İçeriğe Yönlendir

Excel Yeni Satır Ekleme Butonu

Semih İzgi

Recommended Posts

Semih İzgi

Selamlar. Excel konusunda yardım istiyorum.  Buton ekledim ve buton aracılığı ile seçtiğim bir satır rakamının altına o satırın kopyasını yapıştırmasını istiyorum. 

Yani :

5.  ford

6.  club

7.  tr

Butona basınca 

5.ford

6.club

7.club

8.tr 

Şeklinde olmasını talep ediyorum. birçok kod denedim olmadı. Bilen varsa yardım etsin lütfen :)

Yorum bağlantısı
Emin Önal
(düzenlendi)

Yanlış anlamisim :)

tarihinde Emin Önal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Bir tane makro kaydı aç, Sonra makroyu kaydet. Makro düzenleye gir, açılan editördekileri sil ve aşağıdaki kodu yapıştır. Sonra da bu makroyu ekleyeceğin herhangi bir butona atayabilirsin.

Sub Makro1()

Selection.Insert Shift:=xlDown, CopyOrigin:=xlFormatFromLeftOrAbove

ActiveCell.Offset(-1, 0).Select

Selection.Copy

ActiveCell.Offset(1, 0).Select

ActiveSheet.Paste

Application.CutCopyMode = False

End Sub

Oldu sayılır abi, bir üsttekini Cekip alıyor bu yüzden buton aşağı kayıyor.  Olayın aslını ben sana Screenshot atayım derdimi daha net anlatayım. 

0xwp.jpg

Seyehat istek formu,  Mesela Hem sen hem ben 11 Şubatta biryerlere gideceğiz.  Sen veya ben command butona basarak liste üzerindeki 11 Şubat 2014 satırını çoğaltıp kendi seyahatlerimizi işleyebileceğiz. 

Bu yüzden bir üstteki satırı değilde kendi kopyasını aşağı indirmesi mümkün mü?  Sana direk dosyayıda verebilirim abi istersen

Dosya burda abicim. Çok teşekkürler ya çok uğraştım hep hata kodu aldım. İlkkez senin verdiğin çalıştı

http://yadi.sk/d/Rr0vNcaNHhzW6

Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

Abim çok sağol, henüz deneme şansım olmadı. Yarın üstünde çalışacağım inşallah. :flowers: 

tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Önder Kuru

Yardıma ihtiyacım var. Excel'de atıyorum g sütununa belirlenmiş 4 basamaklı 9 sayıdan biri girince yazılınca h sütununda o sayıya eşleştirilmiş kelime otomatik olarak çıksın. Kısaca ben g sütununda bir hücreye 1021 yazacağım bitişik hücrede altıeylül yazacak. Veya 1020 yazınca karesi yazacak.

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

=EĞER(G1=1021; "BIRINCI";EĞER(G1=1022; "IKINCI";EĞER(G1=1023; "UCUNCU";EĞER(G1=1024; "DORDUNDU"; EĞER(G1=1025; "BESINCI";EĞER(G1=1026;"ALTINCI";EĞER(G1=1027;"YEDINCI";EĞER(G1=1028;"SEKIZINCI";EĞER(G1=1029;"DOKUZUNCU"; "")))))))))

Bunu bitişik hücreye yazacaksınız. Bir tanesini yazıp, kopyala yapıştır yaptığınızda satır atlama miktarınca "G1" değeri de değişecektir. G1 yazıp kopyalayıp G5 yapıştırdığınızda tüm G1'ler G5 olarak değişir yani. Birinci, ikinci, üçüncü yazan yerlere de değer karşılığı olarak çıkmasını istediğiniz sonuçları yazabilirsiniz. Dokuz dediğiniz için dokuzlu yaptım ama "Eğer" sorgulamalarını bu örneğe uygun olarak çoğaltabilirsiniz.

Abi böyle giderse birde excel konusu açacağız gibi görünüyor :nazar::fiuw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Bize uyar, elimizden geldiğince yardım ederiz her daim. Bilgi paylaştıkça çoğalır. ;):flowers:

Heyt beee ;)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Bize uyar, elimizden geldiğince yardım ederiz her daim. Bilgi paylaştıkça çoğalır. ;):flowers:

Kralsın abicim. Allah razı olsun. :)

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

=EĞER(G1=1021; "BIRINCI";EĞER(G1=1022; "IKINCI";EĞER(G1=1023; "UCUNCU";EĞER(G1=1024; "DORDUNDU"; EĞER(G1=1025; "BESINCI";EĞER(G1=1026;"ALTINCI";EĞER(G1=1027;"YEDINCI";EĞER(G1=1028;"SEKIZINCI";EĞER(G1=1029;"DOKUZUNCU"; "")))))))))

Bunu bitişik hücreye yazacaksınız. Bir tanesini yazıp, kopyala yapıştır yaptığınızda satır atlama miktarınca "G1" değeri de değişecektir. G1 yazıp kopyalayıp G5 yapıştırdığınızda tüm G1'ler G5 olarak değişir yani. Birinci, ikinci, üçüncü yazan yerlere de değer karşılığı olarak çıkmasını istediğiniz sonuçları yazabilirsiniz. Dokuz dediğiniz için dokuzlu yaptım ama "Eğer" sorgulamalarını bu örneğe uygun olarak çoğaltabilirsiniz.

Allah razı olsun harika oldu...
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Semih İzgi

Muhammed abicim selamlar.  Excelde değiştirilemez bir taslak oluşturmak istiyorum şöyle ki, Şirket logosu dahil işaretli yerleri kimse değiştiremesin benden başka. Ama içerdeki rakam ve hücreler herkese serbest olsun. Mümkünmüdür?

0xwp.jpg

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Tabi ki mümkün. Bunun için öncelikle bütün sayfaların kilidini kaldırmalısın. Bunu A1 hücresinin sol üst köşesindeki boş hücreye tıkladıktan sonra sağ tık, Hücreleri biçimlendir => Koruma sekmesinden yapacaksın. Sonrasında kırmızı ile çerçeveye aldığın hücreleri seç ve az önce yaptığının tersini o hücrelerde yap, yani Hücreleri Biçimlendir => Koruma sekmesi ile kilitle. En son olarak da üst menülerden Gözden Geçir(Rewiev) => Sayfayı Koru(Protect Sheets) ile yapabilirsin. O bölümde koyacağın şifre sadece alttaki seçeneklerde seçeceğin maddeler için geçerli olacaktır, çalışma kitabının açılışını filan etkilemez yani.

Not: Eski versiyon Excel'de hücre koruma menüsünü Araçlar sekmesi altında Koruma(Protect) olarak bulabilirsin.

Tamamdır abicim oldu. :good1: Teşekkür ettim.  :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Semih İzgi

Abicim, Hazırladığım bir dosyayı excel'den(2007) pdf olarak kaydediyorum. Adobe reader11'de de dijital imza atmak istiyorum ama izinler kapalı görünüyor. Excelden pdf'e kaydederken izinleri nasıl açabilirim?

Screenshot_492.jpg
Screenshot_493.jpg
Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

Dosyayı kaydettikten sonra Acrobat Reader ile bunu yapamazsın, Acrobat Profesyonel sürümü ile yapabilirsin.

Kaydetmeden önce yapabilmek için ise 2007 ile ücretsiz dağıtılan xps-pdf yayımlama eklentisi yerine üçüncü parti bir yazılım kullanman lazım. Mesela; Abbyy Pdf Transformer. Bu program yazıcı gibi sisteme yükleniyor ve çıktı alabileceğin herşeyi pdf olarak alabilmeni sağlıyor. Yazıcı ayarlarına girdiğinde ise dosya özellikleri için istediğin işlemleri yapabiliyorsun.

Office 2010 kurarsam imza yetkisi vererek pdf olarak kaydetmem mümkünmü peki?

Çünkü internetten indirdiğim tabloları vs. reader'dan imzalayabiliyorum

tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...