İçeriğe Yönlendir

Çam Ağacı Dalı Köklendirme.

Ayhan Şentürk

Recommended Posts

Ayhan Şentürk

Uzun zamandır uğraşıyorum ama bir türlü pozitif sonuç elde edemedim. Kapımızın önünde yaz kış yemyeşil duran ve çok hızlı büyüyen limon servisi çam ağacı var. Düzgün büyümesi için ara ara buduyorum.Budadığım dallarıda her defasında köklendirmeye çalışıyorum ama bir türlü köklenmediler. Her mevsimde denedim. Suya koydum çürüdü, toprağa koydım nemli tuttum ama yine kurudu. Acaba bir yöntemi yada püf noktası varmıdır, nerede eksik yapıyorum ?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Daldan çam büyümez diye biliyorum ama.....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Çam daldan büyümez. Hatta kesilen çam kütüğünden filiz bile vermez. Tohum deneyin, daha da garantisi tüplü fidan satın alın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Eren

Ayhan Hocam, gayınbabam yanımda şu an ona sordum. Kendisi emekli ziraat teknikeri fidan veya tohum olmazsa çam tutmaz diyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eren Aksoy

Top Top meyvesi olur bazı aylarda onları  toplayıp 2  gün bekleyin kendilinde yarılacaaktır yarıldıktan sonra içinden çıkan çekirdekleri topraga dikin 1 ay sonra limoni selvi leri seyredin.Az sulayın 2 veya 3 günde bir spreyle az bişey topragı ıslayın nemli kalması yeterlidir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

Öncelikle Limon Servi bir çam değil, adı üzerinde Servi :)

Fidan olmadan tutmaz evet :)

tarihinde Yiğitcan Coşar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Eren

Kardeşim avatarı değiştirmişsin tanıyamadım birden. :unsure2:  Bu arada 3333. mesajın hayırlı olsun.  :flowers:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

En sevmediğim çam türü.

Birşey dikecekseniz ladin (mavi çam) dikmenizi öneririm. Eğer mekan dar ise (bina önü) kara selvi en uygunudur. yangına da dayanır.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Cevaplar için teşekkürler. Demekki imkansızı deniyormuşum :)

En sevmediğim çam türü.

Birşey dikecekseniz ladin (mavi çam) dikmenizi öneririm. Eğer mekan dar ise (bina önü) kara selvi en uygunudur. yangına da dayanır.

Renginden dolayı seviyorum. Yaz kış canlı bir yeşili var. Budadıkça çoşuyor ama yer dar olduğu için çok büyütmeyeceğim. bodurlaştırmayı deneyeceğim, olmassa iyice budayıp hafifleştirip köküyle çıkartarak rahat büyeceği bir yere götürürüm.

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Bizim köyde dedemlerin evinin harmanında var bi 7-8 yıllık ,Yayla dan koparıp dikmişler gayette sağlam tutmuş..

v78gv.jpg

Hatta bu sene amcamla alt dallarını budadık Fındık iyi kurusun diye. :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Toprakla ağaçla uğraşmayı seviyorum, geniş yerim olsa süper ağaçlar ekerim ama şehrin içinde sıkışıp kaldık malesef.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bonsai yapacaksın demekki, yalnız ağaç seçimin yanlış Ayhan.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Ağaç seçimi neden yanlış. Ağac bu arada evin önündeki bahcede. Birkaç yıl sonra kökleri zarar verirmi acaba. Ağaç şuan 2 metre boyunda ve gövdesi 4 cm çapında.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Çam ağacını tutturmak çok zordur derler.. Tutmuş olan bile nazlı büyür.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Her zemini sevmiyor. Biz bahçede kaç tane telef ettik :) Yan yana ekilenlerden birisi 10 numara tuttu birisi sarardı kurudu mesela. Neden diye sorarsanız hiç bir fikrim yok :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Nazlımı büyüyor :D

Sen bide bendekileri gör. Kolayını bulamyorum. Okadar çok budadımki, suyu verdikce çoşuyor. Her 2-3 ay geçtikçe ciddi değiştiğini farkediyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Nazlımı büyüyor :D

Sen bide bendekileri gör. Kolayını bulamyorum. Okadar çok budadımki, suyu verdikce çoşuyor. Her 2-3 ay geçtikçe ciddi değiştiğini farkediyorum.

Demek yerini sevdi. Toprak müsait. Kaya tarzı birşeye denk gelse işi biter. Çam bildiğim kadarıyla bir çok çeşiti dikine kök salıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...