Oğuz Altınada 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Güvenlik kamerası sistemleri hakkında bilgisi olan var mı? Kendime 4-5 kameradan oluşan bir sistem kurmak istiyorum, nereden başlamalıyım, bir pc kurup ona mı kaydetmek mantıklı yoksa harici kayıt cihazı almak mı? Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 En düşüğünden p4 bir makine ve 4 lü şekilde hazır paketler oluyor. Pakette 4 adet kamera, 4 lü kamera kayıt kartı denilen kart bulunuyor. Kablolar çekiliyor yazılım yüklenip p4 pc açık bırakılıyor. Küçük de UPS alırsınız olur biter. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 15 dak dan fazla sürmüyor , var olan pc ye 1. Dvr kart takacaksın 2. Veya usb den girişli (bu daha pratik) her iki seçenekte de kendinden programlı geliyor. 4 adet kablosuz kamera istenen bölgeye yerleşecek, frekans ayarı vs. 15 dak. Hareket algıladığında kayıda başlar. Harici kayıt cihazları oldukça pahalı. Dvr kart veya usb girişli kart 40-60TL, kablosuz kameralar 75-95 TL arası. 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 IT yöneticiliğini yaptığım fabrikada 2007 yılından beri kullandığımız 32 port PC DVR kart ile ve 16 port DVR cihaz üzerinde toplam 48 adet den oluşan kamera sistemimiz var. Hepsinin kurulum ve konfigürasyonlarını kendim yaptım, şunu söyleyebilirim ki Pc yerine 4 yada 8 port bir DVR kayıt cihazı kullanmanızı öneririm, Uzaktan erişim, kayıt ve yönetim anlamında çok daha pratik ve sorunsuz olacaktır. Uzun vadede pcden daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim. Mustafa abi önerebileceğin marka model varmı? Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 9 Şubat 2011 Yazar Paylaş 9 Şubat 2011 Harici cihazlar bu iş için sıfır pc kurmaktan daha mı pahalı? Kart ve kameraları nereden alabilirim? Anladığım kadarıyla kartın içinden kayıt programı çıkıyor? Ne tür kamera kullanmalıyım? Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 IT yöneticiliğini yaptığım fabrikada 2007 yılından beri kullandığımız 32 port PC DVR kart ile ve 16 port DVR cihaz üzerinde toplam 48 adet den oluşan kamera sistemimiz var. Hepsinin kurulum ve konfigürasyonlarını kendim yaptım, şunu söyleyebilirim ki Pc yerine 4 yada 8 port bir DVR kayıt cihazı kullanmanızı öneririm, Uzaktan erişim, kayıt ve yönetim anlamında çok daha pratik ve sorunsuz olacaktır. Uzun vadede pcden daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim. +1 Sorunsuzluk isteniyorsa DVR cihaz öneririm ben de. Önce kamera sayınızı belirleyin ve muhtemel sayı artırımına göre 4 çıkışlı veya 8 çıkışlı olmasına karar verin. Mevcutta bu iş için kullanılacak bilgisayar varsa kart çözümü ucuz olacaktır. Ama bilgisayar yoksa DVR cihaz çözümü aman aman pahalı olmaz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Ev, kendi ofisin vs. gibi yarı profesyonel çalışacaksan, pc de varsa, önce pc ile başlayabilirsin, harici kayıt cihazı ihtiyacında zaten almış olduğun kameraları kullanacaksın. şahsen hep gittigidiyor dan satın almıştım. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 9 Şubat 2011 Yazar Paylaş 9 Şubat 2011 (düzenlendi) Sanırım 5 kameraya ihtiyacım var yani 8port kullanmam gerekecek, 1 kamera dışarıda olucak, eğer koruma sınıfları varsa ona göre seçmem gerek bu kamerayı.. Kayıt cihazlarının hafızası ne kadar yeterli? Mesela 5 kameradan gelen 24saatlik kayıtları ne kadar zamanda kaç gb.lık yer tutar? Aslında kullanacağım yer mağaza, yani iç kameralar mağaza açıkken kayıt yapsa dış kamera ise 24 saat kayıt yapsa işimi görür sanırım. 9 Şubat 2011 tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Aklım kalmıştı, galiba Sony idi, gece görüş renkli kamera, hareketi takip eden kafası vardı Yorum bağlantısı
Sıtkı Levend 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Bence en güzeli network kamera kullanman. şu anda gece görüşlü wifi ve rj-45 girişli kayıt yapabildigim bir camera kullanıyorum ve çok memnunum. istediğim yerden de kameramı kontrol edebiliyorum. fiyatı 200 tl civarinda olması gerekiyor ama gece görüşü senin için önemli değil ise 140 civarindada network kameralar var. Ducki Gece Görüşlü Kablosuz İç+Dış Mekan IP Kamera sorunsuz 2 yıldır outdoor olarak çalışıyor. tavsiye ederim. görüntü kalitesi oldukça iyi. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 9 Şubat 2011 Yazar Paylaş 9 Şubat 2011 (düzenlendi) Beş kamera için sekizli cihaz kullanabilir ve olası lokasyonlar yada arızalar için 3 yedek portun kalır. Cihazlara kaç GB disk takarsan o kadar yerin olur ve kayıt işlemlerini 7/24 harekete duyarlı konfigure edersen ve hassasiyetini de doğru ayarlarsan çok uzun süre kayıt tutabilirsin geriye dönük. Bu arada dış mekanda kullanılacak kameralar gece görüşlü ılacağından IP sınıfı yüksek ve su geçirmez olacaklar doğal olarak. Bendekiler IP65 örneğin. Bursa'nın lodos ve yağmurunu yiyorlar her şartta ve daha sorunum olmadı. Bu kamera işinde de her işte olduğu gibi fantezinin sonu yok, PAN/TILT özellikli kameralar kullanıp uzaktan yön ve zoom kontrolü yapabilir yada akıllı kameralarla hareket izletebilirsin Cihazlarda modele göre değişmekle birlikte ortam dinleme özelliğini de kullanabiliyorsun bu arada. Benim için akıcı görüntü ile ne olup bittiğini gerektiğinde izlemek. Ondan ötesi lüküs Bence en güzeli network kamera kullanman. şu anda gece görüşlü wifi ve rj-45 girişli kayıt yapabildigim bir camera kullanıyorum ve çok memnunum. istediğim yerden de kameramı kontrol edebiliyorum. fiyatı 200 tl civarinda olması gerekiyor ama gece görüşü senin için önemli değil ise 140 civarindada network kameralar var. Ducki Gece Görüşlü Kablosuz İç+Dış Mekan IP Kamera sorunsuz 2 yıldır outdoor olarak çalışıyor. tavsiye ederim. görüntü kalitesi oldukça iyi. O kadar teknolojik bir sisteme ihtiyacım yok valla 9 Şubat 2011 tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Arda Merve 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 valla olduda bilgisayarın başına iş gelirse nolcak mutlaka bir storage tarzı bir şeye yedek alınması ya da dvr şart Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 elektrikler kesilirse ve UPS'nin de gücü biterse ne oluyor sadece merak ettiğimden soruyorum Teyzemin eczanesinde de bilgisayara bağlı böyle 2 kameralık bir sistem var da ordan beri bu merakım var aslında Bu sanırım hırsızlık için bir çözüm olmuyor sadece ortam gözetlemek kaydetmek için heralde. Diğer türlü elektriği kesip herşeyi hallederler değil mi ? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Örnek verebileceğiniz bir ilan var mı ? Orta halli bir apartmana kurulabilecek 8 kameradan oluşan kayıt cihazlı olarak....İlanlarda genelde kelime oyunu yapıyorlar sanki, bir yerlerde Sony kelimesi geçiyor, sonra kayboluyor... Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 9 Şubat 2011 Yazar Paylaş 9 Şubat 2011 (düzenlendi) Sony kelimesini geçirirler, yemin etseler başları ağrımaz, lakin kameraların çoğunda kullanılan sensör Sony ürünüdür, Sharp olanlar da var tabi. O yüzden Sony sensör, China body kameralar memleketimizde bolca bulunmakta. Örnek olarak bu cihaz ile birlikte 2TB harddisk ve 1000VA bir UPS alınıp sekiz kamera ile sistem kurulabilir. Firma ile görüşüp daha iyi fiyat d alınabilir. Bursa'da olsaydınız bu konuda önerilerim olabilirdi yer konusunda. Mustafa bey harddisk bildiğimiz harici harddisk mi ? Bir de kamera olarak ne önerirsiniz? 9 Şubat 2011 tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 9 Şubat 2011 Yazar Paylaş 9 Şubat 2011 (düzenlendi) Ben boş vaktimde çıkıp bi dolaşıcam, bu DVR cihazlarında 25fps diyenler var bunlar çok düşük değil mi? Özellikle kayıt cihazını ve kameraları seçerken neye dikkat etmeliyim? Edit: Sizin önerdiğiniz kameralara baktım da baya tuzluymuş 9 Şubat 2011 tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Eski bir güvenlik firması IT çalışanı olarak, mağaza gibi yerlerde kullanılacaksa kesinlikle DVR cihazı ile beraber pan tilt özellikli kameralar alınmalı. Adam akıllı gözetleme yapılacaksa Bu arada hatırlatmakta fayda var, hırsızlık için kamera kesinlikle caydırıcı değil. ŞU üründen peynir ekmek gibi satıyorduk. Ayrıca aylık abonelikle ŞU ürünü de düşünebilirsin. Bütün belirtilenler paket halinde sunuluyor... Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 dvr cihazının en büyük avantajı elektrik gitti, ubs bitti kayıt kesilir. elektrik geldiğinde otomatik çalışmaya başlar tekrar müdehale etmenize gerek yok. ancak bilgisayar olursa birinin gidip bilgisayarı açması gerekecektir. bunu seçim yaparken göz önünde bulundurun derim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Sani Pan tilt nedir? Kamerayı uzaktan aşağı yukarı sağa sola oynatabilme. dvr cihazının en büyük avantajı elektrik gitti, ubs bitti kayıt kesilir. elektrik geldiğinde otomatik çalışmaya başlar tekrar müdehale etmenize gerek yok. ancak bilgisayar olursa birinin gidip bilgisayarı açması gerekecektir. bunu seçim yaparken göz önünde bulundurun derim. Sadece DVR cihazları değil, pc'lerde dahi sürekli UPS (KGK) bulunmalı. Ani elektrik kesintilerinde harddisk'in görebileceğiz zarar, yaşanabilecek veri kaybı, sanıyorum ki KGK'ya verilen paranın yanında çok daha önemli olacaktır. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 10 Şubat 2011 Yazar Paylaş 10 Şubat 2011 (düzenlendi) Kamerayı uzaktan aşağı yukarı sağa sola oynatabilme. Yok ya ona gerek yok çünkü gerektiğinde kayıtlar incelenecek her dakika biri monitör başında durmayacak. Sky markasının Dvrlarına baktım 4portlu ile 8port arasında iki katıfark var, anlam veremedim.. 10 Şubat 2011 tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 10 Şubat 2011 Yazar Paylaş 10 Şubat 2011 (düzenlendi) Kayıt cihazı olarak SPY SP-7704 130$ SP-7904 170$ Kamera olarak dome kameranın bir avantajı var mı? SP-515CL 27$ SP-515HL 27$ SP-600CL 38$ SP-6102 40$ Bu kameralardaki 1/4" yada 1/3" neyi belirtiyor? bir de 420TVL veya 480TVL demiş mesela? 10 Şubat 2011 tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 (düzenlendi) apartmana 4 kamera artı montaj kablolar ıvır zıvırlar 2 500 lira ya yaptırmışlar rakamı duyunca şook oldum şimdi sahibindene baktım 16 kamera kablolar kayıt cihazı ıvır zıvır lar montaj hariç 1250 liraa bunların farkı filan varmı http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektrikli-ev-aletleri-guvenlik-sistemleri-16-kamerali-set-2-tb-harddisk-dahil-guvenlik-sistemi-full-paket-137941829/detay dediğim sistem bu apartmanda kullanılan sistemde aynıdır diyim iş işten geçti ama başkaları yanmasın diye geldi aklıma 17 Aralık 2013 tarihinde Uğur Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Olay montajında zaten genellikle. Ancak kayıt cihazının kalitesi, kapasitesi, kameraların özellikleri... Etken çok. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Olay montajında zaten genellikle. Ancak kayıt cihazının kalitesi, kapasitesi, kameraların özellikleri... Etken çok. sani biraz bakındım sahibinden de nerdeyse bütün kayıt cihazları hepsi aynı genel de kamera farkı var onda da fiyat oynamıyo montaj işini bende yaparım ne varki :D Yorum bağlantısı
Recommended Posts