İçeriğe Yönlendir

Araç Kontrol Kalemi (Şırıngalı Sistem)

Muharrem Ersin Başaran

Recommended Posts

Muharrem Ersin Başaran

Hepimiz mutlaka araçlarımızın elektrik aksamıyla uğraşırken bir kontrol kalemi kullanırız,bu bazen avometre olur.
Çalıştığımız bazı yerlerde avometreye bakamayacak durumda olabiliyoruz.Yada ölçü aleti büyük olunca takım çantasında herzaman taşınamıyor.
Bende fotoğraftaki gibi bir kontrol kalemi yaptım.Sizlerle paylaşmak istedim.Kolaylık oluyor,yapmak isteyen olabilir.

Kullanılan malzemeler:Şırınga,led,Demir parçası,japon yapıştırıcısı,karbonat yada sigara külü,kablo,timsah ağzı.

Ucunu sivrilttiğim demire (Eski bir havya ucu kullandım) kısa bir kablo ile ledin + kısmını  lehimledim.
Demiri şırındanın ucundan çıkardım.Demirin şırınganın içerisinde sağlam durabilmesi için şırınganın içerisine karbonat döküp
 üzerine japon yapıştırıcısı sıktım.(Kemik gibi oluyor).
Daha sonra ledi spiral şeklinde şırınganın içerisine yerleştirdim.- ucunuda şırıncanın arkasından çıkardım.
içerisine silikon erittim.Kapağını kapattım.Kablonun ucunada timsah ağzı lehimledim.

Babamın arabasına led dönüşüm,alarm,teyp,park sensörü,kendi aracıma led dönüşüm ,park sensörü vs.Bir sürü iş yaptım.Kullanımı çok güzel.Özellikle sigorta kutusunda çok rahat kullanılıyor.
Ucunu yeterince sivri yaparsanız kabloları kesmeden + yada - yi bulabiliyorsunuz.

Ve sonuç...

SAMCrSf.jpg

0fawMsG.jpg

0DIAmGE.jpg

LuENmMZ.jpg

TP0sxdX.jpg

WsZUSPE.jpg

• Beğen 11
Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran

Guzel fikir :)

Teşekkür ederim.

Gayet başarılı... :bravo:  :bravo:  :bravo:

Teşekkür ederim.

ellerine ve emeğine sağlık. kendi buluşunmu? ;)

Teşekkür ederim.Daha önce yapan oldumu billmiyorum .Hiçbir yerde görmedim.Önceleri başka ,başka kontrol kalemleri yaptım.Şırıngadan öncede okulda kullandığımız tahta kalemleri var onlara yapmıştım.Ledler her taraftan görünmüyor şeffaf olsun diye düşünürken bu aklıma geldi.

Tebrıkler.Yaratici bi calisma olmus.Elinize saglik

Teşekkür ederim.Faydalı olursa mutlu olurum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Enes Ersöz

güzel olmuşta tek kötü yani ledlerin + - farkeder olması ampul daha iyiydi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran

güzel olmuşta tek kötü yani ledlerin + - farkeder olması ampul daha iyiydi.

Hocam elimde düz lambalı olanıda var.Fakat bunun ile bir kablonun - mi + mı olduğu anlaşılabiliyor.Asıl amacımda buydu.

:bravo: tebrikler pratik olmuş gerçekten

Çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

Ben ilk defa gördüm abi , gercekten cok hosuma gitti, konunuzdan yola cikarak yapmaya calisicam arabamda bulunsun.

Yorum bağlantısı

Elinize sağlık benin ki de buGönderilen Resim

Bildiğiniz tükenmez kalem.çakmakla ucunu ısıtıp kablo lehinlenmiş toplu iğneyi yerleştirip az biraz japon .sonra bir tükenmez kalem kapağı (şeffaf)içine diyotlu mantar led gerisi tefarruat.

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

led le yapılan kontrol kalemlerının güzel bi yanı kücük akım çekebilen kaçakları kolaylıkla fark ettırmesi  :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran

Elinize sağlık benin ki de buu4eju8un.jpg

Bildiğiniz tükenmez kalem.çakmakla ucunu ısıtıp kablo lehinlenmiş toplu iğneyi yerleştirip az biraz japon .sonra bir tükenmez kalem kapağı (şeffaf)içine diyotlu mantar led gerisi tefarruat.

Güzel olmuş hocam.Gayet ihtiyaç.Ellerinize sağlık.

Hand made :) Ellerinize sağlık..

Eyvallah saolun.

Ben ilk defa gördüm abi , gercekten cok hosuma gitti, konunuzdan yola cikarak yapmaya calisicam arabamda bulunsun.

Yapımı kolay.Yaptığınızda bi fotoğraf beklerim artık.

Ellerinize sağlık . :bravo:

eyvallah

led le yapılan kontrol kalemlerının güzel bi yanı kücük akım çekebilen kaçakları kolaylıkla fark ettırmesi   :)

Gerçekten öyle.

Güzel fikir tebrik ederim  :good1:

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Yasir Uslan

Güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Bir fikir ekleyeyim. + - uçları düzgün bağlandığında yeşil, ters bağlandığında kırmızı yansın. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran

Güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Bir fikir ekleyeyim. + - uçları düzgün bağlandığında yeşil, ters bağlandığında kırmızı yansın. :)

Teşekkür ederim hocam. Fikirde çok güzel.Bi fırsatını bulduğumda dediğiniz olayı yapmayı düşünüyorum.

iyiymiş :)

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ömür Can

her ikiside yaratıcı fikirler.bana ilham verdiniz en kısa zamanda bende yapacağım  :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...