asım berkem 10 Ocak 2014 Paylaş 10 Ocak 2014 selam arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım benim sorunum 2005 model c max tdci 1830000km aracım tekliyor kesik kesik çalışıyor siyah duman atıyor ve aşırı derecede egzos kokusu geliyor içeriyede dışarıyada yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Mehmet Enes Ersöz 10 Ocak 2014 Paylaş 10 Ocak 2014 enjektörlerden olabilir enjektörleri kontrol ettirin.geçmiş olsun Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 10 Ocak 2014 Paylaş 10 Ocak 2014 geçmiş olsun, 1- enjektör diplerine bakın kaçırma varmı? 2- turbo hortumlarını kontrol edin. Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu 10 Ocak 2014 Paylaş 10 Ocak 2014 büyük ihtimalle enjektörleriniz de sıkıntı var umarım yanılıyorumdur Yorum bağlantısı
asım berkem 11 Ocak 2014 Yazar Paylaş 11 Ocak 2014 Yakıt kokuyor mu evet hemde çok araba buram buram masraf kokuyor bencede Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 14 Ocak 2014 Paylaş 14 Ocak 2014 Hoşgeldiniz, Eski 2004 model CMax aracımda yaşamış olduğum benzer sorunlara göre; turbo hortumlarından birinde çatlak yada yırtık olabilir veya maf sensöründen kaynaklanıyor olabilir.. Maf sensöründen ise, maf sensörü temizliği yada değişimi ve fiziki egr iptali kesin çözümdür. Yorum bağlantısı
Feyzal Özer 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 Herkese merhaba, arabam 2006 1.6 TDCI Ghia C-MAX yaklaşık birbuçuk yıldır uğraşıyorum fakat bir türlü sonuca varamadım belki burdaki ustalarımız, abilerimiz, kardeşlerimiz bir ışık tutar yardımcı olur düşüncesiyle sorunumu yazıyorum. Sorunum ilk olarak siyah duman atma ve çekişden düşme sıkıntısıyla başladı ve klimadan içeriye egzoz gazı vermeyle devam etti. Kademeli olarak şu işlemler yapıldı. 1. Bilgisayara bağlatıldı (sorun yok) 2. Turbo çıkışıyla intercooler arasındaki bütün hortum ve borular değişti. (orinaliyle) 3. Intercooler test edildi (sorun yok) 4. Intercooler çıkışındaki borular kontrol edildi (sorun yok) 5. EGR ve manifolt temizliği yapıldı 6. Egzozcuya egzost kontrolü ve temizliği yaptırıldı (spiral dahil) 7. Turbo basıncı ölçüldü (sorun yok) 8. Genel bakım yapıldı (yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi) 9. Carbon clean yapıldı 10. Pompacı tarafından yakıt pompası ve enjektörler kontrol eildi (sorun yok) 11. Borlu yakıt katkısı kullanıldı (60 km 3000 dv/dk da kesintisiz rejenerasyon için yol yapıldı) 12. Elektrikçiye klima aksamı kontrol ettirildi (sorun yok) Şimdi bütün bunlar yapıldığı halde siyah duman atma ve klimadan içeriye egzoz gazı verme sıkıntısı giderilemedi. Bu arada arabam 90.000 km de. Bakımları düzenli olarak güvenilir kişilere orjinal parçalarla yaptırıldı hep. Kafayı yemek üzereyim ne yapacağımı bilmiyorum lütfen bir bilgisi olan varsa paylaşsın. Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Feyzal Özer 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 Egzoz gazı klimadan geliyorsa manifolddan kaçak olabilir araç hava aldığı içinde yakıt karışımı zengin duman fazla hiç manifolda yoğunlaştınız mı ? Şimdi birde şu testi yapın araç çalışır çalışmaz iç dolaşımı açın koku gelicekmi eğer koku gelirse egzozdan kaçak vardır .Normal dolaşımda geliyorsa manifolttan hava kanallarına ulaşıp geliyordur diye tahmin ediyorum. klimanın iç dolaşım tuşuna bastığımda sorun yok ama normal havayı dışardan çektiğinde çalışır çalışmaz veriyor kokuyu yürürkende sıkıntı yok ama durduğum an hissediliyor ilkten öndeki araçlardan zannediyordum ama evin önünde ya da ışıklarda dururkende aynı şeyi yapıyor hatta bugün göğüsteki havalandırma ızgarasına burnumu biraz yaklaştırdım çok afedersiniz ama burnumu sildiğimde acayip kurum olmuştu. Yani klima sistemine nerden girebilir çözemiyorum. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 klimanın iç dolaşım tuşuna bastığımda sorun yok ama normal havayı dışardan çektiğinde çalışır çalışmaz veriyor kokuyu yürürkende sıkıntı yok ama durduğum an hissediliyor ilkten öndeki araçlardan zannediyordum ama evin önünde ya da ışıklarda dururkende aynı şeyi yapıyor hatta bugün göğüsteki havalandırma ızgarasına burnumu biraz yaklaştırdım çok afedersiniz ama burnumu sildiğimde acayip kurum olmuştu. Yani klima sistemine nerden girebilir çözemiyorum. Egzos soğukken kontrol edilmiş olabilir mi ? Genleşme sonucu özellikle spiralden kaçırma olasılığı çok yüksek... Yorum bağlantısı
Feyzal Özer 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 Egzos soğukken kontrol edilmiş olabilir mi ? Genleşme sonucu özellikle spiralden kaçırma olasılığı çok yüksek... yok sanayiye gidene kadar araç ısınmıştı Yorum bağlantısı
Serkan Toker 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 yok sanayiye gidene kadar araç ısınmıştı Egzos baştan aşağı kontrol edilecek, duman dediğiniz için bu böyle..Ancak mazot-duman karışımı gibi bir koku ise enjektör dipleri olabilir... Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 Katalitik kısa mesafe kullanım ile dolmuş olabilir turbo basıncını karşılamayıp birleşim yerinden kaçırıyor olabilir..Yokuşlarda çekiş nasıl ,zayıfsa kat. konvertöre yoğunlaşın Yorum bağlantısı
Feyzal Özer 27 Şubat 2014 Paylaş 27 Şubat 2014 Katalitik kısa mesafe kullanım ile dolmuş olabilir turbo basıncını karşılamayıp birleşim yerinden kaçırıyor olabilir..Yokuşlarda çekiş nasıl ,zayıfsa kat. konvertöre yoğunlaşın Vallahi bugün servise bıraktım, enjektör pulundandır dediler ama sökmeden emin olamayız. Bakalım daha aranmadım bekliyorum. Yorum bağlantısı
Feyzal Özer 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 Evet biraz önce aldım arabamı klimadaki koku yok olmuş. Enjektör pullarından kaçırıyormuş değişince sıkıntı kalmadı. Siyah duman için henüz bişey yapılmadı EGR'den şüpheleniyorlar çünkü hata vermiş fakat çok pahalı bir parçaymış ve hemen değiştirmeyelim dediler 10-15 gün sonra tekrar bakacaklar. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler. Umarım bu sonuç birilerinin işine yarar. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 Egr değişimi değil de temizlik veya iptali yönünde düşünün..Temizlik nispeten zor ama değişime göre ucuzdur..İptali ise gelecek kuşakları düşünmemektir... 1 Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit 3 Mart 2014 Paylaş 3 Mart 2014 Egr değişimi değil de temizlik veya iptali yönünde düşünün..Temizlik nispeten zor ama değişime göre ucuzdur..İptali ise gelecek kuşakları düşünmemektir... EGR'yi babam temizletme direk değiltir gibi birşey demişti Yorum bağlantısı
Recommended Posts