Necat Ertan 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 C maxi sattıktan sonra maksimum 40 bin TL bütçe ile otomatik vitesli düşük km.li ve olabildiğince yüksek modelli bir araç bakıyoruz. Bu kriterler beni yine Ford'a yönlendirdi. Ayrıca gönlümün bir yanında tasarımını çok beğendiğim Hyundai yeni i30 da bulunuyor. Kısacası mantığım Ford Focus derken, gönlüm Hyundai İ30 demekte. Sizin bu konudaki görüşlerinize ihtiyacım var. Aşağı yukarı aynı paralara, Ford Focus 2012 1.6 125 ps Style donanım Powershift şanzumanlı Hb kasa bir araç buldum. Aynı şekilde Hyundai i30 Gdi 135 ps. benzinli 6 ileri klasik tip tam otomatik vitesli Elite donanım seviyesinde bir araçta var. Sizin tercihiniz ne olur du, gerekçeleri ile bildirirsiniz sevinirim Yorum bağlantısı
Misafir 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Çok zor bu iki araç arasında karar vermek gerçekten. Ama sanki İ30 bir tık önde. Hem motor, hem donanım olarak. Tipte biraz daha hoşuma gidiyor benim.. İ30 kullanmadım lakin Ford un direksiyon hissiyatini ve kullanım ruhunu veremeyebilir belki.. Ama madem FCTR Modusunuz ozaman FORD Zor karar. Allah kolaylık versin. Gönlünüze göre olur inşallah.. Yorum bağlantısı
Ömer Tuncay 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Kesinlikle İ30 derim. Ancak 40000TL'ye alamazsınız. İ30'ların otomatiği çok iyi. Donanım olarak dolu bir araç. Ancak şehir içi yakıtı biraz fazla. Ama yinede ben İ30 alırdım. Ama bu söylediklerim dizel için. 1 Yorum bağlantısı
Necat Ertan 15 Ocak 2014 Yazar Paylaş 15 Ocak 2014 Kesinlikle İ30 derim. Ancak 40000TL'ye alamazsınız. İ30'ların otomatiği çok iyi. Donanım olarak dolu bir araç. Ancak şehir içi yakıtı biraz fazla. Ama yinede ben İ30 alırdım. Ama bu söylediklerim dizel için.Dizeline bütçemiz kısıtlı olduğu için bakamıyoruz. Her iki aracın yakıt tüketimi teknik verilere göre birbiriyle neredeyse aynı. Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Her iki aracıda kullan. Hangisi seni etkilerse onu al. Bu arada geçen ay Ford servisine uğramıştım. Servisteki ustalarla konuşurken yeni kasa otomatik Focus'ların şanzumanlarında ses şikayetleri olduğunu söylediler. Bunu bir araştır istersen. Yorum bağlantısı
Ömer Tuncay 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Dizeline bütçemiz kısıtlı olduğu için bakamıyoruz. Her iki aracın yakıt tüketimi teknik verilere göre birbiriyle neredeyse aynı. Tek aklıma takılan yakıt konusuydu. O zaman yine İ30 diyorum Yorum bağlantısı
Necat Ertan 15 Ocak 2014 Yazar Paylaş 15 Ocak 2014 Her iki aracıda kullan. Hangisi seni etkilerse onu al. Bu arada geçen ay Ford servisine uğramıştım. Servisteki ustalarla konuşurken yeni kasa otomatik Focus'ların şanzumanlarında ses şikayetleri olduğunu söylediler. Bunu bir araştır istersen.Evren Bey, forumda da bu konuda şikayetler var. Baktığim araçta satin alındıktan 3-4 ay sonra şanzuman sorunu nedeniyle servise girmiş. Fordun garantisinin bitmesine 10 ay, Hyundainin ise 3.5 yıl var Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 focus ile diğer koreli markayı kıyaslamak Necat abi lütfen 2 Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Lpg taktırma düşüncesi varsa i30 eleniyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Çok zor bu iki araç arasında karar vermek gerçekten. Ama sanki İ30 bir tık önde. Hem motor, hem donanım olarak. Tipte biraz daha hoşuma gidiyor benim.. İ30 kullanmadım lakin Ford un direksiyon hissiyatini ve kullanım ruhunu veremeyebilir belki.. Ama madem FCTR Modusunuz ozaman FORD Zor karar. Allah kolaylık versin. Gönlünüze göre olur inşallah.. i 30 u uzun uzadıya olmasa dahi yaklaşık 500 km. kullanmışlığım vardır galiba. i30 hakikaten yol tutuş konusunda forddan aşağı kalmaz buna emin olabilirsiniz. ancak yol tutuş konusunda forddan aşağı kalmaz noktasında aşağı kaldığı noktası; i30 ile normalden biraz daha sert kasislerde ve normalden biraz daha belirgin çukurlarda sanki amortisörleri biraz kısaymışta kasislere düştüğünüzde sanki amortisör sonuna kadar kapanmış ve darbe şaseye gelmiş gibi bir hisse kapılıyorsunuz. aynı yolu ford ile de defalarca gittim geldim. ford kullanırken de aynı yolda benzer tepkiler oluyor elbette ama ford bu konuda i30 dan bir tık ilerde gibi. yalnız karşılaştırdığınız her iki araba arasında malzeme kalitesi, kullanım konforu, ferahlık hissi gibi başlıklarda şahsi görüşüm kesinlikle i30 un focustan biraz değil birazdan da fazla dozda üstün olduğudur. Lpg taktırma düşüncesi varsa i30 eleniyor. bir arkadaşımda aynı motorlusundan kia sportage aracına lovato lpg kiti bağlandı. neredeyse 6-7 aydır sorunsuz kullanmakta. en son gördüğümde gayet memnun olduğunu ve keşke sıfır alır almaz taktırsaydım korkacak bir şey yokmuş dediğine şahit oldum. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Ben de diğer arkadaşlar gibi i30'dan yana tercihimi kullanırdım. ( Sırf otomatik olacağı için garantisinin olması nedeniyle) 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Cam 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 i30 daha iyi bir seçenek bence de. beygir gücü-6 ileri vites Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Koskoca duayen, kadim Fordsever Necat Ertan bile Hyundai bakıyorsa forumu kapatalım Şaka bir yana, ben de i30 alırdım sanırım, eğer fiyatı yakınsa aynı motor ve benzer donanımla çift kavramalı şanzımanlı Ceed de düşünülebilir, hem daha ekonomik hem daha performanslı(ymış). 1 Yorum bağlantısı
Safak Acar 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 focus ile diğer koreli markayı kıyaslamak Necat abi lütfen Focus kullanıcısı olarak focus derim, yalnız otomatik vites sorunlarını düşününce karar size kalmış. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 evet kia ceed'de aynı motor i30 ile ancak şanzımanı ford gibi çift kavrama. Adıda dct diye geçiyor. Kia ceed tasarım da çok güzel... kia mı ? 1 Yorum bağlantısı
İlker Öztürk 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Bende 40000 tl civarı otomatik bakıyorum. Ama hiç 2012 style focus veya. i30 otomatik bulamadım.sahibinden sitesinde mi fiyatlar uçuk? Yorum bağlantısı
Emre Gülşen 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 (düzenlendi) Necat bende ibre İ30'dan yana, bazen burada yorum yaparken kulaktan dolma ve önyargılarımızla, direksiyonlarına oturmadan, sürüş ve diğer dinamikleri görmeden fikirlerimizi belirtiyoruz. Focus'u daha önce kullanmıştım, şu an dizel İ30 sahibiyim, aracımdan oldukça memnunum deneme sürüşüne her zaman beklerim.Çakırlar ve Yükseliş ikinci ele bir bak derim ( tanıdık var bilgin olsun ) 15 Ocak 2014 tarihinde Emre Gülşen tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Lpg düşünceniz yoksa i30 ideal olur. O donanımı bu paraya sunan çok model yok. Yorum bağlantısı
nebi yüksek 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Ben focus aldim manuel f3 diesel style yakit sehir ici max.6.3/100 Arkadasima i30 aldik otomatik diesell elit yakit sehir ici max 11 lt/100 Karar sizin syg. Yorum bağlantısı
Erkam Elma 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 i30 u fazlasıyla yakışıklı bulmakla birlikte çok yakın arkadaşım manuel dizelini sıfır aldı 2012 de, çekiş ve yakıttan hiç memnun değil,dolayısıyla fabrika verilerinden biraz farklı ,ayrıca ceed den inip i30 a bindiğini belirtmek isterim.Ancak iki araca da binerek daha net bir mukayese imkanı sağlanabilir fikrindeyim. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 bir gün elbet kia ya da hyundaiye bineceksin abi. O zaman çekeceğin var benden önce 128hp kia 109hp lik focus ile nasıl 0-100 hızlanması aynı onu açıklasın Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 kia 128 hp 1375 kilo 10,9 sn focus 115 hp 1344 kilo 10,9 sn Teknik verilere bakıpta kıyaslamak doğru olmaz. Ayarlardaki farklılık olabilir. Önemli olan rollingde denemek 115 gerek yok 109hp de aynı Teknik veriler yalan söylüyor diyorsun Dünyada 3 markaya güvenirim, Alman,amerikan ve japon markalarına Yorum bağlantısı
Recommended Posts