İçeriğe Yönlendir

Terbiyesizler Etrafta Yine ...

Murat Yalçın

Recommended Posts

Murat Yalçın

Müşteriden çıktım Ev'e  uğrayıp  devam edicem , mahmutbey yolundayım   2 şerit yol  sağ taraf toplu taşıma  EDS  vs  sol tarafta normal gidiş, ışıkların cok yakınındayım ve sağ'a  donucem sağ serite gectim  sinyalimi  verdim kırmızıda  bekliyorum.

Yeşil  yandı donecegim yol da gidiş geliş çift  serit oldugundan biraz  dar donmem ve haliyle  yavaş  donmem gerekiyor  , arkada bir beyaz reno mu doblo mu neyse  bir  connet  tarzı arac var daha 1. viteste  gidip yavaş yavaş dönerken  bir korna bir korna  hay dedim  zıkkımın dibi  Allah seni bildigi  gibi  yapsın hayvan herif !  Ulan  sağ  seritteyim  , sinyalimi vermişim mesafe  belli cok kısa orda hızlanıp donecek bir pozisyon yok  belli bir  hızda  donucem bu kadar  tantana  yapacaktın sol seride  girseydin ; ne diye  geldinde  dibime  girdin ... ya ne  beyinsiz  herifler var  arkadaş ben tonlarca kere bu  durumda kalmışımdır;   bırakmışımdır  adam dönsun rahat rahat nedir yani kornaya  basıcan  sıkıştırıcan  ?!  Bu ne  terbiyesizlik anlamadım ...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Atilla Atun

Sabır sabır ya sabır diyeceksin .

Öküzmü yok piyasada söz meclisten dışarı elbette.

Antalyada 'da ben üzerime çekerim mıknatıs gibi bu tür öküzleri.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu tip durumlarda hiç istifimi bozmuyorum :) Çaldığı ile kalsın ;)

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Arkadaşlar aynı havayı soluyoruz ama bu tip insanların artık beyninde nasıl bir etki yapıyorsa bende anlamadım :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan CİNDEMİR

Bu durumda bi de yalandan stop ediceksin arabayi bi daha calistiricaksin =)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

Maalesef hepimiz yaşıyoruzdur bu durumları. Yine de sakin olmak lazım. Çünkü bu şekllde tepki veren adamla tartışmak gereksizdir. 

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Sırf böyle öküzler için kamyon kornası bağlatasım geliyor arabaya :angry:

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

Yasadigim yerin bu yönünü seviyorum, korna yasak :) adam isiklarda yan tarafinda oturanla sohbet ediyor, yesil isik yaniyor tingir , tingir ilerliyor.Arkadaki arac bekliyor , kendimden bilirim bu sekilde 2. isigi bekledigimi :)

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Yasadigim yerin bu yönünü seviyorum, korna yasak :) adam isiklarda yan tarafinda oturanla sohbet ediyor, yesil isik yaniyor tingir , tingir ilerliyor.Arkadaki arac bekliyor , kendimden bilirim bu sekilde 2. isigi bekledigimi :)

:)) ne güzelmiş  gerçekten , süper.

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

:)) ne güzelmiş gerçekten , süper.

Alismislar artik , bazen ben dayanamayip basiyorum kornaya :) Turk her yerde Turk :))))

Yorum bağlantısı
Seçkin Kaçar

Gerçekten sinir bozucu,bir de sarı ışık yanar yanmaz kornaya basanlar var.   :angry:

Yorum bağlantısı

Ya Sabır demek lazım, sonra da diyorlar ki bu arabanın direksiyonu neden eskimiş tr. trafiğinde direksiyonu mıncıklaya mıncıklaya sıka sıka yıpratıyoruz herhalde galiba sanırsam:)

Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu

Bu durumda bi de yalandan stop ediceksin arabayi bi daha calistiricaksin =)

Bırak o seni acemi zannetsin  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Köksal

ben de ışıklarda insanlardan nefret ediyorum.

Önümdeki ışık yeşilden turuncuya geçiyor yani durmamı istiyor genelde turuncuda geçmem özellikle de trafik yavaş seyrediyorsa...

mutlaka arkadan kornaya basarlar.

bi gün hususi durdum indim, genelde inince sütliman kesiliyor korna delikanlıları, araç servis minibüsü.

Yanına gittim Ne var zorun ne dedim, durduğun ışıktan 2 araba daha geçerdi diyor ki ışıklar sıkışık geçsem yine gidemiycek yine gidemiycek.

size ehliyet veren adam ışıkları öğretmediyse geri alsın, köyünüze dönün  dedim...sonrada farkettim ki bu dana okul taşıtı, içeride illköğretim öğrencileri var.

Hadi biz kornalarına maruz kalıyoruz ama ışıklara kurallara riayet etmeyen milletle kavgaya girmeye çalışan adamlara çocuk emanet etmek zorunda kalan insanlar da var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner

Sözüm meclisten dışarı.

Fakat bazı arkadaşlar da dönsem mi? dönmesem mi?;

Gitsem mi? gitmesem mi?

Yok yaa düz gidecektim her halde gibi?

şeklinde araç kullanıyorlar ve bu durumlar kazalara neden oluyor.

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt
(düzenlendi)

Dün akşam taksimden dolapdereye doğru iniyorum bilen bilir virajlı yokuş aşağı bir yol, virajı döndüğünüzde aniden duran arabalar olabiliyor .Ben bunu bildiğim için 2.vites iniyorum arkamdada bir brodvey tampona 0 geliyor. Önü boş olsa basıp gidecek ya :biggrin: .Virajı bir döndüm arabalar 10 metre ilerimizde duruyor arkamdaki arabanın fren durumunu bilmediğimden öndeki arabanın yanındaki boşluğa soktum arabayı ki sokmasam çarpacak gibi geldi zaten brodvey, arkasındada bir opel var. Ne yaptılar biliyormusunuz beni yola sokmamaya çalıştılar, yani bildiğiniz tek şerit yolda ben onları bekleyip öyle yola gireceğim, kabahatimde olası bir kazayı önlemek.Bu durumda sinirlenmiyecek bir kişi varsa aramızda tebrik ederim, ha bende arabadan çıkıp bağırıp çağırmadım ;Yürü bakalım beygir, yürü bakalım tork dedim ışığa kadar olan bütün arabaları sollayıp bastım gittim. Belki sakin olmak için bir nefes alıp beklemek lazım ama eşkiyalığın bu kadarına da hiç bir şey yapmadan duramıyor insan :i-ih:

Ekleme ; bu ikisini geçince dolapderedeki göbeği bilen bilir.. yol iki şerit oluyor.... önümdeki bunlar dışındaki  diğer bir iki araç için kusurlu bir durum oluşmadı.

tarihinde Uğraş Özyurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Gereksiz yere korna çalmanın cezası 300 tl olsa herkese de uygulansa kimse bu hareketleri yapamaz. Bizde devlet otoritesi eksik. Adam sana istediği gibi hareket yapabiliyor. Sen ya insanlığından sineye çekiyorsun ya da "ne diyon lan" diye inip kavgaya tutuşuyorsun. Yollarımızda devlet yok. Ben sıklıkla yurtdışında araç kullanan birisi olarak bunu çok fazla hissediyorum.

"E abi istediğin kadar ceza kes, önemli olan eğitim saygı, hoşgörü. İlkokuldan beri eğiteceksin......."

Ya bırakın Allahınızı severseniz. Ben yurtdışında araç kullanırken son derece kurallara uyuyorum. Niye, şikayet, ihbar, yakalanma ve "acıtıcı" ceza var.

Türkiye'de yok. Benim eğitimim aynı, saygı duymam aynı, herşeyim aynı. Tek bir kriter var ceza. Ceza varsa insanların tepesine basar, sindirir, düzeni sağlarsın. Devletin görevi budur zaten. Bunu yapamazsa, yollarımızda devlet yok lafım doğrulanır.

Ha cezalarla milletin ümüğünü sıkarsın 10-15 sene sonra bu kurallara uyma davranışı artık alışkanlığa dönüşür. Yoksa çözülemez.

Olay bu kadar basit. Aksi iddalar, hatalı ya da eksik. Bu su götürmez ve tek gerçek.

tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Böyle durumda takacaksın geri vitese bakalım ne yapacak. :D

:)))  iyiymiş sonrada pardon ya ben bugun çıktıgım trafige hocam diyceksinkusura bakma diyceksin camdan ehehe

Yorum bağlantısı
Yasir Uslan

Vatandaş başına düşen eğitim süresini ve kalitesini arttırmak lazım. Ortalama çok düşük.

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın
(düzenlendi)

Gereksiz yere korna çalmanın cezası 300 tl olsa herkese de uygulansa kimse bu hareketleri yapamaz. Bizde devlet otoritesi eksik. Adam sana istediği gibi hareket yapabiliyor. Sen ya insanlığından sineye çekiyorsun ya da "ne diyon lan" diye inip kavgaya tutuşuyorsun. Yollarımızda devlet yok. Ben sıklıkla yurtdışında araç kullanan birisi olarak bunu çok fazla hissediyorum.

"E abi istediğin kadar ceza kes, önemli olan eğitim saygı, hoşgörü. İlkokuldan beri eğiteceksin......."

Ya bırakın Allahınızı severseniz. Ben yurtdışında araç kullanırken son derece kurallara uyuyorum. Niye, şikayet, ihbar, yakalanma ve "acıtıcı" ceza var.

Türkiye'de yok. Benim eğitimim aynı, saygı duymam aynı, herşeyim aynı. Tek bir kriter var ceza. Ceza varsa insanların tepesine basar, sindirir, düzeni sağlarsın. Devletin görevi budur zaten. Bunu yapamazsa, yollarımızda devlet yok lafım doğrulanır.

Ha cezalarla milletin ümüğünü sıkarsın 10-15 sene sonra bu kurallara uyma davranışı artık alışkanlığa dönüşür. Yoksa çözülemez.

Olay bu kadar basit. Aksi iddalar, hatalı ya da eksik. Bu su götürmez ve tek gerçek.

Valla  özgür bey ben de  yaklasık 3 sene yurtdısında yasadım ve bulundugum ülkede  eksikligini çözmeye  çalıştığım bir şey vardı  , bakıyorum bakıyorum bu ne diyorum sonra kendi kendime  ohaa kimse  kornaya  basmıyo dedim  , inanın  3 senede  3 kere  korna  sesi ya duymusumdur ya duymamısımda bu kadar da  net söylüyorum , ne  birinin başkasını yolda  taciz ettiğini ne  sıkıştırdığını gördüm  ... sıkışık trafikte bile insanlar  ip gibi  dümdüz  giderlerdi yok böyle birşey  gerçekten.Burda her türlü gürültü  kirliliği yanında  sıkışık trafikte bile  bir boy önünüze geçmek için kıçını  başını  önünüze atan araç dolu...

tarihinde Murat Yalçın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İhsan Yargıcı

bazı yerlerde gerçekten pratik olmak gerekiyor. örneğin aksaray migrostan , oğuzhan cad. çıkıştaki ışık 150 sn kırmızı 11 sn yeşil yanıyor. hali ile tölerans şansınız 2, sn de tükeniyor. bende korna çalınmasından nefret ederim ancak ışığa 3, araç olup 11 sn de geçemeyince korna farz oluyor .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...