İçeriğe Yönlendir

Aks Sesi Mi Direksiyon Kutusu Mu?

Yakup Amanvermez

Recommended Posts

Yakup Amanvermez

Arkadaşlar,

Aracımda hareket halindeyken sol önden lok lok diye bir ses geliyor ve bu ses için amortisör takozu,bilyeleri,amortisör falan değiştirilip denendi fakat ses aynı.En son direksiyon kutusunu tamir ettirdim ve ses azalır gibi oldu ancak sonradan yine artınca bu ses tekrar direksiyon kutusu tamire verildi.Tamir sonrası 3-5 gün ses gelmedi ancak 3-5 günden sonra ses gelmeye başladı.Şimdi sizce ne yapmalıyım?Kalkışlarda da ufak bir çıtırtı sesi geliyor bunun için yetkili serviste loktayt yapılmıştı fakat ses yine geliyor ama pek rahatsız edici değil ama öyeki ses asfalt yamalarından geçerken dahi geliyor.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

aks kafalarına baktırdınızmı? ayrıca ön teker bilyelerini  kontrol etmekte fayda var.

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

aks kafalarına baktırdınızmı? ayrıca ön teker bilyelerini  kontrol etmekte fayda var.

Tekerlek bilyalarına baktırdım ama aks ile ilgili yalnızca loktayt uygulaması yapıldı.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

sabit gaz-   normal kalkış -sert kalkış? hangisinde geliyor.  ama direksiyon kutusu tamirden sonra kesip başladıysa zaten dert ordadır.

Yorum bağlantısı
Murat Çukur

Konuyu takipteyim. Pekcok parca degisimi yapmama ragmen saga donuslerde sol ondeki sesi kesemedim.  Direksiyon kutusundan % 100 emin olamiyorum

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dümdüz giderken kamyak asfaltta 90 km/h ile mesela mı geliyor? dönüşlerde? kassilerde mi? önceden yapılmış bir tamirat var mı? tüm işlemler sonrası hiç mi değişmedi gelen ses

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

yakup bey üzülerek söylüyorum direksiyon kutusu kramayer boşluk arızası,bunun sebebide yamuk kramayer dişlili mil,maalesef kutu tamircileri yamuk kramayere mudahale edemiyolar,çünkü yapımı yeni bir kutu parası,sadece tıkırtı burcu dedikleri pistonlardaki teflon burçları yeniden yapıp boşuğu kapatıyolar,montajtan sonra rot milleri sayesinde pistonlarada yük bindiğinden teflonlarda aşınıyo,ses tekrar hortluyo :(

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

yakup bey üzülerek söylüyorum direksiyon kutusu kramayer boşluk arızası,bunun sebebide yamuk kramayer dişlili mil,maalesef kutu tamircileri yamuk kramayere mudahale edemiyolar,çünkü yapımı yeni bir kutu parası,sadece tıkırtı burcu dedikleri pistonlardaki teflon burçları yeniden yapıp boşuğu kapatıyolar,montajtan sonra rot milleri sayesinde pistonlarada yük bindiğinden teflonlarda aşınıyo,ses tekrar hortluyo :(

Yarın yetkili servise gidip sesin kaynağından emin olacağım inşallah.

Yorum bağlantısı
Murat Çukur

Servise gidebildinizmi. Bende son olarak on duzende besik burclarini ve viraj demir lastiklerini siparis ettim gelince ozel servisimde degisecegim. Insallah kurtulurum seslerden. Olmadi son olarak kutu kalicak ama ses icin onu degismeyi planlamiyorum

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Arkadaşlar şahsen tecrübe ettiğim bir durum değil ama bir usta arkadaş fren kaliperinin lokurtu yaptığına şahit olmuş, baktırmakta fayda var

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

Arkadaşlar aracımı aynı gün 2 defa rot balansa soktum alt takımdaki bütün parçaların sorunsuz olduğu söylenince geriye kalan tek ihtimal olan direksiyon kutusunu pazartesi sipariş edeceğim.Size bilgi veririm kutu değişince.

Arkadaşlar kutuyu İstanbul'dan getirtiyorum.Fiyatı da 979 tl.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Arkadaşlar aracımı aynı gün 2 defa rot balansa soktum alt takımdaki bütün parçaların sorunsuz olduğu söylenince geriye kalan tek ihtimal olan direksiyon kutusunu pazartesi sipariş edeceğim.Size bilgi veririm kutu değişince.

Arkadaşlar kutuyu İstanbul'dan getirtiyorum.Fiyatı da 979 tl.

garantisi yoksa eğer daha ucuza orjinal olarak gördüm nette.

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

garantisi yoksa eğer daha ucuza orjinal olarak gördüm nette.

Nerede gördünüz Mustafa Bey.Kaç lira?

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

İyi de Mustafa Bey benim aracım Focus II.2006 model.

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

Getirteceğim ürünün markası Visteon bu arada.

:blush: pardon niye eski kasa diye algıladıysam

Daha önceki aracım 2004 Ghia idi.

Getirteceğim ürünün markası Visteon bu arada.

Daha önceki aracım 2004 Ghia idi.

:)  :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

piyasada garanti veren yok pek. garantili bi ürün alınsa o rakamlara iyi olur. yani serviste 100 lira felan fark varsa ( fiyatı bilmiyorum) servisten de alınabilir

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

piyasada garanti veren yok pek. garantili bi ürün alınsa o rakamlara iyi olur. yani serviste 100 lira felan fark varsa ( fiyatı bilmiyorum) servisten de alınabilir

Servis 3000 tl civarında bir rakam telaffuz etti Mustafa Bey.

Yorum bağlantısı
Murat Çukur

Hocam bende biraz arastirdim nette 1300 den asagi goremedim. Bu kutuyu aldiginiz yeri paylasirsaniz bende dusunebilirim. Guya tamirettirmistim 400 tl ye. Orjinal servis malina 2800 istiyorlar. Cikma riskine girilmez. En azindan benim aracimdaki ses icin. Bu alacaginiz kutu orjinalmi garanti veriyolarmi acaba. 60000 de masraf etmeyeyim diye bir suru para verdim arabaya, bu focusun on takimindan ne cektim ben arkadas.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...