Misafir 28 Ağustos 2015 Paylaş 28 Ağustos 2015 Agzına saglık hocam sıkılmadan okudum, bilinçli kullanıcının hali başka. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Ağustos 2015 Paylaş 28 Ağustos 2015 Abi Ağzına sağlık. Çok güzel yazıyorsun. Okudukça okuyasım geliyor. Agzina klavye ne saglik Mahmut Hocam, bir kere binen bir daha gonlunden cikaramiyor bu yildizli meretleri. Baska arabaya biniyor hala agzinda eski mercedes inin verdigi keyif. Allah her daim sevenlerine iyi ve temiz yildiza binmeyi nasip etsin inşallahBirileri de hala bilmeden yazsın. Ben binip bilenin yazısına bakarım [emoji6][emoji6]Abi şaşırdım bu konuda mesajım yokmuş [emoji33][emoji33][emoji33] Abi hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullan. Geç oldu kusura bakma. 1 Yorum bağlantısı
Ali Elöver 28 Ağustos 2015 Paylaş 28 Ağustos 2015 Abi Ağzına sağlık. Çok güzel yazıyorsun. Okudukça okuyasım geliyor. Birileri de hala bilmeden yazsın. Ben binip bilenin yazısına bakarım [emoji6][emoji6] Eyvallah gözüm Mesela adam bir mercedes binip yolcu veya surucu olarak 100 km yapmamis hayatinda, sonra gidip abidik gubidik düne kadar mobilet kalitesinde araba üreten markalarla kiyas yapiyor. Tüm dunyadaki otomobil severler gerizekali veya fanatik ki mercedes mercedes diye inliyor Yoksa mercedes in otomotiv sektorunun teknoloji konfor kalite guvenlik ve saglamlik bakimindan lider oldugundan ve zamanin otesinde otomobiller ürettiğinden degil 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ağustos 2015 Paylaş 28 Ağustos 2015 İlerde bir mercedes alırsam,ilk bakacağım konulardan bir tanesidir bu konu. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 28 Ağustos 2015 Paylaş 28 Ağustos 2015 bende konuyu yeni fark edenlerdenim hayırlı uğurlu olsun demek için geç kaldık ama Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 4 Eylül 2015 Paylaş 4 Eylül 2015 (düzenlendi) Mahmut kardeş, mutlaka servisin peşine düş, yaptıkları hatayı telafi etsinler, bastır canlarına oku.... Bu arada banada taşlar gelmiş, hiç alınmıyorum, biri der 100km yapmamış diğeri ona destek olur, yazsınlar bakalım, kimin neye bindiğinide biliyor bu arakadaşlar, bilsinler bakalım, bu arabalar zevk işi gönül işi, seninki gibi zamanının ötesinde (üretildikleri zamanın) modeller harbiden güzeldi, şimdiyse sadece üst modelleri süper, zamanın ötesinde değil eskisi gibi, ama son derece dolu ve güzel, ama alınacak gibide değil ne yazıkki, adamın biri yazmış, daha düne kadar mobilet üreten.... arkadaş kör sanırım, o markanın sadece amblemi kaldı, gerisi vw zaten, bu arada kalite ve konforda lidermiş, vay be, demekki diğerleri hikaye, mersoda ulaşılmaz marka, arakadaşlara hayallerinde mutluluklar dilerim, 10-15 senelik alete biniyorlar ve aletleri 2020 yılı teknolojisine sahip demekki, herkesin bir standartı var, benimkiler sanırım biraz bol geldi.... neyse uzatmaya gerek yok, servisin canına okumayı unutma, hayatta affetme 4 Eylül 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Emre 10 Ekim 2015 Paylaş 10 Ekim 2015 hocam gecikme için kusuruma bakmayın. haklısınız epeyce geç oldu cevap için. bu mesaj içeriğindeki tüm yazdıklarımın kendi kişisel görüşlerim ve sayısal verilerin ise markaya ait internet sitelerinden yahut forumlardan edinilme bilgiler olduğunu hemen belirteyim. ayrıca uzun zamandır mercedes kullanıyor olsam dahi öyle bu işin piriymiş gibi bir durumum da yok. bu konuda benden daha yetenekli ve bilgili çokça tanıdığım arkadaşım var. birkaçını sizde tanıyorsunuzdur. zaten forumumuzdalar çünkü. mesaj içeriğindeki hatalar bana, doğru bilgiler kaynağına olsun. hocam arabadan önce aslında insan kendini biraz tanımalı. yani bu forumdaki herkes tamam eyvallah araba seven, arabasını a noktasından b noktasına ulaştıran bir araçtan daha fazla anlamlandıran kişiler ama araba sevdalarının peşinden ne kadar gidilebiliyor. bu noktada bir karar vermek lazım. velhasıl sen diyorsan ki "lan şu ahir ömrümüzde çocukluğumdan beri duyarım Mercedes Mercedes, aha anasını satıyım alacak param da var amma elin uşağı ne der, konu komşu ne düşünür" imkanın olsa bile bu hevesin peşinden gidemezsin. ama hep içinin bir kenarında da kalır. bu yüzden baştan söyleyeyim: Mercedes almakla ilgili önceden kurduğun hayallerin varsa ve imkanda varsa aşağısına yukarısına yada üçüne beşine bakma al ve hayallerin gerçek olsun. baktın hoşuna gitmedi satar kurtulursun. kaybın olmaz, hayal kırıklığı yaşarsan bile en azından çocukluk hayalimi de yaptım ama değmezmiş der geçersin. benim hayalim mayalim yok mantığıma yatarsa bu arabalardan alırım yoksa işim olmaz diyorsan: Mercedes sevmeyen biri için bu konudaki hiçbir teknik üstünlük ikinci el ve w203 için konuşacak olursak en iyimser haliyle 2005-2006 model bir arabaya 55-65 bin liraların arasındaki bir tutarı ödemek konusunda ikna edici olmaz. yani; kalite, sizin Mercedes sevginiz, etrafınızdaki diğer insanların Mercedes merakı ve sevgisi dikkate alınmaz ise işin açığı ve gerçeği şudur ki diğer markaların 55-65 bin lira aralığındaki ikinci el otomobilleri teknik açıdan mukayesesini yaptığımız w203 mercedesten aşağı kalmaz, hatta bazı konularda avantajlı bile olabilirler. tabi bu durumun birde tersi olduğunu yazmaya bile gerek duymadığım karşıt görüş de var. ve ben o görüşteyim. çocukluğumdan beri araba severim, Mercedes hayallerim, fırsatını bulduğum ilk an hiç tereddütsüz almak nasip oldu, bu ikinci mercedesim, inşallah Allah nasip ederse bunu değiştirmeye niyetlensem elimde değil yine mercedese sulanırım. amma gücüm yeter alabilrim amma gücüm yetmez yenisini alamam. ama isterse benimle yaşıt olsun yine Mercedes almak ve kullanmak isterim. tabi bu konuda da mevzunun en nihayetinde dünyalık bir mal olduğunu ve çokta üzerinde durulmaması gerektiğini de hatırlamakta fayda var. zira burası bir araba forumu olduğu için bu konu öncelikli muhabbet odağımız halinde, ama forum dışı gerçek dünyada çok daha önemli konular elbetteki var. mantık muhakememizin devamında C serisinin 180-200-230 modelleriyle ilgili sorunuza unutmadan cevap yazayım. aslında hocam her 3 modelinde motor bloğu ve motor hacimleri 2003 ile 2006 model yıllarında aynıdır (2000-2004 yılları arasında zaten İKİ model c 200 vardı. onları da aşağıda yazdım. 2002-2004 arsı bu ik model arasında elektronik sorunları giderilmiş ancak motor ve elektronik haricinde makyaj görmemiş modeldir.) yani her 3 modelde 1798cc. hacmindedir. yalnız kompresör basınçları ve motor kumandası yazılımları farklıdır. özetle c230 c180 in fabrikadaki tuningli haliyle banttan çıkmışıdır. sayısal değerleri internet sitelerindeki teknik farklılıklar ve birim değişimlerindeki hatalar yüzünden olsa gerek her yerde aynı değil ama sıklıkla yazılan değerler şöyle (http://www.mercedes-benz.de/content/germany/mpc/mpc_germany_website/de/home_mpc/passengercars/home/_used_cars/technical_data/saloons/c-class_w203.html; Mercedes almanya resmi sitesinin verileridir) özet yorumlarımı hemen yanına yazayım. 2004-2007 C 180 Komp. 143 beygir/5200 rpm 220nm./2500-4200 rpm. 100 km.de tüketim 11,4 / 5,9 / 7,9 l AZ DEVİRDE GÜÇ,GENİŞ TORK BANDI, TÜKETİM 2004-2007 C 200 Komp. 163 beygir/5500 rpm. 240nm./3000-4000 rpm. 100 km.de tüketim 12,3 / 6,4 / 8,6 l TR. DE PEK YAYGIN DEĞİL. 2004-2007 C 230 Komp. 192 beygir/5800 rpm. 260 nm/3500-4000 rpm. 100 km.de tüketim 12,6 / 6,7 / 8,9 l GÜNLÜK KULLANIM İÇİN GEREKSİZ. 2000-2002 C 200 Komp. 163 beygir/5300 rpm. 230nm./2500-4800 rpm. 100 km.de tüketim 14,3 / 7,0 / 9,7 l FAZLA TÜKETİM. ESKİ KASA. ELEKTR. SORUN 2002-2004 C 200 Komp. 163 beygir/5500 rpm. 240nm./3000-4000 rpm. 100 km.de tüketim 12,1 / 6,2 / 8,3 l MOTOR YENİ, KASA VE İÇ DON.ESKİ. ARA MODEL. Here are some of the advances of the M271 ENGINE not necessarily related to power but to refinement and possibly emissions. In mid-2002, Mercedes introduced a new 4-cylinder engine family to replace the existing four-cylinders. The M271 family is a clean-sheet design. It has various new features to improve efficiency and refinement . First of all, there is twin-balancer shafts to eliminate the inherent vibration of inline 4-cylinder engines. Secondly, the cylinder head now employs variable valve timing at both intake and exhaust side. Thirdly, roller cam followers and hydraulic lifters are used to reduce friction and noise. Fourthly, all M271 engines have a more efficient supercharger and intercooler than the old one. Reduced clearance between the supercharger housing and compression roller reduces gas leakage thus the small supercharger can produce higher boost pressure. Lastly, by using smaller supercharger, reduced capacity to 1.8-litres (from 2.0 or 2.3-litre) and an aluminum crank case, the engine is smaller and lighter. For example, the engine for C200 Kompressor weighs 167kg, some 18kg lighter than the old 2.0-litre unit which produced the same power. Google trasnlate: İşte M271 MOTOR geliştirlmesi ile güçte değişikilk olmayıp emisyon ve küçük iyileştirmeler ilgili gelişmeler olmuştur. 2002 ortasında, Mercedes mevcut dört silindir yerine (m111 motoru demek istiyor zannımca) yeni bir 4 silindirli motor ailesini tanıttı. M271 ailesi temiz sayfa bir tasarım. Bu verimlilik ve arıtma artırmak için çeşitli yeni özelliklere sahiptir. Her şeyden önce, ikiz dengeleyici şaftları sıralı 4 silindirli motorların doğasında titreşimi ortadan kaldırmak için vardır. İkincisi, silindir kafası artık emme ve egzoz tarafında hem de değişken supap zamanlaması kullanır. Üçüncü olarak, silindir kam takipçileri ve hidrolik kaldırıcılar sürtünmeyi ve gürültüyü azaltmak için kullanılır. Dördüncüsü, bütün M271 motorlar eski olandan daha verimli bir supercharger ve intercooler var. Supercharger yuvası ve sıkıştırma silindiri arasında azaltılmış boşluk dolayısıyla küçük supercharger yüksek yükseltme basıncını üretebilir gaz kaçağı azaltır. Son olarak, daha küçük bir süperşarj kullanılarak, (2.0 veya 2.3-litre) 1.8 litre ve alüminyum karterindeki kapasitesinde azalma, motorun daha küçük ve hafiftir. Örneğin, yeni C200 Kompressor motoru aynı gücü ürettiği eski 2.0 litrelik birimden 18kg daha hafif olmakla birlikte 167kg ağırlığındadır. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 10 Ekim 2015 Yazar Paylaş 10 Ekim 2015 Here are some of the advances of the M271 ENGINE not necessarily related to power but to refinement and possibly emissions. In mid-2002, Mercedes introduced a new 4-cylinder engine family to replace the existing four-cylinders. The M271 family is a clean-sheet design. It has various new features to improve efficiency and refinement . First of all, there is twin-balancer shafts to eliminate the inherent vibration of inline 4-cylinder engines. Secondly, the cylinder head now employs variable valve timing at both intake and exhaust side. Thirdly, roller cam followers and hydraulic lifters are used to reduce friction and noise. Fourthly, all M271 engines have a more efficient supercharger and intercooler than the old one. Reduced clearance between the supercharger housing and compression roller reduces gas leakage thus the small supercharger can produce higher boost pressure. Lastly, by using smaller supercharger, reduced capacity to 1.8-litres (from 2.0 or 2.3-litre) and an aluminum crank case, the engine is smaller and lighter. For example, the engine for C200 Kompressor weighs 167kg, some 18kg lighter than the old 2.0-litre unit which produced the same power. Google trasnlate: İşte M271 MOTOR geliştirlmesi ile güçte değişikilk olmayıp emisyon ve küçük iyileştirmeler ilgili gelişmeler olmuştur. 2002 ortasında, Mercedes mevcut dört silindir yerine (m111 motoru demek istiyor zannımca) yeni bir 4 silindirli motor ailesini tanıttı. M271 ailesi temiz sayfa bir tasarım. Bu verimlilik ve arıtma artırmak için çeşitli yeni özelliklere sahiptir. Her şeyden önce, ikiz dengeleyici şaftları sıralı 4 silindirli motorların doğasında titreşimi ortadan kaldırmak için vardır. İkincisi, silindir kafası artık emme ve egzoz tarafında hem de değişken supap zamanlaması kullanır. Üçüncü olarak, silindir kam takipçileri ve hidrolik kaldırıcılar sürtünmeyi ve gürültüyü azaltmak için kullanılır. Dördüncüsü, bütün M271 motorlar eski olandan daha verimli bir supercharger ve intercooler var. Supercharger yuvası ve sıkıştırma silindiri arasında azaltılmış boşluk dolayısıyla küçük supercharger yüksek yükseltme basıncını üretebilir gaz kaçağı azaltır. Son olarak, daha küçük bir süperşarj kullanılarak, (2.0 veya 2.3-litre) 1.8 litre ve alüminyum karterindeki kapasitesinde azalma, motorun daha küçük ve hafiftir. Örneğin, yeni C200 Kompressor motoru aynı gücü ürettiği eski 2.0 litrelik birimden 18kg daha hafif olmakla birlikte 167kg ağırlığındadır. bir kısmını bilmiyordum. iyi oldu. teşekkürler. Yorum bağlantısı
Recommended Posts