Harun Sulak 1 Ocak 2014 Paylaş 1 Ocak 2014 Arkadaşlar herkese merhaba, Yaklaşık 1 ay kadar önce aldığım 99 Mondeo Ghia arabamla ilgili bazı sorunlarım var. Yaklaşık 1 aydır forumu takip etmekteyim. Pek çok benzer konu var fakat her sorun için ayrıca sormak yerine buradan topluca sorayım dedim. Önem sırasına göre sorunlar şöyle: 1. Düşük devirlerde örneğin 2500 devire kadar gaz verirken veya sabit hızda arabada yığılma oluyor, sanki gaz kesiliyor ve geliyor gibi...yüksek devirlerde bu pek farkedilmiyor. Ayrıca benzinde ve gazda, soğuk veya sıcakken farketmiyor. Forumda pek çok olasılıktan bahsedilmiş ama benim arabada şöyle bir fark var. Motor rölanti valfinin olduğu yerden hava alıyor. Alırken gösterdiğim usta söktüğünde rölanti valfinin keçesinin olmadığını gördü ve elinde olan bir keçeyi takınca motor stop etti. Dolayısıyla sorunun rölanti valfinden olabileceğini, ayrıca oksijen sensörünün de arızalı olabileceğini söyledi. Bu durumda nereden başlamalı? Asıl sorun rölanti valfi midir? Bu parçalarının çıkmasına güven olur mu? Orijinali çok pahalı mıdır? Isparta veya denizli'de bulabilir miyim? 2. Kalorifer ile ilgili şöyle bir sorun vardı. Kalorifer sadece cama üflüyordu. Yine forumda bununla ilgili pek çok paylaşım okudum. Fakat gösterdiğim usta içerde sol alt tarafta kalorifer körüklerinin patladığını söyledi ve bir cırtla orada bir yerleri sıktı. Şimdi hem cama hem ayaklara ve açarsam karşıya üflüyor, fakat düğme geçişleri çalışmıyor. Yani sadece ayağa alsam da hem cama, hem ayaklara hem karşıya üflüyor. Bu, sorunun geçici çözümü oldu. Kalıcı çözüm için ne yapmak gerekir? Körükler bulunur mu? Körükler değişince sorun hallolur mu? Bir de arabada dijital klima var ve klimanın gazı yok, motoru çalışıyor. normalde sadece kaloriferi açtığım zaman 20 derece ile 30 derece arasında bir sıcaklık farkı hissetmedim, yani her ikisinde de aynı sıcak havayı üflüyor. Bunun klima gazıyla alakası var mı? Yoksa başka bir sorun mu var? 3. Hız sabitleyicinin teli kopmuş, bunun tamiri mümkün müdür? 4. Farlar çok kararmış, özellikle gece görüşü çok kötü, temizlenmesi gerekiyor herhalde. Her usta anlar mı? Elektrikçiye mi gitmek gerekiyor? Kusura bakmayın uzun oldu ama, malum küçük yerde doğru dürüst usta bulmak zor olduğu gibi, mondeodan anlayan çok nadir oluyor. Bu sorunlar için Isparta veya Denizli'de yaptırabileceğim bir yer var mı? Isparta'dayım, fakat sık sık Denizli'ye gidip geliyorum. Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Emre Sutay 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 (düzenlendi) 2. ayni soruna sahip biri olarak takipteyim.. Sadece cama ufluyor dugmeler yonlendirmeyi calistirmiyor. Ancak sifir konumuna aldigimda kapaniyor.. (Benimki glx oldugu icin manuel) usta gogusu sokmek isteyince birak kalsin dedim oyle duruyor. Bu kis gunlerinde ayaklarim donuyor.. 4. Benim farlarda icten kararmis durumda. Bir tanesi patlayinca benzinligin birinden alip degistirdigimde bariz fark oldugunu gordum. Onceki farlarimda sariydi ancak biraz daha beyaza yakindi sanirim (cikan farlar şu beyaz gibi gorunen mavilerdendi ancak sari yaniyordu) geceleri kor oluyordum.. Suan kararmaya ragmen gayet iyi goruyorum. Bosch plus 90 diye bir ampulun gayet basarili sonuclar aldigi soylenmisti ben simdilik memnun oldugum icin almadim, bir arastir sende istersen. 2 Ocak 2014 tarihinde Emre Sutay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 1. maf a bakılacak 3. yenisi lazım biraz pahalı 4.yenisi takılacak Yorum bağlantısı
Gökhan Ünal 3 Ocak 2014 Paylaş 3 Ocak 2014 hız sabitleme teli elimde mevcut benim hocam benimkide kopmuştu ben ankarada yaptırdım,araba şuan ıspartada ve yaklaşık 25.000 km dir ısparta ankara arası cc ile kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım.finallerden sonra gelirken getirebilirim montajını ise beraber yaparız o dertten kurtulursunuz.bu arada ben batı yerleşkesindeyim 06 plaka gri mondeo. saygılarımla. 1 Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 3 Ocak 2014 Paylaş 3 Ocak 2014 (düzenlendi) kalorifer yonlendirme sistemi ve sıcak kontrol sistemi birbirlerinden bağımsız yapıdadır.. Kalorifer yonlendirme sistemi vakum ile çalışır. kalorifer kademe düğmesinin arkasından çıkan üçlü hortuma ufak bir müdahale ile yonlendirme işi çözüleceğini düşünüyorum. Körük vs. klay kolay bozulan şeyler değil. genelde fan kademe düğmesi arızasından sıkıntı çıkıyor. Sıcaklık ayar kısmı fonkisyonunu yerine getiriyormu? sıcaklığı arttırdığınızda ve azalttığınızda değişme olmuyor ise sıcaklığı kumanda eden üniteyi veya sıcaklık kontrol düğmesini kontrol etmek gerekli. Kendi içerisinde basitçe çözülebilen şeyler. Biraz eliniz yatkınsa kendiniz sökerseniz ama biraz ugraşabilirsiniz.. Arabayı tanımayan bir ustaya denk geldiyseniz sıkıntı yaşarsınız... 3 Ocak 2014 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Harun Sulak 9 Ocak 2014 Yazar Paylaş 9 Ocak 2014 öncelikle cevap veren arkadaşlar için teşekkür ederim. kusura bakmayın 1 haftadır okulda yoğunluktan internete bile girme fırsatım olmadı. hız sabitleme teli elimde mevcut benim hocam benimkide kopmuştu ben ankarada yaptırdım,araba şuan ıspartada ve yaklaşık 25.000 km dir ısparta ankara arası cc ile kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım.finallerden sonra gelirken getirebilirim montajını ise beraber yaparız o dertten kurtulursunuz.bu arada ben batı yerleşkesindeyim 06 plaka gri mondeo. saygılarımla. Gökhan kardeşim müsait zamanda görüşelim. iyi olur. ben doğudayım iktisat fakültesinde. dahili 3157 kalorifer yonlendirme sistemi ve sıcak kontrol sistemi birbirlerinden bağımsız yapıdadır.. Kalorifer yonlendirme sistemi vakum ile çalışır. kalorifer kademe düğmesinin arkasından çıkan üçlü hortuma ufak bir müdahale ile yonlendirme işi çözüleceğini düşünüyorum. Körük vs. klay kolay bozulan şeyler değil. genelde fan kademe düğmesi arızasından sıkıntı çıkıyor. Sıcaklık ayar kısmı fonkisyonunu yerine getiriyormu? sıcaklığı arttırdığınızda ve azalttığınızda değişme olmuyor ise sıcaklığı kumanda eden üniteyi veya sıcaklık kontrol düğmesini kontrol etmek gerekli. Kendi içerisinde basitçe çözülebilen şeyler. Biraz eliniz yatkınsa kendiniz sökerseniz ama biraz ugraşabilirsiniz.. Arabayı tanımayan bir ustaya denk geldiyseniz sıkıntı yaşarsınız... Cem Bey, hassas düğmeler olunca insan çekiniyor oynamaya. Isparta'da da anlayan usta zor bulunuyor. Denizli'deki usta sol tarafta göğüslüğün altında körüklerde sorun var dedi, orda bir yeri cırtla sıktı. şimdi %30 cama, 570 ayaklara üflüyor. Açarsam karşıdan da üflüyor. Ama yönlendirme düğmesi çalışmıyor. Nereye alırsam alayım her yere üflüyor şimdi. en azından ayaklar üşümüyor şimdilik. yaz gelince herhalde o cırtı şökeceğiz hep cama üflemesi için veya kesin çözüm bulacağız artık. 1. maf a bakılacak 3. yenisi lazım biraz pahalı 4.yenisi takılacak Çağlar abi dediğin gibi sorun galiba mafla ilgili. internette ithal 100 TL diyen yerler var, güven olur mu, bir de seri numarasına göre mi isteniyor bu parçalar, burdaki yetkili servis 3-4 çeşidi var dedi 99 mondeo için. orijinali 300-400 arası. 2. ayni soruna sahip biri olarak takipteyim.. Sadece cama ufluyor dugmeler yonlendirmeyi calistirmiyor. Ancak sifir konumuna aldigimda kapaniyor.. (Benimki glx oldugu icin manuel) usta gogusu sokmek isteyince birak kalsin dedim oyle duruyor. Bu kis gunlerinde ayaklarim donuyor.. 4. Benim farlarda icten kararmis durumda. Bir tanesi patlayinca benzinligin birinden alip degistirdigimde bariz fark oldugunu gordum. Onceki farlarimda sariydi ancak biraz daha beyaza yakindi sanirim (cikan farlar şu beyaz gibi gorunen mavilerdendi ancak sari yaniyordu) geceleri kor oluyordum.. Suan kararmaya ragmen gayet iyi goruyorum. Bosch plus 90 diye bir ampulun gayet basarili sonuclar aldigi soylenmisti ben simdilik memnun oldugum icin almadim, bir arastir sende istersen. siz göğüslüğü söktürmeden alttan bakıyorlar yönlendirme ile ilgili hortumlar alttan gidiyoe herhalde. belki bizim usta gibi bir cırtla geçici çözüm bulunabilir, en azından şu kış günlerinde ayakların üşümemesi için..ampül konusunda bi müsait zamanda değiştireceğim inşaallah. teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 10 Ocak 2014 Paylaş 10 Ocak 2014 Direksiyon ve teyp arasında bulunan vakumla çalışan basit küçük bir piston var.. Yonlendirme kolunu yukarı aşağı kumada ediyor. Keçesi kolay kolay patlayacak birşey değil. Muhtemelen vakum gelmiyordur.. Sizin usta, kolu sabitleyerek geçici olarak kendince çözüm bulmuş.. Çözülmeyecek şeyler değil. Bahsettiğiniz gibi biraz eli yatkın bir usta bulcaksınız yada kendiniz yapacaksınız... Yorum bağlantısı
Harun Sulak 13 Ocak 2014 Yazar Paylaş 13 Ocak 2014 Direksiyon ve teyp arasında bulunan vakumla çalışan basit küçük bir piston var.. Yonlendirme kolunu yukarı aşağı kumada ediyor. Keçesi kolay kolay patlayacak birşey değil. Muhtemelen vakum gelmiyordur.. Sizin usta, kolu sabitleyerek geçici olarak kendince çözüm bulmuş.. Çözülmeyecek şeyler değil. Bahsettiğiniz gibi biraz eli yatkın bir usta bulcaksınız yada kendiniz yapacaksınız... teşekkür ederim cem bey, bi müsait zamanda deneyeceğim, cesaret verdiniz. Yorum bağlantısı
Emre Sutay 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 siz göğüslüğü söktürmeden alttan bakıyorlar yönlendirme ile ilgili hortumlar alttan gidiyoe herhalde. belki bizim usta gibi bir cırtla geçici çözüm bulunabilir, en azından şu kış günlerinde ayakların üşümemesi için..ampül konusunda bi müsait zamanda değiştireceğim inşaallah. teşekkür ederim. Kac zamandir vakit bulamayip kurcalayamamistim arabayi.. Vakit varken de aklima gelmedi ne yalan soyleyeyim... Bugun is cikisi arabayi isitirken ince tornavida takimini aldim elime teybi söktüm ve o bosluktan bi kurcalayayim dedim soketleri sokmeye calistim ancak cerceveyi cikartmadan olacak ise benzemiyor bir kac salladim sıkıca bastirdim belki gevseme yapmistir diye.. Sonra bir baktim hava yonlendirme tum fonksiyonlari calisiyor Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 (düzenlendi) Kac zamandir vakit bulamayip kurcalayamamistim arabayi.. Vakit varken de aklima gelmedi ne yalan soyleyeyim... Bugun is cikisi arabayi isitirken ince tornavida takimini aldim elime teybi söktüm ve o bosluktan bi kurcalayayim dedim soketleri sokmeye calistim ancak cerceveyi cikartmadan olacak ise benzemiyor bir kac salladim sıkıca bastirdim belki gevseme yapmistir diye.. Sonra bir baktim hava yonlendirme tum fonksiyonlari calisiyor sadece goguslugun onunden kanallardan gelmiyor simdilik ancak o sirada digerlerini kapatiyor farkli bir durum olabilir orda. Cok sukur sadece camdan uflemenin ve sadece 4. Kademe calistigi icin gozlerimin yanmasindan kurtuldum.. Ve isitma alttan sogutma ustten yapilir mantigi ile isinin ayaklarima gitmemesi ve buyuzden ayak donmasindan da kurtuldum. İs cikisi esim de (asiri soguk havaya ragmen) araba ne guzel isinmis dedi farki hemen farketti.. Ayrica kademe soketine de el attim ama ancak onun soket degil resistans problemi var sanirim. Bilahare ilgilenilecek Teybi söktüğünüzde sol iç tarafta yönlendirme fonksiyonlarını yapan bir piston olacak. ön göğüslükten üflememe piston hareketinin kısıtlanmasıyla ilgili. yada yeterli vakum gelmiyordur. İç sirkülasyona aldığınızda kaçak yoksa vakum artar kontroller daha düzgün çalışır. Rezistans işi çok daha kolay, Torpido gözünün altından sol tarafa saat 11 yönüne dogru baktığınızda tek vida ile tutturulmuş dikdörtgen goreceksiniz. Muhtemelen soketi yanmış olabilir, çok hızlı sonuç alabileceğiniz 5 dk sürecek bir işlem.. Böylece istediğiniz hızda üfletebilirsiniz.. 28 Ocak 2014 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Sutay 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 Acar bakarim pistona.. Ayaklarin isinmasi sevinciyle olmasa da olur dedim Resistansa da aksam bakayim en iyisi baslamisken bitirelim bu isi. En koyu ihtimalle ariza tespiti yapariz Yorum bağlantısı
Devrim Kara 30 Ocak 2014 Paylaş 30 Ocak 2014 2 sorun kronik galiba aynı sorun bendede var takipteyim Yorum bağlantısı
Emre Sutay 31 Mayıs 2014 Paylaş 31 Mayıs 2014 (düzenlendi) Hava yonlendirme yine calismiyordu. Havalarin isimasiyla teyp cercevesini kirmadan catlatmadan soktum renkli hava hortumlarina baktim kacak varmi diye kontrol etmeye calistim ama bisey bulamadim Resim cekmeyi unuttugun icin ilan ekledim. Su ilandaki tupe benzer bir tup var (ilan mondeo 3'e ait, temisili resim olarak ekliyorum) http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-ford-mondeo-iii-00-06-klima-filtresi-kurutucu-plus1197811-122736377/detay Tupun once alttan sonra ustten baglantilarini sokerek kontrol ettim ne emme var ne ufleme.. Kalorifer son kademe calisirken yaptim kontrolleri. Bu tup kendi halinde emme yapamaz diye dusundum ama isin mantigini da tam cozemedim. Hortumlarda da emme yada ufleme olmadigi icin kacak kontrolum de sonucsuz kaldi. Tupte ariza olma ihtimali yok sanirim ancak bu parcaya emme kuvveti nerden geliyor onu bulamadim. Hic ugrasmadan isin ehli birine mi gitsem? Yoksa kurcalamaya devam mi etsem? [emoji5] 31 Mayıs 2014 tarihinde Emre Sutay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlhan Kol 31 Mayıs 2014 Paylaş 31 Mayıs 2014 hava yönlendirmesi torpidonun sağ tarafından gelen siyah olan hortumda vakum varsa çalışması gerekir. eğer yoksa o hortumu takip edip vakum pompası na ulaşman lazım. Yorum bağlantısı
Emre Sutay 31 Mayıs 2014 Paylaş 31 Mayıs 2014 Gosterdigim tupe siyah bir hortum giriyor onu diyorsunuz sanirim. Hortumu sokup bakamadim ama vakum olsaydi tupun alt ust noktalarindan emme olmasi gerekir diye dusundum. Siyah hortumu takip etmedim ancak torpidoyu soker iyice ararim oralarda. Bulunca ne yapacagimi da bilmiyorum ya o ayri [emoji3] Yorum bağlantısı
İlhan Kol 31 Mayıs 2014 Paylaş 31 Mayıs 2014 hortum yerinden çıkmış olabilir sonuçta o hortumlara grese benzer bir sıvı birikiyor içine ben telle temizlemiştim Yorum bağlantısı
Emre Sutay 31 Mayıs 2014 Paylaş 31 Mayıs 2014 Tesekkurler İlhan bey Yarin tatilim ancak vakit bulabilirmiyim bilmiyorum oyuzden en kisa zamanda deneme ve sonucu yazarim Yorum bağlantısı
Emre Sutay 4 Haziran 2014 Paylaş 4 Haziran 2014 Teybi soktum tekrar siyah hortumu takip etmeye calistim ancak teyp arkasindan one dogru giderek dar bir aralikta kayboluyordu. Torpidonun oradan bakinarak orta konsol civarinda hava hortumuna benzer iki baglantisi olan siyah bir kutu gordum. İki ucu da tek tek soktum iki ucta da hava ufleme yada emisi yoktu. Baglantilarin birinde sibop islevi goren bir parca mevcuttu. Ugraslarim sonucu parcanin bozuk oldugunu kabullendirdim kendime.. Belki ufak bir mesele ama suan benim boyumu asiyor gibi... Yorum bağlantısı
Rifat Lüleci 30 Eylül 2014 Paylaş 30 Eylül 2014 Teybi soktum tekrar siyah hortumu takip etmeye calistim ancak teyp arkasindan one dogru giderek dar bir aralikta kayboluyordu. Torpidonun oradan bakinarak orta konsol civarinda hava hortumuna benzer iki baglantisi olan siyah bir kutu gordum. İki ucu da tek tek soktum iki ucta da hava ufleme yada emisi yoktu. Baglantilarin birinde sibop islevi goren bir parca mevcuttu. Ugraslarim sonucu parcanin bozuk oldugunu kabullendirdim kendime.. Belki ufak bir mesele ama suan benim boyumu asiyor gibi... Çabuk pes ettin Emre kardeşim.inşaallah halletmişsindir ama ben yine paylaşmak istiyorum.Takip ettiğin hortum o siyah kutuya ordanda başka bir hortum la tek vakum kaynağının olduğu yer olan kelebeğin altındaki tabiri caiz eskiden bildiğimiz karbürator diye isimlendirilen ama burda benzer bir emiş boğazına iştiraklenir öbür hortumda kutudan klimaya gider oda ayrı.B uda ancak araç çalışırken kumanda eder biraz devirle rahatça kumanda ettiğini görürsün hortum kutudan sonra boğazdaki iştirak borusuna takılı ise tabiki onuda kontrol etmelisin.slmlr. kolay gelsin halletmişsindir inşaallah. Yorum bağlantısı
Rifat Lüleci 18 Ekim 2014 Paylaş 18 Ekim 2014 hız sabitleme teli elimde mevcut benim hocam benimkide kopmuştu ben ankarada yaptırdım,araba şuan ıspartada ve yaklaşık 25.000 km dir ısparta ankara arası cc ile kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım.finallerden sonra gelirken getirebilirim montajını ise beraber yaparız o dertten kurtulursunuz.bu arada ben batı yerleşkesindeyim 06 plaka gri mondeo. saygılarımla. supersin, Yorum bağlantısı
Rifat Lüleci 18 Ekim 2014 Paylaş 18 Ekim 2014 (düzenlendi) 1-Isıtma/sogutma fanı devir kademesi problemi ile ilgili çözüm yolları hakkında düşüncelerinizi aktarırsanız sevinirim.Kademe kontrol sadece dört konumunda çalışıyor sağda ve solda. 2-Maf rolanti valfı yeri ve temizlenmesi hakkında net bir paylaşım göremedim,bu konuda tecrübelerinizide rica ediyorum. 3-Motor ekzost çıkışındaki ekspentıon lı boru (körüklü) çatlak tamiri olmıyacağı için çıkması veye yenisini bulabilirmiyiz.ekzosta dört civata ile bağlı aşşağıya ekzost lıne inen üzerinde altda o2 sensörü bağlı. Saygı ve slmlr Antalyadan.98 mondeo ghıa ov. 18 Ekim 2014 tarihinde Rifat Lüleci tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Rifat Lüleci 18 Ekim 2014 Paylaş 18 Ekim 2014 (düzenlendi) http://i.hizliresim.com/4R93Bp.jpg Maf sensorü/valfi yakıt manifoldu üzerinde olan valf midir. Bu valfin kirliliği rölantiye kumanda ediyormu. Arabamda yapılanen enjeksiyon valfleri temizliği sonrası açılmadan gelen resimde görülen (maf) yakıt regülatör valfı bu mudur arkadaşlar. Tecrübelerinizi beklıyorum saygı ve slmlrımla..Antalya 18 Ekim 2014 tarihinde Rifat Lüleci tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Rifat Lüleci 18 Ekim 2014 Paylaş 18 Ekim 2014 (düzenlendi) http://i.hizliresim.com/b490Y8.jpg Arkadaşlar değişen triger kayışı, montajı yapmadan önce yapılan eksantrik ayarının kontrolu ve mastar üzerindeyken kayışın montajı. Çektiğim bu görüntüyü paylaşmak istedim. Mastar sağdaki pirinç sarı plaka her iki eksantriğin pozisyonunu belirliyor. 18 Ekim 2014 tarihinde Rifat Lüleci tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 18 Ekim 2014 Paylaş 18 Ekim 2014 (düzenlendi) 1-Isıtma/sogutma fanı devir kademesi problemi ile ilgili çözüm yolları hakkında düşüncelerinizi aktarırsanız sevinirim.Kademe kontrol sadece dört konumunda çalışıyor sağda ve solda. 2-Maf rolanti valfı yeri ve temizlenmesi hakkında net bir paylaşım göremedim,bu konuda tecrübelerinizide rica ediyorum. 3-Motor ekzost çıkışındaki ekspentıon lı boru (körüklü) çatlak tamiri olmıyacağı için çıkması veye yenisini bulabilirmiyiz.ekzosta dört civata ile bağlı aşşağıya ekzost lıne inen üzerinde altda o2 sensörü bağlı. Saygı ve slmlr Antalyadan.98 mondeo ghıa ov. Rifat bey, 1. sorunuz için; Torpido gözünün arka kısmına alttan saat 11 yönüne dogru bakarsanız kabloların bağlı olduğu tek vida ile montajı yapılmış olan kalorifer rezistansını göreceksiniz.. Bağlantılarında deformasyon olmuş olabillir yada rezistansı değişmeniz gerekecek. Maliyeti yüksek bir parça değil kendinizde değiştirebilirsiniz. 2. sorunuz için; Maf sensoru, hava filtresinden sonra motora gelen hortum üzerindeki dikdörtgen parçadır. 18 Ekim 2014 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 18 Ekim 2014 Paylaş 18 Ekim 2014 Rifat bey, 1. sorunuz için; Torpido gözünün arka kısmına alttan saat 11 yönüne dogru bakarsanız kabloların bağlı olduğu tek vida ile montajı yapılmış olan kalorifer rezistansını göreceksiniz.. Bağlantılarında deformasyon olmuş olabillir yada rezistansı değişmeniz gerekecek. Maliyeti yüksek bir parça değil kendinizde değiştirebilirsiniz. 2. sorunuz için; Maf sensoru, hava filtresinden sonra motora gelen hortum üzerindeki dikdörtgen parçadır. Çok hassas bir parçadır. Yağsız elektronik kontak sprey (mavi kutu) kullanarak temizlyebilirsiniz. Aracın kontağı kapalıyken kabloları sökükken yanlızca spreyi sıkmanız yeterli olacaktır. Bu işlemi yaptıktan sonra, aracın yakıt haritasını resetlemeniz önerilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts