İçeriğe Yönlendir

Aks Sesi Mi Direksiyon Kutusu Mu?

Yakup Amanvermez

Recommended Posts

Yakup Amanvermez

Yedekparçaford adında bir site var.Cem adında bir arkadaş var.Bu arkadaş İstanbul Focus Kulübü başkanıyım dedi galiba aynı zamanda.Yarın arkadaşın araçtan sol aks sökülüp benimkine takılacak.Böylece aks sesi olup olmadığından da emin olacağım.Ona göre direksiyon kutusunu sipariş edeceğim.

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

O sesi bulacağım.Kafaya koydum bir kere. :yes:  :yes:  :yes:  :yes:  :yes:  :yes:

O sesi bulucaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

Arkadaşlar,

Evet, fikirlerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

Bir de arkadaşlar bu aks denen parçanın orijinali çok pahalı.Bunun kaliteli yan sanayisi falan var mı.Taktırsak sağlıklı olur mu?

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

Aha da küstüm arkadaşlar forumdan çıkıyom. :p  :p  :p  :p  :p  :p  :p  :p

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

Bugün kutuyu tekrar son bir kez söktürdüm arkadaşlar.

Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Yorum bağlantısı
Murat Çukur

Neyse konuya sonradan müdahil olmuştum sağa dönüşlerde sol önden tıkırtı geliyordu parke ve asvalt eklerinde. Bu gün bir ustanın tavsiyesi üzerine alt beşiğin 4 burcunu ve viraj demir lastiklerini orjinalleriyle değiştirdim. Saat gibi oldu ön takım.daha önceden amortisor z rotlar ve salıncakları değişmiştim. Biraz masraf ettim ama sürüş keyfi bayağı arttı. Değdi yapılan masrafa. Diteksiyon kutusu alacaktım neredeyse.

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

Arkadaşlar sesin kaynağı bulundu.

Hata direksiyon kutusundaymış.Bunu deneyerek anladık.Arabada şu anda tık ses yok.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mesut Balcı

Arkadaşlar sesin kaynağı bulundu.

Hata direksiyon kutusundaymış.Bunu deneyerek anladık.Arabada şu anda tık ses yok.

Kaça mal oldu toplamda.Aynı belirtiler bendede çıkmaya başladı.Servise gittim 2500 tl parça+işçilik dedi.Sağa dönüşlerde bir gıcırtı geliyor.Bilyeleri skf değiştirmiştim.Akslara baktırdım sıkıntı yok Rotçu konntrol etti sorun yok.Bugün servis direksiyon kutusu dedi.canım sıkıldı .

Yorum bağlantısı
Murat Çukur

işi bilen de bilmeyende sesin kaynağını bulamayınca hemen  direksiyon kutusu diyor. farklı usta görüşleride almanızda fayda var yada deneme yanılma yoluna giderseniz en ucuz parçadan başlayın. öyleki çok anormal parçalardan yada gevşemiş bir vidadan bile yanıltıcı sesler gelebiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Balcı

işi bilen de bilmeyende sesin kaynağını bulamayınca hemen  direksiyon kutusu diyor. farklı usta görüşleride almanızda fayda var yada deneme yanılma yoluna giderseniz en ucuz parçadan başlayın. öyleki çok anormal parçalardan yada gevşemiş bir vidadan bile yanıltıcı sesler gelebiliyor.

3 ustaya gösterdim Amartisör ,Amartisör kafası, Şanzuman kulağı, takozu, direksiyon körüğü hatta motor takozu diyen bile oldu.2 rotçuya gösterdim ön takımlarda sıkıntı yok dedi.En son Ford servise gittim direksiyon kutusu+ 2 amartisör değişmeli dedi.Kafam karışık vesselam...

Yorum bağlantısı
Murat Çukur

3 ustaya gösterdim Amartisör ,Amartisör kafası, Şanzuman kulağı, takozu, direksiyon körüğü hatta motor takozu diyen bile oldu.2 rotçuya gösterdim ön takımlarda sıkıntı yok dedi.En son Ford servise gittim direksiyon kutusu+ 2 amartisör değişmeli dedi.Kafam karışık vesselam...

hiç değişmediyseniz öncelikle servisten orjinallerini almak kaydıyla ön viraj demiri lastiklerini kepleriyle beraber  değiştirin  düzelme olmazsa diğer işlemlere geçersiniz. fiyatı uygundur dediğim parçaların.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Balcı

hiç değişmediyseniz öncelikle servisten orjinallerini almak kaydıyla ön viraj demiri lastiklerini kepleriyle beraber  değiştirin  düzelme olmazsa diğer işlemlere geçersiniz. fiyatı uygundur dediğim parçaların.

Z rotu ve lastiklerini mi diyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Murat Çukur

hayır. viraj denge çubuğu lastiği. z rotların  bağlandığı demir çubuğun sabitleme lastikleri.

Yorum bağlantısı
Mesut Balcı

hayır. viraj denge çubuğu lastiği. z rotların  bağlandığı demir çubuğun sabitleme lastikleri.

Anladım üstad.Çok sağolun.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...