İçeriğe Yönlendir

Otosan Oksijen Sensörü

Ahmet Dağcılar

Recommended Posts

Ahmet Dağcılar
(düzenlendi)

otosan markalı oksijen sensörü sizce orjinalinin yerini tutarmı. orjinali motorcraft  ve üzerinde ford simgesi var.servis 650 tl istedi. otosan markalı oksijen sensörü 120 tl idi.

tarihinde Mehmet Özyürek tarafından düzenlendi
Reklam yasağımız olan link kaldırılmıştır..
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

650 tlde çok para,  bosch marka parçacıdan aldım 130 tl idi sanırım universal olması gerek tüm araçlara nerdeyse uyumlu diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

orjinali parçacılarda mevcut.

150 veya 180tl.

şaseye göre değişir.

Şaseden bulamazsa (her parçacıda program olmayabilir) Soketine bakıp alın.

Yeşil ise yeşil,Beyaz ise beyaz,Siyah ise siyah  rengini alın.

tarihinde Hakan Kurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Dağcılar
(düzenlendi)

orjinali parçacılarda mevcut.

150 veya 180tl.

şaseye göre değişir.

Şaseden bulamazsa (her parçacıda program olmayabilir) Soketine bakıp alın.

Yeşil ise yeşil,Beyaz ise beyaz,Siyah ise siyah  rengini alın.

orjinalini  sordum soruşturdum, hiç bir yerde yoktur. Otosan marka buldum internetten sizce nasıl alayımmı yoksa bosh markamı iyi.Hangisinden en iyi verim alambilirim. kullanan arkadaşlar bir yardım ederse.

tarihinde Ahmet Dağcılar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Ben geçen hafta aldım.

Orjinal.

Sökün sensörü soket rengini yazın sorayım sizin için parçaciya...

Yorum bağlantısı
Ahmet Dağcılar

Ben geçen hafta aldım.

Orjinal.

bir şey daha sormak istiyorum. benim araç lpg li. bazı siteler lpg oksijen sensörünü bozar demiş. yeni taktırsan bile bozuluyormuş.sizin yorumunuz nasıl. öğrenci olduğum için elim biraz sıkışık yani boşa para vermekde istemiyorum. 2 veya 3 gün sonra yine bozulurmu.

Yorum bağlantısı
Misafir

bir şey daha sormak istiyorum. benim araç lpg li. bazı siteler lpg oksijen sensörünü bozar demiş. yeni taktırsan bile bozuluyormuş.sizin yorumunuz nasıl. öğrenci olduğum için elim biraz sıkışık yani boşa para vermekde istemiyorum. 2 veya 3 gün sonra yine bozulurmu.

3-4 gün içinde bozulma ihtimali düşük,ancak 1 sene içinde her halükarda bozulma yapacaktır büyük ihtimalle. Lpg yanış ısısı,benzinin yanış ısısına göre daha yüksek olduğundan dolayı birçok parça lpg sebebiyle bozulabiliyor.Bu parçaların başında da , pistonlar,oksijen sensörü ve katalizör geliyor...

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Misafir

Ben geçen hafta aldım.

Orjinal.

Hakan bir hort yapayım :) Soketin rengine baksam, hatta servisten numarasını da öğrendim parçanın, sorabilir misin? Ben buralarda hiç bulamadım da :(  Umut fakirin ekmeği :) 

97BB-9F472-AA 

Yorum bağlantısı
Misafir

Hakan bir hort yapayım :) Soketin rengine baksam, hatta servisten numarasını da öğrendim parçanın, sorabilir misin? Ben buralarda hiç bulamadım da :( Umut fakirin ekmeği :)

97BB-9F472-AA

Orjinal

Liste Fiyatı 350

Alacağımız rakam 250 tl

Yorum bağlantısı
Misafir

Sen bi resim çeksene bende var 1 tane sağlam bakalım ona hem orji

Okul cikisi bakayim hemen :)
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Sen bi resim çeksene bende var 1 tane sağlam bakalım ona hem orji

818380de2723a1f45ca6ec6101214cb8.jpg

5bc7c67fea5d2d572d323eb93e763e07.jpg

4 pinli Hakan, umarim sendekiyle uyuyordur.

Bu arada araba calisirken bu soketi soksek arabanin calismasinda bir degisiklik olmasi gerekir mi? Ben cikardim arabanin umrunda olmadi da :)

tarihinde Yunus Emre Çırak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

4c253e51a1614ae02b1564782f5c1aea.jpg

Sensörü sökünce herhangi bişi olmaz, silkeleme yada ona benzer hiçbişey olmaz.

Motor arıza lambası olsa o yanar sadece; )

Yorum bağlantısı
Fatih Emre

Orjinal 4 pinli siyah soketli 97 model modeo oksijen sensörü Japon malı NTK (NGK)markadır. Bosch universal sensörün  mondeodaki orjinaline uygun soketi yok. Şöyle bir yorum okumuştum; Bosh marka oksijen sensörleri NTK  marka japon oksijen sensörlerine göre daha yavaş tepkili çalışıyormuş. Bundan dolayı Bosch marka tercih edilmiyormuş.

Yorum bağlantısı

Sensörü sökünce herhangi bişi olmaz, silkeleme yada ona benzer hiçbişey olmaz.

Motor arıza lambası olsa o yanar sadece; )

Ne dersin sende ki uyar mı Hakan?

Orjinal 4 pinli siyah soketli 97 model modeo oksijen sensörü Japon malı NTK (NGK)markadır. Bosch universal sensörün  mondeodaki orjinaline uygun soketi yok. Şöyle bir yorum okumuştum; Bosh marka oksijen sensörleri NTK  marka japon oksijen sensörlerine göre daha yavaş tepkili çalışıyormuş. Bundan dolayı Bosch marka tercih edilmiyormuş.

Sizin yanlış hatırlamıyorsam 2011 deki konunuzda bosch universal taktığınızı okudum. Herhangi bir sorunla karşılaştınız mı? Yani bosch marka alınmamalı mı sizce? Orjinalini bulmak tam bir zulüm ve pahalı :( 

Yorum bağlantısı
Gökhan Ünal

Sizin yanlış hatırlamıyorsam 2011 deki konunuzda bosch universal taktığınızı okudum. Herhangi bir sorunla karşılaştınız mı? Yani bosch marka alınmamalı mı sizce? Orjinalini bulmak tam bir zulüm ve pahalı :(

ben arabayı satmadan önce değiştirmiştim orjinal sensörü 200 liraya almıştım tabi bir tanıdık vasıtasyla.eğer imkan varsa iskitler oto ikileri arayıp bi sorun olmazsa ben 1 hafta sonra ankaraya gidecem alıp yollayım size :)

Yorum bağlantısı

ben arabayı satmadan önce değiştirmiştim orjinal sensörü 200 liraya almıştım tabi bir tanıdık vasıtasyla.eğer imkan varsa iskitler oto ikileri arayıp bi sorun olmazsa ben 1 hafta sonra ankaraya gidecem alıp yollayım size :)

Siz hangi şikayet sebebiyle değişmiştiniz? Aslında rölanti valfi de değişmesi gerekiyor acil olan o. O yüzden kararsızım ikisi birden bu ay bütçeye biraz ağır gelecek önceliği hangisine versem diye :) 1 Hafta içinde karar vermiş olur ve sizi rahatsız ederim :) Teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Ünal

benim bi şikayetim yoktu sensör ile ilgili kaşıntıdan değiştirmiştim :)

Yorum bağlantısı

Soket girişi mi farklı sadece ? Uyar mı acep ne dersin?

Rengi farklı

Galiba senin eski tip motor

Yorum bağlantısı
Fatih Emre

Evet bende ozamandan beri BOSCH marka takılı. Bosch marka oksijen sensörünü uzun zamandır kullanıyorum, Sıkıntı yok. Fakat orjinal sensörüm de çalışıyodu. OBD2 cihazında P0171 arızasını gördüğüm için oksijen sensörünü değiştirmiştim. Gereksiz değiştirmiş olduğumu emme manifolduna giden bir hortumun delik olduğunu P0171 vakum kaçağının bu yüzden olabileceğini fark edince anladım.  Siz de arıza tespit cihazı ile aracınızın oksijen sensör değerlerine bakın 0,300,-0,800 arası sürekli değişen değerler okunuyorsa oksijen sensörünüz sağlamdır. 

Yorum bağlantısı

Rengi farklı

Galiba senin eski tip motor

Evet gümüş gri kapak. 

Evet bende ozamandan beri BOSCH marka takılı. Bosch marka oksijen sensörünü uzun zamandır kullanıyorum, Sıkıntı yok. Fakat orjinal sensörüm de çalışıyodu. OBD2 cihazında P0171 arızasını gördüğüm için oksijen sensörünü değiştirmiştim. Gereksiz değiştirmiş olduğumu emme manifolduna giden bir hortumun delik olduğunu P0171 vakum kaçağının bu yüzden olabileceğini fark edince anladım.  Siz de arıza tespit cihazı ile aracınızın oksijen sensör değerlerine bakın 0,300,-0,800 arası sürekli değişen değerler okunuyorsa oksijen sensörünüz sağlamdır. 

OBD cihazına bağlayıp bir kontrol edeyim o zaman  teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hamdi Gökhan Atasoy

Evet gümüş gri kapak. 

OBD cihazına bağlayıp bir kontrol edeyim o zaman  teşekkür ederim. 

kardeş ford parçacılarına sorarsan aynı kod fiesta , ka modellerindede oluyor soket ucu yada kablo boyu tutmazsa sendeki eski sensörden faydalanılabilir ben seksen tlye aldım orjinal kabloyuda ek yaptık , arabanın gidişi çalışması herşeyi değişti tavsiyem şüpheleniyorsan değiştir, senden önce ne zaman değiştiğini bilmiyorsan yine değiştir. ford parçacılarına sorarsan kolaylıkla bulursun kolay gelsin

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...