Servet Aydın 21 Aralık 2013 Paylaş 21 Aralık 2013 Hırsız girer ve çıkar binadan. Sıfatını belli edemeyen sisteme 2000 tl verileceğine, ilk başta teklif edilen 5000tl'lik sistemi niye kabul etmedik diye de yırtınırlar mutlaka 4 Yorum bağlantısı
Safak Acar 21 Aralık 2013 Paylaş 21 Aralık 2013 Hırsız girer ve çıkar binadan. Sıfatını belli edemeyen sisteme 2000 tl verileceğine, ilk başta teklif edilen 5000tl'lik sistemi niye kabul etmedik diye de yırtınırlar mutlaka :D Ve bunu yapmadan önce söylesek dahi ucuz olsun diye 2.000Tl lik sistemin kurulmasında inat ederler.. 2 Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 21 Aralık 2013 Paylaş 21 Aralık 2013 :D Ve bunu yapmadan önce söylesek dahi ucuz olsun diye 2.000Tl lik sistemin kurulmasında inat ederler.. şafak bizim apartmanı bi görsen varya kaçarsın herkes emekli tahfası boş adamlar kısa birşey söylicem apartmana dış cepe yapılırken adamlar işi bırakıp başka adamlar gelip bitirdi düşün nasil bi yerde oturduğumuzu : 1 Yorum bağlantısı
Bahri Tepegöz 21 Aralık 2013 Paylaş 21 Aralık 2013 tek katlı müstakil bir evim sistemini adam 10000 tl'yede seve seve kurdurur tercih meselesi sonuçta . ama bina gibi kalabalık oturulan yerlerde , bu işlerle ilgilenen kişilerin haricinde zaten bir sürü kişi sağdan soldan daha uygun fiyat almak için , tanıdığına yaptırtmak için yada bir çıkarı olduğu için fiyat araştırır. bağımsız tek kişi olsa gözü kapalı kaliteye hizmete bakarak paraya kıyar istediğini yaptırır . demek istediğimiz bu aslında . muhammed abinin çalıştığı yerler genel olarak kurumsal firmalar . öyle yerlerde öncelik kalite ve servis hizmeti daha sonra fiyat geliyor . aynen dediğin gibi usta katılıyorum 1 Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 25 Aralık 2013 Paylaş 25 Aralık 2013 23 Adet İç Mekan Kamera 15 Adet Dış Mekan Kamera 2 Adet 16 Kanal DVR Cihazı 1 Adet 32 Kanal DVR Cihazı İhtiyacım var, Bu cihazlarda özellikle nelere dikkat edilir, hangi markalar tercih nedenidir, kıymetli olan hangi özelliklerdir çok fazla fikrim yok işin açığı... Piyasada o kadar fazla ürün var ki her birinin sayfalarca gereksiz özelliği yazılı, elimde de kataloglar mevcut ancak tercih yapmak piyango oynamaya benziyor... Tanıdığım satıcılarda bile bir yığın ürün çeşidi var. Neutron markasını satan bilgisayar bayisi bir tanıdığım var ancak model seçimi konusunda biraz daha bilinçli hareket etmek istediğimden bu başlığı açtım... Kameralar konusunda özellikle iç mekan kameralarının bazılarında mümkün olabildiğinde geniş açı, bazılarında da yüksek çözünürlük istiyorum (Örneğin icap ederse kasiyerin elindeki banknotun kaçlık olduğunu (10, 20, 50 v.s.) seçebilmemiz gerek. Yarısından fazlasında ise ekstrem aradığım bir durum yok. Temiz görüntü versin kişilerin suratı seçilsin yeter. Açıyı yada netliği almam için hangi özelliklerde seçim yapmam lazım emin değilim... DVR cihazında ise asıl aradığım stabil ve uzun ömürlü olabilmesinin yanı sıra iyi bir izleme arabirimine sahip olması. Ayrıca mümkün olabildiğince mobil cihaz platformlarındaki (android, ios, blackberry, symbian v.s) izleme desteğinin iyi ve sorunsuz olması. Tavsiyeleriniz kıymetli, eminim bu konudan iyi anlayan yahut benzer ihtiyaçlar ile tecrübe sahibi forumdaşlarımız vardır? Cevaplar için şimdiden teşekkürler... Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 25 Aralık 2013 Paylaş 25 Aralık 2013 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/251796-g%C3%BCvenlik-kamera-sistemleri-hakk%C4%B1nda/ Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 25 Aralık 2013 Paylaş 25 Aralık 2013 Biz 4 kanallı Neutron kullanıyoruz ve tavsiye edebilirim. HDMI ve VGA çıkışları mevcut. Yani doğrudan TV'ye ya da bir monitöre bağlayabilirsiniz. Arabirimi ve kullanımı oldukça kolay. Akıllı telefonlar için de bir programı mevcut. Sisteminize ortam sesi dinleme ve kayıt da eklemek istiyorsanız, 4 kanaldan birine ses desteği verebiliyor. Sizin düşündüğünüz 16 kanalda 4 ses, 32 içinse 8 farklı ses kanalı olacaktır diye düşünüyorum. Bu cihaz Speed Dome kameraları da destekliyor, yani sisteminizde hareketli bir kameranız varsa uzaktan bağlanarak hareketini kontrol edebilir, yaklaştırma vs. yapabilirsiniz. İzlediği kameralarda hareket sensörü özelliğini aktif hale getirip, sadece hareket olan kameraları kayıt etmesini, böylece diskte daha az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz. Cihazın önünde USB mouse bağlantı noktası var. Sistemi TV ya da monitör üzerinden yönetmek istediğinizde rahatça yapabiliyorsunuz. İnternet üzerinden yapacağı yayında cihaz üzerinden iki farklı yayın kalitesi (Main Stream / Sub Stream) ayarlayabiliyorsunuz. Bu sayede, dışarıdan izlediğiniz bölgede internet hızı sıkıntısı mevcutsa ve görüntüler takılma veya atlama yapıyorsa, hemen Sub Stream yayına geçerek, kaliteyi düşürüp akışı hızlandırabiliyorsunuz. Aslında bakarsanız, muhtemelen piyasadaki farklı markalı birçok üründe aynı özellikler mevcuttur. Ama en azından bu cihazı iki farklı yerde kullandığımız için tavsiye edebiliyorum. Bana göre tek bir negatif yönü mevcut. Cihazın mouse ile yakından değil de, daha uzaktan kontrol edilebilmesi için bir uzaktan kumandası mevcut. Bu kumandanın frekansı LG TV kumandası ile karışıyor. Bu küçük kumanda TV'yi etkilemiyor ama eğer kayıt cihazı TV'nin yakınında ise, TV kumandası cihazı etkiliyor ve siz TV'de kanal değiştirirken DVR cihazı da aynı frekansı yakalayıp kendine göre birşeyler yapmaya çalışıyor. Biz DVR kayıt cihazının kumandasını kullanmadığımız için, cihazın algılama gözünün üzerine siyah bir bant yapıştırarak bu konuyu çözdük. 1 Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir 25 Aralık 2013 Paylaş 25 Aralık 2013 Bu konu o kadar çetrefilli ve karışık ki. Özellik listesine bakarak seçim yapıldığında aynı özellikteki iki farklı cihazı x liraya alabileceğiniz gibi 20x liraya da alabilirsiniz. O yüzden özelliklere bakarak seçim yapmak zor. Ben bildiğim kadarıyla önemli noktalara değinmeye çalışayım: Öncelikle ihtiyacı iyi tespit etmek gerekiyor. Kasiyerin elindeki paranın ne olduğu belli olacak diyorsanız o noktada ip kamera seçimi yapmanız gerekebilir. Sistemin tümünü ip kamera ile donatmak ise maliyeti uçuracaktır. Bu noktada hibrit kayıt cihazları kullanabilirsiniz. Bu cihazlar hem CCTV hem de ip kameraların tek bir cihazda sonlandırıldığı DVR ve NVR bileşimi kayıt cihazlarıdır. Bu noktada, kritik noktaların kamerası ip yapılıp kayıt cihazlarınızdan biri NVR da seçilebilir. Özellikle DVR ya da NVR kayıt cihazlarında tercihiniz kaliteden yana olsun. Zira görüntü kayıtlarına ne zaman ihtiyacınız olsa kayıtların alınmamış olduğu sürprizi ile karşılaşmak işten bile değil. Bizim çokça başımıza geldi. Bu cihazlarda kullanılan diskler alalade diskler olmamalı 7x24 çalışma esasıyla üretilmiş diskler olmalı. Bu sistemi online bir UPS üzerinden beslemek sistemin stabilitesi için önemli. Kabloların kalitesi önemli, özellikle güneş gören yerlerde kabloların kanal içerisinden götürülmesi önemli. Keza kameraları besleyen güç kaynağının gücü doğru seçilmeli. Kamera lenslerinin doğru seçilmesi önemli. Kamera açılarının belirlenmesi önemli. Mekanın aydınlanma durumuna göre kamera seçimi yapılmalı. Örneğin ortam sürekli aydınlatılan bir ortamsa gece görüşlü kamera yerine normal kamera seçmek daha iyi sonuç verebiliyor. İşçilik bile görüntü kalitesini belirleyen etmenler arasında. Profesyonellerle çalışmanızı tavsiye edeceğim. Biz olumsuz yaşadığımız tecrübeden sonra DVR cihazımızı LG seçtik. Şu an için memnunuz. Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 25 Aralık 2013 Paylaş 25 Aralık 2013 Ben de geçen hafta aldım. Kameralar iyi, kayıt cihazı daha gelmedi. Kamera bundan, http://www.ebay.com/itm/300828602418?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 Kayıt cihazı bundan, http://www.ebay.com/itm/251388365597?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 Kamera 600 TVL ve fiyat gayet güzel gözüküyor, ebaydan mı aldın İlker? Kargo ücreti, gümrük v.s. sorun çıkarmıyor ve msarafı çok artırmıyorsa aslında özellikle iç mekanlarda bu kamerayı denemekte yarar var... DVR + 4 kamera şeklinde bi takımda bana sipariş etsen denesek Yorum bağlantısı
Serkan Toker 25 Aralık 2013 Paylaş 25 Aralık 2013 Ben dükkanda webcam tabir edilen kamera ile sabaha karşı giren hırsızı bir hafta kaydettim...Görüntü kalitesi değil de yürüyüşünden tanıdık adamı.. Tavsiyem bir tane en iyisinden kasanın üstüne bağlattır, gerisi normal kalitede olsa da olur çünkü iyi kalite kayıt çok yer kaplayacağı için süreyi azaltman gerekecek bu durumda geç fark edilen problem için yer kalmadığından silinmiş deme durumu ortaya çıkacak.. Yorum bağlantısı
Hüseyin Vuruşkan 10 Eylül 2015 Paylaş 10 Eylül 2015 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar / abiler. İşyerim için güvenlik kamerası istiyorum. Tercihen 4 adet olabilir. 1 dikimhane, 2 oda ve giriş kapısına düşünüyorum. Ortalama ne bütçe ayırmalıyız? Hangi marka olmalı? Bu görüntüleri kaydetmek için herhangi extra bir bilgisayara ihtiyaç var mı? Kurulan bu sistemi internetten izleme şansımız oluyor mu? Bilen, anlayan, hatta yapabilecek birisi varsa detaylı görüşüp yaptırmak istiyorum... Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Şöyle birşey işimi görür mü? http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-guvenlik-sistemleri-4-kamerali-set-48-led-gece-goruslu-net-goruntu-super-kalite-208919430/detay 10 Eylül 2015 tarihinde Hüseyin Vuruşkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 10 Eylül 2015 Paylaş 10 Eylül 2015 Hocam ben olsam neutron marka kayıt cihazı alır ip kameralarla çalışırım. Yoksa öbür kameraların gerçekten bir anlamı yok. Tanıdığınız bir insanı görseniz tanıyamazsınız bile o derece Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 10 Eylül 2015 Paylaş 10 Eylül 2015 Merhaba arkadaşlar / abiler. İşyerim için güvenlik kamerası istiyorum. Tercihen 4 adet olabilir. 1 dikimhane, 2 oda ve giriş kapısına düşünüyorum. Ortalama ne bütçe ayırmalıyız? Hangi marka olmalı? Bu görüntüleri kaydetmek için herhangi extra bir bilgisayara ihtiyaç var mı? Kurulan bu sistemi internetten izleme şansımız oluyor mu? Bilen, anlayan, hatta yapabilecek birisi varsa detaylı görüşüp yaptırmak istiyorum... Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Şöyle birşey işimi görür mü? http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-guvenlik-sistemleri-4-kamerali-set-48-led-gece-goruslu-net-goruntu-super-kalite-208919430/detay Konunuz birleştirilmiştir. Linkteki ürünlerde marka bile yok, uzak durulmalı. Marka olarak: http://www.sahibinden.com/alisveris?query_text=hikvision Yorum bağlantısı
Hakan Muratlı 23 Eylül 2015 Paylaş 23 Eylül 2015 (düzenlendi) merhaba ilk olarak bu işi 1 kez ve doğru yapmak çok önemli öncelikle kamera seçiminizi doğru yapmalısınız gece görüş'lü yüksek çözünürlüklü dış etkenlere dayanıklı düşük ışık oranlarında performans verebilen ürünlere bakılmalı asla cmos tercih etmeyin kayıt cihazı olarak mutlaka dvr cihazı olmalı kayıt formatları çok önemli H264, MPEG4 gibi formatları desteklemeli uzaktan izlemek isteniyorsa eternet'li olanı tecih edilmeli ve eğer bu sisteme dome tipi hareketli kamera takılacakca dvr cihazı ile dome kameranın uyumlu olması önemli her dvr her dome kamerayı kontrol etmez bilgisayara göre artıları vardır 1: bu sistem 24 saat çalışacağı için enerji yönünden bilgisayara göre çok az enerji tüketir dolayısı ile ups bağlandığında daha uzun süre ayakta kalacaktır. 2: kayıt ön izlemeleri daha net ve ayrıntılı görülebilir cpu ısınmasından kaynaklanan sorunlar yada bilgisayar sistemlerine bulaşan virüslerden korunmuş olursunuz 3: enerji kesintilerinde kayda kaldığı yerden devam eder 4: harekete duyarlı kayıt seçeneği ile daha uzun süreler kayıt yapabilirsiniz 23 Eylül 2015 tarihinde Hakan Muratlı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts