Melih Ozsoy 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Merhaba Arkadaşlar, Bilgisi olan arladaşlardan bazı sorularımı cevaplamasını rica ediyorum. Bir tanıdığımın annesi köyünde almanyada çalışmış yaşlı bir kadına bakıcılık yapmış. O kadın vefat edince kaldığı evi ailesine ve bakıcı kadına da evdeki eşyaları bırakmış. Köyün muhtarı arkadaşlara evin eşyalarını getirmiş ve bir sandık varmış. Sandıkta 550.000 alman markı çıkmış. Sorularım, 1) Öğrendiğime göre Almanya merkez bankası hala değişim yapıyormuş. Kur da 2 alman markı 1 euro imiş. Bu parayı direk havaalanında çıkış yapıp almanya'ya götürebilir mi? 2) Bu parayı ilk olarak Türkiye'de kayıt ettirme vb. yasal işlemler yapılmalı mı? 3) Yasal olarak haksız konuma düşmemek için yapılması gerekenler nedir? teşekkürler Yorum bağlantısı
Önder Özcan 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 direk işimle ilgili bir konu. en az ayda bir kez buna benzer bir senaryo duyuyoruz.türkiyenin değişik şehirlerinden müşterilerimiz-tanıdıklarımız arayarak,kendilerine anlatılan hikayeyi bize anlatıp,"yüklü miktarda alman markı var ne yapabiliriz" diye soruyor. itibar etmeyiniz hikaye yalan.bakın bilgisi olan var mı dediniz ben var diyorum.sakın kanmayın,önceden para vermeyin.size inandırıcı olması için önce 3-5 bin gerçek mark verirler-gösterirler.gerisi yok,ya sahte ya da hiç yok.amaç dolandırıcılık.sakın inanmayın,irtibatı kesin. parayı bırakın,canını zor kurtaran tanıdığım var,samimiyetimle söylüyorum. bir diğer yöntem de,"gömü bulduk,elimizde 2 bin tane 3 bin tane resat altını var,biz korkuyoruz,yarı fiyatına vereceğiz" yöntemidir. daha çok ege bölgesinde yapılıyor.3-5 tane gerçek resat altınını size verip kuyumcudan fiyat aldırıyorlar,öğrendiğiniz fiyatın yarısına size satmayı teklif ediyorlar. gerisi yok,gerisi sahte.aman kanmayın.kimse kimseye değerinin altında bir şey vermez. hayırlı seneler diliyorum. 12 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Benim bir tanıdığımın başına reşat altını olayı geldi. Canlarının zor kurtardılar. 1 Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Yaşlı kadının çocukları sandığı açıp bakmamışlar mı 1 Yorum bağlantısı
Melih Ozsoy 2 Ocak 2014 Yazar Paylaş 2 Ocak 2014 Benimle ilgili bir konu değil. Ben sadece ona yol göstereceğim.. Ayrıca bende talep ettiği bir miktar yada rakam yok. Bana sadece yol göster dedi. İstediğimde bütün parayı bana gönderebileceğini söyledi ve bu kiişi çok yakınım... Yorum bağlantısı
Önder Özcan 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Benimle ilgili bir konu değil. Ben sadece ona yol göstereceğim.. Ayrıca bende talep ettiği bir miktar yada rakam yok. Bana sadece yol göster dedi. İstediğimde bütün parayı bana gönderebileceğini söyledi ve bu kiişi çok yakınım... o zaman o yakınınızı dolandıracaklar.uyarın. 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Bu tip işlerin altından çok büyük ihtimalle hep dolandırıcılık yöntemleri çıkıyor. Yakınınız uyarılmalı. Bizi 2-3 yıl kadar oldu Samsundan aradılar..Burada tarlayı sürerken dedem bi küp buldu içinde binlerce nohut büyüklüğünde altınlar var dediler Fotoğraf gönderdiler bir avuç dolusu.. Önce biz de inandık..Sonra bizi burada birisi uyardı. Adam kalkın gelin dedemin eline 5-10 bin verelim hepsini alırız falan dedi.. Çok güzel plan kuruyorlar Aman dikkat.. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Reşat altını mevzuundan 20.000 TL kaptıran tanıdıklarım var olay Denizli'de olmuştu... 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 almanyaya bavulla götürmek anlamsız. kimse sahibi gitsin herhangi bir bankaya komisyonu karşılığı yaparlar. yorgunu yokuşa sürmek dolandırıcılık olarak geliyor kulağa ama köydeki bir almancının sandığında 550bin mark çıkamaz. çıkmaz. Bu işlerde "düşeş vurmak" gibi bir durum sözkonusu olamayacağı için efendi efendi alsın sahibi götürsün bankaya. Ha, almıyor mu türkiyede yapamadı mı? O zaman 15-20 bini alsın almanyaya uçakla gitsin önce. Size niye soruyor? Sorry, normal banks will in general no longer do it (they did it until 02.2002). However, there is a possibility to mail the old notes in. You will find further information on the website of Bundesbank (which is certainly available in English):http://www.bundesbank.de/bargeld/bar...notendm.en.phpBranches are available i.a. in Munich:80807 München,Leopoldstraße 234Frankfurt:Taunusanlage 560329 Frankfurt/Mainbut in a lot of smaller towns too. Caveat: Most branches are open for the public only until lunchtime. However, there is no hurry: Notes are valid indefinitely Burda bilgi var, düşeş bekleyen havasını alır. sorana bu adresi verin, o da kendine teklif edene bu adresi versin. http://www.bundesbank.de/Redaktion/EN/Standardartikel/Core_business_areas/Cash_management/free_exchange_dm_euro.html 4 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 direk işimle ilgili bir konu. en az ayda bir kez buna benzer bir senaryo duyuyoruz.türkiyenin değişik şehirlerinden müşterilerimiz-tanıdıklarımız arayarak,kendilerine anlatılan hikayeyi bize anlatıp,"yüklü miktarda alman markı var ne yapabiliriz" diye soruyor. itibar etmeyiniz hikaye yalan.bakın bilgisi olan var mı dediniz ben var diyorum.sakın kanmayın,önceden para vermeyin.size inandırıcı olması için önce 3-5 bin gerçek mark verirler-gösterirler.gerisi yok,ya sahte ya da hiç yok.amaç dolandırıcılık.sakın inanmayın,irtibatı kesin. parayı bırakın,canını zor kurtaran tanıdığım var,samimiyetimle söylüyorum. bir diğer yöntem de,"gömü bulduk,elimizde 2 bin tane 3 bin tane resat altını var,biz korkuyoruz,yarı fiyatına vereceğiz" yöntemidir. daha çok ege bölgesinde yapılıyor.3-5 tane gerçek resat altınını size verip kuyumcudan fiyat aldırıyorlar,öğrendiğiniz fiyatın yarısına size satmayı teklif ediyorlar. gerisi yok,gerisi sahte.aman kanmayın.kimse kimseye değerinin altında bir şey vermez. hayırlı seneler diliyorum. Benim bir tanıdığımın başına reşat altını olayı geldi. Canlarının zor kurtardılar. Reşat altını mevzuundan 20.000 TL kaptıran tanıdıklarım var olay Denizli'de olmuştu... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 dolandırıcı olması yüksek ihtimal. ancak bu dolandırıcıları bezdirmek adına buyur abi git götür almanyaya beni ne uğraştırıyorsun diye baştan savmalı derim. yukarıdaki linki o nedenle verdim. "düşeş peşindeki" birçok insan bu şekilde dolandırılıyor. Çalışmadan kazanılmaz. kazanılır tek yolu vardır, devleti dolandırmak ve arazisini almak. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Normal olarak o parayı valizle yurt dışına götüremezsiniz. azar azar götürür. olsa keşke de olsa zaten sormaz. Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 direk işimle ilgili bir konu. en az ayda bir kez buna benzer bir senaryo duyuyoruz.türkiyenin değişik şehirlerinden müşterilerimiz-tanıdıklarımız arayarak,kendilerine anlatılan hikayeyi bize anlatıp,"yüklü miktarda alman markı var ne yapabiliriz" diye soruyor. itibar etmeyiniz hikaye yalan.bakın bilgisi olan var mı dediniz ben var diyorum.sakın kanmayın,önceden para vermeyin.size inandırıcı olması için önce 3-5 bin gerçek mark verirler-gösterirler.gerisi yok,ya sahte ya da hiç yok.amaç dolandırıcılık.sakın inanmayın,irtibatı kesin. parayı bırakın,canını zor kurtaran tanıdığım var,samimiyetimle söylüyorum. bir diğer yöntem de,"gömü bulduk,elimizde 2 bin tane 3 bin tane resat altını var,biz korkuyoruz,yarı fiyatına vereceğiz" yöntemidir. daha çok ege bölgesinde yapılıyor.3-5 tane gerçek resat altınını size verip kuyumcudan fiyat aldırıyorlar,öğrendiğiniz fiyatın yarısına size satmayı teklif ediyorlar. gerisi yok,gerisi sahte.aman kanmayın.kimse kimseye değerinin altında bir şey vermez. hayırlı seneler diliyorum. Reşat altını olayı bizimde başımıza geldi.3-4 sene önce bacanağım aradı.Aynı hikayeyi anlattı.Telefonla aradım adamları.Abi çok korkuyoruz,bşze yardım edin satalım şunları dedi.Sonra 2 tane reşat gönderdiler.Kuyumcuya gösterdik.Bunlar gerçek,getirin ben alırım dedi.Sonra biz 4 kişi yola koyulduk.Adamlarla sürekli telefon filan derken bize köyün adresini verdiler.Biz her ihtimale karşı temkinli davranıyoruz.Bize kimse görmesin diye gece buluşalım,aman abi evden çıkamıyoruz siz gelin gibi şeyler söyleyince şüphelenmeye başladık.Biz sizi arayacaz deyip yarı yoldan geri döndük.Araştırınca bu tür dolandırıcılık hikayelerini öğrendik.Böylece ucuz yırtmış olduk.Adamlar öyle bir rol yapıyorlar ki,telefonda bize; -Abi gelirken bana spor ayakkabı getirir misin?,baklava alır mısınız? gibi cümleler kurup olayı iyice dramatize ediyorlar. Aman diyeyim uzak durmak lazım. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 (düzenlendi) Reşat altını olayı bizimde başımıza geldi.3-4 sene önce bacanağım aradı.Aynı hikayeyi anlattı.Telefonla aradım adamları.Abi çok korkuyoruz,bşze yardım edin satalım şunları dedi.Sonra 2 tane reşat gönderdiler.Kuyumcuya gösterdik.Bunlar gerçek,getirin ben alırım dedi.Sonra biz 4 kişi yola koyulduk.Adamlarla sürekli telefon filan derken bize köyün adresini verdiler.Biz her ihtimale karşı temkinli davranıyoruz.Bize kimse görmesin diye gece buluşalım,aman abi evden çıkamıyoruz siz gelin gibi şeyler söyleyince şüphelenmeye başladık.Biz sizi arayacaz deyip yarı yoldan geri döndük.Araştırınca bu tür dolandırıcılık hikayelerini öğrendik.Böylece ucuz yırtmış olduk. Adamlar öyle bir rol yapıyorlar ki,telefonda bize; -Abi gelirken bana spor ayakkabı getirir misin?,baklava alır mısınız? gibi cümleler kurup olayı iyice dramatize ediyorlar. Aman diyeyim uzak durmak lazım. Tam dramatize Çorap ve ekmek nelerine yetmiyormuş Büyük geçmiş olsun.. 2 Ocak 2014 tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 (düzenlendi) Reşat altını olayı bizimde başımıza geldi.3-4 sene önce bacanağım aradı.Aynı hikayeyi anlattı.Telefonla aradım adamları.Abi çok korkuyoruz,bşze yardım edin satalım şunları dedi.Sonra 2 tane reşat gönderdiler.Kuyumcuya gösterdik.Bunlar gerçek,getirin ben alırım dedi.Sonra biz 4 kişi yola koyulduk.Adamlarla sürekli telefon filan derken bize köyün adresini verdiler.Biz her ihtimale karşı temkinli davranıyoruz.Bize kimse görmesin diye gece buluşalım,aman abi evden çıkamıyoruz siz gelin gibi şeyler söyleyince şüphelenmeye başladık.Biz sizi arayacaz deyip yarı yoldan geri döndük.Araştırınca bu tür dolandırıcılık hikayelerini öğrendik.Böylece ucuz yırtmış olduk. Adamlar öyle bir rol yapıyorlar ki,telefonda bize; -Abi gelirken bana spor ayakkabı getirir misin?,baklava alır mısınız? gibi cümleler kurup olayı iyice dramatize ediyorlar. Aman diyeyim uzak durmak lazım. süpermiş. Jandarmayı da alıp gideydiniz 2 Ocak 2014 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Ahahah çok hoş bir senaryo Bizim Denizilde altın cart curt olayları olurmuş önceleri. Şuan nasıldır bilemiyorum, demekki dolar mark a dönmüş olaylar 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Abi 2 yoğurt bakracı altın var.Yarısı sizin yarısı bizim diyorlardı.Köylü şivesi yapmaları ise cabası. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Abi 2 yoğurt bakracı altın var.Yarısı sizin yarısı bizim diyorlardı.Köylü şivesi yapmaları ise cabası. Aldığınız reşat'lar ne kadar etti bari, yol parasını karşıladı mı Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Dolandırıcılık bir yerde arz talep meselesi, kolay yoldan zengin olmak isteyen kitle var oldukça devam edeceğe benziyor. Yalnız senaryo güzel ben beğendim. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Yanlış hatırlamıyorsam 2 tanesi 4 adet çeyrek altın parası etmişti.Biz Samsun'dan Çorum'a kadar yol alıp geri döndük.Kendimizi kurtardığımıza şükredip yol parasını hiç düşünmedik. 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 bir denizlili olarak bu altın olaylanı çok duymaktayız. hele birde bizim semtimizde çok olmakta. Yorum bağlantısı
Serkan Eroglu 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Herkese inanmamak lazim, bu nedir ya, dolandiricilikta sınır yok valla. Yorum bağlantısı
Murat Dere 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 direk işimle ilgili bir konu. en az ayda bir kez buna benzer bir senaryo duyuyoruz.türkiyenin değişik şehirlerinden müşterilerimiz-tanıdıklarımız arayarak,kendilerine anlatılan hikayeyi bize anlatıp,"yüklü miktarda alman markı var ne yapabiliriz" diye soruyor. itibar etmeyiniz hikaye yalan.bakın bilgisi olan var mı dediniz ben var diyorum.sakın kanmayın,önceden para vermeyin.size inandırıcı olması için önce 3-5 bin gerçek mark verirler-gösterirler.gerisi yok,ya sahte ya da hiç yok.amaç dolandırıcılık.sakın inanmayın,irtibatı kesin. parayı bırakın,canını zor kurtaran tanıdığım var,samimiyetimle söylüyorum. bir diğer yöntem de,"gömü bulduk,elimizde 2 bin tane 3 bin tane resat altını var,biz korkuyoruz,yarı fiyatına vereceğiz" yöntemidir. daha çok ege bölgesinde yapılıyor.3-5 tane gerçek resat altınını size verip kuyumcudan fiyat aldırıyorlar,öğrendiğiniz fiyatın yarısına size satmayı teklif ediyorlar. gerisi yok,gerisi sahte.aman kanmayın.kimse kimseye değerinin altında bir şey vermez. hayırlı seneler diliyorum. Elimde (sağ) yüklü miktarda Reşat altını var. Ne yapayım? Sol elime geçireyim mi? 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts