaraya bağlıydı.araç gelince tam olarak bakarım.benim elektirikçim bunların sinyal röleleri pahalı çabuk arıza yapar diye park lara bağlamıştı.bende sinyal yapsaydın diye uğraşmıştım yapmamıştı..sigorta üzerindeki kabloyu söktüğümde parklar yanmıyordu.sinyal üzerine geçirmeye çalışmıştım olmamıştı öyle kaldı. sigorta üzerinden sinyal sigorasına kablo gidiyorsa onu park sigortasına bağlayıp deneyebilirsin. senin araç üzerindeki ssigortaların olduğu kısmın resmini eklersen bende bendekini çeker eklerim ancak yarın akşam yada çarşambadan önce ekleyemem.aracı başkasına verdim. bu arada sende beniim dediğimi deneyebilirsin. Yorum bağlantısı
Hami Erışık 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 serkan bey kilit konusunda haklı olabilir zira; 4 kapı kilidi,bagaj,kaput kilidi bunlardan biri açık veya bozuk olması durumunda ; kapılar yine kilitlenir,açılır ancak bukez dörtlü ikaz lambaları yanmaz. ikaz lambalarının yanmaması( başka problem yoksa)kilitlerden birisi açık demek.araç sizi ikaz ediyor. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 serkan bey kilit konusunda haklı olabilir zira; 4 kapı kilidi,bagaj,kaput kilidi bunlardan biri açık veya bozuk olması durumunda ; kapılar yine kilitlenir,açılır ancak bukez dörtlü ikaz lambaları yanmaz. ikaz lambalarının yanmaması( başka problem yoksa)kilitlerden birisi açık demek.araç sizi ikaz ediyor. Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 16 Aralık 2013 Yazar Paylaş 16 Aralık 2013 (düzenlendi) araç şuanda bende değil ama hatırladığım kadarıyla sigorta üzerinde 47 numaraya bağlıydı.araç gelince tam olarak bakarım.benim elektirikçim bunların sinyal röleleri pahalı çabuk arıza yapar diye park lara bağlamıştı.bende sinyal yapsaydın diye uğraşmıştım yapmamıştı..sigorta üzerindeki kabloyu söktüğümde parklar yanmıyordu.sinyal üzerine geçirmeye çalışmıştım olmamıştı öyle kaldı. sigorta üzerinden sinyal sigorasına kablo gidiyorsa onu park sigortasına bağlayıp deneyebilirsin. senin araç üzerindeki ssigortaların olduğu kısmın resmini eklersen bende bendekini çeker eklerim ancak yarın akşam yada çarşambadan önce ekleyemem.aracı başkasına verdim. bu arada sende beniim dediğimi deneyebilirsin. Yarın deneyip paylaşacağım,teşekkürler. serkan bey kilit konusunda haklı olabilir zira; 4 kapı kilidi,bagaj,kaput kilidi bunlardan biri açık veya bozuk olması durumunda ; kapılar yine kilitlenir,açılır ancak bukez dörtlü ikaz lambaları yanmaz. ikaz lambalarının yanmaması( başka problem yoksa)kilitlerden birisi açık demek.araç sizi ikaz ediyor. Heh tamam şimdi anladım.Şöyle bir sorunum var belki ondandır.Kaputumda sıkıntı yok ama bagaj kilidim tutukluk yapıyor.Şöyle ki;bagajı açıyorum kapatırken kilit kendini kilitliyor,dile lok diye vuruyor.Anahtarla çevirerek kapatıyorum bagajı.Açık kalmıyor ama kendi kendine kapanıyor kısacası.Bununla alakası olabilir mi? 16 Aralık 2013 tarihinde Onur Yeşil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 17 Aralık 2013 Yazar Paylaş 17 Aralık 2013 (düzenlendi) Dörtlülerin neden yanmadığını çözdüm,ayrı bir sigorta bağlamışlar devresine,o atmış.Sigortayı değiştirip,devrenin ucunu kestim ve parkların sigortasına bağladım.Ama bir aksilik var.Kumandayla açıp kapadığımda parklar aynı sinyaller gibi yanıp sönüyor...Benim istediğim bu değildi.Parklar yanıp sönmesin,3-5 saniye yanık kalsın istiyorum.Bu mümkün mü? 17 Aralık 2013 tarihinde Onur Yeşil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Dörtlülerin neden yanmadığını çözdüm,ayrı bir sigorta bağlamışlar devresine,o atmış.Sigortayı değiştirip,devrenin ucunu kestim ve parkların sigortasına bağladım.Ama bir aksilik var.Kumandayla açıp kapadığımda parklar aynı sinyaller gibi yanıp sönüyor...Benim istediğim bu değildi.Parklar yanıp sönmesin,3-5 saniye yanık kalsın istiyorum.Bu mümkün mü? böyle bir şey role ve gerekli devrelerden oluşan bir sistemle mümkündür sizin yapabileceğiniz bir şey değildir, dediğimiz gibi bunun çözümü follow me modülüdür.Saygılar... Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Dörtlülerin neden yanmadığını çözdüm,ayrı bir sigorta bağlamışlar devresine,o atmış.Sigortayı değiştirip,devrenin ucunu kestim ve parkların sigortasına bağladım.Ama bir aksilik var.Kumandayla açıp kapadığımda parklar aynı sinyaller gibi yanıp sönüyor...Benim istediğim bu değildi.Parklar yanıp sönmesin,3-5 saniye yanık kalsın istiyorum.Bu mümkün mü? bu şeklide çalşıyor aynı sinyal gibi yanıp sönüyor.bendeki sistemde bu.kullanışlı bence o şekilde olması için follow me home olması lazım ondada istediğin şekilde ışık süresi ayarlayabiliyorsun Yorum bağlantısı
Serkan Toker 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Demek ki kablo önce flaşöre uğruyor..En uygunu follow me tabir edilen devreyi uygulamak, karanlık ayarı sayesinde istenirse gündüz yanmıyorlar hatta.. 1 Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 17 Aralık 2013 Yazar Paylaş 17 Aralık 2013 (düzenlendi) Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.En azından dörtlüleri yakmayı başardık.Follow me olayını biraz araştırayım.Tekrar herşey için teşekkür ediyorum. 17 Aralık 2013 tarihinde Onur Yeşil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 (düzenlendi) Sonradan takılan kitten gelen ucu direk olarak parklara bağlamayın.. Bağlantı yaptıysanız hemen sökmenizi öneririm. Sonuçları sizi üzebilir. Parklar yandığında gelen akım direk kumanda kitine girecek ve arızaya sebep olacaktır. Sizce arızalanan sigorta neden atmış olabilir? Hiçbir sigorta durduk yere atmaz.. Bu tip işler konusunda tecrubeniz ve bilginiz yoksa, işi bilen birisinden yardım alarak değişiklikleri yapın.. 17 Aralık 2013 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 17 Aralık 2013 Yazar Paylaş 17 Aralık 2013 Sonradan takılan kitten gelen ucu direk olarak parklara bağlamayın.. Bağlantı yaptıysanız hemen sökmenizi öneririm. Sonuçları sizi üzebilir. Parklar yandığında gelen akım direk kumanda kitine girecek ve arızaya sebep olacaktır. Sizce arızalanan sigorta neden atmış olabilir? Hiçbir sigorta durduk yere atmaz.. Bu tip işler konusunda tecrubeniz ve bilginiz yoksa, işi bilen birisinden yardım alarak değişiklikleri yapın.. Ayak aydınlatması yapıyordum,tepe lambasından elektrik almıştım,bu sırada kablonun bi ucu bağlıyken diğer ucu da kapı sacına deydi.O sırada çıt diye ses geldi.Sigorta atması gibi bir ses.Sigorta kutusuna baktım herhangi birşey yoktu.Zaten tepe lambasının sigortasını sökmüştüm montajı yaparken.Acaba diyorum,dörtlüleri ikazlayan bu devrenin sigortası mı atmış,olabilir mi böyle bişey? Ilanlarda konusu var talip abi bu modülü satıyor bende aldım yardımcı olur sanaTeşekkürler. Yorum bağlantısı
Recommended Posts