İçeriğe Yönlendir

N Desteği

Serhat Böcek

Recommended Posts

Serhat Böcek

Şu an itibariyle Turkcell Superonlıne 50 mbps fiber internet kullanmaya başladım.Daha önce 10 mbps kablo tv uydunet kullanıyordum fakat sürekli bağlantı hızının düşmesinden bıkmıştım.Şu an internete kablosuz bağlandığımda hız 18 mbps yi geçmezken kablo ile bağlantı da 62 mbps ye çıkıyor.Üyeliğimi yapan teknik elamanı arayıp durumu anlattım.Bana dediği laptopunda "n desteği" yoktur.Bu n desteğinin mevcut olup olmadığını nasıl öğreneceğim varsa nasıl aktif edeceğim.Yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

abg-N destekli olmalı kablosuz kartınız. Tam modelini yazın kablosuzun. Bakalım. 

Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

abg-N destekli olmalı kablosuz kartınız. Tam modelini yazın kablosuzun. Bakalım. 

Şu sanırım

Broadcom 802.11n Network Adapter

64 neymiş ? ben 7buçuk- 8i zor görüyorum :D

Uydunet de benimde öyleydi. :)

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Şu sanırım

Broadcom 802.11n Network Adapter

http://www.broadcom.com/products/Wireless-LAN/802.11-Wireless-LAN-Solutions

Şunlardan biri :p 

Ayğıt yöneticisinden kartınıza çift tıklayın, açılan pencerede AYRINTILAR sekmesine gidin. Özelliğin altındaki yerden DONANIM KİMLİKLERİNİ seçin. 

VEN-XXX DEV-XXX yazan yeri görün. Dev in yanındaki 4 haneli yazıyı buraya aktarın. Ben size tam modeli söyleyeyim.

Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Ayğıt yöneticisinden kartınıza çift tıklayın, açılan pencerede AYRINTILAR sekmesine gidin. Özelliğin altındaki yerden DONANIM KİMLİKLERİNİ seçin. 

VEN-XXX DEV-XXX yazan yeri görün. Dev in yanındaki 4 haneli yazıyı buraya aktarın. Ben size tam modeli söyleyeyim.

Bunları yaparken kablolu mu kablosuz mu bağlanayım.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Bunları kendi bilgisayarında yapacaksın. Bilgisayarım sağ tuş, özellikler, AYgıt yöneticisi ve sonra yukarıda dediklerim. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek
(düzenlendi)

Hocam benim de bir sorum olacak bu konuyla alakalı.

Donanım kimliği

PCI\VEN_8086&DEV_4222&SUBSYS_10008086&REV_02

TTNET fiber nete geçtim ama hız için modemin yetersiz olduğu söylendi 

modem bu

RT-206v2TT

56109979_tn50_0.jpg

Ekleme:Donanım kimliği

tarihinde Mustafa ÇİÇEK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Bunları kendi bilgisayarında yapacaksın. Bilgisayarım sağ tuş, özellikler, AYgıt yöneticisi ve sonra yukarıda dediklerim. 

Abim kusura bakma bilgisayar ingilizce anca çözebildim. :unsure2: 

DEV in yanındaki numara 4727

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
(düzenlendi)

Abim kusura bakma bilgisayar ingilizce anca çözebildim. :unsure2:

DEV in yanındaki numara 4727

Broadcom 802.11g Network Adapter BCM4313 kartınızın tam modeli bu. Maalesef N desteklemiyor. Kablolu bağlanırsanız ancak hızı yakalayabilirsiniz. 

Hocam benim de bir sorum olacak bu konuyla alakalı.

Donanım kimliği

PCI\VEN_8086&DEV_4222&SUBSYS_10008086&REV_02

TTNET fiber nete geçtim ama hız için modemin yetersiz olduğu söylendi 

modem bu

RT-206v2TT

Ekleme:Donanım kimliği

Rt 206 ları tam bilmiyorum. Şu desem yanlış olabilir. 

tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Teşekkür ederim abi.Cehaletimi mazur gör peki bu kartı N destekli kartla değiştirilebilir mi?

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Tabiki değiştirilebilir. Wifi kartlar söküleybıl oluyor laptoplarda :) Laptop tamiratı yapan parçası bulunanlardan yardım alabilirsin. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tabiki değiştirilebilir. Wifi kartlar söküleybıl oluyor laptoplarda :) Laptop tamiratı yapan parçası bulunanlardan yardım alabilirsin. 

Cık cık cık. En kolayı olan USB ürünleri önereydin ya :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Cık cık cık. En kolayı olan USB ürünleri önereydin ya :)

Ne gerek var fuzuli elektrik harcamaya ? Cık cık ckı.

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Broadcom 802.11g Network Adapter BCM4313 kartınızın tam modeli bu. Maalesef N desteklemiyor. Kablolu bağlanırsanız ancak hızı yakalayabilirsiniz. 

BCM 4313 de B/G/N desteği var hocam. Aynı kartı benim hp notebookta kullanıyorum.

Bağlantı hız problemi wifi modemden kaynak rt-206 54Mpbs bağlanabiliyor. Modemi airties haricinde bir modemle değiştirirlerse bağlanabilirler. Airties ın N destekli modemleri bile G++ teknolojisi ile bağlandığından wifi adapter seçiyor.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

BCM 4313 de B/G/N desteği var hocam. Aynı kartı benim hp notebookta kullanıyorum.

Bağlantı hız problemi wifi modemden kaynak rt-206 54Mpbs bağlanabiliyor. Modemi airties haricinde bir modemle değiştirirlerse bağlanabilirler. Airties ın N destekli modemleri bile G++ teknolojisi ile bağlandığından wifi adapter seçiyor.

teklonoji sırası nasıl gidiyor bilirsin, B - G - N; en son desteklediği en son sıraya yerleşir. Üstte yazdığım modele bir bak istersen. 

Combo dizayn usb 3.0 desteklilerinde mevcut sadece N desteği. O da yarım yamalak...

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Sonuç olarak usb ürünler mi n destekli kart mı tercih edilmeli?

Tercih sana kalmış. İster çıkıntı olarak görünümlü usb, istersen entegre dahili kart.

Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Tercih sana kalmış. İster çıkıntı olarak görünümlü usb, istersen entegre dahili kart.

Tamam abi teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...