Olgaç Öcek 3 Ocak 2014 Yazar Paylaş 3 Ocak 2014 Focus ghia da bu özellik şöyle aktif ediliyormuş, diğer araçlarda denenebilir... Araca binilip kapılar kapatılır Kontak anahtarı tüm kontrol ışıkları yanana kadar çevrilir, motor çalıştırılmaz! Kapı kilit düğmesinden üç defa üstüste kilitleme uygulanır, kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç Kontak anahtarı çevrilerek kapatma konumuna getirilir. Kilitden aynı işlem tekrarlanır: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Kontak anahtarı tekrar ışıkların yandığı konuma getirilir, kısa bir düdük sesi duyulur (bunu duymazsanız olmayacak demektir) Kilitten aynı işlem tekrar edilir: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Uzun bir düdük sesi duyulur, programlama tamamlanmıştır. Başarılı olmuşsa yaklaşık 10 km/saat hızda kapılar otomatik kilitlenecektir, içeriden manüel olarak açılırsa, söz gelimi yolcu indirme-bindirme, yeniden hareketinizde otomatik kilitleme olmayacaktır. Not: ALINTIDIR.... Denedim arkadaşlar . Olmadı. Yorum bağlantısı
Selami Duygu 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Merhaba arkadaşlar , Aldığımız c-max a günden güne alışıyoruz ve en sevindiğim nokta yakıt tüketimi ortalama ş.içi 5.6Lt yi yakaladım. Süper birşey. Arada sırada hırçında kullanmama rağmen. Bir kaç sorum olacaktı cevaplayabilirseniz sevinirim. Bu sorulardan birisini daha önce açtığım konulardan sormuştum ancak cevap alamadım. 1-) Yol bilgisayarının bilinmeyen ayarları , gizli ayar bölümü mevcutmuş. Bunu başka forumlarda okudum. 1-2 kombinasyonlu tuşla açabiliyormuşuz. Bilen varmı acaba? 2-) Orta konsoldaki , SYNC uygulaması ( radyo , ayarların yapıldığı yer ) bana biraz yavaş geliyor. Son sürümemi sahibiz acaba? Bunun daha güncel hızlı bir versyonu varmı yokmu nasıl öğrenebiliriz ? Gerçi Aralıkta aldım aracımı sanırım bendeki son versyondur 3- ) Sync Uygulamalası yüklenmesi oluyormuş. Zaten menülerde ve kitapçıkta SYNC uygulaması yükleyin gibi bir bölüm vardı. Fikri olan ? 4-) Hareket ettikten sonra kapıların otomatik kilitlenmesi olayını bir türlü bulamadım. Yoksa bizde yokmu bu özellik. Titanium X paket aracım. 5-) camlar açık kalıp , kumandadan uzun süre bastığımızda kapılarda kilitleniyor camlarda otomatik kapanıyor. Peki yukardaki panaromik cam ın perdesini de otomatik kapattıramıyormuyuz? 6-) Yağmur sensörü yol bilgisayarından açık durumda. Kitapçığıda okudum ancak kafam karıştı. Hassaslık ayarı mevcut tamam. Peki ekstra birşey yapmadan , yağmur yağdığında otomatik kendisi silecekmi camları. Yoksa sensörü açmak için ekstra birşeymi yapmam gerekiyor? 7-) Lastik basıncını önler 34 arkadaşlar 32 yaptım. Sizler nasıl yaptınız ? 8-) Samsung S2 ile eko yapma , sesimi arkadan duyma sorunum vardı. Başka telefonlarla denedim. Sorunsuz çalıştı. Çok net konuşması. Telefonumun versyon değiştireceğim artık. Yapacak birşey yok. tşkler arkadaşlar Nasıl yakıtta o değeri yakalıyabiliyorsunuz.Ben 7.6 nın altına düşmedim.Şu anda 8,7 gibi yakıyor. Yorum bağlantısı
Olgaç Öcek 15 Ocak 2014 Yazar Paylaş 15 Ocak 2014 Nasıl yakıtta o değeri yakalıyabiliyorsunuz.Ben 7.6 nın altına düşmedim.Şu anda 8,7 gibi yakıyor. Gaz ile dost, fren ile akraba , debriyaj ile arkadaş olduğun zaman bu değerleri yakalarsın arkadaşım Şaka bir yana ... Yüksek devirlerde kullanmam. Ekranda vites değiştir uyarılarını uygulalarım. Ani gazlanma , ani fren yapmamaya dikkat ederim. Otobanlarda anlık hızlanmalarım hariç stabil 120 yi geçmeden gitmeye çalışırım. Kısaca kullanım tarzım aracı yormadandır. 1 Yorum bağlantısı
Murat Kuzey 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Benim araç da sarfiyat 7 lerde geziyor. Gaza, ayağımda yumurta varmış gibi basmama rağmen.Düşecektir diye teselli ediyorum kendimi Yorum bağlantısı
Volkan Karaçor 18 Ocak 2014 Paylaş 18 Ocak 2014 (düzenlendi) Kapıların hareket sonrasında otomatik olarak kapanmasına neden bu kadar takılır anlayamıyorum Daha önceki aracımda bu özellik vardı Şimdi yok Ama dörtlü flaşörün üstündeki düğmeye basmak da çok zor gelmiyor Bu arada aracın yakıt sarfiyatı da 5.7 lerde geziniyor genellikle. İşime her gün aracımla gidiyorum, gidiş- dönüş (trafik yok) minimum 50 km yol yapıyorum.Şu an aracım 10500 km civarında. 18 Ocak 2014 tarihinde Volkan Karaçor tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit 21 Ocak 2014 Paylaş 21 Ocak 2014 6.5 yakiyor 5.7-5.6 olur mu bilemiyorum Yorum bağlantısı
Murat Kuzey 21 Ocak 2014 Paylaş 21 Ocak 2014 Benimki daha 8. küsürlerden inmedi yahu. Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit 22 Ocak 2014 Paylaş 22 Ocak 2014 Benimki daha 8. küsürlerden inmedi yahu. Servise götürmekte fayda olabiliir? Yorum bağlantısı
Rıfat Hasar 10 Şubat 2014 Paylaş 10 Şubat 2014 Benimki daha 8. küsürlerden inmedi yahu. Benim araç bir keresinde 6,7 gördü ama uzun yola İzmit'e gidip gelmiştim sonra depoyu fulledim tekrar sıfırladım şehir içinde 7,4 e geldi ikinci depoyu doldurdum hala 7,4 sabitlenmiş durumda birde bu araçların depoları 53 lt. görünüyor ama 40 lt. doluyor 2 ayrı istasyonda fazla dolduramayız geri atıyor bunlar dediler doğru mu bu ? Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit 10 Şubat 2014 Paylaş 10 Şubat 2014 Benim araç bir keresinde 6,7 gördü ama uzun yola İzmit'e gidip gelmiştim sonra depoyu fulledim tekrar sıfırladım şehir içinde 7,4 e geldi ikinci depoyu doldurdum hala 7,4 sabitlenmiş durumda birde bu araçların depoları 53 lt. görünüyor ama 40 lt. doluyor 2 ayrı istasyonda fazla dolduramayız geri atıyor bunlar dediler doğru mu bu ? Evet 40 litre doluyor. Ben 59 litre diye biliyordum Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 10 Şubat 2014 Paylaş 10 Şubat 2014 Benimki daha 8. küsürlerden inmedi yahu. Murat Bey, aracınız yeni ve havalar soğuk. Dizeller için gayet normal. Tabii ki sürüş alışkanlığı da önemli. Sakin kullanımda daha az yakacaktır. Dizellerin genel karakteri; ısınana kadar fazla yakarlar. Ortalama hız da önemli bir faktör. Hepsini incelemek gerekebilir. Benim araç bir keresinde 6,7 gördü ama uzun yola İzmit'e gidip gelmiştim sonra depoyu fulledim tekrar sıfırladım şehir içinde 7,4 e geldi ikinci depoyu doldurdum hala 7,4 sabitlenmiş durumda birde bu araçların depoları 53 lt. görünüyor ama 40 lt. doluyor 2 ayrı istasyonda fazla dolduramayız geri atıyor bunlar dediler doğru mu bu ? Evet 53 Litre. Yalnız yakıt pompasını ısınmasını ve hava yapmasını önlemek için, dizellerde genel olarak yakıt fazla azalmadan ışık yanıyor olabilir. Yorum bağlantısı
İlhan Gülcan 12 Şubat 2014 Paylaş 12 Şubat 2014 Benimki daha 8. küsürlerden inmedi yahu. bendede 7.2 (köprü trafiği sabah akşam) aldığımdan beri ortalama hız 22 km/saat gösteriyor. istanbul içi mahvediyor bizi. Yorum bağlantısı
Murat Kuzey 12 Şubat 2014 Paylaş 12 Şubat 2014 Biede şu ecomodda yonca muhabbeti var biliyorsunuz. ekonomik kullanımda yaprakla ödüllendiriyor bizi. aracımın ortalaması 8.1 ve tüm yoncalar dolu. Nasıl olacak peki? Yorum bağlantısı
Guest Ahmet Esen 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 2013 Trend TDCI ile Ankara-İzmir yaptım, 5.2 lt'yi yakaladım. Yorum bağlantısı
İlhan Gülcan 8 Nisan 2014 Paylaş 8 Nisan 2014 Murat Bey, aracınız yeni ve havalar soğuk. Dizeller için gayet normal. Tabii ki sürüş alışkanlığı da önemli. Sakin kullanımda daha az yakacaktır. Dizellerin genel karakteri; ısınana kadar fazla yakarlar. Ortalama hız da önemli bir faktör. Hepsini incelemek gerekebilir. Evet 53 Litre. Yalnız yakıt pompasını ısınmasını ve hava yapmasını önlemek için, dizellerde genel olarak yakıt fazla azalmadan ışık yanıyor olabilir. klavuzda 60 lt yazıyor benim grand c maxın. aracı bana ilk teslim ettiklerinde 57,9 litre yakıt alabilmiştim. sonra tabi o değerlere yaklaşmadım en fazla 49,78 lt aldım. Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 8 Nisan 2014 Paylaş 8 Nisan 2014 klavuzda 60 lt yazıyor benim grand c maxın. aracı bana ilk teslim ettiklerinde 57,9 litre yakıt alabilmiştim. sonra tabi o değerlere yaklaşmadım en fazla 49,78 lt aldım. Doğrudur, grandlarda 60 lt olabilir. İlk teslim alınan araçlarda utanmasalar depoyu boş teslim edecekler. Benzinli araçlarda yaklaşık 7 lt kala ışık yandığına göre dizellerde 10 lt kala ışığın yanması gayet doğaldır bence. Zaten ışık yanmadan yakıt almak en güzeli. Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit 10 Nisan 2014 Paylaş 10 Nisan 2014 Bizim 41'den fazla almiyor. Alamiyor Yorum bağlantısı
Berk Şahin 25 Nisan 2014 Paylaş 25 Nisan 2014 Özellikler açılıyor ama öyle 1-2 tuşla değil.Ford'a uyumlu soket ve PC'de özel bi programı var.Bizim araca yapmışdık arkadaşla.Mesela; İstediğiniz hızda kapılar otomatik kitleniyor İç ışıklar istediğiniz sürede kapanıyor Follow me home süresi ile oynayabiliyorsunuz Radyo frekansı gösterge ekranına geliyor Ford Eco Mode açılabiliyor... Ben kapıların otomatik kilitlenmesini istiyorum. Bunu hangi program ile nasıl yapmalıyım? Yorum bağlantısı
Aykan Samet Uzun 25 Nisan 2014 Paylaş 25 Nisan 2014 Ben kapıların otomatik kilitlenmesini istiyorum. Bunu hangi program ile nasıl yapmalıyım?ismi aklımda değil şu an ama öğrenince tekrar yazarım burdan... Yorum bağlantısı
Berk Şahin 25 Nisan 2014 Paylaş 25 Nisan 2014 ismi aklımda değil şu an ama öğrenince tekrar yazarım burdan... Çok makbule geçer... Yorum bağlantısı
Rıfat Hasar 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Benim aracımda ( C Max 2013 Tit-OP ) 3 gündür arka kapılarda çift kademe kilitleme var nasıl aktif oldu anlayamadım!!! Aracın kapılarını anahtardan açıyorum ön kapılar açılıyor arka kapılar kumandaya bagaj kapağını açtığımız gibi 2 kere basınca arka kapılar açılıyor... Yorum bağlantısı
İnan Çınar 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 (düzenlendi) Benim aracımda ( C Max 2013 Tit-OP ) 3 gündür arka kapılarda çift kademe kilitleme var nasıl aktif oldu anlayamadım!!! Aracın kapılarını anahtardan açıyorum ön kapılar açılıyor arka kapılar kumandaya bagaj kapağını açtığımız gibi 2 kere basınca arka kapılar açılıyor... çift kilitleme c-max ta var mıymış? ben yok sanıyordum... edit: pdf kitapçıkta 3 sn içinde 2 kez basınca devreye girer yazıyor. 27 Kasım 2014 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Rıfat Hasar 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 çift kilitleme c-max ta var mıymış? ben yok sanıyordum... edit: pdf kitapçıkta 3 sn içinde 2 kez basınca devreye girer yazıyor. Devreden nasıl çıkıyormuş abi ona da bir bakarmısın Yorum bağlantısı
Murat Kavuk 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 (düzenlendi) Ön yolcu kapısı kaç defa da açılıyor? Bu bahsettiğiniz muhtemelen önce şoför kapısını, sonra diğer kapıları açan sistem. Çift kilitleme değil. Açma ve kapama düğmesine ayna anda 3-5 saniye basılı tutunca devreye girer ya da çıkar. 27 Kasım 2014 tarihinde Murat Kavuk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Rıfat Hasar 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Ön yolcu kapısı kaç defa da açılıyor? Bu bahsettiğiniz muhtemelen önce şoför kapısını, sonra diğer kapıları açan sistem. Çift kilitleme değil. Açma ve kapama düğmesine ayna anda 3-5 saniye basılı tutunca devreye girer ya da çıkar. Ön ve yolcu tek basma ile açılıyor ama arka kapılar açılmıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts