İçeriğe Yönlendir

Mazda Cx5 - Forester Xt Karşılaştırması

Baran Ekici

Recommended Posts

Baran Ekici

Şu sıralar yeni bir arazi aracı alma arifesindeyiz. Ayırdığımız bütçeye göre en mantıklı seçeneklerimiz Mazda CX-5 ve Yeni Forester gibi duruyor. Sıfır alınacak, otomatik ve 2000cc altı olacak, kesinlikle 4 çeker ve donanımı dolu paket olmalı. Dizel veya benzinli olması pek fark etmiyor, senede yapacağı taş çatlasa 10-12bin km. keza şu an kullandığımız sorento 2009 model ve henüz 50bin kilometrede. 

Donanım ve imaj olarak Mazda CX5 önde ama teknik konular yani aktarma, arazi kabiliyeti, güvenlik gibi unsurlar işin içine girince Forester daha mantıklı oluyor. Subarunun 4 çeker teknolojileri ciddi anlamda cezbediyor. Bu teknolojiler almanlarda olduğu zaman allayıp pullayıp 250-300binden aşağı satmıyorlar. Alınacak araca kaza bela olmazsa uzun süre binileceğini tahmin ediyorum. Gönlüm forester xt'den yana ama Japonların ve distribütörün kırptığı bazı opsiyonlar yüzünden biraz da kızgınım. Geri görüş kamerası, park sensörü, renkli ekran ve navigasyon yok, yanal desteği yetersiz ve dar koltuklar ile CVT şanzıman var. Bi-xenon da yok, adamlar şuraya da bir süs yapalım dememişler ne lazımsa onu vermişler yani tam bir sürüş odaklı arazi taşıtı. Mazda ise galerici tabiriyle donanım olarak full+full,  :) lazım olmayan opsiyonlar bile standart olarak var. Bu arada Mazda Subarudan 10-15bin kadar daha ucuz ve kalite algısı yüksek ama Subarunun da motoru 240hp. 

İbre foresterdan yana ama sizin de değerli fikirlerinizi alayım istedim.

Saygılar..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Sağlamlık ve arazi Forester, hız yine Forester, süslemeye önem veriyorsan Mazda, oda fena değil ama bir Subaruda değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Foresteri pek bilmiyorum ama Mazda cx-5 video testini izlemiştim oto-park.com da aracı baya beğenmişlerdi.İkisinide test etmeden almayın bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Araçların arazi kabiliyetine ihtiyacınız olacak ise pek tabiiki Forester. Ama binek araç gibi şehirde yada otoyolda kullanacaksanız Cx-5..

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

forestera ben baktım yok dediğiniz şeyler var. kontrol edin. navi de takılıyor zaten.

arazi kaabiliyeti eskisi gibi değil artık onu da bilin. dizel manuel gelirse o farklı olur eski tip diferansiyeldir ama yeni cvt lerde  multiplate clutch devreye girdi.

servis dışında sorunu yok. öte yandan bir iki sahip ile konuştuğumda servislerden çok şikayetçi değiller. problemlerin çözüldüğünü hatta çıkma vs konularında bile yardımcı olunduğunu söylediler.

turbo subaru ya paranız kesiyorsa o zaman GLK ya bakın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan

Konuyla alakasız ama İnsignia'yı bekliyorum beni aşık etti kendine hala aklımda :wub:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Konuyla alakasız ama İnsignia'yı bekliyorum beni aşık etti kendine hala aklımda :wub:

2. el Mercedes alarak gerçek arabaya terfi etmeni tavsiye ederim, heleki sıfır opel alacaksan :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan

2. el Mercedes alarak gerçek arabaya terfi etmeni tavsiye ederim, heleki sıfır opel alacaksan :)

Yok abi Focus'la yaşlanacaz inşallah :) Almak konusu da hayalden öte gitmez ama canlı halini gördüm gerçekten Opel aşmış kendini ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yok abi Focus'la yaşlanacaz inşallah :) Almak konusu da hayalden öte gitmez ama canlı halini gördüm gerçekten Opel aşmış kendini ;)

Dıştan tip olarak aşmış ama o kadar :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

Fiyat ve yakıt konusu öne çıkarsa mazda daha mantıklı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Baran Ekici

bütceniz ne kadar ?

120bin civarı.

Foruma konusunu açmayı düşünmüyorum, kalbur üstü bir araç için konu açılınca konudan sapılıyor. Araç hakkında merak ettiğiniz bir şey varsa özelden yardımcı olabilirim.

Kendi görüşünüzdür, saygı duyarım ama yeni motor yeni şanzıman yeni süspansiyonlar ödüllü koltuklar ve değişen diğer 2700 parçasıyla yepyeni bir araç olan insigniayı muhakkak test edin, pişman olmazsınız.

turbo subaru ya paranız kesiyorsa o zaman GLK ya bakın.

Mehmet hocam GLK düşünmedim değil ama 120 bine temiz, düşük kilometreli, kazasız boyasız bir GLK almak pek de mümkün değil. Yine de araştırmaya devam edeceğim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Esas sıkıntıda bu zaten, cok ama dert yuzdesi yuksek, aşırı elektronik ve sade olmayan yapı, elektronik her parcanin birkaç farklı sistem tarafından kontrolü insigniayi dert küpü yapıyor, istedikleri kadar doldursunlar, opel hala eski opel, neyse uzatmayayim, alan alir ben almam, o paralara 2. El merso alırım zaten :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...