Misafir 27 Aralık 2013 Paylaş 27 Aralık 2013 Arkadaşlar aracım 2009 mondeo mk4 titanyum X paket Bu X paketlerde hafızalı deri koltuk var ve karyola gibi gıcırtı yapıyor birazda sallanıyor acaba yağlanması gereken bir yeri mi var Yorum bağlantısı
Hamit Akkuş 28 Aralık 2013 Paylaş 28 Aralık 2013 Elektrikli yukseklik ayarli koltuklarda olabilen seyler.bendede yapiyor fakat sorunu hic arastirmadim. Yorum bağlantısı
Murat Gök 28 Aralık 2013 Paylaş 28 Aralık 2013 Mekanizma ya da kizaklar mi yaglanmali acep? Cozumsuz mu bu dert Yorum bağlantısı
Şaban Arhan 28 Aralık 2013 Paylaş 28 Aralık 2013 Aynı sıkıntı bende de vardı..Döşemeci bi abimize götürdüm aracı, şoför koltuğunu söktü, çıkardı..Daha sonra koltuk döşemesini yani kumaşını çıkardı..Süngerlerini çıkardı, tüm metal aksamı sıvı sprey gres yağıyla yağladı.. Daha sonra süngerin üzerine gıcırtı yapabilecek veya yıpranmış yerlere sünger ekledi. Uzun ve zahmeyli bir iş sonucu süngeri ve kılıfı tekrar oturttu. Koltuğun altına siyah çöp poşeti yerleştirdi, yaklaşık 3 gün yağ damlattı çünkü altına..Ama neticede ses kesildi, sünger desteği ile koltuk ilk günkü gibi oldu..Fotoğraflarını çekmiştim, fırsat bulursam eklerim..Bu arada ücret olarak 70 Tl ödedim, ama neredeyse bir tam gün uğraştı ustam..Genç ve eli tez biri olursa yarım günde de bitebilirdi Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU 28 Aralık 2013 Paylaş 28 Aralık 2013 benim koltukta da sallanma vardı. vidası mı ne aşınmış. servis 2 dakikada halletti. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Aralık 2013 Paylaş 28 Aralık 2013 Aynı sıkıntı bende de vardı..Döşemeci bi abimize götürdüm aracı, şoför koltuğunu söktü, çıkardı..Daha sonra koltuk döşemesini yani kumaşını çıkardı..Süngerlerini çıkardı, tüm metal aksamı sıvı sprey gres yağıyla yağladı.. Daha sonra süngerin üzerine gıcırtı yapabilecek veya yıpranmış yerlere sünger ekledi. Uzun ve zahmeyli bir iş sonucu süngeri ve kılıfı tekrar oturttu. Koltuğun altına siyah çöp poşeti yerleştirdi, yaklaşık 3 gün yağ damlattı çünkü altına..Ama neticede ses kesildi, sünger desteği ile koltuk ilk günkü gibi oldu..Fotoğraflarını çekmiştim, fırsat bulursam eklerim..Bu arada ücret olarak 70 Tl ödedim, ama neredeyse bir tam gün uğraştı ustam..Genç ve eli tez biri olursa yarım günde de bitebilirdi Yarı deri koltuk acaba sökülüp takılırken bir sorun olur mu? Sağlam bir usta bulmak lazım araştırayım bir Hocam resmi bulup paylaşırsanız memnun olurum benim koltukta da sallanma vardı. vidası mı ne aşınmış. servis 2 dakikada halletti. Benim koltukta da sallanma sorunu mevcut ama gıcırtı sesi daha rahatsız edici Yorum bağlantısı
Onur Durmuş 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Aynı sıkıntı benım 2009 model tıt. kasa arcımıda da mevcut. Hem ses yapıyor hem de sallanıyor özellilke sert girdiğim virajlarda saga ve sola yatıyor resmen hareket ediyor. Güvendiğim bir kilitçi olan ustamla konuştum koltuğun altında bir ufak vida(pim) tarzı birşey olduğunu işlevini yerine getirmediğini söyledi sökülüp yapılacak dedi ve 3 4 saat sürer bu işlem dedi elektrikli olduğu için yarıca 100_150 tl arası masrafı olacağı ama ilerde tekrarlayabileceğini de belirtti ki bunların tahminen söylemiyor önceden 2 kez aynı araca bu işlemleri yapmış Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 17 Ocak 2015 Paylaş 17 Ocak 2015 Bu konuda da benzer bir çözüm bulunmuş: http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/265625-mondeo-mk4-koltuktan-gelen-g%C4%B1c%C4%B1rt%C4%B1/ İki konu birleştirilebilir de. Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 29 Ocak 2015 Paylaş 29 Ocak 2015 Bende de aynı ses vardı, tam karyola sesi. Kasisten veya hafif dalgalı bir yoldan geçerken her yaylanmasında gırç gırç ediyordu hoşuma gitmeye başladı daha sonra havalı destekli koltuk gibi oldu. Neyse servise götürdüm koltuk söküldü yayları yağlandı ses kesildi. Bir de pandizottan tıkırtı geliyordu onu da yaptılar 70 lira toplam. Şu anda tek ses sol emniyet kemerinde geliyor. Fırsat bulup götüreceğim en kısa zamanda. Yorum bağlantısı
Recommended Posts