Servet Aydın 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Geçmiş olsun hocam. Veli hangi sebep ile okula girmek istedi de, engellendi ? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Geçmiş olsun Hocam... üzüldüm.. 1 Yorum bağlantısı
Metin Çilo 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Çok acı ve acınacak durumlardayız . İnsanlar sınırsız bir şekilde kamu görevlilerine özellikle de öğretmenlere saldırabiliyor. Güya devletin temeli eğitim ama eğitmi yuvalarının ve görevlilerinin güvenlikleri ortada. Bir bakan vardı adı unutulanlar listesinin başında şunu demişti bir öğretmen dayak yemiş açıklama ayne şu "biz şiddeti sevgimizle yok edeceğiz" şimdi bunu duyan bir eğitimci gördüğü bir olaya müdehaleyi nasıl yapsın kendini savunsa suç. Arkadaşın birini dövmeye gelmişler arkadaş daha bilekli çıkıyor adamları dövüyor bu sefer arkadaşa soruşturma açılıyor. Üç maymun artık bu isteniyor. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Polise yapılan en ağır şiddetin "eylem" buna karşı gösterilen tepkinin "orantısız güç" haline geldiği/getirildiği bir dönemde devletin en sert kabuğu kırılmış demektir. Bu korku üzerine yaşayan toplumun bir bölümü için kuralların bittiği, kaidelerin ve kanunların basitleştiği anlamına gelir ki bundan sonra devletin temsil yönü zayıflar kanunlarınız çok sağlam değilse doktor, öğretmen, adliye personeli şiddet görmeye ve bu zamanla normalleşmeye başlar. Bir karikatür bıçak takma ile fenomen olursa öğrencilerin ve hatta velilerin bunu yanlarında taşıması ve de beğenmedikleri şeylerin cezalarını kendilerinin vermesi gayet doğal hale gelir. Çok üzücü bir hadise, modern toplumlar insan haklarına üst seviyede değer verirken başkalarının özgürlüğünü kısıtlayanlara en ağır şekilde cevap vermeyi becermekteler. Bu sokakta kolluk kuvveti, adliye saraylarında ağır cezalarla kendini gösteriyor. Değil öğretmen, özel güvenlik bugün polisi bıçaklayan bir zanlı nefsi müdafadan 6. gününde serbest kalıyor. Kafasına havai fişek atılan polis gaz attığında bir kesimce mahlukat gibi görülüyor. Kanunlar yazılır fakat toplum ilişkileri algılar üzerine yürür, medya öğretmenin öğrenciye tokat atmasını, öğrencinin öğretmeni bıçaklamasından daha fazla önemsiyorsa sıkıntı büyüktür. Bu davanın sonucu üzgünüm ki medyada göreceği değer kadar olacaktır. 2 Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Hocam geçmiş olsun. Öğretmenlerin kıymetini bilmeyen mahlukatlara da yazıklar olsun. 1 Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Hocam çok geçmiş olsun. Ben de eşimi okula korka korka bırakıyorum. Allah korusun... 1 Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Geçmiş olsun tekrarını kimseler yaşamasın , bu kişi acil olarak hakettiği cezayı almalı 1 Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Geçmiş olsun , Halis abi . Bölge olarak arka sokaklarında bunun gibi şuursuz ve serseri tipli kişilerin olduğu bir yer . Allah kolaylık versin . 1 Yorum bağlantısı
Misafir 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Büyük geçmiş olsun Halis Hocam.. Maalesef bırakın okul yada hastaneleri, artık evde otururken piskopat komşulardan, yolda yürürken insanlarla gözgöze, omuz omuza gelmekten korkar olduk. Ya üzerinde kesici delici bir alet, silah, sopa varsa, bırakın sizi yanınızdaki eşinize çocuklarınıza zarar verirse düşüncesi sardı içimizi. Dün akşam bir haberde de komşusunu ve onun oğlunu pompalı tüfekle öldüren bir zat vardı. Yüzü bile kızarmamış., gayet pişkin kameralara poz veriyordu.. Bu insanlar nasıl böyle bir cesaret, güç yada hakkı kendilerinde bulur? Bu olaylar nasıl 3. sayfa haberi olup, sadece o dakikada insanı oyalar düşündürür ve geçer gider? Baklava çalan çocukların yıllarca içerde yattığı bir adalet sistemi nasıl olur da cana kasıt edenleri 6. gün çıkartır? Madem insanların birbirine şiddet uygulama hakkı var. Bizde alalım silah sopa çıkalım sokaklara.. Bu mudur? Bukadar kolay mıdır? Yazıklar olsun bu gibi insanlara ve işlerin bu hale gelmesine... Yorum bağlantısı
Akan Belen 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Geçmiş olsun.Söylenecek hem çok şey hemde hiçbirşey yok.Kamu personelinin yaşadığı sıkıntılar ortada zaten.Ve maalesef ki doğru dürüst yaptırım yok bu konuda.Defelarca kendi işyerimde bunun örneklerini çok yaşadık.Olan hiçbirşey yok 1 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Geçmiş olsun, üzücü ve can sıkıcı. Sağlık personeli olarak oldukça sıklıkla başımıza gelen bu tarz olaylar artık maalesef bıktırdı. İnsanlar gelip hizmet aldıkları kişilere artislik yapmayı, dayılanmayı, kavga dövüş etmeyi marifet sanmaya başladılar. Dışarıda konuşmalar aynen şu tarz: Doktora bi bağırdım abi suspus oldu hemen halletti işimizi. Valla kimse kusura bakmasın. İşini layıkıyla yapmaya çalışan bir sürü personel mevcut ama bu tarz yaklaşımlar insanı çileden çıkarıyor. Belki garip gelecek ama ben çekmecede silah ve biber gazı taşıyorum. Zira öyle adamlar geliyor ki belinde bıçak silah ve bunu illa gözüne sokar gibi çıkarıp koyuyorlar masanın üzerine. Eğer art niyet sezersem bende onunkinin yanına çıkarıp koyuyorum. Durum eşitlenmiş oluyor. Allah korusun, kullandırmayı nasip etmesin. Bunun yanında öyle amcalar- teyzeler geliyor ki kapıdan girince şapkayı çıkarıp önünü ilikliyor. O tarz hastaların da kalkıp elini öpüp hoş geldiniz diyorum. Neyse damarıma dokunan bir konu olunca sanırım fazla uzattım. Kusura bakmayın... 4 Yorum bağlantısı
Misafir 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Geçmiş olsun, üzücü ve can sıkıcı. Sağlık personeli olarak oldukça sıklıkla başımıza gelen bu tarz olaylar artık maalesef bıktırdı. İnsanlar gelip hizmet aldıkları kişilere artislik yapmayı, dayılanmayı, kavga dövüş etmeyi marifet sanmaya başladılar. Dışarıda konuşmalar aynen şu tarz: Doktora bi bağırdım abi suspus oldu hemen halletti işimizi. Valla kimse kusura bakmasın. İşini layıkıyla yapmaya çalışan bir sürü personel mevcut ama bu tarz yaklaşımlar insanı çileden çıkarıyor. Belki garip gelecek ama ben çekmecede silah ve biber gazı taşıyorum. Zira öyle adamlar geliyor ki belinde bıçak silah ve bunu illa gözüne sokar gibi çıkarıp koyuyorlar masanın üzerine. Eğer art niyet sezersem bende onunkinin yanına çıkarıp koyuyorum. Durum eşitlenmiş oluyor. Allah korusun, kullandırmayı nasip etmesin. Bunun yanında öyle amcalar- teyzeler geliyor ki kapıdan girince şapkayı çıkarıp önünü ilikliyor. O tarz hastaların da kalkıp elini öpüp hoş geldiniz diyorum. Neyse damarıma dokunan bir konu olunca sanırım fazla uzattım. Kusura bakmayın... Haklısınız Cem Bey, O dediğiniz Doktor ve Öğretmen gibi değerli kamu çalışanlarına saygı, 90 ların sonlarında yok olup gitti. Hatırlarım da okulda tanımadığımız bir öğretmen gelse dahi ayağa kalkıp, önümüzü ilikler hazırola geçerdik. Aynı şekilde hastanelerde doktorların odalarına girmek için tereddüt ederdik, önümüzü ilikler, selam verirdik(saygıdan) Ne olduysa bize, bu hallere nasıl geldiysek inşallah eskisi gibi oluruz tez zamanda. Bu bağlamda 2014 hayırlı olur inşallah.. Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Haklısınız Cem Bey, O dediğiniz Doktor ve Öğretmen gibi değerli kamu çalışanlarına saygı, 90 ların sonlarında yok olup gitti. Hatırlarım da okulda tanımadığımız bir öğretmen gelse dahi ayağa kalkıp, önümüzü ilikler hazırola geçerdik. Aynı şekilde hastanelerde doktorların odalarına girmek için tereddüt ederdik, önümüzü ilikler, selam verirdik(saygıdan) Ne olduysa bize, bu hallere nasıl geldiysek inşallah eskisi gibi oluruz tez zamanda. Bu bağlamda 2014 hayırlı olur inşallah.. İnşallah Kerem Bey. Ben de katılıyorum söylediklerinize. Tabi ki bu duruma gelmemizde eski tıp mensuplarının da payı olduğunu söylemek gerekiyor. Hastayla göz teması bile kurmayan, para almadan elini bile dokundurmayan, bir enjeksiyon için hastayı deli gibi azarlayan tıp mensuplarının çalıştığı bir dönemde büyüyen insanlar, sağlık uygulamasının bu kadar kolay ulaşılabilir olduğu bir döneme gelince o eski psikolojilerini belki de bu tarz dışa vuruyorlar diye düşünüyorum. Bu maalesef bir geçiş nesli inşallah daha sonraki dönemlerde bizim insanımız da öğretmenine , kamu çalışanına, tıp personeline nasıl davranması gerektiğini ve buralardan hizmet alırken olması gereken beklentinin düzeyini öğrenecektir... 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 İnşallah Kerem Bey. Ben de katılıyorum söylediklerinize. Tabi ki bu duruma gelmemizde eski tıp mensuplarının da payı olduğunu söylemek gerekiyor. Hastayla göz teması bile kurmayan, para almadan elini bile dokundurmayan, bir enjeksiyon için hastayı deli gibi azarlayan tıp mensuplarının çalıştığı bir dönemde büyüyen insanlar, sağlık uygulamasının bu kadar kolay ulaşılabilir olduğu bir döneme gelince o eski psikolojilerini belki de bu tarz dışa vuruyorlar diye düşünüyorum. Bu maalesef bir geçiş nesli inşallah daha sonraki dönemlerde bizim insanımız da öğretmenine , kamu çalışanına, tıp personeline nasıl davranması gerektiğini ve buralardan hizmet alırken olması gereken beklentinin düzeyini öğrenecektir... Yahu çok mantıklı geldi bana bu tespit . 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 geçmiş olsun, nasıl uğraşlarla yönetilmeye çelışıtığını biliyoruz okulun, maalesef etraf bu tür kendini bilmez dolu, yasal takipte ısrarcı olun 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Hocam size ve görevli arkadaşa geçmiş olsun, olayın öğrencilerin önünde olması zaten başlıca bir problem maalesef. Tekrarının olmaması dileklerimle...... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Geçmiş olsun. Bu tarz olaylar sonucunda alınan cezalara da medyada yeterince yer verilirse belki caydırıcılığı olabilir. Memurda kimmiş? Vatandaşla devlet arasında sıkışmış kalmış insanoğlu. Ne saygı ne sevgi, her şey bitmiş (İyi niyetli arkadaşlarımızı tenzih ederim). Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Geçmiş olsun... "BEN " yerine "BİZ" demediğimiz sürece: toplum iyice bencilleşerek, sadece kendisini düşünerek, her türlü olumsuzluklar daha da artarak, her durumda toplum zararına olarak geri yansımalar olacaktır. Bir kaç sene sonra çok kutsal bir görev olarak bildiğimiz belki hiç kimse askere bile gitmek istemeyecektir. 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Hocam çok geçmiş olsun, arkadaşımıza geçmiş olsun. böyle bir baba, evladına ne miras bırakır, bunu merak ediyorum? 1 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Yahu çok mantıklı geldi bana bu tespit . Teşekkür ederim... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts