İçeriğe Yönlendir

Ford Ka Suprizlerle Dolu Sorunlar

Murat Bayazıt

Recommended Posts

Murat Bayazıt

Öncelikle herkese Merhaba

Forumda yeniyim Ford ka almadan önce uzun süre yaşanan  sorunları takip ettim alınmaz bu araba derken  hanıma uyup 98 model klimalı bir ford ka satın aldık;

Araç ilk günlerde sorunsuz gibiydi ancak sık kullanmaya başlayınca sorunlarda başladı :)

Sürekli su eksiltiyor.

Arka koltuklar ve bagaj genelde ıslak ve nemli.

Camlar arasıra  Ka fasına göre Çalışıyor.

En garip olaysa dün başıma geldi ;Rutin su,antifiriz destegi yaparken yağımın çok azaldığını fark edip 1 litre yağ

takviyesi yaptım ve 4 litre 5-30 castrol magnetec yag ve yağ filtresi satın alıp bagaja attım.Ertesi gün aracımın yağını degiştirmek iç

shell'e gittim yağ ve filtresi degişti 4 litre yağın tamamını kullandık .Degiştiren vatandaş biraz 200 ml kadar fazla ama bir sorun olmaz dedi .Yola çıktık motor saat gibi hiç bir sorun yok gayet sessiz ve performanslı Levent'den önce Yenikapıya ordanda Kadıköye

geçtim.Kadıköyde arabayı  otoparka bırakıp 2 saat kadar dolaştıktan sonra eve doğru yola çıkmak için aracımın başına geldim.Ama o saat gibi çalışan Ka gitmiş Şahin KA :tongue: gelmiş motor sanki traktör gibi gürültülü gazdan  ayagımı çeksem bile araç kendi kendine gaz veriyor gürültü haricinde şakur şukur tazrı metal sesleride geliyor motordan başara bilirsem videosunu yüklicem tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

İyi geceler.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

öncelikle motorunuzun ust kapağının çevresine bakın yağ kaçağı var mı ? Aracınızın suyuna bakın eksiltme yapıyorsa ya kaçak vardır ya da su yağınıza karışıyordur.Kaçak var ise kaçağın kaynağını bulmaya çalışın.Ve en yakın zamanda bir motor ustasına motorunuzu gösterin.Ömrü bitmek üzere olabilir.

Yorum bağlantısı
Murat Bayazıt

Yorumlariniz icin tesekkur ederim.En kısa zamanda bir ustaya goturmek gerekiyor şimdi dinlenmeye bırakdık arkadaşı tek şaşırdıgım o otoparkda ne oldu ;) bin anda degişti .

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ses sorunu birçok şeyden olabilir, ateşleme de, ana kol yatak ta, susap ayarı da... kendi kendie gaz vermesi vss sensöründen, belki fişi çıkıktı, bakımda yerine takıldı

Yorum bağlantısı
Murat Bayazıt

Kısa bir video cektim bakalim sesler tanidik gelecekm:)

YouTube'da "video-2013-12-17-20-41-34.mp4" adlı videoyu izleyin -

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu ses hayra alamet değil sanki.

Yağınız tamam mı? Yağ ışığınız çalışıyor mu kontak anında?

Yorum bağlantısı
Engin Kırtay

Tamam benim eski Ka'da sesli çalışırdı ama bunda daha farklı sesler var, hırıltı gibi :) Ka'dan anlıyan iyi bir ustaya gözükmenizde fayda var.. Sürekli su eksiltmesi de büyük sorunların başında geliyor. Hafife alınacak bir konu değil.. 

Yorum bağlantısı
Murat Bayazıt

Yagi daha yeni degistim 4 litre castrol magnetec tam sentetik aldim 5-30 zaten olan yagi degistikden sonra oldu

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yagi daha yeni degistim 4 litre castrol magnetec tam sentetik aldim 5-30 zaten olan yagi degistikden sonra oldu

Kontrol ettiniz mi tekrardan? Belki filtreyi / tapayı takamadılar ve yağ kaçtı?

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Sonata

araçta sanki yatak vurma sesi geliyor gibi devri 1200 devirde sabit tutup bakın motor düzenli çalışıyormu yoksa sarsıntılar hırıltılar artıyormu.

motor yağlarınında sahtesi var fason üretim bu nedenle yağı bilindik yerden almak lazım çamur gibi oluyor bir süre sonra ama bu kadar kısa sürede bozulacağınıda sanmam yağ yerine su konulmadıysa tabi

Yorum bağlantısı
Murat Bayazıt

Kontrol ettiniz mi tekrardan? Belki filtreyi / tapayı takamadılar ve yağ kaçtı?

Valla yag cok yeni oldugu icin anlamak cok zor belli olmuyo pek ama tipadan kacirsa coktan motor yatak sarardi gibi geliyo.

araçta sanki yatak vurma sesi geliyor gibi devri 1200 devirde sabit tutup bakın motor düzenli çalışıyormu yoksa sarsıntılar hırıltılar artıyormu.

motor yağlarınında sahtesi var fason üretim bu nedenle yağı bilindik yerden almak lazım çamur gibi oluyor bir süre sonra ama bu kadar kısa sürede bozulacağınıda sanmam yağ yerine su konulmadıysa tabi

Leventde bp bayisinden aldim yagida gozumun onunde degistiler ama anlayamadim neden bi anda boyle oldu. Motorun durumu cok moralimi bozdu biraktim calistirmiyorum arabayi ic doşemelerini soktum onlari degiştiriyorum arabaya ısınmak icin =)

Yorum bağlantısı
Murat Bayazıt

Çubuğu çektiğinizde yağ görüyor musunuz, sormak istediğim bu?

Yağ var seviyesi anlaşılamıyor. Galiba yağ çubuguna beyaz oje sürmek daha anlaşılır yapıyormuş yarın onu denicem.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yağ var seviyesi anlaşılamıyor. Galiba yağ çubuguna beyaz oje sürmek daha anlaşılır yapıyormuş yarın onu denicem.

Öyle bir şey yok? Sakın bir şey sürmeyin çubuğa.

Nasıl anlaşılamıyor? Çubukta yağ göremiyorsanız, yağ yok demektir! Aman dikkat! Gerekirse bir foto çekip buraya koyun, beraber bakalım.

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

Genellikle kulaktan dolma sozlerle yaptigimiz mudahaleler sonucunda ortaya cikiyor bir cok ariza, foruma uye olmadan once cok cefasini cektim, sizde emin olmadiginiz seyleri uygulamamanizi tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Murat Bayazıt
(düzenlendi)

Genellikle kulaktan dolma sozlerle yaptigimiz mudahaleler sonucunda ortaya cikiyor bir cok ariza, foruma uye olmadan once cok cefasini cektim, sizde emin olmadiginiz seyleri uygulamamanizi tavsiye ederim.

Bu oje olayını öneren 20 yıllık uzun yol gemi makina mühendisi kendilerinin kullandıgı bir yontemmiş sadece cok az tortu yapar dedi Bilgisine güvendigim biri dev gibi motorları sürekli tamir ediyorlar :) Sadece yağ çubugunun minimum ve maksimum işareti arasina surup oyle kontrol et dedi zaten yagda oje cok kolay erimiyormuş.

tarihinde Murat Bayazıt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Bayazıt

Merhaba yağa baktım yagda bir sorun yok 15 dakka motoru çalistirdim motor hararet yapti ayrica olusan basincdan tum sular yerlere bosaldi ya hortumlar ya radyator gitti :(

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhaba yağa baktım yagda bir sorun yok 15 dakka motoru çalistirdim motor hararet yapti ayrica olusan basincdan tum sular yerlere bosaldi ya hortumlar ya radyator gitti :(

Motorda büyük bir sıkıntı var. Acil aracı çektirerek ustanıza götürün.

Ustanız yok ise:

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/223690-osman-ve-fatih-maslakta-no-name-servis/

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Murat Bayazıt

Merhaba sonunda tamir işleri tamam :)

Çok büyük sorunlar çıkmadı su kaçagı radyatördenmiş degiştirdik egzoz borusu kırılmış onarıldı subab ayarları bozulmuş yapıldı.

Tek büyük sorun direksiyon yağ kaçırıyor.Parayı bulunca onuda yaptırıcam.Toplam masraf 180 tl radyatör 20 tl 3 litre antifiriz 40

tl yağ müşürü (bozulmuş) 20 tl egzoz kaynagı subab ayari ,degişen benzin filtresi ve işcilik 125 tl toplam 385 tl tuttu.Şu an çok sessiz çalışıyor =)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Gülay

Merhaba sonunda tamir işleri tamam :)

Çok büyük sorunlar çıkmadı su kaçagı radyatördenmiş degiştirdik egzoz borusu kırılmış onarıldı subab ayarları bozulmuş yapıldı.

Tek büyük sorun direksiyon yağ kaçırıyor.Parayı bulunca onuda yaptırıcam.Toplam masraf 180 tl radyatör 20 tl 3 litre antifiriz 40

tl yağ müşürü (bozulmuş) 20 tl egzoz kaynagı subab ayari ,degişen benzin filtresi ve işcilik 125 tl toplam 385 tl tuttu.Şu an çok sessiz çalışıyor =)

Ben şimdiden 380 tl biriktirmeye başlayayım :) yazın benim arabadan da bu kadar şiddetli olmasada buna benzer sesler geliyordu şimdi kesti ama bazen rolanti yükseliyor. 

Yorum bağlantısı
Murat Bayazıt
Ben şimdiden 380 tl biriktirmeye başlayayım :) yazın benim arabadan da bu kadar şiddetli olmasada buna benzer sesler geliyordu şimdi kesti ama bazen rolanti yükseliyor.

[/quo

Fazla fazla biriktir ne olur ne olmaz :)

Yorum bağlantısı
GÜROL MEMİŞ

ben de 2007-2008 yıllarında 2001 Ka collection kullanmıştım. bunlarda hidrolik direksiyon yağ eksiltmesi kronik bir sorun. Ben de yaşadım.Otokoç o zaman 1.500 TL+kdv gibi bir rakama direksiyon kutusu değişimi demişti. Ben de Bostancı Oto Sanayi de yanılmıyorsam Metin Oto idi, ona götürdüm. Direksiyon kutusu revizyon yapıldı.O zaman yanılmıyorsam 120 TL vermiştim.Çok memnun kalmıştım.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Atilla Uslu

Bu ses hayra alamet değil sanki.

Yağınız tamam mı? Yağ ışığınız çalışıyor mu kontak anında?

yağ ışığı uyarı verir mi acaba? bana süs gibi geliyor uyarı ışıkları.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...