İçeriğe Yönlendir

Fiesta Mk5 Air İntake Uygulaması (Hava Fitresi)

Mert Çakar

Recommended Posts

Mert Çakar

Gerekli Malzemeler

- 10cm boyunda krom boru(egzozculardan temin edebilirsiniz)

-4 adet kelepçe(hırdavatçılarda mevcut)

-1 adet hava filtresi( ben HKS nin mantar filtresini sipariş ettim)

- 70'lik plastik boru(kromla filtre,krom boruyla hava sensörünü birlestirmek için)

Yapımı

Arkadaşlar uzun zamandır araştırmasını yaptığım uygulamayı sonunda kendim hayata geçirdim.Malum türkiyede kit şeklinde fiesta bu modele uygun filtre bulunmuyor.Yurt dışında var.yurt dısından siparisini verdim ancak gümrük dolayısı ile gene elime ulaşmadı bir türlü.Bende yolu kendim buldum bi cesaret kendim giriştim.

İlk başta filtre kutusunu söküyoruz sensörleri filan ayırıp bi kenara koyuyoruz.Burdaki en büyük sıkıntı filtre kutusunun üzerindeki ısı sensörüydü.Onunda çözümünü şu şekilde yaptım; aldıgım resimlerdede gördügünüz siyah filtre üzerine sensörün gireceği kadar büyüklükte matkapla bi delik açtım ve sıkı sıkıya oturdu. Ben HKS mantar filtre tercih ettim.Yan sanayi ürünlere sizde kullanmayınız. Verim nasıldı derseniz bismillah deyip marşa bastım rölentide bi sekme herhangibi bir dengesizlik yoktu aksine çokta düzgündü eski haline nazaran. Beygir şöyle kattı böyle kattı işte efendim 10 bg koydu aracıma 2. viteste 100 görürken 190 görür oldum gibi abartı şeyler söylemeye gerek yok. ne bir beygir artışı nede bir fayda daha bişey görmedim.Yakıtım devrinde kullanılca düşücektir daha öndeki araçlarımdada gördüğüm buydu. Fiestada ise sesi 4000 den sonra alıyorum.Ben ses için taktım tatmin edici şeyler gördüm. Umarım yardımcı olabilirim niyetinde olan arkadaşlara. Sorularınız olursa tekrardan yardımcı olurum. Teşekkürler...

2j6341i.jpg

t7zof6.jpg

2usu820.jpg

212acs6.jpg

264rjvk.jpg

9907ec.jpg

zul7ir.jpg

2hweolj.jpg

Yılan gibi olmuş maşallah. Mermi gibi mermi. Emeğine sağlık. Tebrikler. :)

Başkan teşekkür ediyorum en kısa zamanda beraber teste çıkalım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Ben de benimkini ekliyeyim unutmuştum iyi hatırlattın.

1454733_10153559886850445_2115425092_n.j

Benim şansıma ne sensör var ne bir algılayıcı :) bu şekilde bir boru sanayide bulunabilir.Ben de şekildeki filtreyi almıştım.Yaklaşık 2000 devirde tam gaz basıldığında ses homurtu olarak başlıyor ve artıyor.Normal kullanılırsa yaklaşık 2500 3000 devir civarında ses değişmeye başlıyor.Fiestalarda yanılmıyorsam elektronik ateşleme sistemi var yani hava  akışını  sürekli ölçüp ona göre benzin gönderimini düzenliyor.Bu yüzden hava girişi arttığı için yakıtta benim aracımda artıyor.Öyle böyle değil :).Uyarıyorum yakıtı yaktırıyor :) . Bazen diyorum bir subaru ya da 2bin motor arabaya binsem koymaz :). Hp artışı kesinlikle var ama öyle aham şaham değil. en az 3 5 alışımız vardır. normal filtresiz haldeyken 120 140 lara çıkmak için zorlanırken filtreyle zorlanmadan ulaşabiliyorum.Düşük devir yüksek vites hızlanmalarımın süreleri değişiyor. Bir ara videosunu çekip koyarım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Çakar

hayırlı olsun kardeşim :D

teşekkürler aklıma geldin göstereyim bi diye arayıpta ama işlerin yogundur diye hafta sonuna bıraktım :)

Benim şansıma ne sensör var ne bir algılayıcı :) bu şekilde bir boru sanayide bulunabilir.Ben de şekildeki filtreyi almıştım.Yaklaşık 2000 devirde tam gaz basıldığında ses homurtu olarak başlıyor ve artıyor.Normal kullanılırsa yaklaşık 2500 3000 devir civarında ses değişmeye başlıyor.Fiestalarda yanılmıyorsam elektronik ateşleme sistemi var yani hava  akışını  sürekli ölçüp ona göre benzin gönderimini düzenliyor.Bu yüzden hava girişi arttığı için yakıtta benim aracımda artıyor.Öyle böyle değil :).Uyarıyorum yakıtı yaktırıyor :) . Bazen diyorum bir subaru ya da 2bin motor arabaya binsem koymaz :). Hp artışı kesinlikle var ama öyle aham şaham değil. en az 3 5 alışımız vardır. normal filtresiz haldeyken 120 140 lara çıkmak için zorlanırken filtreyle zorlanmadan ulaşabiliyorum.Düşük devir yüksek vites hızlanmalarımın süreleri değişiyor. Bir ara videosunu çekip koyarım.

senin şanslı yanın sensör filan olmaması o büyük avantaj :)

Yorum bağlantısı

teşekkürler aklıma geldin göstereyim bi diye arayıpta ama işlerin yogundur diye hafta sonuna bıraktım :)

bir ara haberleşelim murat abiyi de alıp bir çay içelim kardeşim :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu motorun arexons'u gelmiş.

http://www.gittigidiyor.com/arama/?k=arexons+500ml+motor+temizleyici+ve+parlat%FDc%FD

Forumda mutlaka aratın arexons u ;)

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Acık hava filitresinin cezbedici güzel bir sesi var bende düşünüyordum ileri dönemlere erteledim, Güzel olmuş güle güle kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Çakar

bir ara haberleşelim murat abiyi de alıp bir çay içelim kardeşim :)

murat abiyle konuştuk yengenin nöbetçi oldugu bi gün buluşalım güzel olur özledim valla :)

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Geldi zamanı da vakit lazım.Bir de herkes yıkatmanın zarar vereceğini söylüyor diye yıkatmamıştım :)

Yorum bağlantısı
Mert Çakar

Cuma günü görüşebiliriz. Uyar mı Eren ve Mert ?  :boks:

cuma akşam olabilir hatta bi yemek yesek birlikte çokta güzel olur:)

Geldi zamanı da vakit lazım.Bir de herkes yıkatmanın zarar vereceğini söylüyor diye yıkatmamıştım :)

ben 2 kere yıkattım hiç bir sıkıntı yaşamadım sonrasındada özel temizleyicileri ve kalıcı olarak parlaklık saglayan spreyler var onlardan sıkıp duruyorum simdi ara ara yeterli oluyor tavsiye ederim :)

Yorum bağlantısı

Cuma günü görüşebiliriz. Uyar mı Eren ve Mert ?  :boks:

şimdilik bir planım yok gibi.perşembe akşamı haberleşelim :)

Yorum bağlantısı

Güle güle kullanın. Normal filtreli araba kullanamıyorum çok monoton geliyor bana. 

Sesi biraz az gibi geldi bana, mantar filtre ile normalde 200-300 metre ileride yürüyenler ne geliyor diye dönüp bakacak gibi ses çıkar.

Yorum bağlantısı
Mert Çakar

Güle güle kullanın. Normal filtreli araba kullanamıyorum çok monoton geliyor bana. 

Sesi biraz az gibi geldi bana, mantar filtre ile normalde 200-300 metre ileride yürüyenler ne geliyor diye dönüp bakacak gibi ses çıkar.

banada öyle geldi açıkcası sanırım gaz kelebegi ile arasında uzun mesafe olmasından kaynaklı imkanlar bunu gösterdi buda keser şimdilik. Kısa oldukça ses artacaktır :)

Yorum bağlantısı

banada öyle geldi açıkcası sanırım gaz kelebegi ile arasında uzun mesafe olmasından kaynaklı imkanlar bunu gösterdi buda keser şimdilik. Kısa oldukça ses artacaktır :)

Ben bir ara direk gaz kelebeğine bağlamıştım. Ses artıyor fakat çekiş düşüyor. :)

Yorum bağlantısı
Mert Çakar

Ben bir ara direk gaz kelebeğine bağlamıştım. Ses artıyor fakat çekiş düşüyor. :)

aynen o zamanda motora yakın olup çabuk ısınıyor oda sıkıntı araştırmalarıma göre ne kadar uzun okadar soğuk hava ve performans, ne kadar kısa ve yakın olursa max. ses min. performans alınıyor :) cai dedikleri sistem baya baya uzun oluyor tampon altına uzanıyor bunlarda performans max. ancak short ram dedikleri sistemde kısa olup ses çok performans düşük oluyor :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Gökhan Tongay

yakıtta değişim oldu mu ? Arabanın sesi gün geçtikçe değişir ilk aldığın sesten daha tok bir ses almaya başlamış olman lazım. Mercek ne zaman takıcaksın ?

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Eline sağlık Mert, güzel çalışma..

OMP'yi herkes bilmez ;) Ne bu diye soran oluyordur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...