İçeriğe Yönlendir

Çukura Girdim Jant Çatladı. Ne Yapmalıyım? (Resimli)

Burak Güngör

Recommended Posts

Burak Güngör

herkese selamlar bugün yola cıktım hızım 70-80di çukuru fark etmedim sağ ön tekerlek girdi çıktı bi baktım jant yamulmuş düzelttirdim ama içim hiç rahat değil kaynak yapalım dediler.tek orjınal aynısından 2.el bulamilirmiyiz acaba.

KrEGaP.jpg

KnE44a.jpg

Yorum bağlantısı
Atilla Atun

Burak geçmiş olsun

Sahibinden.com da jant lastik bölümünde çok sayıda tek tek satılan var .Ordan aracına uygun bulabilirsin .

Tekrar geçmiş olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Güngör

Burak geçmiş olsun

Sahibinden.com da jant lastik bölümünde çok sayıda tek tek satılan var .Ordan aracına uygun bulabilirsin .

Tekrar geçmiş olsun

çok teşekkür ederim bi bakayım sanırım böyle kullanılmaz...

Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar

Geçmiş olsun tek bulunur bence de. Lastik balon yapmadi mı? Sağlam girmiş çünkü çukura.

Yorum bağlantısı
Burak Güngör

Geçmiş olsun tek bulunur bence de. Lastik balon yapmadi mı? Sağlam girmiş çünkü çukura.

lastikte bişey yok baktırdım hemen baya bi vurdu

Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar

Bende de aynisi oldu çünkü jant egilmediği halde lastik balon yaptı. Bir çift lastik almak zorunda kalmıştım.

Yorum bağlantısı
Burak Güngör

Bende de aynisi oldu çünkü jant egilmediği halde lastik balon yaptı. Bir çift lastik almak zorunda kalmıştım.

sizede geçmiş olsun 

bulunduğum yer hep çukur hiç ummadığın anda cıkıyor karşıma

bu benim jantın herhangi bi kodu varmı acaba nasıl biarama yapmam gerekiyor

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu
(düzenlendi)

geçmiş olsun inşallah uyguna bulabilirsiniz uyanıklar tek janta çok para istiyolar işte efendim serviste şu kadar fiyatı ben bu kadara veriyorum falan diyolar 

tarihinde Eray Alicikoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar

Teşekkür ederim. Koddan ziyade tek tek bakin derim. Jant duzelten yerler var aslinda iyi bir usta sağlam bir işçilikle kullanılabilir hale getirir o janti

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hakan Akdemir

Geçmiş olsun. İyi bir şekilde tamiri yapılırsa kullanılabilir bence, arkada kullanırsanız fark ettirmez kendini.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Burak Güngör

Stepnem yamuktu (aynı eklediğiniz resimdeki gibi) geçenlerde bir lastikçiye gittim 60 70 TL'ye düzeltirim bunu dedi saç jant için böyleyse fiyat çelik için daha fazladır herhalde.

banada 80-90 olur dedi ama benim içime sinmiyor sonra daha büyük arıza çıkarmasın diye

Yorum bağlantısı
KaanDemirAKARI

herkese selamlar bugün yola cıktım hızım 70-80di çukuru fark etmedim sağ ön tekerlek girdi çıktı bi baktım jant yamulmuş düzelttirdim ama içim hiç rahat değil kaynak yapalım dediler.tek orjınal aynısından 2.el bulamilirmiyiz acaba.

KrEGaP.jpg

KnE44a.jpg

şöyle iki tane ilan buldum işinize yarar belki 

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-ford-fiesta-orjinal-jant-130570190/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-erciyes-oto-ford-fiesta-fusion-cikma-jant-125643823/detay

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Güngör

çok sağol kardeşim bende arıyorum birtürlü bulamadım bu satıcıları yarın bi arayayım bakayım ne cıkacak

Yorum bağlantısı
KaanDemirAKARI

çok sağol kardeşim bende arıyorum birtürlü bulamadım bu satıcıları yarın bi arayayım bakayım ne cıkacak

rica ederim,  ama orjinal olup olmadığına bakın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Jantta catlak var mi, onemli olan bu. Ancak daha da önemlisi icinizin rahat olmasi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Güngör

Jantta catlak var mi, onemli olan bu. Ancak daha da önemlisi icinizin rahat olmasi.

jantta yaklaşık 10cm çatlak var tek bulabilirsem almayı düşünüyorum son çare kaynak yaptırırım serviste çok pahallıymış duyduguma göre

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

benim focusla çukura düşmüştüm 2-3 gün sonra sağ ön lastik hava kaçırmaya başladı . yola da çıkmam lazım . hemen sanayiye gittim . rot balanscı tanıdık

vardı hemen söktü baktı abi senin jantda çatlak var . hareket ettikçe hava kaçırır bu dedi . e ne yapalım yola çıkmam lazım dedim . abi kaynak olması lazım

dedi . yaptıramam uzun sürer dedim .

sonra biraz muhabbet ettik . 15 dakika bekle senin işi hallediyim dedi . 

çatlak olan yeri iyice zımpara yaptı sonra bide sigara yaktı :D diyorum heralde keyfi olmadı onun için sigara yaktı :)

sonra çatlak olan yere sigaranın külün döktü , peşindende sıvı japon yapıştırıcısı (502) döktü . yeniden iyice zımpara yaptı . çatlak yer hem kemik gibi oldu hemde

hiç belli olmadı . ve ben o şekilde yola çıktım aynı gün 1000 km yol yaptım :) 

iyi bir usta aklınızda kalmaması için herşeyi yapar , geçmiş olsun . 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

Abi tehlikeli bir uygulama taunusum varken yaptırmıyodum böyle işleri, japon karbonat sigara külü sakat işler bunlar o jant bir müddet sonra yeniden hava kaçırmaya başlardı.

Siz kaynak yaptırın yola devam edin içinize sinmez ise çıkmacılardan jant bakın geçmiş olsun.

dediğim gibi bahtiyar ilem yapıldı 1000 km öyle gittim sonra 2 ay falan daha kullandım hiç bi sorun yaşamadım . tabi ihtimalleri düşünmek istemiyorsak en güzeli yeni jant :)

Yorum bağlantısı
Engin Özarı
(düzenlendi)

Preste düzeltiyorlar, kaynak yapılacaksa şahsen ben güvenemem . 

tarihinde Engin Özarı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz

Kaynak düzgün yapılırsa sorun olmaz. Günenilir bi yere yaptırırsanız sorun yaşamazsınız..

ikici el alacağınızında başından böyle bir olay geçmediğinden emin olabilecekmisiniz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Çatlağın yapılması kısa vadede çözüm olur.. Ne kadar güvenilir olacağını da bilemezsiniz.. En iyisi yeni jant alın kafanız da rahat olsun, aracınız da :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Güngör

çok sağolun değerli yorumlarınız için

benim focusla çukura düşmüştüm 2-3 gün sonra sağ ön lastik hava kaçırmaya başladı . yola da çıkmam lazım . hemen sanayiye gittim . rot balanscı tanıdık

vardı hemen söktü baktı abi senin jantda çatlak var . hareket ettikçe hava kaçırır bu dedi . e ne yapalım yola çıkmam lazım dedim . abi kaynak olması lazım

dedi . yaptıramam uzun sürer dedim .

sonra biraz muhabbet ettik . 15 dakika bekle senin işi hallediyim dedi . 

çatlak olan yeri iyice zımpara yaptı sonra bide sigara yaktı :D diyorum heralde keyfi olmadı onun için sigara yaktı :)

sonra çatlak olan yere sigaranın külün döktü , peşindende sıvı japon yapıştırıcısı (502) döktü . yeniden iyice zımpara yaptı . çatlak yer hem kemik gibi oldu hemde

hiç belli olmadı . ve ben o şekilde yola çıktım aynı gün 1000 km yol yaptım :)

iyi bir usta aklınızda kalmaması için herşeyi yapar , geçmiş olsun . 

Öncelikle geçmiş olsun.
Jant düzelir ehil bir usta tarafından sorunsuz yıllarca kullanılabilir.
Bundan beter şekilde olan jantı yaptırmışlığım var.
Halen arkadaşım o jantla dolaşıyor.
İstanbulda olsaydınız daha uygun fiyata ve ehil usta konusunda yardımcı olabilirdim.
Tekrardan geçmiş olsun rabbim tekrarını yaşatmasın...

Abi tehlikeli bir uygulama taunusum varken yaptırmıyodum böyle işleri, japon karbonat sigara külü sakat işler bunlar o jant bir müddet sonra yeniden hava kaçırmaya başlardı.

Siz kaynak yaptırın yola devam edin içinize sinmez ise çıkmacılardan jant bakın geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun...daha kötüsüde olabilirmiş,şansınız varmış .

Catlak varsa direkt cope. Tek satilanlardan alin derim.

Çatlağın yapılması kısa vadede çözüm olur.. Ne kadar güvenilir olacağını da bilemezsiniz.. En iyisi yeni jant alın kafanız da rahat olsun, aracınız da :)

çok sağolun değerli yorumlarınız için

Yorum bağlantısı
Abdurrahim Yılmaz

Dostum geçmiş olsun. :nazar:

Ben de benim Myfiesta ile Şöyle bir çukura düştüm:

https://www.dropbox.com/sc/2jhhtzm68fvzvrb/vSVMERfc92

Jantım böyle oldu:

https://www.dropbox.com/sc/ea201t6464qcj61/JBJwqQp6Yc

Konum da buydu forumda:

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/249851-jant-yamulmas%C4%B1/page-1

İstanbul'dayım. İyi bir lastikçiye gittim. Çok az bir iz kalacak şekilde düzeltti ve arka lastiklerle önleri değiştirdi.

Yanlız sen de hasar baya bir fazla gibi. Sanırım sen de benim gibi çukura girmiyeyim diye direksiyonu kırdın.

Bu myfiesta jantalarında bir sorun mu vardır nedir? Çelik jant bu kadar çabuk yamulur mu yav?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...