Murat Yalçın 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Müşteriden çıktım Ev'e uğrayıp devam edicem , mahmutbey yolundayım 2 şerit yol sağ taraf toplu taşıma EDS vs sol tarafta normal gidiş, ışıkların cok yakınındayım ve sağ'a donucem sağ serite gectim sinyalimi verdim kırmızıda bekliyorum. Yeşil yandı donecegim yol da gidiş geliş çift serit oldugundan biraz dar donmem ve haliyle yavaş donmem gerekiyor , arkada bir beyaz reno mu doblo mu neyse bir connet tarzı arac var daha 1. viteste gidip yavaş yavaş dönerken bir korna bir korna hay dedim zıkkımın dibi Allah seni bildigi gibi yapsın hayvan herif ! Ulan sağ seritteyim , sinyalimi vermişim mesafe belli cok kısa orda hızlanıp donecek bir pozisyon yok belli bir hızda donucem bu kadar tantana yapacaktın sol seride girseydin ; ne diye geldinde dibime girdin ... ya ne beyinsiz herifler var arkadaş ben tonlarca kere bu durumda kalmışımdır; bırakmışımdır adam dönsun rahat rahat nedir yani kornaya basıcan sıkıştırıcan ?! Bu ne terbiyesizlik anlamadım ... 2 Yorum bağlantısı
Atilla Atun 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Sabır sabır ya sabır diyeceksin . Öküzmü yok piyasada söz meclisten dışarı elbette. Antalyada 'da ben üzerime çekerim mıknatıs gibi bu tür öküzleri. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Bu tip durumlarda hiç istifimi bozmuyorum Çaldığı ile kalsın 6 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Sinirlerinizin bozulduğuyla kalırsınız o yüzden sinirlenmemeye bakın. Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 19 Aralık 2013 Yazar Paylaş 19 Aralık 2013 Arkadaşlar aynı havayı soluyoruz ama bu tip insanların artık beyninde nasıl bir etki yapıyorsa bende anlamadım 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan CİNDEMİR 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Bu durumda bi de yalandan stop ediceksin arabayi bi daha calistiricaksin =) 3 Yorum bağlantısı
Ali Eren 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Maalesef hepimiz yaşıyoruzdur bu durumları. Yine de sakin olmak lazım. Çünkü bu şekllde tepki veren adamla tartışmak gereksizdir. Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Sırf böyle öküzler için kamyon kornası bağlatasım geliyor arabaya Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Yasadigim yerin bu yönünü seviyorum, korna yasak adam isiklarda yan tarafinda oturanla sohbet ediyor, yesil isik yaniyor tingir , tingir ilerliyor.Arkadaki arac bekliyor , kendimden bilirim bu sekilde 2. isigi bekledigimi Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 19 Aralık 2013 Yazar Paylaş 19 Aralık 2013 Yasadigim yerin bu yönünü seviyorum, korna yasak adam isiklarda yan tarafinda oturanla sohbet ediyor, yesil isik yaniyor tingir , tingir ilerliyor.Arkadaki arac bekliyor , kendimden bilirim bu sekilde 2. isigi bekledigimi ) ne güzelmiş gerçekten , süper. Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 ) ne güzelmiş gerçekten , süper. Alismislar artik , bazen ben dayanamayip basiyorum kornaya Turk her yerde Turk ))) Yorum bağlantısı
Seçkin Kaçar 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Gerçekten sinir bozucu,bir de sarı ışık yanar yanmaz kornaya basanlar var. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Ya Sabır demek lazım, sonra da diyorlar ki bu arabanın direksiyonu neden eskimiş tr. trafiğinde direksiyonu mıncıklaya mıncıklaya sıka sıka yıpratıyoruz herhalde galiba sanırsam:) Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Bu durumda bi de yalandan stop ediceksin arabayi bi daha calistiricaksin =) Bırak o seni acemi zannetsin 1 Yorum bağlantısı
Emre Köksal 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 ben de ışıklarda insanlardan nefret ediyorum. Önümdeki ışık yeşilden turuncuya geçiyor yani durmamı istiyor genelde turuncuda geçmem özellikle de trafik yavaş seyrediyorsa... mutlaka arkadan kornaya basarlar. bi gün hususi durdum indim, genelde inince sütliman kesiliyor korna delikanlıları, araç servis minibüsü. Yanına gittim Ne var zorun ne dedim, durduğun ışıktan 2 araba daha geçerdi diyor ki ışıklar sıkışık geçsem yine gidemiycek yine gidemiycek. size ehliyet veren adam ışıkları öğretmediyse geri alsın, köyünüze dönün dedim...sonrada farkettim ki bu dana okul taşıtı, içeride illköğretim öğrencileri var. Hadi biz kornalarına maruz kalıyoruz ama ışıklara kurallara riayet etmeyen milletle kavgaya girmeye çalışan adamlara çocuk emanet etmek zorunda kalan insanlar da var. 1 Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Sözüm meclisten dışarı. Fakat bazı arkadaşlar da dönsem mi? dönmesem mi?; Gitsem mi? gitmesem mi? Yok yaa düz gidecektim her halde gibi? şeklinde araç kullanıyorlar ve bu durumlar kazalara neden oluyor. Yorum bağlantısı
Serhat Böcek 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Böyle durumda takacaksın geri vitese bakalım ne yapacak. Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 (düzenlendi) Dün akşam taksimden dolapdereye doğru iniyorum bilen bilir virajlı yokuş aşağı bir yol, virajı döndüğünüzde aniden duran arabalar olabiliyor .Ben bunu bildiğim için 2.vites iniyorum arkamdada bir brodvey tampona 0 geliyor. Önü boş olsa basıp gidecek ya .Virajı bir döndüm arabalar 10 metre ilerimizde duruyor arkamdaki arabanın fren durumunu bilmediğimden öndeki arabanın yanındaki boşluğa soktum arabayı ki sokmasam çarpacak gibi geldi zaten brodvey, arkasındada bir opel var. Ne yaptılar biliyormusunuz beni yola sokmamaya çalıştılar, yani bildiğiniz tek şerit yolda ben onları bekleyip öyle yola gireceğim, kabahatimde olası bir kazayı önlemek.Bu durumda sinirlenmiyecek bir kişi varsa aramızda tebrik ederim, ha bende arabadan çıkıp bağırıp çağırmadım ;Yürü bakalım beygir, yürü bakalım tork dedim ışığa kadar olan bütün arabaları sollayıp bastım gittim. Belki sakin olmak için bir nefes alıp beklemek lazım ama eşkiyalığın bu kadarına da hiç bir şey yapmadan duramıyor insan Ekleme ; bu ikisini geçince dolapderedeki göbeği bilen bilir.. yol iki şerit oluyor.... önümdeki bunlar dışındaki diğer bir iki araç için kusurlu bir durum oluşmadı. 19 Aralık 2013 tarihinde Uğraş Özyurt tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 (düzenlendi) Gereksiz yere korna çalmanın cezası 300 tl olsa herkese de uygulansa kimse bu hareketleri yapamaz. Bizde devlet otoritesi eksik. Adam sana istediği gibi hareket yapabiliyor. Sen ya insanlığından sineye çekiyorsun ya da "ne diyon lan" diye inip kavgaya tutuşuyorsun. Yollarımızda devlet yok. Ben sıklıkla yurtdışında araç kullanan birisi olarak bunu çok fazla hissediyorum. "E abi istediğin kadar ceza kes, önemli olan eğitim saygı, hoşgörü. İlkokuldan beri eğiteceksin......." Ya bırakın Allahınızı severseniz. Ben yurtdışında araç kullanırken son derece kurallara uyuyorum. Niye, şikayet, ihbar, yakalanma ve "acıtıcı" ceza var. Türkiye'de yok. Benim eğitimim aynı, saygı duymam aynı, herşeyim aynı. Tek bir kriter var ceza. Ceza varsa insanların tepesine basar, sindirir, düzeni sağlarsın. Devletin görevi budur zaten. Bunu yapamazsa, yollarımızda devlet yok lafım doğrulanır. Ha cezalarla milletin ümüğünü sıkarsın 10-15 sene sonra bu kurallara uyma davranışı artık alışkanlığa dönüşür. Yoksa çözülemez. Olay bu kadar basit. Aksi iddalar, hatalı ya da eksik. Bu su götürmez ve tek gerçek. 19 Aralık 2013 tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 19 Aralık 2013 Yazar Paylaş 19 Aralık 2013 Böyle durumda takacaksın geri vitese bakalım ne yapacak. )) iyiymiş sonrada pardon ya ben bugun çıktıgım trafige hocam diyceksinkusura bakma diyceksin camdan ehehe Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Vatandaş başına düşen eğitim süresini ve kalitesini arttırmak lazım. Ortalama çok düşük. Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 19 Aralık 2013 Yazar Paylaş 19 Aralık 2013 (düzenlendi) Gereksiz yere korna çalmanın cezası 300 tl olsa herkese de uygulansa kimse bu hareketleri yapamaz. Bizde devlet otoritesi eksik. Adam sana istediği gibi hareket yapabiliyor. Sen ya insanlığından sineye çekiyorsun ya da "ne diyon lan" diye inip kavgaya tutuşuyorsun. Yollarımızda devlet yok. Ben sıklıkla yurtdışında araç kullanan birisi olarak bunu çok fazla hissediyorum. "E abi istediğin kadar ceza kes, önemli olan eğitim saygı, hoşgörü. İlkokuldan beri eğiteceksin......." Ya bırakın Allahınızı severseniz. Ben yurtdışında araç kullanırken son derece kurallara uyuyorum. Niye, şikayet, ihbar, yakalanma ve "acıtıcı" ceza var. Türkiye'de yok. Benim eğitimim aynı, saygı duymam aynı, herşeyim aynı. Tek bir kriter var ceza. Ceza varsa insanların tepesine basar, sindirir, düzeni sağlarsın. Devletin görevi budur zaten. Bunu yapamazsa, yollarımızda devlet yok lafım doğrulanır. Ha cezalarla milletin ümüğünü sıkarsın 10-15 sene sonra bu kurallara uyma davranışı artık alışkanlığa dönüşür. Yoksa çözülemez. Olay bu kadar basit. Aksi iddalar, hatalı ya da eksik. Bu su götürmez ve tek gerçek. Valla özgür bey ben de yaklasık 3 sene yurtdısında yasadım ve bulundugum ülkede eksikligini çözmeye çalıştığım bir şey vardı , bakıyorum bakıyorum bu ne diyorum sonra kendi kendime ohaa kimse kornaya basmıyo dedim , inanın 3 senede 3 kere korna sesi ya duymusumdur ya duymamısımda bu kadar da net söylüyorum , ne birinin başkasını yolda taciz ettiğini ne sıkıştırdığını gördüm ... sıkışık trafikte bile insanlar ip gibi dümdüz giderlerdi yok böyle birşey gerçekten.Burda her türlü gürültü kirliliği yanında sıkışık trafikte bile bir boy önünüze geçmek için kıçını başını önünüze atan araç dolu... 19 Aralık 2013 tarihinde Murat Yalçın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İhsan Yargıcı 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 bazı yerlerde gerçekten pratik olmak gerekiyor. örneğin aksaray migrostan , oğuzhan cad. çıkıştaki ışık 150 sn kırmızı 11 sn yeşil yanıyor. hali ile tölerans şansınız 2, sn de tükeniyor. bende korna çalınmasından nefret ederim ancak ışığa 3, araç olup 11 sn de geçemeyince korna farz oluyor . Yorum bağlantısı
Recommended Posts