Ali Eren Alper 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Arkadaşlar son bir aydır direksiyonu sağa veya sola çevirince daha ilk turun ortalarında boşluk benzeri bir şey oluyor ve tabiri caizse "lak" diye bir ses çıkıyor. Z rot yeni değişti baktırdım ses oradan değil. Biri kendi ön düzenci ustam olma üzere iki ustaya gösterdim ikisi de ya direksiyon kutusu ya da mafsaldan dediler. Sizce nereden olabilir ve arabam uzatılmış garantide bu mafsal veya direksiyon kutusu masrafı garantiye girer mi? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler... Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Arkadaşlar son bir aydır direksiyonu sağa veya sola çevirince daha ilk turun ortalarında boşluk benzeri bir şey oluyor ve tabiri caizse "lak" diye bir ses çıkıyor. Z rot yeni değişti baktırdım ses oradan değil. Biri kendi ön düzenci ustam olma üzere iki ustaya gösterdim ikisi de ya direksiyon kutusu ya da mafsaldan dediler. Sizce nereden olabilir ve arabam uzatılmış garantide bu mafsal veya direksiyon kutusu masrafı garantiye girer mi? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler... Girer fiestanın kronik sorunudur. ben ücretsiz değiştirdim. 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 her turda bir kere mi yapıyor ? yoksa sürekli o ses geliyor mu ? Yorum bağlantısı
Ali Eren Alper 17 Aralık 2013 Yazar Paylaş 17 Aralık 2013 her turda bir kere mi yapıyor ? yoksa sürekli o ses geliyor mu ? Genelde bir defa yapıyor sağ veya sola döndürürken genelde ilk turun ortalarında çıkıyor ses. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 garanti uzatılmışsa hiç uğraşmayın,zaten ustalar da duyuyorsa sesi , yetkili servis te duyacaktır ve garantiden değiştireceklerdir. Yorum bağlantısı
Atilla Atun 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 park halindeyken gelir ses sağa sola çevirince veya manevra yapınca . Garantisi bitmemiş olanlar değişir ama garantisi biten varsa değişmeden sorunu çözebilirler bende olduğu gibi hemde 5 dk da. Yorum bağlantısı
Mehmet YILDIRIM 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 park halindeyken gelir ses sağa sola çevirince veya manevra yapınca . Garantisi bitmemiş olanlar değişir ama garantisi biten varsa değişmeden sorunu çözebilirler bende olduğu gibi hemde 5 dk da. Atilla bey siz nasıl çözdünüz? Yorum bağlantısı
Emre Köksal 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 uzatılmış garantiden %25 cepten ödemek şartı ile değişim yaparlar değişim için 3000 liralık bir masraftan bahsediliyor. Yorum bağlantısı
Atilla Atun 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Atilla bey siz nasıl çözdünüz? fotoğrafını çekip tarifini yaparım foto olmadan parçanın yerini tahmin etmek zor Yorum bağlantısı
Melih Gülbahar 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Ben garantiden değiştirdim mafsalı 430 tl yazıyordu faturada Yorum bağlantısı
Atilla Atun 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 uzatılmış garantiden %25 cepten ödemek şartı ile değişim yaparlar değişim için 3000 liralık bir masraftan bahsediliyor. Emre şu yazı için sana teşekkür ederim çünkü uzatılmış garanti olduğu zaman ilk verilen garanti gibi olmadığını söylemiş oldun. Bunu bazı arkadaşlara forum içi ve dışı izah etmek münkün değil. Adam diyorki uzattım garantisini ama maalesef aynı değil dediğin zaman tartışma çıkıyor. Ben fiestamın garantisi bittiği zaman uzattırmadım çünkü bana bi artısı olmayacaktı. Bunu bilmeyen arkadaşlar ford olsun veya başka marka olsun havadan para kazandırıyorlar onlara. Yorum bağlantısı
Mehmet YILDIRIM 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 fotoğrafını çekip tarifini yaparım foto olmadan parçanın yerini tahmin etmek zor Fotografları zahmet olmazsa yollarsan bizde faydalanalım şimdiden teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Atilla Atun 18 Aralık 2013 Paylaş 18 Aralık 2013 Fotografları zahmet olmazsa yollarsan bizde faydalanalım şimdiden teşekkür ederim. Tamam aklımdasınız burada paylaşırım Yorum bağlantısı
Ali Eren Alper 20 Aralık 2013 Yazar Paylaş 20 Aralık 2013 Ben garantiden değiştirdim mafsalı 430 tl yazıyordu faturada 430 TL ödediniz mi yoksa sadece faturada yazan miktar mıydı o, yani bir ödeme yapmadınız mı? Yorum bağlantısı
Melih Gülbahar 20 Aralık 2013 Paylaş 20 Aralık 2013 430 TL ödediniz mi yoksa sadece faturada yazan miktar mıydı o, yani bir ödeme yapmadınız mı? Faturada yazan miktar o kadardı.İmzamı atıp çıktım ben sadece. Yorum bağlantısı
Emre Köksal 20 Aralık 2013 Paylaş 20 Aralık 2013 Emre şu yazı için sana teşekkür ederim çünkü uzatılmış garanti olduğu zaman ilk verilen garanti gibi olmadığını söylemiş oldun. Bunu bazı arkadaşlara forum içi ve dışı izah etmek münkün değil. Adam diyorki uzattım garantisini ama maalesef aynı değil dediğin zaman tartışma çıkıyor. Ben fiestamın garantisi bittiği zaman uzattırmadım çünkü bana bi artısı olmayacaktı. Bunu bilmeyen arkadaşlar ford olsun veya başka marka olsun havadan para kazandırıyorlar onlara. Valla hocam ben daha önceden de duymuştum, garantimi uzatırken sağolsun servisim de 3-5 sefer belirtti; garanti şu şekilde işliyor sadece mekanik ve garanti dahilinde %75 otosan gerisi kullanıcıdan çıkıyor dendi. imzalatılan sözleşmede de kapsam belirliydi. elektirik, trim, döşeme gibi şeyler de uzatılmış garanti kapsamına girmiyor. +2 yıl garanti uzatımına 490 lira para verdim. Yorum bağlantısı
Murat Çavaş 21 Aralık 2013 Paylaş 21 Aralık 2013 Bende 2008 yılı 11 ayda aldığım 2009 model Ford Fiesta Titanium TDCI 1.4 araç var şu an 60 Binde. Araç Park halinde yada 20-30 km hızlarda direksiyonu sağ sola çevirirken aynı burada bahsedildiği gibi ses gelmeye başladı. Genelde bir lıkırtı gibi ses. Direksiyonu ilk çevirmeye başlayınca oluyor. Bu durumu fark edince önce aracı düz bir zemine park ettim. Motor çalışır vaziyette vites boşata iken aracın camını açıp dışından direksiyonu çevirdim. Minimum hareketlerde bile tekerliler oynuyordu yerinde. Kapıyı açıp eğilerek direksiyonu çevirince sesin direksiyon milinin dibinden geldiğini andım. Sürüş esnasında direksiyon hareketlerinde sıkıntı yoktu. Araç benim istediğim yöne gayet iyi gidiyordu. Bulunduğum ilçe küçük ve en yakın servise de 180 km uzaklıkta olduğundan. Sanayide güvendiğim ön düzenden ve rot balans işinden anlayan. Ustaya durumu anlattım. Kendisi aracı sürdü sınadı sonra aracı kanala çektik ışıkla alttan kontrol etti bana da direksiyonu kısa kısa çevirmemi söyledi. Sesin kaynağının direksiyon ayar vidasından geldiğini söyledi. Aracı müsait zamanda getir dedi. Aracı iki gün sonra getirdim. Lifte çektik alt kısımda iyi gizlenmiş olan direksiyon kutusuna bulunan ayar vidasına erişmek için bayağı parçanın sökülmesi gerektiğinden bu işin uzun süreceğini belirtti. Bunun ayarları yapılsa bile tekrar olma olasılığı var dedi. Bu önemsiz bir sıkıntı dedi. Aracı çok sık eşim ve ben kullandığım için yarı yıl tatilinde bırakmayı düşünüyorum. Servis ne der bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Atilla Atun 22 Aralık 2013 Paylaş 22 Aralık 2013 Arkadaşlar fotoları bir türlü çekemedim unutmadım ama buradan tarif edicem hiç yormayın kendinizi tarifinide yapıcam orayı burayı ekstradan söktürmeye gerek yok . Kendiniz bile yaparsınız yav .Ses kesiliyor ve hiç birşeye gerek yok 1 Yorum bağlantısı
Fırat Çakıroğlu 22 Aralık 2013 Paylaş 22 Aralık 2013 Anlat hocam artık bekliyoruz sabırsızlıkla Yorum bağlantısı
Atilla Atun 22 Aralık 2013 Paylaş 22 Aralık 2013 Daire içindeki cıvatayı gevşeterek çıkartıyorsunuz . Sonra sağ ok üst kısımdan çıkacak ve sol ok alt kısımdan çıkacak yani o kısımları çıkartıyorsunuz birbirinden.sol taraftaki oku bulunduğu o kısımı yani yukarı gelecek şekilde 4 veya 5 defa sertçe çekerek yukarı doğru sanki sıkışmışta çıkarmak istiyorsunuz gibi yaparak zorlayın. Mafsalmı deniyor o kısma bilmiyorum ama ses var mı yok mu bakın tık tık ediyormu aynı direksiyonu çevirdiğiniz zamanki ses . Sonra tekrardan takıp cıvata yı sıkarken ne çok ne az tam kararında sıkılıyor. İşlem bitti olduğu yerde test edip bakabilirsiniz. Bu ses sadece çok düşük hızlarda meydana geldiği için manevra park etme gibi durumlarda rahatsız edici oluyordu ama uzun yolda kesinlikle ve kesinlikle hiç bir sakıncası yok . İşlem bu kadar. Anlamayan olursa tekrar'dan tarif edebilirim ben aracımın sesini bu şekilde kestim ve kesinlikle tık yok . Tekrar ses gelirmi onuda Allah bilir. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan CİNDEMİR 22 Aralık 2013 Paylaş 22 Aralık 2013 Ayni sikinti bende de vardi garanti devam ediyordu goturdum soktuler ilac mi yag mi bisey surduler bir iki saat kurumasini bekledik sikinti halloldu. Genelde oluyormus ancak cozumu basit.. Yorum bağlantısı
Atilla Atun 23 Aralık 2013 Paylaş 23 Aralık 2013 Ayni sikinti bende de vardi garanti devam ediyordu goturdum soktuler ilac mi yag mi bisey surduler bir iki saat kurumasini bekledik sikinti halloldu. Genelde oluyormus ancak cozumu basit.. Yağ sürün'de var sprey'de ama bizimkisi doğal natürel yani hormonsuz. 2 Yorum bağlantısı
Ali Eren Alper 24 Aralık 2013 Yazar Paylaş 24 Aralık 2013 Uzatılmış garantide masrafın %25'ini müşteri, geri kalanını otosan ödeme olayına baktım. İmzaladığımız ek garanti sözleşmesinde kesinlikle böyle bir madde yok. Aksine düzenli servis bakımı yapılan, kazadan dolayı oluşmayacak her türlü mekanik ve elektriksel arıza garanti kapsamından ücretsiz değiştirilir yazıyor. Sadece uzatılmış garantiye kaporta arızaları girmiyor. Yorum bağlantısı
Ferit Karaman 26 Aralık 2013 Paylaş 26 Aralık 2013 arkadaşım geçen gün aracımın ilk 15000 bakımın yaptırdım direksiyonda 1-2 aydır sendeki sıkıntıların aynısından vardı servise söyledim baktılar mafsalın arızalı olduğunu söylediler önce ayar yapmak istediler olmadı garanti kapsamında değişti Yorum bağlantısı
Emre Köksal 3 Ocak 2014 Paylaş 3 Ocak 2014 Uzatılmış garantide masrafın %25'ini müşteri, geri kalanını otosan ödeme olayına baktım. İmzaladığımız ek garanti sözleşmesinde kesinlikle böyle bir madde yok. Aksine düzenli servis bakımı yapılan, kazadan dolayı oluşmayacak her türlü mekanik ve elektriksel arıza garanti kapsamından ücretsiz değiştirilir yazıyor. Sadece uzatılmış garantiye kaporta arızaları girmiyor. imzaladığını bu belgenin yani ayrıntıların olduğu evrakları acaba buraya veya biyere yükleyebilir misiniz... ben de garanti uzattığımda %25 müşteri %75 otosan ödüyor diye bilgilendirildim. bu tip garantide, mekanik aksam dışına garanti karışmıyor deniliyor servislerde... Yorum bağlantısı
Recommended Posts