İçeriğe Yönlendir

Ford Focus Style Pws - Hyundai İ30 Gdi Elite Otm.

Necat Ertan

Recommended Posts

Süha Demirtaş

nasıl yani daha güçlü olan daha hızlı hızlanmayacak mı ? kia da bu böyle değil mi ? Örneğin Ford ve vw ni incelersek ikisinde de bu şekilde ;) 105hp tdi golf ün hızlanma değerlerine baktın mı peki :D Eğer bir aracın volan gücü (128hp) kıyasladığımız diğer aracın volan gücünden (109) daha yüksek olup,  tekere inen gücü aynı ise benim gözümde çöpdür o araç ;) Elektroniksel donanım 1 adım öne taşımaz ;) Ayrıca yukarda örneğini verdiğin 115hp focus ile 128hp kia nın emisyon değerleri aynı bu ne demek oluyor focus aynı kirliliği yaratarak daha az güçte kayba sahip ;)

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Bende kia derim, DCT şanzıman da sorun varmı onu bilemem.Çünlü B-Max kullanıcılarına bakılırsa Powershift de pek sorunsuz değil.

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Bende kia derim, DCT şanzıman da sorun varmı onu bilemem.Çünlü B-Max kullanıcılarına bakılırsa Powershift de pek sorunsuz değil.

Bir dergide testini okudum, şanzımanı övüyorlardı.

DSG, Powershift, EDC hepsi hakkında sorunlar yazılıp çiziliyor. Yapıları gereği biraz hassaslar ve sorun çıkarmaya elverişli gibiler. Bir yandan da EDC ve DSG kullanıyorum, ikisi de tam otomatikten çok daha iyiler, tüketime ve performansa etkileri yok gibi.

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

focus ile diğer koreli markayı kıyaslamak :) Necat abi lütfen ;)

:seytan:

Koskoca duayen, kadim Fordsever Necat Ertan bile Hyundai bakıyorsa forumu kapatalım :)

Şaka bir yana, ben de i30 alırdım sanırım, eğer fiyatı yakınsa aynı motor ve benzer donanımla çift kavramalı şanzımanlı Ceed de düşünülebilir, hem daha ekonomik hem daha performanslı(ymış).

:)  Ben bakıyorumda, Ford'da bana sürekli göz kırpıyor.    

Bende 40000 tl civarı otomatik bakıyorum. Ama hiç 2012 style focus veya. i30 otomatik bulamadım.sahibinden sitesinde mi fiyatlar uçuk?

40.000 TL civarı, küsüratları fazlalıkları var tabiki.  Düz 40.000 değil ;)

Bu arada çok istemekle birlikte Hyundai İ30 Gdi Elite Otm. aracı kaçırdım maalesef.  Çok uyguna gitti, o paraya o donanım resmen bedavaydı.  Bu yüzden Style pkt. Focus ile söz kestik.  Hayırlısı bakalım ;)

Yorum bağlantısı
Emre Gülşen

Hayırlı olsun Necat, İ30 kaça gitti, Focus kaça geliyor ?

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Hayırlı olsun Necat, İ30 kaça gitti, Focus kaça geliyor ?

i30 40.500 TL ydi ancak 6000 TL lik önemsiz bir hasar kaydı vardı.  Ayrıca sağ arka çamurluk boya istiyordu.

Focus ise 41000 TL.ye mal olacak.

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Hayırlı olsun, tüketim anlamında dizelden, otomatik benzinliye geçmek biraz can sıkacak, ben aynısını yaşıyorumda su an.Dizel Focus'dan benzinli Astra'ya geçtim gözüm sürekli benzin ibresinde. :)

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Hayırlı olsun, tüketim anlamında dizelden, otomatik benzinliye geçmek biraz can sıkacak, ben aynısını yaşıyorumda su an.Dizel Focus'dan benzinli Astra'ya geçtim gözüm sürekli benzin ibresinde. :)

Haklısınız, araç hoşuma giderse Lpg kiti takarım diye düşünüyorum. Aksi halde fazla kullanmam, satarım herhalde ;)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Levent Eksen
(düzenlendi)

Necat, bunu sana hem Focus, hem de Kia kullanıcısı olarak yazıyorum..   :)

i30 güzel araç, alımlı, bol oyuncaklı.. Ceed de öyle, artı olarak Ceed'de çok şık, janjanlı bir kokpit var....

Eğer eski bir Corolla ya da Civic kullanıcısı olsaydın, hiç düşünmeden tavsiye edebilirdim sana.. 

Az çok takip edebildiğim kadarıyla sürekli Alman kullandın.. Focus, Corsa, ve en son C-max bildiğim araçlarından.. Eğer benim gibi bi kaç küçük şeyden nem kapıp sürekli araçta hata kusur aramaya başlarsan, pek seveceğini zannetmiyorum Kia/Hyundai grubunu..   Kimse alınmasın, kötü araçlar demiyorum, gayet iyiler.. Ama kim ne derse desin, sürüş hisleri farklı.. Tarz farkı var, kimisi japon sever kimisi alman, sözümüz yok.. Yıllarca Blackberry kullanıp, sonra bir anda Samsung'a geçmek gibi işte.. :)

Özetle; nasıl desem..  Sana ''Hafif'' gelebilir, özellikle C-Max'ten sonra..  Hep bişeyler eksikmiş gibi hissedeceksin.. Tokluk arıyorsan araçta, işte o duygu (Biz alamancılara göre) eksik..

Sen yine bildiğinden/alışkın olduğundan şaşma derim.. Hayatta bazen monotonlukta iyidir.. :) Focus gibi :p

tarihinde Levent Eksen tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Hyundai ve Kia grubunun albenisi var, sınifındaki çoğu araçtan alımlı ama ben birazda mecburiyetten, tercihimi Ford Focustan yana kullandım. Bugün aracın satışını aldık hayırlısıyla :nazar:

2012 model hb, 1.6 125 hp, style donanımlı, ay tozu gri, powershift, kazasız, boyasız, 25000 km.de bir araç.

Bluetooth, Sesli kontrol, Esp, Tork kontrol, Anti patinaj, Hill holder, otom.far ve yağmur sensörü, kendiliģinden kararan dikiz aynası, ön ve arka sis lambaları, aux-usb-iphone girişleri ve alaşım jant standart donanımda. Powershift şanzuman şimdilik çok hoşumuza gitti. İnşallah sorun çıkarmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

Hayirli olsun Abi :)

C-Max ile arasında bir fark var mı diye sormak istiyorum :)

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Hayirli olsun Abi :)

C-Max ile arasında bir fark var mı diye sormak istiyorum :)

Sağolasın kardeşim.  Şimdilik anlayabildiğim, 17 inç ten, 16 ya inen jantlar ve lastik yanaklarının artması nedeniyle kasis ve çukurlarda darbe emme kabiliyeti daha yüksek gibi.  Sürüş dinamikleri çok benzer, iç konsol, trimler v.s. birbiriyle çok benzer.  Kullandıkça ve keşfettikçe sizlerle paylaşırım :flowers:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
nebi yüksek

Hayırlı olsun kardeşim focuscular arasina hos geldin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Levent Eksen

Güle güle kullan Necat.Hayırlı uğurlu gelir inşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Hayırlı olsun Necat, iyi olmuş bence. Güzel günlerde kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rifat Berber

Yeri gelmişken ;

Şirkette yakın bir arkadaş 3-4ay önce i30 aldı otm. Yakıtın 8,5-9 un altına düştüğünü göremedi henüz. (İstanbul-Ş.içi)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...