İçeriğe Yönlendir

Yeni Yildizim; 2006 C180 Kompressor Avantgarde Sport

Mahmut Şahin

Recommended Posts

Mahmut Şahin

Hikaye biraz uzun ama hikayede adı geçecek kişilere minnet borcum olduğu için onların bu arabadaki katlılarını anlatabilmek için hikayeyle başlıyorum.

malumunuz olduğu üzere 210 kasa e200 yıldızımı birkaç ay önce illede kompressor diyerek sattım. niyetim 200-2001 model e2 paket bir e200 kompressor yada 2005-2006 model w203 kasa c180 K yada C200 K. (artık hangisinden daha temizini bulursam yıkılır niyetindeydim.) almaktı. neredeyse sattığım mersedesin parası 2 ayı aşkın bir süredir hesabımda durdu ve bu süre zarfında günlük en azından 10 defa malum ilan sitesine girmekten ve yakında olan ilan sahipleri ile konuşmaktan, tam buldum deyipte arabanın başında içimden bu ne lan diyerek neredeyse vazgeçmek üzereydim.  hatta bir ara boyasız, kazasız ikinci el bir mersedes arama işinden bıktım usandım. çünkü zor bir hedefim vardı ve sıfır dacia duster için kapora bile ödedim.  fakat akşam olunca bazen dalıp gitmemden olsa gerek eşim, babam, abim vs. kısacası çevremde beni biraz daha fazla tanıyan herkes sen mersedessiz yapamayacan boşa kendini üzme deyince birgün ansızın gittim kaporayı yaktım, dusterden vazgeçtim. (tabi tek sebep bu değil ama tali bir sebep oldu sayılır)

Eee hikaye bu ya işte. bir akşam malum ilan sitesine bir ilan verildi. ilan verilir verilmez bana da mesaj geldi. hemen aradım ama telefon kapalı. ama içime doğmadı desem yalan olur. işte tamam dedim. aradığım yıldız bu. sabah inanın 08:10 da hemen satıcıyı cepten aradım. adamlar neredeyse şok oldular. ciddi ciddi alıcıyım şunun nesi var nesi yoksa bana anlatıverin dedim. ve sağolsunlar onlarda bana ruhsatı faks ile gönderdiler. Aha şimdi forumdan biri giriyor devreye; hemen sağolsun emmiye bir telefon fişekledim. abi şuna bir bakıver diye. forumumuzun idarecisi gönüllerin emmisi Mehmet abi baktı araştırdı. itiraf ediyorum bu arada tanıdık başka bir sigortacıya daha sordurmuştum. sonuç; pert yok, kaza yok, her yıl kasko var, kaskodan onarım yok, her yıl trafik sig. var ama hiçbir şekilde karşı tarafa prim ödemesi yok, ben alırsam ikinci sahibi oluyorum, sıkıntı yok. bir kez daha sağol emmi.

arabanın hukuki engeli olmadığından emin olunca aslında forumun delisi diyorlar da bana sorarsan şu son günlerde tanıdığım en akıllı adamlardan birini buldum. hadi bir tahmin edin bakalım. Murat DERE hocama hemen bir telefon açtım. abi bak durum böyle böyle şu arabayı bir canlı canlı görsek. Allah bin kere razı olsun valla öz abim olsa belki bulaşmazdı ama adam hiç erinip üşenmeden işi gücü bırakabildiği kadar bıraktı gitti baktı harbiden. tabi ben ne yaptım daha Murat abi arabaya bakmaya giderken bende direk arabaya atladım Sivastan Ankaraya giden otobüse yolda yetişip bindim. yani Murat abi daha arabaya bakarken ben zaten yola çıktım. Yozgat civarından hocadan haber geldi. lan olm bu araba kaçmaz tez çık gel. bende B planı hazır zaten. abi ben yola çıkmayı göze aldım bile. sen olumsuz bişey söylesen otobüsten inip geri Sivasa otostoba razıyım bile. derken sabah gözümü açtım Muğladayım. ( çok değil sadece1100 kilometırcık)

Muğlaya vardığımda arabanın neredeyse seceresini öğrenmiş vaziyette kaputundaki taş izlerinden jant göbeğindeki mercedes logosunun bir kolunun olmadığına varana dek (Murat Hocam sağolsun artık ne denli baktı ise arabada boya yok, kaza yok, sıfır gününden beri servis kaytılı ama telefonda diyor ki olm bak arabada inan hiç bişey yok neredeyse araba cillop gibi duruyor her türlü belli. sadece fotoğrafata anlaşılmayan bir kusuru var jan göbeğindeki logodaki yıldızın bir kolu yok. haberin olsun ona göre gel haaa.) zaten bildiğim arabayı bir de ben gezdirip dolaştırıyım diye aldım. nede olsa eski mersocuyuz canım. şimdi Murat hocadan bir farkımız olsun demi. aldım arabayı sanayiye gittim. Murat  hoca okuldaydı ama benim için usta vs. dünden hazırlanmıştı zaten. baktırdık ettik neyse. arabanın tamponlarında dahi boyalı parça olmadığına tam kalbimden değil gözümlede ölçüm sonuçlarını görünce, yıldızları sayınca ve yaklaşık 27-30 km. boyunca test sürüşü yaptıktan sonra dedim tamam kardeşim. aldım gitti. şimdi tek düşüncem nasıl etsem de Murat abiye teşekkür edebilsem. gerçi söz verdik yaza Muğladayız inşallah. bu arda Muğlayla ilgili şu sözü güncelliyorum. EV YAPIYORSAN TUĞLADAN, MERCEDES ALIYORSAN MUĞLADAN. oldu mu Murat abi.

sonrasında ise bir başka forumdan arkadaşların yanına varmak için koyuldum Ankaraya. Ankarada zaten mersedes forumlarından sağolsun tandığım arkadaşlar vs. vardı. Onlarla birlikte tanıdık ustalarına götürdük arabayı. Muğladaki kontroller bize yetmedi. star diagnostik cihazına mı bağlatmadık, tekrardan boya ölçüm mü yaptrımadık. hatta hızımı alamadım arabanın ön fren disklerini tornalattım, şanzuman yağını, şanzıman filtre ve contasını, polen filtresini, 4 lasitği değiştirttim. 

halen Ankarada iken ise yine bir başka forumdan arkadaş grubu ile giriştik arabaya boya korumaya. zaten fotoğrafların çekildiği mekan onların dükkan. bu arada iş bittiğinde gece saat 03:30 du. Vesileyle www.forumboyakoruma.com dan Berkay kardeşime de teşekkürlerimi sunarım. arabam yapılan boya düzeltme işlemini http://www.forumboyakoruma.com/showthread.php/3658-Mercedes-C180K-Boya-D%C3%BCzeltme-Boya-Koruma linkinden detaylı olarak görebilirsiniz. 

bugün sonunda sigortayı, ruhsatı plakayı bitirdim. lpg bağlanması için gereki buji değişimi, motor yağı, yağ filtresi değişimi ve vantilatör kayışındaki ses yapan avare kasnakların değişimi için şu an araba sanayide duruyor. yarın inşallah tekrardan teslim alacam keratayı. emeği geçen tüm herkese derin şükranlarımı sunarım. sıra fotolarda artık.

• Beğen 16
Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

boş yere bu kadar uzun yazıyı okuyan herkese de ayrıca teşekkürler. aha da fotolar.

4h9e.jpg

5ltx.jpg

7shq.jpg

zpef.jpg

d64a.jpg

4xcy.jpg

7kbb.jpg

qg7i.jpg

arabayla ilgili kullanıcı yorumları daha sonra inşallah. daha sonra dediğim şu bakım ve arabayı benzine tövbe ettirme işini hayırlısı ile bir halledeyim. hemen merakları giderecem kısmet olursa.

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sn. Dere den sonra, satıcı hayata küsmüş olmalı hayırlı olsun

vesile ile scholl markası ile karşılaştım ya çok mutlu oldum

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Misafir

Hayırlı olsun. Gönlünüzdeki araca referansları sağlam olarak binmek çok güzel bir duygu. Mehmet Bey ve Murat Bey'in de ellerine, gönüllerine sağlık. Güle güle kullanın.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Hayırlı olsun, çok güzel, en sevdiğim kasa c serisi, kazasız belasız binin inşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle

Allah kazsız belasız kullanmak nasip etsin.On numara araç  :nazar: Fiyatını merak ettim doğrusu böyle bir yavru kaça mal oldu?

Yorum bağlantısı
GÜROL MEMİŞ

Hayırlı olsun, kazasız sürüşler dilerim. :nazar: Çok güzel bir araç gerçekten. Bu kadar zahmete değmiş.

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Hayırlı olsun, bişey kısmette varsa ona kimse engel olamaz.

Yorum bağlantısı
Ertuğrul Yenilmez

Maşallah çok aracınız güzel kazasız günlerde binin  inşallah :nazar:

Yorum bağlantısı
Arkın Argun

41 kere maşallah. En güzel günlerde kullanmanız dileğiyle :)

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

hayırlı uğurlu olsun,güle güle binin.

kilometre?

Yorum bağlantısı
Misafir

Maşallah  :nazar:  :nazar:  :nazar:

En sevdiğim kasalardan biri,Allah kazasız belasız cezasız binmeyi nasip etsin

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Murat hocamla muhattab olunca zaten beleşe bile verirdi mersoyu :hahahoho: Boşuna para vermişsiniz :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

hayırlı uğurlu olsun,güle güle binin.

kilometre?

142 bin. daha ömrünün baharında sayılır.

fiyat?

bakımıydı falan derken 52 yi buldu hocam. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin
(düzenlendi)

Gelip yerinde görmeli. : :nazar: Yakışır Mahmut abime. : :):flowers:

gel tabi gel Semihim. zaten özlettin kendini okul bitti biteli. Semih vefasız çıktın paşam. adam mezun oldu olalı uğramaz mı be? öküz öldü ortaklık bozuldu hesabı senin de okul bitti Sivas defteri kapandı neredeyse. şimdi savunma için ben aslında geldim vs. deme daha da batarsın peşinen söyleyeyim. şaka bir yana; sana da Jaguar yakışır kardeşim. inşallah Allah gönlüne göre versin de tez vakitte biz sayende bir jaguara binmiş olalım.

tarihinde Mahmut Şahin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...