Mehmet Gülle 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 iyi geceler arkadaşlar. Bugün arabayı bakıma götürdüm devirdaim pompasi değişti filtreler filan derken bakım bitti arabaya suyu koydular su kabindan su tasmaya başladı sonra ustayı çağırdılar o da hava yapmistir o ne contasi dedi ekleme yaptı kontrol yaptı yolladi.suyu fazla kattı sabaha kadar bu su azalacak azalmas lazım dedi bende Çıktım geldim araba yaklasık bir saat park halinde kaldı sonra açtım baktım su aynı yerde çalıştırdım arabayı ısınmasını bekledim sonra yedek su bidonunun kapağını açtım baktım su ara ara kopurdu iki üç Kez sonra tasmaya başladi ben de geri kapattım kapağı sonra da aldı bir korku gel uyu şimdi eksozdan su atma da vardı gündüz baktığımda damlıyordu hatta gaza basınca da fışkıriyor ne diyorsunuz gitti mi conta Yorum bağlantısı
Onur Bulut 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 Gaza bastığınızda aşırı derecede su atıyorsa egzozdan conta yanıktır. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 (düzenlendi) Egsozdan gelen suyun conta ile alakası yok, suyun hava alma hortumu vardır, yedek depoya giren orayı çıkarıp biraz suyu eksiltin, su fazla gelmiş bi yerden atmıştır benim fikrimce. Düzeltme: fışkırıyor kısmını görmedim ben normal su damlaması zannettim, o zaman bir sıkıntı var 27 Ocak 2014 tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Gülle 27 Ocak 2014 Yazar Paylaş 27 Ocak 2014 kimileri de sağlıklı olduğunu gösterir diyor bu durumun kış gününde o egzozdan çıkan soğutma suyu olaydı ben 20 km yaptım su eksilme yapmaz miydi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 Egzozdan gelen su egzoz sistemindeki nemin yoğunlaşması sonucu oluşan sudur. 4 Yorum bağlantısı
Caner Kırmacı 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 Buna benzerşey benimde başıma geldi ve fışkırdı. Fazla su ve hava var araçta. Aracın çekişinde sorun yoksa conta yanmamıştır. Biraz arabayı çalıştırın ve gaz verin genleşme kabı kapağı açık olsun. Gazda 3000 deviri geçmeyin. Biraz bekleyin düzelir. Düzelmesse başka yada söylenen sıkıntılar olabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Gülle 27 Ocak 2014 Yazar Paylaş 27 Ocak 2014 peki emmi suyun tasmasina ne dersin su max noktasının çok üstünde normal midir yoksa zaten çalışan arabanın suyu taşırmasi normal bir durum mudur caner abi çekişte sıkıntı yok ilk çalışmada da sıkıntı yok hararet de normal yükseliyor 90 da da fan açıyor sistem düzgün çalışıyor yani internete bir bakım dedim su taşıyorsa kesin conta yanmıştır diyor herkes Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 (düzenlendi) Motor yağını konrol edin kıvamında bir gariplik varmı, macunlasmaya başlar eğer conta yanmışsa 27 Ocak 2014 tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Gülle 27 Ocak 2014 Yazar Paylaş 27 Ocak 2014 peki teşekkürler cevaplar için yağı daha bugün değiştim rengi belli olmuyor ama kontrol edeceğim Yorum bağlantısı
Hakan Akdemir 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 Kış günlerinde egzozdan bir miktar su gelmesi normaldir. Bence sistemdeki fazla suyu ve havayı aldığınızda bir sorun kalmaz. Conta yaksaydı araç bunu hissettirirdi. Kullanımda anormallik yoksa contanız sağlamdır. Bu arada bakımı nerede yaptırdınız. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 Termostatın üstüne gelen,ince bi hortum var. Araç çalışır halde iken,o hortumu çıkarın,aksın biraz... Bu şekilde hem havasını almış,Hemde fazla suyu olursunuz... Kabarcıklar gelirse,zaten bilinki sistemde hava var(tehlikelidir) Kabarcıklar bitip,Normal su gibi akmaya başlarsa,İŞlem tatmdır. Hortumu tekrar takın. Eğer eksik kalırsa,antifriz yada su ekleyin max yazan yerde bırakın... Mutlaka fan açmasını bekleyin Bu işlemden sonra... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 Sıcak motorda genleşme kabının kapağını açınca suyun taşması normaldir.. Çünkü ısınan su genleşir.. Bu sebeple o kabın adı genleşme kabıdır.. Yine bu sebeple kapağı basınca dayanıklıdır. Bence kurcalamayın. Yorum bağlantısı
Mehmet Gülle 28 Ocak 2014 Yazar Paylaş 28 Ocak 2014 Hocam dediğiniz gibi yaptım araç çalışırken bidona giren ince hortumu yere tuttum düz bir şekilde su akmaya başladi akarken bidonun içi de fokurdayarak azalmaya başladi su sonra fazla suyu gidince geri taktım fokurdama durdu her şey yolunda gitmiş mi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Gülle 28 Ocak 2014 Yazar Paylaş 28 Ocak 2014 en son termostattan motorda ki bütün suyu boşalttım sonra hortumu geri taktım sonra bidona giren ince hortumu dışarda tutup bidona su doldurmaya başladiM sonra ince hortumdan su gelmeye başlayınca yerine taktım kapattım kaputu yanliş mi yaptım Yorum bağlantısı
Mehmet Gülle 28 Ocak 2014 Yazar Paylaş 28 Ocak 2014 olay faciaya dönüştü resmen bütün gün tamirci tamirci gezdim bir yardımcı olun bana ya şimdi son durum motor çalışırken kapak acinca termostat açtıktan sonra su tasmaya basliyor kapak kapalıyken bir sıkıntı olmuyor ama su normal duruyor hortumlar normal yumuşak oluyor sertleşme filan yok yağ normal su karışma yok güç kaybı yok yine de contanin patlak olma ihtimali var mi küçük bir patlak olma filan gibi bir durum var mi acil cevap verirseniz memnun olurum. Yorum bağlantısı
İlhan Kol 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 Motor ısı müşürü fanı geç devreye sokuyor gibi geldi bana çünkü benim araç rolantide kapak açıkken kaynama yapmıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Gülle 28 Ocak 2014 Yazar Paylaş 28 Ocak 2014 Hocam termostatin açmasını bekliyorsunuz değil mi termostat açınca benimki su şişmeye basliyor taşıyor sonra termostat kapalıyken sorun yok veya kapak kapalıyken de sorun yok Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 motro sıcakken o kapağı neden açıyorsunuz? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 (düzenlendi) Ben zamanında teknik buluştum, bahçe hortumunu direk radyatör altından motora giren kısma giren hortuma bağlayıp suyu bastım, çeşmenin basıncıyla full doldurdum heryeri, üstten su atınca iş tamam oldu, sonra genleşmeyide doldurup termostat açana dek gezdim, seviye düşünce tekrar ekleme yaptım Hakikaten, motor sıckken neden açıyorsunuz, seviye düşmediyse açmanız gerekmez, seviyede ancak hava vara termostad açtıktan sonra düşer zaten. 28 Ocak 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Gülle 28 Ocak 2014 Yazar Paylaş 28 Ocak 2014 abi millet öyle anlaşılır diyor bidon açıkken su taşıyorsa contanin yanık olduğu anlaşılır diyorlar el mahkum açıyorum bende öyle bir sınama çeşidi yok mu yani Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 Su ısınır, termostad açar ve genleşme kabında su sğukken max ta olan su, daha yukarılara çıkabilir, bu normal, eğer cota yanıksa fokur fokur hava basar o kaba, yok sadece su yükseliyorsa sistemde hava var demektir, conta yanıksa fokurdaması lazım. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 abi millet öyle anlaşılır diyor bidon açıkken su taşıyorsa contanin yanık olduğu anlaşılır diyorlar el mahkum açıyorum bende öyle bir sınama çeşidi yok mu yani Isınan su köpürür, taşar. Sıcakken kapağı açmayın. Yorum bağlantısı
Mehmet Gülle 28 Ocak 2014 Yazar Paylaş 28 Ocak 2014 eyvallah abi içim rahatladı inşallah bir şey yoktur Yorum bağlantısı
Mehmet Gülle 29 Ocak 2014 Yazar Paylaş 29 Ocak 2014 nihat abi eyvallah o güzel yorumun için yüreğime su serptin :)ve üstatlar son sorum bugün 40 km yol yaptım geldim su da gözle görülür bir eksiklik olmadı conta yanık olsa 40 km de gözle görülür bir eksiltme olurdu diye düşünüyorum doğru muyum Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 nihat abi eyvallah o güzel yorumun için yüreğime su serptin :)ve üstatlar son sorum bugün 40 km yol yaptım geldim su da gözle görülür bir eksiklik olmadı conta yanık olsa 40 km de gözle görülür bir eksiltme olurdu diye düşünüyorum doğru muyum Senin arabanda birşey yok kardeşim, boş yere canını sıkma bence. Rahat rahat gez, conta yanık olsa 40 km de illaki bir sıkıntı yaşardın 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts