Alper Taş 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Araç özellikle hafif bozuk yolda çıkarıyor. sanki araba esnerken bişeyler sürtünerek gıcırdıyor gibi. Bagaj açma mekanizmalarını makaslarını amotrisörlerini, arka kapı kilit yerlerini gresledim ama ses devam ediyor. Lpg deposu ile alakalı olabilirmi. Mondeo 4 ü olan arkadaşlardan hiçbirinde yok mu acaba bu ses. Önde araç sürerken müzik açıksa duyulmuyor. teybi kapatım arkaya dikkat kesilmek gerekiyor. Arkadakiler daha yüksek duyuyorlar. Acaba kapı fitilleri sürtmesinden olabilir mi. vazelinle biraz yağlasak mı acaba. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Araç özellikle hafif bozuk yolda çıkarıyor. sanki araba esnerken bişeyler sürtünerek gıcırdıyor gibi. Bagaj açma mekanizmalarını makaslarını amotrisörlerini, arka kapı kilit yerlerini gresledim ama ses devam ediyor. Lpg deposu ile alakalı olabilirmi. Mondeo 4 ü olan arkadaşlardan hiçbirinde yok mu acaba bu ses. Önde araç sürerken müzik açıksa duyulmuyor. teybi kapatım arkaya dikkat kesilmek gerekiyor. Arkadakiler daha yüksek duyuyorlar. Acaba kapı fitilleri sürtmesinden olabilir mi. vazelinle biraz yağlasak mı acaba. Benim araçta koltuk gıcırtısı var belki sizin araçdaki sorunda koltuktur Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2014 Paylaş 14 Ocak 2014 Arkadaşlar foruma yeni katıldım. Merhaba. Ben de 2009 titanium mondeo aldım. Ancak koltuk yük. Alçatma düğmesine basınca sadece bir ilk hareket oluyor ama yükselip alçalma olmuyor. Bilgisi olan var mı. Bir de arkadan gıcırtı sesi geliyor keşfedemediğim bir yerlerden. Bu konularda deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum Hoşgeldiniz aramıza. İnşallah zincir atmamıştır veya elektronik bir problem değildir.İlk önce masrafsız yola çıkalım ve Adnan beyin dediği gibi belki birşeylere takılıyor olabilir koltuk altına bakılıp öyle kontrol edilmeli.Ben arada bir vd 40 ile kızakları vs. yağlıyorum şuana kadar bir problem çıkarmadı. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Ocak 2014 Paylaş 14 Ocak 2014 Araç özellikle hafif bozuk yolda çıkarıyor. sanki araba esnerken bişeyler sürtünerek gıcırdıyor gibi. Bagaj açma mekanizmalarını makaslarını amotrisörlerini, arka kapı kilit yerlerini gresledim ama ses devam ediyor. Lpg deposu ile alakalı olabilirmi. Mondeo 4 ü olan arkadaşlardan hiçbirinde yok mu acaba bu ses. Önde araç sürerken müzik açıksa duyulmuyor. teybi kapatım arkaya dikkat kesilmek gerekiyor. Arkadakiler daha yüksek duyuyorlar. Acaba kapı fitilleri sürtmesinden olabilir mi. vazelinle biraz yağlasak mı acaba. Alper bey sizin sorun biraz farklı olduğunu düşündüğüm için konunuzu ayırdım. Bunu daha önce bir mondeoda daha şahit oldum. Özellikle kasislerde geçerken arka taraftan gıcırtı geliyordu. Benim tavsiyem viraj demir lastiklerine arka taraftaki alt bağlantı noktalarına bir bakın. Aracı lifte kaldırıp WD-40 sıkın bağlantı yerlerine. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2014 Paylaş 14 Ocak 2014 Öncelikle sesin nereden geldiğini bulmaya çalışın,Kapı döşemesi bile sökülüp takılsa,ses yapabilir. Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 14 Ocak 2014 Paylaş 14 Ocak 2014 Lpg deponuz simit ise ; boyanma aşamasında asılmaları için bi çıkıntıları olur.O izole edilmesse aracın kasasına sürterek bu sesi çıkartır.Ben eski aracımda yaşadım sorun kaynağı anlattığım gibiydi şikayetlerde benzerdi. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Ocak 2014 Paylaş 14 Ocak 2014 Alper bey sizin sorun biraz farklı olduğunu düşündüğüm için konunuzu ayırdım. Bunu daha önce bir mondeoda daha şahit oldum. Özellikle kasislerde geçerken arka taraftan gıcırtı geliyordu. Benim tavsiyem viraj demir lastiklerine arka taraftaki alt bağlantı noktalarına bir bakın. Aracı lifte kaldırıp WD-40 sıkın bağlantı yerlerine. Benim bindiğim araç Dizeldi. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2014 Paylaş 14 Ocak 2014 Eğer gıcırtı sesi ise kapı fitillerinden de olabilir. Özellikle C-Max lerde kronik problem. Vazelin fitilin özelliğini bozabilir. Lastik yenileyici spreyler var. Onlardan deneyin fitilleri komple spreyleyin. Bende de gıcırtı geliyordu, torpido bakım sütü sürdüm, 6 aydır ses yok.. Yorum bağlantısı
Birol Şahingöz 14 Ocak 2014 Paylaş 14 Ocak 2014 (düzenlendi) Aynı sorun bende de var,araç sadece esnerken yapıyor,arka soldan geliyor genelde.aracım lpg'li evet simit tanktan yapıyor olabilir ama,gerçekten çok araştırdım fakat bulamadım,bende yardımlarınızı bekliyorum.Bu arada aracın fitillerinin çözümü silikon spreydir,ciddi anlamda gıcırdamayı geçirir fakat bendeki fitil işi değil daha çok kaporta aksamından gelen bir ses gibi geliyor. 14 Ocak 2014 tarihinde Birol Şahingöz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2014 Paylaş 14 Ocak 2014 Z rotlar olabilir. BAsit olan parçalardan başlamak gerekir. Şahsen Mondeo gibi bir aracın şase esnemesi ile gıcırtı yapacağını pek düşünmüyorum. Bu sesler aşınabilir parçalardan gelebilir ki, Mehmet Bey'in dediği gibi amortisör takozları, z rotlar gibi yürüyen aksam en şaibeli bölümlerdir. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Alper Taş 2 Şubat 2014 Yazar Paylaş 2 Şubat 2014 Arkadaşlar bugün arka koltukları yatırarak yol yaptım. Arkadan gelen gıcırtı gelmedi. Bu durumda ses ya koltuğun temas ettiği yüzeylerden tada hemen arkasındaki lpg deposuna temasından ses yapıyor Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 17 Ocak 2015 Paylaş 17 Ocak 2015 Ben de aynı sıkıntıyı yaşıyordum. Dün akşam arabayı bir arkadaşım kullandı ve ben arkada oturup sesin kaynağını belirlemeye çalıştım. Ve fark ettim ki kapının üst kısmındaki fitilden ses geliyor. Üst taraftaki plastiği tutup kapıyı içeriye doğru çektim ve emin oldum. Bugün sabah da aracın dışından kapıyı üst tarafından ittirip aynı sesin geldiğini gördüm. Kapıyı açtığınızda normal fitilin dışında kapının üst tarafında toz girmesini engelleyecek türden bir fitil mevcut. Normal fitiller direkt diğer fitillere temas ediyor ama bu nispeten daha sert olan toz fitili kaporta ile temas ederek ses çıkarıyor. Hemen Bauhaus'tan aldığım fitil besleyiciyi aldım ve güzelce her yere sürdüm. Oluklu bir malzeme ve arasında toz birikmişti iyice temizledim. Kapılar biraz açık bırakıp kurumasını bekledim. Sonra kapıyı kapattım ve üstten bastırdığımda artık gıcırtı sesi gelmiyordu. Araca binip denedim ve artık koltuklardan gelen gıcırtılar daha dikkat çekiyor. Normalde sağ arka taraftan gelen ses %90 oranında kesildi. Koltuktan gelen gıcırtıyı da kesersem arabamı daha çok seveceğim. Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 29 Ocak 2015 Paylaş 29 Ocak 2015 bozuk yollarda fitillerden ses gelebilir eski arabamda vardı, slikon sprey sıktım ses kesildi. Ayrıca bu fitil sesi yavaş hızda bozuk yolda giderseniz gelir, 40-50 km ile seyrederken duymazsınız bile. Benim merak ettiği olay şudur, 150-200 binlik bmwlerde audilerde böyle sesler geliyor mudur? Yani düşünsenize arabay 200 bin verip lüks diye alacaksınız ancak bu şekilde konforu bozan sesler gelecek çok sinir bozucu bir durum olurdu. Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 29 Ocak 2015 Paylaş 29 Ocak 2015 bozuk yollarda fitillerden ses gelebilir eski arabamda vardı, slikon sprey sıktım ses kesildi. Ayrıca bu fitil sesi yavaş hızda bozuk yolda giderseniz gelir, 40-50 km ile seyrederken duymazsınız bile. Benim merak ettiği olay şudur, 150-200 binlik bmwlerde audilerde böyle sesler geliyor mudur? Yani düşünsenize arabay 200 bin verip lüks diye alacaksınız ancak bu şekilde konforu bozan sesler gelecek çok sinir bozucu bir durum olurdu. Mondeo da 150.000 TL sıfır alırsanız ama ses geliyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts