İçeriğe Yönlendir

Beni Ne Kadar Da Özlemişler....

Ayhan Asil

Recommended Posts

Ayhan Asil

Hayatımızın olağan akışında, bazen göremediğimiz en önemli değer saydığımız ÇOCUKLARIMIZ....

Arkadaşlar o kadar yoğunlumuzun iş yükümüzün, trafiğin, keşmekeşin, meşkuliyetlerin arasında unuttuğumuz çocuklarımız....

Biri 9 yaşında kız, biri 11 yaşında oğlum olmak üzere iki çocuğum var, (bir de 1,5 yaşında var da onu saymıyorum.. :D .biri de yolda biliyorsunuz... ;) )

Bu gün onları sinemaya götürdüm (ne kadar uygun bilemiyorum ama Eyvah Eyvah 3'e) .... Birlikte birazcık gezdik....Birlikte birşey yedik içtik.... Akşam'da birlikte yerden yüksek ne var,  İsim - şehir adı verilen grup oyunları oynadık... Beni ne kadar özlediklerini anladım orda...

Oysa her akşam yanlarındayım. Her klasik Türk erkeği gibi, akşam pijama + terlik + televizyon yemek derken uyuyup ertesi gün işe geliyorum....

Anladım ki; çocukların yalnızca karınlarını doyurmak, onlara harçlık vermek anlar için kafi gelmiyor, onların bir de babaya ihtiyaçları var.....

Kendimi çocuklarınızın yerine koyarak tüm babalara sesleniyorum.

Bırakın işlerinizi, arabanızı, toplantılarınızı, meşkuliyetlerinizi.....

BENİ GÖRÜN, BEN DE VARIM, BENİMLE İLGİLENİN LÜTFEN.....

• Beğen 30
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

'Baba' kelimesi ne kadar şaşalı duruyorsa, o kelimeyi haketmek bir o kadar zordur.  :excl:

• Beğen 7
Yorum bağlantısı

Toplasanız 24 saatin en fazla 3-4 saati onlarla geçirilebiliyor. İş güç, yemek, uyku, aile, dost vs derken zaman su gibi akıyor.. Bırakılamayacak zaruri ihtiyaçlarda var maalesef. Gösterebildiğimiz en fazla zamanda değer göstermeye çalışıyoruz ama zamanımız toplumunda bukadar olabiliyor. Modern köleler olduğumuzdan bize ayrılan zaman kadar evlatlarımıza ilgi ve alaka gösterebiliyoruz maalesef... :(

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Sadece çocukların değil kardeşlerinde seni özlüyor abim.  Sen gelmeden Antep ekibinin buluşacağı yok. :) Herkesin işi gücü koşturmacası var o kesin. Gelde özlem giderelim senin yeni arabayı kurcalayalım.   :flowers:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Kesinlikle doğru tespit.Sadece akçam eve gidip nasılsın demekle,oturup yemek yemekle olmuyor olmamalı.Onlarla onların istediği şekilde zaman geçirmek lazım.

Benim oğlum daha 18 aylık çat pat kelime kelime koşuyor artık.Akşam eve gittiğimde peşimden ayrılmıyor valla :D baba baba bir orya sürüklüyor evde bir bir buraya.Ne kadar yorgun olsamda,canım istemesede bıkana kadar oynuyorum onunla.Baba aşağı baba yukarı.Hatun kızıyor zaten.Pek anne demiyor bizimki :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Babalar oğullarının kahramanı, kızlarının ilk aşkıdır derler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Sadece çocukların değil kardeşlerinde seni özlüyor abim.  Sen gelmeden Antep ekibinin buluşacağı yok. :) Herkesin işi gücü koşturmacası var o kesin. Gelde özlem giderelim senin yeni arabayı kurcalayalım.   :flowers:

Canım kardeşim benim, güzel insan, ne zaman istenirse geliriz inşallah..... Yalnızca nişanlın mı özler seni zannediyorsun :flowers:  bizler de seni özlüyoruz..... :nazar: en kısa zamanda buluşabilmek dileğiyle....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Allah nasip ederde baba olursam bunları dikkate alacağım abi :) teşekkür ederiz bu konu içinde.

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Kesinlikle doğru tespit.Sadece akçam eve gidip nasılsın demekle,oturup yemek yemekle olmuyor olmamalı.Onlarla onların istediği şekilde zaman geçirmek lazım.

Benim oğlum daha 18 aylık çat pat kelime kelime koşuyor artık.Akşam eve gittiğimde peşimden ayrılmıyor valla :D baba baba bir orya sürüklüyor evde bir bir buraya.Ne kadar yorgun olsamda,canım istemesede bıkana kadar oynuyorum onunla.Baba aşağı baba yukarı.Hatun kızıyor zaten.Pek anne demiyor bizimki :D

Kelimesi kelimesine aynı şeyleri yazacaktım.O yüzden yazmadım Akan abi.Senin paragrafı alıntıladım.

:)  :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Ayhan, sert bir babamısın? :unsure2:

:unsure2:  :nea:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Efe

Ayhan, sert bir babamısın?

Abi , Ayhan Abi'de sert baba olacak bir tip yok , şakacı bir babadır herhalde  yüzüne bakan tebessüm eder :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Babalık nedir bilmiyorum/bilemem ama keşke babamla çok çok daha fazla vakit geçirebilseydim (babam sert mizaçlı biriydi, kızardı ara sıra şamarınıda yerdik ama onu hep severdik)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

küçük kızım 4 yaşına girmek üzere.annesinin dediğine göre,her sabah kalkıyor direk yatağın benim yattığım tarafına bakmaya gidiyor,evde miyim işe mi gittim diye (pazar günleri buluyor tabi :) ).gün içinde konuşurken "baba erken  gelecek misin" diyor,her akşam "yarın pazar mı" diye soruyor.akşam yemekten sonra mümkün olduğunca beraber boyama,kes yapiştır,evcilik,şimşek mekmuin,sattambaç, vb. oyunlar oynuyoruz. yatma vakti gelince "babam yatırsın" diye ağlıyor.yatırmadan önce masalını okuyorum,birkaç çocuk şarkısı söylüyorum,o uyuyana kadar yanında yatıyorum (pek çok kereler istemediğim halde ben ondan önce uyuyakalıyorum,en sonu bu gece :) )... fakat bir bu kadarını da başımdan savmaya çalışıyorum :blush:  peşimi bırakmıyor :)

sözün özü,bir yerde izlemiştim diyor ki,mesela tv izlerken-gazete okurken-başka bir şeyle meşgulken çocuğunuza onunla ilgilenir gibi yapıp "he-he,evet,yok,tamam" gibi kelimelerle geçiştirmeyin.çocuğa her gün belirli bir zaman ayırın.1 saat-yarım saat neyse.ama bu kaliteli zaman olsun.sadece çocuğunuzla ilgilenin,göz ucuyla dizi izlemeyin.bir şey dediğinde onu dinleyin,hı-hı deyip geçiştirmeyin...

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Babalığı daha tam anlamış değilim..Çok şükür iki çocuğumuz var. Daha 7 aylık olmadılar. Şimdiden onlarla vakit geçirmeye çalışıyorum. Sesimi duydukları zaman hemen pür dikkat gözlerimin içine bakıp gülüyorlar.Birisi 2 gündür biraz ateşlendi.Akşam olsa da eve gitsem diye bakınıyorum saate. Evlat başka birşey bu kesin. büyüdükleri zamanda onlarla ilgilenmek vakit geçirmek gerekiyor.Çocuğa iphone telefon almak değil mesele mesela onunla birlikte bir avm ye, bir parka gitmek ne bileyim bir go-karta binmek.. Onunla yeri gelince oturup oyunlar oynamak.. Yeri gelince fikirlerini sormak ona göre odalarını şekillendirmek.. 

Çok şükür ben ailemde babamdan, annemden çok paylaşımlar gördüm.Tüm kardeşlerim gördü.. Biz aldık oldu değil ne alalım ne yapalı diye bize de danıştılar..Bizi de adam yerine koyup sordular. Gezdiler birlikte yedik içtik..Vardan yoktan da anladık.

Günümüz çocukları yoktan hiç anlamıyorlar maalesef. Sanırım onlara hep maddi şeyler sunulduğu için. Bu işin birde manevi boyutu var elbet..Babamızı akşam saati heyecanla beklerdik. Şimdi çocuklara bakıyorum baba gelince bacak bacak üstüne atmışlar istiflerini bozmuyorlar.Kim gelmiş umurlarında değil.İnşallah benim çocuklarım böyle olmayacak.Benim gördüklerimin yaşadıklarımın yarısını onlara aktarabilirsem inanıyorum ki sıkıntı duymayacağım evlatlarım olacak.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı

Bende dün akşam, kızım ve bebekleri ile birlikte oynadık,inanılmaz keyif alıyorlar onların dünyasına girince :)​ 

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş
(düzenlendi)

Daha önce de paylaşmış olmam gerekiyor. Ancak, aradım bulamadım, onun için tekrar paylaşcağım...r0nrdlb.jpg

Baba 1 saate ne kadar paraa kazanıyorssun?!

Adam yorgun argın eve döndüğünde 5 yaşındaki çocuğunu kapının önünde beklerken buldu.Çocuk babasına, "Baba bir saatte ne kadar para kazanıyorsun" diye sordu...

Zaten yorgun gelen adam, "Bu senin işin değil" diye cevap verdi. Bunun üzerine çocuk "Babacım lütfen, bilmek istiyorum" diye üsteledi. Adam
"İllâ da bilmek istiyorsan 20 milyon" diye cevap verdi..

Bunun üzerine çocuk "Peki bana 10 milyon borç verir misin" diye sordu. Adam iyice sinirlenip,
"Benim senin saçma oyuncaklarına veya benzeri şeylerine ayıracak param yok. Hadi, derhal odana git ve kapını kapat" dedi.

Çocuk sessizce odasına çıkıp kapıyı kapattı.Adam sinirli
sinirli;"Bu çocuk nasıl böyle şeylere cesaret eder." diye düşündü.

Aradan bir saat geçtikten sonra adam biraz daha sakinleşti ve çocuğa parayı neden istediğini bile sormadığını düşündü, "Belki de gerçekten lazımdı"...Yukarı çocuğunun odasına çıktı ve kapıyı açtı... Yatağında olan çocuğa,"Uyuyor musun" diye sordu. Çocuk "Hayır" diye cevap verdi...

"Al bakalım, istediğin 10 milyon. Sana az önce sert davrandığım için üzgünüm. Ama uzun ve yorucu bir gün geçirdim" dedi... Çocuk sevinçle haykırdı, "Teşekkürler babacığım"...

Hemen yastığının altından diğer buruşuk paraları çıkardı.
Adamın suratına baktı ve yavaşça paraları saydı.Bunu gören adam iyice sinirlenerek, "Paran olduğu halde neden benden para istiyorsun?... Benim,
senin saçma çocuk oyunlarına ayıracak vaktim yok" diye kızdı...

Çocuk "Param vardı ama yeterince yoktu " dedi ve yüzünde mahcup bir gülücükle paraları babasına uzattı;
"İşte 20 milyon... Şimdi bir saatini alabilir miyim babacım?..."

tarihinde Hikmet Demirtaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge

Benimde yaş 28 oldu evlenecek adayda yok. Zaten bu yaştan sonra tanışıp evlenmek en geç 1 senede sanırım en az 3 sene daha var baba olmam için. Bizim aile alışkın geç evlenmeye. Babamda evlendiğinde 31 yaşında ben doğduğumda 33 imiş. Amcam da çok geç evlendi. Yaşı 58 kızı daha ortaokul 3'e gidiyor. Ben yengeç burcuyum. Burç yorumlarına göre en iyi aile babaları genelde yengeçten çıkarmış göreceğiz :)

bende kova burcuyum en cok  zampara kovalardan cikarmis:D

Yorum bağlantısı
Emre Erdoğmuş

20 aylık oğlum var. 2 hafta önce annesiyle sömestr nedeniyle gittiler. Kerata burnumda tütüyor vallahi. İyi ki varlar. Değerini uzaktayken daha çok anlıyorum şimdi :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu
(düzenlendi)

Güzel mesaj Ayhan, Lakin bizde sinemaya gidecek, oyun oyanayacak çocuk kalmadı. ;) işin espirisi tabi.

tarihinde Lokman Ceritlioğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ayhan, sert bir babamısın?

Bıyığına bakma. Şeker gibi adamdır. Ayhan gardaşım..

Ben öğretmen çocuğu olmadığım için dua ediyorum.

1-Eve geliyorum. Oğlum okulda yaşadıklarını anlatmaya başlıyor. Yalvarıyorum oğlum lütfen 1 saat müsade et bana dinleneyim. sessizlik istiyorum.

2-Okulda öğrencilerde gördüğüm hatayı oğlumda gördüğümde tahammül edemiyorum. bir an onun çocuk olduğunu unutuyorum.

3-Öğretmen olunca çocuğun hatasını sürekli düzeltme sürekli bir kural sürekli bir disiplinli ortam.

Bundan dolayı oğlum için üzülüyorum. :(

Ama bir dediğini iki etmiyorum. (zamanında yaşamadıklarımı oğluma yaşatmak istiyorum.) Çok büyük bir hata yaptığımı biliyorum.

Ona kızdığım zaman üzülüyorum.

Ama akşamı zor ediyorum. Çok özlüyorum. Şu anda 5.5 yaşında arabalı yatakta sabaha kadar bazen beraber yatıyoruz. Hanım diyorki nasıl yatıyorsun orada diyor :) oğlumun kokusunu içime çeke çeke yatıyorum.

Hafif ateşi olsa sabaha kadar uykuyu unutuyorum. Çok defa 2-3 saat uykuyla işe gittiğim oldu.

Rabbim çocuğu olmayan tüm dostlara nasip etsin. Bizlere de onların acısını göstermesin. En büyük acı evlat acısıymış onu gördüm :(

Güzel mesaj Ayhan, Lakin bizde sinemaya gidecek, oyun oyanayacak çocuk kalmadı. ;) işin espirisi tabi.

Rabbim sana torun nasip etsin. Bak torun daha bir başka :D

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...