İçeriğe Yönlendir

Terbiyesizler Etrafta Yine ...

Murat Yalçın

Recommended Posts

Uğraş Özyurt

Güney İtalya,portekiz ve İspanyayı(kısmen) bu avrupa örneklerinin dışında tutalımda :) .Napolide araba kiralama gafletine düşmüş biri olarak hayatımın en ilginç ve zorlu trafik deneyimiydi diyebilirim.Biraz da coğrafya ve orda yaşayan insanların(bir arada yaşayıp birbirlerini etkileyen insanların diyeyim) yapısıylasada ilgili olabilir bu trafik mevzusu diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Mesut Nalbant

Acelesi vardır, beyin ameliyatına yetişecektir. :tongue: Şaka bir yana, trafikte herkesin acelesi var. Ama sadece trafikte!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Anatalya gazi bulvarında hız sınırı 70km/h, 70-75 arası gidiyorum arkamda bi corsa sellektör üstüne sellektör. sonra korna çalmaya başladı müzigin sesini açtım :) babadan sola dönerken sağdan geçip solladı beni bi bayan el kol sallıyor sinirli sinirli. yoluma devam ettim pek takılmamak gerek böyle şeylere bu tiplerden çok trafikte.

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

bazı yerlerde gerçekten pratik olmak gerekiyor. örneğin aksaray migrostan , oğuzhan cad. çıkıştaki ışık 150 sn kırmızı 11 sn yeşil yanıyor. hali ile tölerans şansınız 2, sn de tükeniyor. bende korna çalınmasından nefret ederim ancak ışığa 3, araç olup 11 sn de geçemeyince korna farz oluyor .

Hocam mutlakaki  hızlı olunacak yer var olunmayacak yer var ama aceleniz  varsa ki  acelesi olan adam kalkıpta  sağ şeride  hele ki sinyalini vermiş  dönecek bir adamın arkasına girmez , ben  girmem  çünkü bu yol hem 2 şerit  hem de sağ şerit de  EDS var yani toplu taşıma otobus ve minibuslerin durdugu  kenara aracların park ettigi bir şerit ; öyle basıp gidebileceginiz bir şerit  degil normal seyirde bile 1-5  dk dolmadan ya bir minibusun arkasında veya  park etmiş aracın yola  taşan kısmına gelir  takılır  sola gecmek durumda kalırsınız  ... boyle  bir yol. Tarif etmek açısından  dedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Çalsın çalsın dursun. İsterse hem çalsın hem oynasın. Sıkmayın canınızı.

Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci

boyle durumlarda dikiz aynasindan herifin gozunun icine bakarak nevar len diyorum yaninda birkac kas goz hareketi birazda elkol hareketiylede birlesince cogu cattik diye fazla bulasmadan uzuyor

genelde yesil yanip farkina varmayanlar icin bir-iki defa sellekter yaparim kornayi nerdeyse kullanmam mecbur kalmadikca ama bugun uzun bir aradan saga yanasmak yerine onumde durup dorluleri yakarak nerde oldugunu anlamaya calisan kamyoncuya karsi kullandim ve ise yaradi :biggrin:

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

boyle durumlarda dikiz aynasindan herifin gozunun icine bakarak nevar len diyorum yaninda birkac kas goz hareketi birazda elkol hareketiylede birlesince cogu cattik diye fazla bulasmadan uzuyor

genelde yesil yanip farkina varmayanlar icin bir-iki defa sellekter yaparim kornayi nerdeyse kullanmam mecbur kalmadikca ama bugun uzun bir aradan saga yanasmak yerine onumde durup dorluleri yakarak nerde oldugunu anlamaya calisan kamyoncuya karsi kullandim ve ise yaradi :biggrin:

Orasi Marsilya :) :) turkiyeden farksiz.:) bas kornaya abi :)))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Dün akşam taksimden dolapdereye doğru iniyorum bilen bilir virajlı yokuş aşağı bir yol, virajı döndüğünüzde aniden duran arabalar olabiliyor .Ben bunu bildiğim için 2.vites iniyorum arkamdada bir brodvey tampona 0 geliyor. Önü boş olsa basıp gidecek ya :biggrin: .Virajı bir döndüm arabalar 10 metre ilerimizde duruyor arkamdaki arabanın fren durumunu bilmediğimden öndeki arabanın yanındaki boşluğa soktum arabayı ki sokmasam çarpacak gibi geldi zaten brodvey, arkasındada bir opel var. Ne yaptılar biliyormusunuz beni yola sokmamaya çalıştılar, yani bildiğiniz tek şerit yolda ben onları bekleyip öyle yola gireceğim, kabahatimde olası bir kazayı önlemek.Bu durumda sinirlenmiyecek bir kişi varsa aramızda tebrik ederim, ha bende arabadan çıkıp bağırıp çağırmadım ;Yürü bakalım beygir, yürü bakalım tork dedim ışığa kadar olan bütün arabaları sollayıp bastım gittim. Belki sakin olmak için bir nefes alıp beklemek lazım ama eşkiyalığın bu kadarına da hiç bir şey yapmadan duramıyor insan :i-ih:

Ekleme ; bu ikisini geçince dolapderedeki göbeği bilen bilir.. yol iki şerit oluyor.... önümdeki bunlar dışındaki  diğer bir iki araç için kusurlu bir durum oluşmadı.

Gıcık herifler  :angry:

Bu arada 2 saat önce vw bayii arkadaşımdaydım, tork beygir diyince aklıma geldi, passat golf alayını kurdaladım, az kaldı arabayı alacaktı elimden, bir sürü borca girecektim, fena gaza getirdi, neyseki hanım aradıda kendime geldim yahu  :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Gıcık herifler  :angry:

Bu arada 2 saat önce vw bayii arkadaşımdaydım, tork beygir diyince aklıma geldi, passat golf alayını kurdaladım, az kaldı arabayı alacaktı elimden, bir sürü borca girecektim, fena gaza getirdi, neyseki hanım aradıda kendime geldim yahu  :D

Aynı hassasiyeti Yenge hanımdan koltuklarda da beklerdik. :angry:

Sabah adam yolun ortasında durmuş pohaça yiyordu arkadaş, zıkkım yiyesice tek şeridi durdurmuş tıkınıyordu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

çok şükür bizim forumuzda hiç böyle kaka insanlar yok.

sarıda kornaya abanan,yamuk parkeden,hız sınırını aşan,makas atan vs.oysa dışarısı hep böyle insanlarla dolu.hep merak ediyorum,kim bu insanlar,nerelerde yaşıyorlar,bizden farkları nedir.

ne kadar şanslıyız forum olarak :)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Ben genelde haklı olduğum zamanlardada pek korna kullanmıyorum(gereksiz geliyor) 

Örnek olarak bazen yola ani atlayan sürücüler oluyor son anda çarpmaktan kurtardığım babam neden kornaya basmıyorsun diyor olan oldu bu saatten sonra kornaya basıcamda ne değişcek diyorum.

Birde sokakta arkadaşını görüp kornaya uzun süreli basan veya yıllardır görmemiş gibi hareket yapanlara sinir oluyorum(ani fren yapan vs)

Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

Daha neler var abim neler var... Uğraşmakla bitmez. Geçen leventte kilit trafikte arkadan ambulans geliyor, herkeste bir yol açma çabası... bir bayan şoför sağdan katılım yapmaya çalışıyor yol vermeyen adama nasıl bağırıyor nasıl sövüyor... Adam abla arkadan ambulans geliyor diyor yok kadın karartmış gözünü katılacak ol kilit trafiğin içine daha da kilitleyecek... Yol vermeyen de harfiyat kamyonu gerçi o da ayrı bir tartışma konusu :D 

Yorum bağlantısı
Anıl Aslan

Bende size bu sabah başımdan geçeni anlatayım. Sabah evden çıktım işe gidiyorum saat 8 trafik milim milim ilerliyor ve üç şeritli yolda sağ şeritteyim aynaya baktım orta şeritte yeşil H100 duruyor ve önü yaklaşık 100 metre ilerledi bende sinyalimi verdim yavaşça orta şeride H100 ün önune geçtim ama H100 hala duruyor ve trafik milim milim ilerliyor. Aynaya bir baktım adam bana sellektör yapıyor ama ne sellektör. Bir de bana el hareketi çekmezmi. Görmezden geldim hala yapıyor durdum açtım camı 60 yaşlarında bir amca. Adam hala bana bagırıyor çağırıyor amca git yapma etme diyorum ama adam hala devam ediyor neyse dayanamadım indim aşşağı adam herhalde 1.93 100 kilo olan beni gördü hemen kapadı camı hiç bir şey olmamış gibi yola bakmaya çalışıyor. Açtırdım camı bu sefer de özür diliyor kocaman adam hem küfür ediyor hem el hareketi çekiyor sonra da özür diliyor. Ne insanlar var ya. Benim gibi bi adamı da indirdi ya aşağıya. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...