İçeriğe Yönlendir

İndüksiyon Isıtma Yapmak İstiyorum

Serdal Soysal

Recommended Posts

Serdal Soysal
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar;

Bir arkadaşım için İndüksiyon ısıtıcı yapmak istiyorum fakat böyle bir devre daha önce hiç yapmadım, yaklaşık olarak 1200-1400 derece ısıtacak güçte olacak. daha önce yapmış olan veya yapabilecek bilgiye sahip arkadaşlardan bu konu hakkında yardım istiyorum.

NOT: Kendisi yapıp gönderecek durumda olanlar varsa o da tercihimizdir. (Ücret karşılığında)

Teşekkürler.

tarihinde Serdal Soysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

İndüksiyon ısıtıcıları el yapımı olunca daha pahalıya gelir. Bir ara 1.5 kw yaptım meraktan. 1000TL'yi geçti.

Arkadaşın kaç kw istiyor, kaç cm çapında metal eritecek-ısıtacak?  Bunlar rakamı direk etkiliyor

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Abi 1,5-2 KW olsa yeterli sanırım, 4-5 cm boyunda ve çapında küçük parçalar olacak. Parçaların erimesi gerekiyor.

Elimde şöyle bir şema var ama gücünü tam hesaplayamıyorum, birde birkaç bağlantı yerlerini çözemedim.

Gönderilen Resim
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Gücü belirleyen final mosfetleridir. Sistem 18 amperden bahsediyor. İki mosfet o akıma dayanmaz. Olduki dayandı %80 verim olsa 5 kw güç verebilir demek. Bu tip şema çok var ortalıkta. Mantık olarak çalışacak gibi çoğu.

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Mosfetler dayanmazsa işe yaramaz onları desteklemek mümkün mü? ki gücüde fazla daha basit şemalar var mı elinde abi.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Paralel mosfet bağlanacak. Dİkkat edilecek olan, marka model aynı ( biliyorsun ) aynı seride olması. DV-DT dediğimiz zaman uyuşmaz ise çekirdek gibi çıtlarlar. Drain, Sourge uçları paralel, gate uçları uygun omajlı dirençler ile paralel olacak.

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal
(düzenlendi)

Yani paralel bağlasam bu devre iş yapar mı abi.

tarihinde Serdal Soysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Şema mantıken okey. Mos driver olarak kullanılan trafoların sarım yönü çok önemli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...