İçeriğe Yönlendir

Tofaş'a Sustalı Anahtar

Zafer Ayvacı

Recommended Posts

Zafer Ayvacı
(düzenlendi)

Esasında işlem yapılalı çok zaman geçti. Anahtarımı 2013 Yaz Şenliğinde Serkan Toker (yazının geri kalanında Serkan abi olarak geçecektir :p) abimden teslim aldım. Şenliğe gelenlerden bazıları görmüştü. 

Ancak konusunu açıp duyurmak, yaptırmak isteyenler için fikir vermek şimdiye nasip oldu. Şenlik öncesi Serkan abiyle görüşürken, 2-3 anahtar + kumanda ile gezmenin çok canımı sıktığını söylemiştim. O da gönder bana halledelim koçum dedi. Ben de ısrarlarına dayanamayıp gönderdim :p 

Sağolsun harika bir anahtar hazırlatıp, şenliğe gelirken de getirdi. 

Tofaş'ta kontak için bir, kapılar ve bagaj için bir ve benzin deposu için de bir tane olmak üzere toplam üç anahtar vardı. Ancak zaten depoda benzin olmadığı için depo anahtarını kullanmıyordum :D Yani kapı ve kontak olmak üzere iki anahtarım ve koca bir merkezi kilit kumandası vardı. 

fdVYTwa.jpg

ypoCKXf.jpg

uL4tuJP.jpg

Bu üç parça tek parça olarak toplandı ve sonuç:

apmobiX.jpg

PafXjzd.jpg

DDP5zwn.jpg

KyeF4uC.jpg

VQViRaA.jpg

e3Gsnmx.jpg

nGfdnfS.jpg

jk2F5OJ.jpg

YbHIaV8.jpg

Mavi bildirim ışığı.

DYFIUP3.jpg

Gerçekten hem çok şık, hem de çok sağlam. Doğal olarak arabadan daha fazla dikkat çekiyor. :p
Dediğim gibi şenlikten bu yana kullanıyorum. Yani yaklaşık 5 ay oldu. Parlak kısımlarda kararma, atma yok. 4-5 kez elimden asfalta düşürmeme rağmen hiç çalışmamazlık yapmadığı gibi, her hangi mekanik bir sorun da yaşamadım. Sustası halen ilk günkü gibi. 

Biraz büyük görünüyor ancak o da Tofaş kapı+bagaj anahtarının büyük olmasından kaynaklı. Mecburi bir durum yani. 
Anahtarla birlikte yanında, yedek FIAT çıkartması da geldi. Ancak üzerindeki çıkartmada da en ufak bir sorun yok. 

İki anahtar tek anahtarda birleştirildiği için bir yüzü kontağı, diğer yüzü kapı ve bagajı açıyor. Ters takarsanız açmıyor. 

Özetle, bana bu güzelliği yaşamamı sağlayan Serkan abime huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. : :flowers: 
İlgili anahtarcı ve fiyat bilgisi için Serkan abinin mesajını beklemeye karar verdim. İsterse yaptırmak isteyenler için ilgili yerin bilgilerini paylaşacaktır.

DÜZENLEME: Video eklendi.

tarihinde Zafer Ayvacı tarafından düzenlendi
  • Beğen 14
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Zafer (geri kalan yazı da Z diyelim) , çakmakta subli mesaj mı var?

Z

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Bende arada amcamın doğan ına binince bu garip duyguyu yaşıyordum,  bir sürü anahtar tek tek deneyip te bulucan :D

Güzel olmuş güle güle kullanın.

Bizim ihtiyarda sattı doğanı gitti mercedes b150 aldı :D

Anahtar derdi kalmadı :D

Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul

Elimde kurcaladım bildiğimiz sustalı anahtar,bu kadar olur zaten  :good1:  Fakat eminim aracına bunun yapılmasının mümkün olduğunu çoğu Tofaş sahibi bilmiyor, bilseler talep artacaktır 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Zafer (geri kalan yazı da Z diyelim) , çakmakta subli mesaj mı var?

Z

:ninja:

Zafer bu konu emsal teşkil eder :bi:  bir daha Serkan abiye veya bana resim mevzusunda laf etme janim  :p

:D Bu kişisel bir konu. Sen hala şenlikteki insanlara ait fotoğrafları yükleyeceksin. Dikkatini çekerim, çok farklı şeyler.

Kaşınma :seytan:

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Şenlikte görüp incelemiştim :nazar:  konuyu görünce aha dedim ya bozdu ya yenisini yaptırdı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan

Ateş ediyor maşallah :)

:fisir: YGPŞ GCTR LBSGL :crazy:

Şimdiden söylüyorum tehlikeyi hissedin (sondaki kısaltmaya bakmam yetti ) :) çok can yanacak çoook hadi o zaman geyik başlasın Kamooon :p
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Bende iki araba için tek anahtar yaptırabilir miyim dicem immo diyeceksiniz o yüzden hiç demiyorum :D 

Güzel olmuş abi işlevli güle güle kullan :) Bu arada 3 anahtar orjinalde de mi öyle yoksa sonradan 3'e mi çıkıyor ? :)

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Bende iki araba için tek anahtar yaptırabilir miyim dicem immo diyeceksiniz o yüzden hiç demiyorum :D

Güzel olmuş abi işlevli güle güle kullan :) Bu arada 3 anahtar orjinalde de mi öyle yoksa sonradan 3'e mi çıkıyor ? :)

Sağol Yiğitcan. Muhtemelen fabrika çıkışı tek anahtardır. Ancak kontaktı, kapı kilidiydi, bagajdı, benzin deposuydu çok kolay değişiyor. Ben bile aldığımdan beri bagajı değiştirdim mesela. :) 

Muhtemelen çıkışı tektir ama 20 senenin yorgunluğu değişeni var demek ki :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Sağol Yiğitcan. Muhtemelen fabrika çıkışı tek anahtardır. Ancak kontaktı, kapı kilidiydi, bagajdı, benzin deposuydu çok kolay değişiyor. Ben bile aldığımdan beri bagajı değiştirdim mesela. :)

Muhtemelen çıkışı tektir ama 20 senenin yorgunluğu değişeni var demek ki :p

Sende şimdi ekstra güvenlik önlemleri de vardır o zaman :p

Bizim bir tanıdıkta vardı Samsun'da (ilk ve tek kullandığım kuş serisi) 2 kere çalındı bulundu, 3.de arabanın benzin hortumuna gizli bir yere vana koydurmuş, çalan adam sokağın çıkışından öteye gidememiş orada bırakıp gitmiş arabayı :) 

Kim bilir onun kilitler kaç kere değişti :D Çok temiz arabaydı ama hep çalınırdı meret :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

İyi günlerde kullan, güzel bir toplama olmuş... :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Zaferim. Meslektasim benim gule gule kullan. Bende ayni anahtarciya Soner abimle birlikte bizatihi giderek bu zevki yasadim. Benim aslan parcasinin yedek anahtarini sustali hale getirttik. Orjinal oldu. Hastaneden taburcu olup memlekete doner donmez ilk is bunu kullanacagim. Ozledim yaa focusumu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur

Çok güzel olmuş,iyi günlerde kullan Zafer...yapanın ellerine sağlık....

:nazar: (süper lüks xtra ) tozka paran ........giderek (ultra lüks)  modifiye'ye doğru gidiyor  :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

O bir vu tu tu tuuuuuu nede olsa....çok şık olmuş zafer,güle güle kullan...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...