İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2- Far Camını Açmak

Sami Başkaya

Recommended Posts

Sami Başkaya

angel eyes far uygulaması için farın camını sökmek istiyorum. bunu nasıl yapılır bir anlatırmısınız. Vede çok önemlisi geri nasıl kapatılır. içine su kaçmasını istemiyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

180 derece ısıtılmış fırında 6 dakika bekler, sıcakken kolayca açılır.

Aynı şekilde iş biter, fırına koyulur, ısıtılır çıkarılıp sıkıştırılır. Ekstra slikona falan gerek kalmaz. Bizzat açıp kapadım.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Sami Başkaya

180 derece ısıtılmış fırında 6 dakika bekler, sıcakken kolayca açılır.

Aynı şekilde iş biter, fırına koyulur, ısıtılır çıkarılıp sıkıştırılır. Ekstra slikona falan gerek kalmaz. Bizzat açıp kapadım.

mehmet bey fırına koyduğumuzda plastik yüzeye bir eğilme büzülme olmuyormu veya camı sararmıyormu.benimkinde üst cam plastikten imal edilmiş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Dereceyi ve süreyi iyi ayarlayın bişey olmaz. Risk almayım diyorsanız 160 derece deneyin.

Yorum bağlantısı
Sami Başkaya

şimdi siz 180 derecede tam tamına 6 dakika beklediniz doğrumu. bir şey daha sormak istiyorum peki kapattıktan sonra içinde su buharı,toz vs birşeyler oluşuyormu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Buhar sorun değil, sonuçta kapağı açık zaten. Toz kalmasa iyi olur.

Ben hep böyle açtım. Siz zarar verirseniz uygulama hatasıdır, sorumluluk kabul etmem :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Uğur Efe

Sami Bey projeniz bitince resim paylaşırsanız memnun oluruz..

Yorum bağlantısı
Gürkan Başbağcı

Ben far karartma işlemi uygularken söktüm farın camını. Linki: http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/254009-fiesta-flair-00-far-karartma/

Sökerken herheangi bir ısı uygulamadım. Falçata ve tornavida yardımıyla yavaşça açtırdım. Kapatırken de silikon kullandım. 10 gün civarı oldu yapalı. Üzerine yağmur yağdı, tanzikli su ile yıkadım bu zamana kadar sorun yok gibi.

Yorum bağlantısı
Sami Başkaya

Buhar sorun değil, sonuçta kapağı açık zaten. Toz kalmasa iyi olur.

Ben hep böyle açtım. Siz zarar verirseniz uygulama hatasıdır, sorumluluk kabul etmem :)

tabi mehmet bey siz sadece nasıl sökülür takılır onu söylüyorsunuz.(fırının içinde plastik yine sert kalıyormu yoksa yumuşuyormu

Sami Bey projeniz bitince resim paylaşırsanız memnun oluruz..

tabiki ben allahın izni ile sağ sağlim acar kapatırsam resimleri paylaşırım

bunuda cevaplarsanız uygulamaya geçmek istiyorum)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Melik Ay

Bende açıp far karartma yapmak istiyorum, ama bir türlü cesaret edemedim :)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Asım Özbaşı

şahsen bende istiyorum karartma ama cesaret edemiyorum ( : elimde patlar diye  :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Burak Selver

Benimde ilk amacım odur fakat dediğiniz gibi cesaret edrmiyorum birde bir çift far parası vermemek için

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Yusuf Akdaş

Bende farları sökmeden ampul değilinden hava tabancasını sokup, içerde birikmiş olan tozları basınçlı hava ile temizlemeyi düşünüyorum zaten toz olduğu için büyük ölçüde temizlenir diye ümit ediyorum ama siz ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bende farları sökmeden ampul değilinden hava tabancasını sokup, içerde birikmiş olan tozları basınçlı hava ile temizlemeyi düşünüyorum zaten toz olduğu için büyük ölçüde temizlenir diye ümit ediyorum ama siz ne dersiniz?

Işe yaramaz. Çünkü nem ve ısıyla pişti tozlar orada.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Işe yaramaz. Çünkü nem ve ısıyla pişti tozlar orada.

Bizim MK4 de 180 derece de 6 dakika da açılırmı emmi ne diyorsun  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bizim MK4 de 180 derece de 6 dakika da açılırmı emmi ne diyorsun :unsure2:

Serhan muhtemelen açılır. Fordda açılmayan far yok.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Serhan muhtemelen açılır. Fordda açılmayan far yok.

Teşekkür ettim, inşallah bir deneyelim bakalım hayırlısıyla  :good1:

Yorum bağlantısı
Erhan Karaman

eritmekten korkuyorsanız bir videoda görmüştüm.adamın biri kutunun içine farı koyup saç kurutma makinesiyle sıcak hava veriyordu içeriye. o şekilde açmıştı farı

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Teşekkür ettim, inşallah bir deneyelim bakalım hayırlısıyla  :good1:

6 dakka yetmezse 8 dakka.. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...