İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk4 Sis Fari Degisimi "resimli"

Tolgay Bilge

Recommended Posts

Tolgay Bilge

Merhaba arkadaslar,

Bugun sis farlarimi degistirdim ve gercekten zahmetli ve zor bir is oldugu icin sizlerle paylasmak istedim...

Öncelikle sol sis fari sag sis farina göre degistirmesi daha kolay cunku sag tarafta su deposu var ve hicbir sekilde yukaridan mudahale edemiyorsunuz..Degisim islemini numaralandirarak yaziyorum sorusu olan arkadaslara yine bu baslik altindan cecap verebilirim...

SAG SIS FARI :

1-Aracimizi kriko yardimiyla onden biraz havaya laldiriyoruz...

2-Ön tamponun altina egilerek sag kosedeki 2 adet deligi buluyoruz (Buyuk olanlar)

3-Bu deliklerden Sis farimizi tutan 2 Adet 8MM somunu ve klipsi aciyoruz.(BKZ RESIM)

4-Farlari panel acici yardimiyla hafifce yukari asagi yaparak yerinden cikartiyoruz .

5-.Eski ampulumuzu soketin yanindaki tirnagi kaldirarak cikartiyoruz.(Hayvan gibi abanmayin elinizde kalir benim kaldi) :biggrin:

5-Yeni Farlarimiza ampul takip soketi geciriyoruz ve  (Burasi Önemli!)Öncelikle ic kismi oturacak sekilde oturtuyoruz öncelikle dis kismi oturtursaniz bosluk kaliyor!!

6- Farlar yuvaya oturunca Klips Sesi duyacaksiniz daha sonra asagidaki deliklerden somunlari sikarak islemi bitiriyoruz.

Sol Sis Fari :

1-Sag sis farindan ayri olarak bu fara sol farlarimizi yerinden cikartarak basliyoruz .(Aracin krikoda kalmasina gerek yok )

2-Fari soketinden sokunce asagiya dogru baktigimizda 2 adet ALTTAN vidalanmis somun göruyoruz ...

3-Bunlari sokerek klipslerini cikartiyoruz ve sis farimiz bosa cikiyor.

4-Sag far icin olan adimlar buradan itibaren gecerli.

Dikkatli olun soguk havada plastigi cok zorlamayin ve Eski cam sis farlarinida cok zorlamayin elinizde kalir...

Umarim degistirecek arkadaslara yardimci olmusumdur bir tesekkuru cok görmeyin -10 DERECE burasi :D:bravo::good1:

84nm.jpg
n1vu.jpg
7efz.jpg
8bpa.jpg
jqig.jpg
m631.jpg
cq98.jpg
71fs.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Kerim Bilge

Ellerine sağlık abi çok güzel olmuş. Ancak sizin sis farları bizim TR'dekilerden farklı anlaşılan. Sizinki yuvarlakmış. Bizimkilerde tam boy kocaman.

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

güzel ve değişik bir görüntü olmuş.farın içindeki lambalar xenon tarzı birşey mi? baya parlak yanıyorlar

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Elinize sağlık , bayağı uğraştırmış anlaşılan . Görüş mesafesi olarak diğeri daha yayvan bir alanı aydınlatmıyormuydu ? Ben çok memnunum sis farlarımdan .

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Ellerine sağlık abi çok güzel olmuş. Ancak sizin sis farları bizim TR'dekilerden farklı anlaşılan. Sizinki yuvarlakmış. Bizimkilerde tam boy kocaman.

Ellerine sağlık abi.Bilgehan bu arada bu aracın da sis farı bahsettiğin şekilde idi.Yeni far takılarak estetik anlamda biraz daha şık durması sağlandı ;)

Yorum bağlantısı
Misafir

Elinize sağlık güzel olmuş. :bravo: Bende farları değiştirirken 1 çift Osram sis farı almıştım. Usta "bunlar buraya uymadı" deyip kestirip attı. Uğraşmadı bile..

Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge

Elinize sağlık

Elinize sağlık güzel olmuş. :bravo: Bende farları değiştirirken 1 çift Osram sis farı almıştım. Usta "bunlar buraya uymadı" deyip kestirip attı. Uğraşmadı bile..

Ben orayı kaçırmışım ya :). Ama uygulama çok güzel olmuş maaşallah.

Ellerine sağlık abi.Bilgehan bu arada bu aracın da sis farı bahsettiğin şekilde idi.Yeni far takılarak estetik anlamda biraz daha şık durması sağlandı ;)

Elinize sağlık , bayağı uğraştırmış anlaşılan . Görüş mesafesi olarak diğeri daha yayvan bir alanı aydınlatmıyormuydu ? Ben çok memnunum sis farlarımdan .

Ellerine sağlık...Güzel çalışma olmuş.

Eline sağlık.

güzel ve değişik bir görüntü olmuş.farın içindeki lambalar xenon tarzı birşey mi? baya parlak yanıyorlar

Ellerine sağlık... :bravo:

güzel olmuş keşke benim aracada olsa  :nazar:

Tesekkur ederim arkadaslar konuyu actim cunku nette saglikli olarak bir anlatim bulamadim umarim degistirecek arkadaslara yardimim dokunur.Sis Farlarinin Icine H8 cree Led koydum beyaz isik versin diye yoksa sisle bek aramiz olmuyor burda hava -15lerde oldugu icin :biggrin:  saygilar!

Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge

Çekeyim abi ccfl angellar patladı testte ;) 1 gece açık bıraktım sabah flasör gibi çakiyolar neyse, cob led ring ismarladim ccfl lerrin kaplarina onları monte edip farları kapaticam hepsini beraber çekerimhhemde xenon ların ayarlarında bakarız abi ok?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Celal Altan

Merhaba. Çok güzel olmuş yeni sis farlarınız. Acaba Türkiyede bulabilir miyim bu sislerden? Orjinal olması taraftarıyımda ne kadardır orjinalleri?

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...