Uğur Bayla 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 Merahaba arkdaşlar aracımı 2013 kasım ayında aldım araç 2011 focus colection 19 bin km de.Aracımı şu an benzinde kullanıyorum, ilk aldığım zamanlar fazla yol yapmam diye benzinde binmeye karar vermiştim,ancak her ne kadar az kullansamda (genellikle hafta sonları) 3 aydır gözlemlediğim kadarıyla arac çok fazla yakıt tüketiyor gibi geliyor bana. örneğin 50 liralık benzin alıyorum şehir içi 80 km yol anca yapıyorum sakin kullandığım halde. yaptığım en uzun yol ise şimdiye kadar 250 km oldu ve uzun yoldada 80 tl lik harcamam oldu. bilmiyorum ama bana bu değerler çok yüksek geliyor. aracımı uzun yıllar kullanacağım siz değerli arkadaşlarımında fikrini almak isterim sizce bu yakıt değerleri ile devam mı etmeliyim yoksa en kısa sürede lpg ye geçişmi yapmalıyım geçiş yapacaksam hangi lpg markasını önerirsiniz siz değerli arkadaşlarımın fikri benim için çok önemli. yıllık yapacağım yol max 8 bin km anca olur. şimdiden hepinize teşekkür eder iyi günler dilerim. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 artık istanbulda lpg taktırmayana kız bile vermiyorlar diyeyim,siz anlayın uzun süre bineceğim diyorsunuz,o zaman hemen taktırın,yıllık km. az ama kullanılacak zaman uzun.ayrıca satarken de lpgsiz araca göre hem 1-2 bin tl fark ediyor hem de tercih sebebi oluyor. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 Yıllık 8000 km için Lpg kullanılmamılı tartışılır. Yorum bağlantısı
Uğur Bayla 3 Şubat 2014 Yazar Paylaş 3 Şubat 2014 artık istanbulda lpg taktırmayana kız bile vermiyorlar diyeyim,siz anlayın uzun süre bineceğim diyorsunuz,o zaman hemen taktırın,yıllık km. az ama kullanılacak zaman uzun.ayrıca satarken de lpgsiz araca göre hem 1-2 bin tl fark ediyor hem de tercih sebebi oluyor. peki bu yakıt değerleri normalmi sence abicim yoksa benim araçtamı bi sıkıtntı var ne olursa olsun bu kadar yakmaması gerekmiyormu sence. şehir içi 600 kuruşu geçiyor şaka gibi ya Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 Yıllık 8000 km için ben olsam arkamda en az 40 lt lik bir tüp ile, tadilatmış, projeymiş, yok motor arıza lambası yanabilirmiş, yok kapalı otoparka giremezmiş vs vs... Kısaca ben olsam 8000 km için takdırmazdım. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Bayla 3 Şubat 2014 Yazar Paylaş 3 Şubat 2014 Yıllık 8000 km için Lpg kullanılmamılı tartışılır. Evet tartışılır tartışmak gerek yani Yorum bağlantısı
Misafir 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 (düzenlendi) Yıllık 8000 km yapıyorsanız bir yılda ancak parasını amorti eder, araca uzun yıllar binmeyi düşünüyorsanız taktırın derim, marka tabi önemli ama en önemlisi işçilik işinin ehli bir ustaya taktırın. (*Yıllık 1800-2000tl arası paranız cebinizde kalır.) 3 Şubat 2014 tarihinde Erol Eser tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Bayla 3 Şubat 2014 Yazar Paylaş 3 Şubat 2014 Yıllık 8000 km için ben olsam arkamda en az 40 lt lik bir tüp ile, tadilatmış, projeymiş, yok motor arıza lambası yanabilirmiş, yok kapalı otoparka giremezmiş vs vs... Kısaca ben olsam 8000 km için takdırmazdım. cevap için teşekkürler ilk günler bende bu şekilde düşünüyordum ama bu derece tüketim olacağını tahmin edemedim insan yinede düşünmüyor değil km 600 kuruş yakıt tüketimi olunca Yorum bağlantısı
Rifat Berber 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 Hangi haliyle kullanmaktan keyif alacaksınız ? LPG'li iken mi yoksa benzinli mi? Ben olsam daha rahat kullanmak adına LPG'yi hemen taktırırdım. Benzinde psikolojik olarak insan kendini çok kötü hissedebiliyor çünkü. Her benzin aldığınızda kendinizi birşeyleri israf ediyor gibi hissediyorsanız kesin LPG taktırın. Sürüş keyfi diye birşey var Yorum bağlantısı
Uğur Bayla 3 Şubat 2014 Yazar Paylaş 3 Şubat 2014 Hangi haliyle kullanmaktan keyif alacaksınız ? LPG'li iken mi yoksa benzinli mi? Ben olsam daha rahat kullanmak adına LPG'yi hemen taktırırdım. Benzinde psikolojik olarak insan kendini çok kötü hissedebiliyor çünkü. Her benzin aldığınızda kendinizi birşeyleri israf ediyor gibi hissediyorsanız kesin LPG taktırın. Sürüş keyfi diye birşey var aynen öyle şu an yaşamış olduğum pskolojik durum bu gerçekten sanki israf gibi geliyor Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 Hangi haliyle kullanmaktan keyif alacaksınız ? LPG'li iken mi yoksa benzinli mi? Ben olsam daha rahat kullanmak adına LPG'yi hemen taktırırdım. Benzinde psikolojik olarak insan kendini çok kötü hissedebiliyor çünkü. Her benzin aldığınızda kendinizi birşeyleri israf ediyor gibi hissediyorsanız kesin LPG taktırın. Sürüş keyfi diye birşey var Ben benzin aldığımda kendimi süper hissediyorum. Ne zengin adammışım diye cevap için teşekkürler ilk günler bende bu şekilde düşünüyordum ama bu derece tüketim olacağını tahmin edemedim insan yinede düşünmüyor değil km 600 kuruş yakıt tüketimi olunca Anladığım kadarıyla şehir içinde aracınızı sürekli kısa mesafede kullanıyorsunuz. LPG+Benzin tüketiminiz de az olmayacaktır diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 Son zamlardan sonra LPG sizin km lerde km yapanlar için hiç efektif değil. Eskiden yıllık 20.000 km yapan adam için 1 yılda kendini amorti eden LPG montajı, şimdi 3,5 yılda amorti ediyor. Ki siz daha uzun süre sonra kar edeceksiniz.. Taktırmayın bence.. Yorum bağlantısı
Uğur Bayla 3 Şubat 2014 Yazar Paylaş 3 Şubat 2014 Ben benzin aldığımda kendimi süper hissediyorum. Ne zengin adammışım diye Anladığım kadarıyla şehir içinde aracınızı sürekli kısa mesafede kullanıyorsunuz. LPG+Benzin tüketiminiz de az olmayacaktır diye düşünüyorum. evet Tokat küçük yer genellikle kısa mesafe oluyor max 10 km oluyor. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 peki bu yakıt değerleri normalmi sence abicim yoksa benim araçtamı bi sıkıtntı var ne olursa olsun bu kadar yakmaması gerekmiyormu sence. şehir içi 600 kuruşu geçiyor şaka gibi ya normal şartlarda benzinde bu kadar yakmaması lazım.ama sizin ne şekilde kullandığınız da önemli.şehir içi 60 kuruş çok ama uzunyolda 32 kuruş yakıyorsunuz.demek ki araçta bir sorun yok. kısa mesafeler gidip duruyorsanız yüksek tüketim normal olur.mesela gittiğiniz yol 3-4 km ise daha motor ısındım diyemeden siz stop ediyorsanız durum normal. bir de hava filtresini ve bujileri kontrol etmekte fayda var.gerekiyorsa değişmeli. Son zamlardan sonra LPG sizin km lerde km yapanlar için hiç efektif değil. Eskiden yıllık 20.000 km yapan adam için 1 yılda kendini amorti eden LPG montajı, şimdi 3,5 yılda amorti ediyor. Ki siz daha uzun süre sonra kar edeceksiniz.. Taktırmayın bence.. bu hesap yanlış,şimdi doğrusunu uzun uzun yazamayacağım ama,yılda 10.000 km yol yapınca lpg kendini amorti ediyor.defalarca yapıldı hesabı. 10.000 km=amorti (mesela brc) Yorum bağlantısı
Uğur Bayla 3 Şubat 2014 Yazar Paylaş 3 Şubat 2014 normal şartlarda benzinde bu kadar yakmaması lazım.ama sizin ne şekilde kullandığınız da önemli.şehir içi 60 kuruş çok ama uzunyolda 32 kuruş yakıyorsunuz.demek ki araçta bir sorun yok. kısa mesafeler gidip duruyorsanız yüksek tüketim normal olur.mesela gittiğiniz yol 3-4 km ise daha motor ısındım diyemeden siz stop ediyorsanız durum normal. bir de hava filtresini ve bujileri kontrol etmekte fayda var.gerekiyorsa değişmeli. bu hesap yanlış,şimdi doğrusunu uzun uzun yazamayacağım ama,yılda 10.000 km yol yapınca lpg kendini amorti ediyor.defalarca yapıldı hesabı. 10.000 km=amorti (mesela brc) Bakımlarını daha yeni yaptırdım abicim o yönden bir sıkıntı yok ama sizinde bahsettiğiniz gibi kısa mesafe kullanımı etkili olabilir. Yorum bağlantısı
Uğur Bayla 3 Şubat 2014 Yazar Paylaş 3 Şubat 2014 50 TL benzinle 2013 model bir aracınn 80 km gitmesi bana da çok garip geliyor. Ama bu durum bence FORD araçlara has bir durum. Bende de 2005 Fiesta var ve 50 TL ile 100 km gidiyordu. Hadi benimki neyse diyeceğim ama 2013 model aracınızın sanki 100 yıl önceki teknoloji ile yapılmış gibi bu kadar benzin tüketmesi hiç hoş bir durum değil. Piyasada belli bir yer edindim diye ne bulurlarsa bize kakalıyorlar. Bakın Japon araçlarına, çoğunda yakıt tüketimi konusunda bu saçmasapan değerler yoktur. Ford, Renault, Opel vb. markalar resmen pazar liderliğine güveniyor ve bu millete ne satsam alır diye düşünüyorlar galiba. Ben sırf yakıt tüketimi ve aracın sağından solundan gelen tıs sesi, fıs sesi, gacırtı, gucurtu seslerinden dolayı FORD dan nefret ettim. Kimseye de tavsiye etmem. markayı seven ve gönül veren arkadaşlar darılmasın gücenmesin lütfen. LPG konusuna gelince, çok yakın zamanda Landi Renzo taktırdım ve şuan 1000 km yi aştım, 120-140 hız ortalaması ile bir depo (yaklaşık 36 lt) LPG ile 420-430 km yol gittim. 90 -100 km hızla km de 20 kuruş yakıyor. LPG tavsiye ederim, yılda kaç km yapacağına bakma, aracı uzun yıllar kullanacaksan taktır derim.Psikolojik olarak rahatlıyorsun. cevap için teşekkürler araçtan yana hiçbir sıkıntım yok aracımı severek kullanıyorum performans olarak ta bir sıkıntı yaşamıyorum. Sadece hepimizin sıkıntısı olan yakıt masrafı bu sadece ford a has bir durumda değil ülkemizde yakıt fiyatları da buna etken diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Salih Karaağaç 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 bence taktır araç uzun yıllar sende kalacaksa; belki bir haftada 1000km yol yapacaksın tatile gidersin Yorum bağlantısı
Misafir 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 Merahaba arkdaşlar aracımı 2013 kasım ayında aldım araç 2011 focus colection 19 bin km de.Aracımı şu an benzinde kullanıyorum, ilk aldığım zamanlar fazla yol yapmam diye benzinde binmeye karar vermiştim,ancak her ne kadar az kullansamda (genellikle hafta sonları) 3 aydır gözlemlediğim kadarıyla arac çok fazla yakıt tüketiyor gibi geliyor bana. örneğin 50 liralık benzin alıyorum şehir içi 80 km yol anca yapıyorum sakin kullandığım halde. yaptığım en uzun yol ise şimdiye kadar 250 km oldu ve uzun yoldada 80 tl lik harcamam oldu. bilmiyorum ama bana bu değerler çok yüksek geliyor. aracımı uzun yıllar kullanacağım siz değerli arkadaşlarımında fikrini almak isterim sizce bu yakıt değerleri ile devam mı etmeliyim yoksa en kısa sürede lpg ye geçişmi yapmalıyım geçiş yapacaksam hangi lpg markasını önerirsiniz siz değerli arkadaşlarımın fikri benim için çok önemli. yıllık yapacağım yol max 8 bin km anca olur. şimdiden hepinize teşekkür eder iyi günler dilerim. Matematiksel hesaplar var. Bunları hayatımızda uygularsak daha akıllı bir yaşam süreriz. LPG konusunda kararsız olanların öncelikle sorması gereken en önemli soru, dönüşüm yapıldıktan sonra, daha ne kadar bu arabaya binileceğidir. LPG dönüşümü, son derece pahalı ve peşin ödenen ruhsata işletme maliyetleriyle beraber, 2.500 tl yi bulabiliyor. Sürekli yakın mesafeler, yani 5-10 km gidip en az 1-2 saat durma, tekrar 5-10 km gidip en az 1-2 saat durma yapılıyorsa bu da LPG nin ekonomikliğini baltalıyor. Kilometre ve fiyat verdiğiniz için tam tüketim hesabı yapılamıyor. Ama 100 km de 10 litreden daha fazla tüketimizniz oluyor. Büyük ihtimalle yakın mesafe kullanıyorsunuz. LPG sisteminizi de yaklaşık 15 bin km de amorti edersiniz. Bence hesabınızı kitabınızı yapın, yılda 10 binin altında km yapıyorsanız en az 5 sene bu arabaya binecekseniz, yılda 10 binin üzeri kilometre yapacaksanız en az 3 sene bu arabaya binecekseniz dönüşüm yaptırın. Biraz da lpg yaptırınca daha fazla gezersiniz. Yoksa lpg sistemini büyük ihtimalle arabanın sizden sonraki sahibi için alıyorsunuz demektir. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 normal şartlarda benzinde bu kadar yakmaması lazım.ama sizin ne şekilde kullandığınız da önemli.şehir içi 60 kuruş çok ama uzunyolda 32 kuruş yakıyorsunuz.demek ki araçta bir sorun yok. kısa mesafeler gidip duruyorsanız yüksek tüketim normal olur.mesela gittiğiniz yol 3-4 km ise daha motor ısındım diyemeden siz stop ediyorsanız durum normal. bir de hava filtresini ve bujileri kontrol etmekte fayda var.gerekiyorsa değişmeli. bu hesap yanlış,şimdi doğrusunu uzun uzun yazamayacağım ama,yılda 10.000 km yol yapınca lpg kendini amorti ediyor.defalarca yapıldı hesabı. 10.000 km=amorti (mesela brc) Net hesabı bilemiyorum, dediğiniz doğrudur. Geçenlerde son LPG zammından sonra TV haberlerinde bu şekilde basit bir hesap yapıp ortaya koymuşlardı.. Zamdan sonrada bir hesaplamak lazım. Güzel ve kaliteli bir LPG kit yaklaşık 1700-2000 Tl arası. Yorum bağlantısı
Uğur Bayla 3 Şubat 2014 Yazar Paylaş 3 Şubat 2014 bence taktır araç uzun yıllar sende kalacaksa; belki bir haftada 1000km yol yapacaksın tatile gidersin Matematiksel hesaplar var. Bunları hayatımızda uygularsak daha akıllı bir yaşam süreriz. LPG konusunda kararsız olanların öncelikle sorması gereken en önemli soru, dönüşüm yapıldıktan sonra, daha ne kadar bu arabaya binileceğidir. LPG dönüşümü, son derece pahalı ve peşin ödenen ruhsata işletme maliyetleriyle beraber, 2.500 tl yi bulabiliyor. Sürekli yakın mesafeler, yani 5-10 km gidip en az 1-2 saat durma, tekrar 5-10 km gidip en az 1-2 saat durma yapılıyorsa bu da LPG nin ekonomikliğini baltalıyor. Kilometre ve fiyat verdiğiniz için tam tüketim hesabı yapılamıyor. Ama 100 km de 10 litreden daha fazla tüketimizniz oluyor. Büyük ihtimalle yakın mesafe kullanıyorsunuz. LPG sisteminizi de yaklaşık 15 bin km de amorti edersiniz. Bence hesabınızı kitabınızı yapın, yılda 10 binin altında km yapıyorsanız en az 5 sene bu arabaya binecekseniz, yılda 10 binin üzeri kilometre yapacaksanız en az 3 sene bu arabaya binecekseniz dönüşüm yaptırın. Biraz da lpg yaptırınca daha fazla gezersiniz. Yoksa lpg sistemini büyük ihtimalle arabanın sizden sonraki sahibi için alıyorsunuz demektir. verdiğiniz bilgiler için teşşekür ederim abicim bunlar benim için karar vermemde faydalı olacak bilgiler sağolun. Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 Bence taktır gitsin. Ama simit tüp taktır. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 Aracı en az 3-5 yıl kullanırım satmam derseniz taktırın.Şimdilerde yıllık 8 bin olan km niz LPG sonrası en kötü 10-12 bin km lere çıkacaktır..Bunu da düşünerek hesap yapın. Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 (düzenlendi) Benzinli iken araca az binerdim 2 kat farketti nerdeyse 6 ayda 10.000 civarı yaptım lpg ile bikaç kez arıza lambası harici sıkıntı çıkarmadı ama performansı düşüyor aracın kimse kabullenmek istemesede 3 Şubat 2014 tarihinde Oğulcan Akıncıoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Alirıza Yaman 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 Bekarken arabaya LPG takılır mı yazık derdim evlendim ekonomimi ayarladım arabayı alır almaz direk LPG taktırdım Güzel bir araştırma yapın iyi bir usta bulun neden olmasın ki sıkıntı olmuyor. Benzinli iken araca az binerdim 2 kat farketti nerdeyse 6 ayda 10.000 civarı yaptım lpg ile bikaç kez arıza lambası harici sıkıntı çıkarmadı ama performansı düşüyor aracın kimse kabullenmek istemesede +1 Yorum bağlantısı
Mustafa Kayaalp1 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 98 Mondeo için Atiker aldım, yaklaşık 2,5 sene filtre dahi değiştirmeden bindim. 1000TL civarında idi en gelişkin tipinin maliyeti, MMO ve TÜV ve ruhsatla 1400 gibi bir rakama LPG Kiti sahibi olabilirsiniz diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts