İçeriğe Yönlendir

Güvenlik Kamera Sistemleri Hakkında

Oğuz Altınada

Recommended Posts

Hüseyin Matur

Bu işin sonu yok Uğur. Bende yaptım aynı işi. Aynı sistem 800 liraya da kurulur, 80.000 liraya da. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

apartmana 4 kamera artı montaj kablolar ıvır zıvırlar 2 500 lira ya yaptırmışlar rakamı duyunca şook oldum şimdi sahibindene baktım :angry::angry::angry::angry:

16 kamera kablolar kayıt cihazı ıvır zıvır lar montaj hariç 1250 liraa

bunların farkı filan varmı

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektrikli-ev-aletleri-guvenlik-sistemleri-16-kamerali-set-2-tb-harddisk-dahil-guvenlik-sistemi-full-paket-137941829/detay

dediğim sistem bu apartmanda kullanılan sistemde aynıdır diyim

iş işten geçti ama başkaları yanmasın diye geldi aklıma :D

Farklıdır . 5 yıl önce 16 kamera kayit cihazı kablolar vs... Siteye fiyat almıştık 4firmanında seçeneklerinde aynı işi gören sistem şöyleydi 1500.10000 TL arasındaydı.Kısacası kablo kamera ve cihaz fiyati çok çok değişiyor.metresi 50 krş ada kablo var 5 TL yede mesela bu gibi.
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Kamera ve kayıt cihazları binbir çeşit. Hdmı girişli var klasik scart'lı var. Speed dome kameraya müdahale edeni var etmeyeni var. Bir dünya artı-eksi var. Bilgisayar sistemleri gibi düşün. 500 liraya laptop var, 5000 liraya da.. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

4 kamera hersey bana ait sehiricinde heryer 1000 lira ;)

rakam çok dimi abi rakam olarak

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Mercedes e250 200.000 lira. rakam çok mu?

Dacıa Logan 25.000 lira rakam az mı?

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Hüseyin hocam acıklamış detayları.. 

Bir samsung,lg kamera var bir de cin çan çon var ;)

Samsung ,lg satsınlar o fiyata görelim .. :D Toptan aldıkları  veya üretici firma olduğu için o fiyatlara veriyorlar ama ürünün arkasında duruyolarmı? 

Bende aynı işi yapıyorum.. hd kayıt cihazında bile direk 100-150tl gibi bi rakam oynuyor ..

En pahalı olanı hard disk ;) Kaç gün kayıt tutucak önemli olan o. 15-30-45-60 gün aralığına kadar cıkarabilirsin.. tabi hardisk gb-tb yükseldikçe fiyat artar.

Bizim sistem kurulum fiyatı. Örnek amaçlı.

4 kamera 4 bnc 100m 2+1ccvt kablo 12v 5a celik kasa adaptör istenirse mikrefon(ses kayıt özelliği)  - kurulum montaj işçilik dahil 1.300tl

kamera özellikleri(600tvl) nighT day 

1 yıl yerinde servis +2 yıl garanti. toplamda 3 yıl garantili.

_____

Uğur , apartmana yapılan kameraya bakmadan burdan atıp tutmak doğru olmaz.. Belki adamlar o parayı hak edecek bir sistem kurmuşlardır. Ben şahsen yaptıkları işi görmeden pahalı veya ucuz diyemem..

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Hüseyin hocam acıklamış detayları.. 

Bir samsung,lg kamera var bir de cin çan çon var ;)

Samsung ,lg satsınlar o fiyata görelim .. :D Toptan aldıkları  veya üretici firma olduğu için o fiyatlara veriyorlar ama ürünün arkasında duruyolarmı? 

Bende aynı işi yapıyorum.. hd kayıt cihazında bile direk 100-150tl gibi bi rakam oynuyor ..

En pahalı olanı hard disk ;) Kaç gün kayıt tutucak önemli olan o. 15-30-45-60 gün aralığına kadar cıkarabilirsin.. tabi hardisk gb-tb yükseldikçe fiyat artar.

Bizim sistem kurulum fiyatı. Örnek amaçlı.

4 kamera 4 bnc 100m 2+1ccvt kablo 12v 5a celik kasa adaptör istenirse mikrefon(ses kayıt özelliği)  - kurulum montaj işçilik dahil 1.300tl

kamera özellikleri(600tvl) nighT day 

1 yıl yerinde servis +2 yıl garanti. toplamda 3 yıl garantili.

_____

Uğur , apartmana yapılan kameraya bakmadan burdan atıp tutmak doğru olmaz.. Belki adamlar o parayı hak edecek bir sistem kurmuşlardır. Ben şahsen yaptıkları işi görmeden pahalı veya ucuz diyemem..

en kısa sürede foto çeker atarım kamera lar ile alakalı

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

mobese kamerası takmıyorlar sonuçta . kablosuz bi sistemde kurmuyorlar . çok para abi . ben o fiyatlara her ay 2-3 bina bulsam dükkan alırım diğer senede tatile çıkarım yurt dışına :) .

tamam araştırmak iyi bişey ucuzunu bulmakda iyi bişey . işin hakkı o para diyemez kimse . ticaretde kar % 30u geçmemeli bence .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

en kısa sürede foto çeker atarım kamera lar ile alakalı

Olur  , ama kamera özelikle kayıt cihazının özelikleri, kullandıkları kablo kalitesi aklına gelebilecek bütün malzeme fiyata etken.. 

Yerinde görerek, yapılan işlemi inceleyerek pahalı denilebilir.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Kayınpederlerin evinde kurulumu kendim yaptım.Ev müstakil kayınpeder de elimin her işe yatkın olduğunu bilir.Gece görüşlü 4 kamera(sanırım36ledli)+kayıt cihazı+adaptör+kablolar hardisksiz 280 tlye aldım.Harddisk bende vardı.Ev iki katlı olduğu için çok yormadı.Ama apartman işi amatörleri aşar.Sistemin çalışmasına gelecek olursak 10 numara Penta Güvenlik bu konuda yardım alabileceğiniz güvenilir firmalardan biri.Adamalar istediğimden değişik konnektör göndermişlerdi.Arayıp durumu izah ettim, konnektörleri istemeden yeniden yolladılar.

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem
(düzenlendi)

4 ad gece görüşlü kamera, 1 TB  HDD , çin malı sistemi 1000 TL ye 2 sene önce apartmana yönetici iken kurdurdum.. 2 senedir sorun yok.. Bence kuran / kurduran o kadar detay ve kaliteli malzemeye girmemiştir. 2500 Tl fazla bu iş için.. Aydın Akdenizin dediği gibi mobese yada hd sistem mi kurdular yani..

tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahri Tepegöz

1adet kamera orta sınıf 50-60 tl arası 1 top kablo kullanılsa fazlasıyla diyorum 60 tl  2tb disk 250 tl en kral kayıt cihazı olsa 230 civarı(130-140 TL olanlar var apartman işini fazlasıyla görür ben en kalitelisinden yazıyorum) geriye kalan kullanılan kablokanalı ve işçilik 

varın hesabı siz yapın kaliteli ve fazla fiyat çıkarmama rağmen 4 kameraya o fiyat çok çok fazla 

bu arada hiç bir apartman adeti  250TL olan kamera alıpda takmaz taktırmaz :) kullanılan malzemeler kesin orta sınıfı geçmez

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Katılıyorum  Muhammed abi ,

bu sektörü mahfettiler zaten bilende bilmeyende bu işe bulaştı , iki kablo bağlamasını bilen  balıklama atlıyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz
(düzenlendi)

Pahalı bulanlar için soruyorum... Siz hiç LG/Samsung güvenlik sistemi montajı yaptınız mı? Yahut Sony Effio ayarlı lense sahip 700 TVLine herhangi bir marka kamera kullandınız mı sisteminizde.? Peki ya IP kamera?

Yapılan işin ne olduğunu bilmeden, "çok pahalı", "hakkı bu değil", "mobese mi kuruyorlar" gibi yorumlar yapmak hoş değil.

Ben Dacia kullanıyorum, çoğunuzun Ford'u var. Bastık mı hepimiz, Ankara'dan İstanbul'a 120km/sa hız ile gidebiliyoruz. Ben 25'e sizse 35-40'a almışsınız araçlarınızı. Kazık yemişsiniz hepiniz, hakkı bu değil bu aletlerin, çok pahalı, uçak mı alıyorsunuz sanki.!

4 kameralı bir güvenlik sistemi arkadaşların da dediği gibi, 600-700 liradan başlayıp 20.000 liraya kadar kurulabilir. E peki şimdi, 4 TB Samsung kayıt cihazı ile Samsung kamera tercih etmiş bir firma, bu sistem için 5000 lira öderse çok mu pahalıya yaptırmış oluyor sistemini.? Ederi bu yahu, adam Audi tercih etmiş, neden çok pahalı olsun ki? Bunlar hep farazi şeyler üstelik... Yapılan işin mahiyetini bilmiyoruz, kullanılan ürünlerin modelinden haberdar değiliz.

Hayırlı olsun Uğur, apartman yöneticiniz İnşaallah güzel ve kaliteli bir seçim yapmıştır. Rabbim ihtiyaç hasıl etmesin...

inşallah diyon muhammed abi malzemeyi görmeden yorum yapıyoruz sonuçta . kalitelidir kalitesizdir ona bişey dediğimiz yok . 

buranın piyasasını baz alarak söylüyorum . burda kimse binasına hareketli kamera taktırmaz . termal kamera taktırmaz . ıp kamera taktırmaz . e doğal olarak  fiyatlarda 1000-1500 hatta maksimum 2000 tl'yi geçmez . 

adamlar ne takmış onu bilemem ama saydığım sistemleri takacaklarını sanmam . 

hiçbirşeyi olmadan sadece kamera için 3000 tl verilen sistemlerde var . hiçkimse o kadar para vermez . 

tekrar söylüyorum kamera kalitesi konusunda kimseye bişey dediğim yok . yapılan işin bir hakkı vardır daha fazlası fırsatçılığa yalan söylemeye gider . 

uğur kameraların resmini çekerse yada kamera görüntülerini tvye aktarma işlemi yaptılarsa ( ben heryerde yapıyorum ) tvden görüntünün resmini buraya koyarsa az çok kalite belli olur .

fiyatlar çok uçuk kaçık olmaz tek değişen şey hizmet verilen yerin konumu . istanbulda montaj yapmakla küçük bi şehirde montaj yapmak arasında dağlar kadar fark var .

tarihinde Aydın Akdeniz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

inşallah diyon muhammed abi malzemeyi görmeden yorum yapıyoruz sonuçta . kalitelidir kalitesizdir ona bişey dediğimiz yok . 

buranın piyasasını baz alarak söylüyorum . burda kimse binasına hareketli kamera taktırmaz . termal kamera taktırmaz . ıp kamera taktırmaz . e doğal olarak  fiyatlarda 1000-1500 hatta maksimum 2000 tl'yi geçmez . 

adamlar ne takmış onu bilemem ama saydığım sistemleri takacaklarını sanmam . 

hiçbirşeyi olmadan sadece kamera için 3000 tl verilen sistemlerde var . hiçkimse o kadar para vermez . 

tekrar söylüyorum kamera kalitesi konusunda kimseye bişey dediğim yok . yapılan işin bir hakkı vardır daha fazlası fırsatçılığa yalan söylemeye gider . 

uğur kameraların resmini çekerse yada kamera görüntülerini tvye aktarma işlemi yaptılarsa ( ben heryerde yapıyorum ) tvden görüntünün resmini buraya koyarsa az çok kalite belli olur .

fiyatlar çok uçuk kaçık olmaz tek değişen şey hizmet verilen yerin konumu . istanbulda montaj yapmakla küçük bi şehirde montaj yapmak arasında dağlar kadar fark var .

aydın kameralar spectra marka kayıt cihazına akşam bakacağım bi kamera top şeklinde diğerleri normal kamera şeklinde

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

aydın kameralar spectra marka kayıt cihazına akşam bakacağım bi kamera top şeklinde diğerleri normal kamera şeklinde

bir tanesi dome kamera 

diğerleride buna benzer bişey demekki 

DS-2CE1582P-VFIR3.jpg

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

bir tanesi dome kamera 

diğerleride buna benzer bişey demekki 

DS-2CE1582P-VFIR3.jpg

aynne baktım netten göremedim

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Abimde kamera güvenlik sistemleri işi yapıyor.

Ücretlendirmede kullandıkları kablo en büyük etken, sonra kamera kayıt cihazı vs. geliyor.

kameralı sistem en az 700 tl den başlıyor yukarı doğru gidiyor... :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün
(düzenlendi)

4 gece görüşlü dome kamera + 500 gb disk + 4 kanallı Neutron DVR kayıt cihazı + 1 adet ses modülü + kablolar + adaptörler vs. 1300 TL gibi bir fiyata yaptırdık, Açıkçası montajı uzman kişiler yapınca hem mantıklı kamera pozisyonları öneriyorlar hem de kablolamayı kanallar içinde gayet güzel yapıyorlar. İlk monte edilen kameraların görüntü kalitesinden, internetten izlenebilirliğinden ve ses modülünden oldukça memnun kaldık, aynı firmaya 6 ay içinde aynı setten bir montaj daha yaptırdık. İlk sistemi kurdurmadan önce İstanbul'da birçok firmadan fiyat almıştım. Ortalama fiyatlar genelde bu şekildeydi.

tarihinde Mustafa Yenigün tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

En önemli organ gece görüşlü kamera. Yakın markajda idare eder ama 5 metre sonra görüntü patates olur. Rakam iyi kameralı ise normal

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahri Tepegöz

Pahalı bulanlar için soruyorum... Siz hiç LG/Samsung güvenlik sistemi montajı yaptınız mı? Yahut Sony Effio ayarlı lense sahip 700 TVLine herhangi bir marka kamera kullandınız mı sisteminizde.? Peki ya IP kamera?

Yapılan işin ne olduğunu bilmeden, "çok pahalı", "hakkı bu değil", "mobese mi kuruyorlar" gibi yorumlar yapmak hoş değil.

Ben Dacia kullanıyorum, çoğunuzun Ford'u var. Bastık mı hepimiz, Ankara'dan İstanbul'a 120km/sa hız ile gidebiliyoruz. Ben 25'e sizse 35-40'a almışsınız araçlarınızı. Kazık yemişsiniz hepiniz, hakkı bu değil bu aletlerin, çok pahalı, uçak mı alıyorsunuz sanki.!

4 kameralı bir güvenlik sistemi arkadaşların da dediği gibi, 600-700 liradan başlayıp 20.000 liraya kadar kurulabilir. E peki şimdi, 4 TB Samsung kayıt cihazı ile Samsung kamera tercih etmiş bir firma, bu sistem için 5000 lira öderse çok mu pahalıya yaptırmış oluyor sistemini.? Ederi bu yahu, adam Audi tercih etmiş, neden çok pahalı olsun ki? Bunlar hep farazi şeyler üstelik... Yapılan işin mahiyetini bilmiyoruz, kullanılan ürünlerin modelinden haberdar değiliz.

Hayırlı olsun Uğur, apartman yöneticiniz İnşaallah güzel ve kaliteli bir seçim yapmıştır. Rabbim ihtiyaç hasıl etmesin...

Abimin oturduğu sitenin kamera sistemi 800 USD'lik Samsung kemeralardan oluşuyor. Ve burası Adana, yani Kurtuluş Savaşımız sonrası Türkiye sınırları dahilinde kalmış bir il...

hocam apartmandan bahsediliyor ayda 30-40 tl aydat toplanan binaya 10.000 liralık kamera kim döşetir? çok lüks binalardan bahsetmiyorum zaten bu şekilde olsa kardeşimiz 2.500 lira pahalımı ucuzmu sormaz

bu arada abinizin oturduğu yer adana olması daha kalitesiz kamera kullanacağı yada pahalı kullanacağını ifade etmez yaklaşımınız yanlış 

bu arada kendinizinde dediği gibi abiniz sitede oturuyormuş apartman değil.kocaman bir site ile apartman kıyaslamak ne kadar doğru tartışılır.bir sitede kablo kalitesi kamera kalitesi  bunlara iliskili olarak kayıt cihazıda kaliteli olabilir.oturulan siteye bağlı olarak bir apartmanın aydatından en az 2-3 kat fazla toplanır. 

merak ederek soruyorum siz kaç tane normal bir apartmana samsung kamera lg kamera ip kamera ve kayıt cihazı kurdunuz?

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

tek katlı müstakil bir evim sistemini adam 10000 tl'yede seve seve kurdurur tercih meselesi sonuçta . ama bina gibi kalabalık oturulan yerlerde , bu işlerle ilgilenen kişilerin haricinde zaten bir sürü kişi sağdan soldan daha uygun fiyat almak için , tanıdığına yaptırtmak için yada bir çıkarı olduğu için fiyat araştırır. 

bağımsız tek kişi olsa gözü kapalı kaliteye hizmete bakarak paraya kıyar istediğini yaptırır . demek istediğimiz bu aslında .

muhammed abinin çalıştığı yerler genel olarak kurumsal firmalar . öyle yerlerde öncelik kalite ve servis hizmeti daha sonra fiyat geliyor . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...