İçeriğe Yönlendir

Dogo Argentino ? Sivas Kangal ?

Ebrar Tüfek

34 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ebrar Tüfek

Merhabalar uzun süredir araştırma yapıyorum kopeklerle ilgili.

Artık bu iki seçenek kaldı. 8 yaşında kardeşim var çocuklarla arası çok iyi olması çok önemli temel itaat, alan koruma , ve şahıs koruma eğitimi alıcak %100. Bana dogo daha iyi geliyor. Kesinlikle dövüş tarzı şeylere karşıyım sadece beni ve ailemi korusun yeter. Kangalın bakımı çok zor diyorlar zaten çok büyük bir kopek. Hem yazlıkta bazense dükkanın üstünde depoda kalıcak . Sizce dogo mu kangalmı ? Ama kangal milli köpeğimiz diye dogonun hakkını yemeyelim :) ikiside yabancı olsa hangisini alırdınız :) ?

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer
(düzenlendi)

İkiside yabancı olsa diyerek bakmadım oylamaya, eşit şartlarda düşündüğümde kangal çok büyük, dogo daha uygun sanki.

Dogo, sahibini yiyen köpek değil miydi? 

Kerem,  dogo arkadaşımda vardı, sahibini yemiş mi bilmem ama kedileri tek penceyle hallediyordu.  :shok:

tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Dogo, sahibini yiyen köpek değil miydi?

Haber linki verebilir misiniz ben hiç duymadım öyle birşey

Yorum bağlantısı

Haber linki verebilir misiniz ben hiç duymadım öyle birşey

Valla link bilmiyorum, haberlerde duymuştum çok çok önce ama cins olarak birşey diyemem. Dogo cinsi değil görüntüsünden anımsadım. Başka benzer tip bir köpekte olabilir. "Dogomu Kangalmı" yaz gogıl amcaya bak kendin için. Dar alanlarda genelde dogo tavsiye ediyorlar gibi.. Kangal daha geniş, açık alanlar için uygunmuş gibi. Çok detay var nette..

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Valla link bilmiyorum, haberlerde duymuştum çok çok önce ama cins olarak birşey diyemem. Dogo cinsi değil görüntüsünden anımsadım. Başka benzer tip bir köpekte olabilir. "Dogomu Kangalmı" yaz gogıl amcaya bak kendin için. Dar alanlarda genelde dogo tavsiye ediyorlar gibi.. Kangal daha geniş, açık alanlar için uygunmuş gibi. Çok detay var nette..

çok araştırdım Google reis le. Sizinde fikrinizi öğrenmek istedim

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ben köpeklerden anlamam :D Kediyle ilgili sorun varsa cevaplarım her türlü :p

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

çok araştırdım Google reis le. Sizinde fikrinizi öğrenmek istedim

Ozaman dediğim gibi, dar ve kapalı alanda, yazlıkta, dükkanda, depoda bakılacak ise Kangal a yazık olur. Gerçi tüm hayvanlara yazık ama Dogo bu ortamlar için iyi gibi duruyor..

Yorum bağlantısı

Kangal o şartlarda beslenecek köpek değildir, onun doğasında açık araziler, koşma, yayılma vardır, Kangalı öyle hapsederseniz verim alamazsınız,Kangal harici köpek bakın.

Yorum bağlantısı

Ben köpeklerden anlamam :D Kediyle ilgili sorun varsa cevaplarım her türlü :p

Kediden en iyi "Hakan Erken" anlar ;)   :D

Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

Aslında her iki ırk da bu bahsettiğiniz işlere pek uygun değiller ama illa kıyaslama yapacak olursak dogo ilk tercih olabilir ..

Fakat bu iş sadece köpek almakla bitmiyor .. 

İyi bir eğitim verilir ise eğer hangi köpek olduğu da çok önemli değil .

Tercihlerin arasında rotweilleri de eklemeni tavsiye ederim ... 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

normalde kangal derim ( bakımı daha zor dogoya göre beslenmesi yeter size bolca yer doymam demez :D )  ama sizin şartlarınızda dogo daha iyi dogo olmazsa rotweiler çok iyi bir köpek yeterki eğitin.....

Yorum bağlantısı
Uğur Efe
(düzenlendi)

Salınık olacaksa Alman Çoban Köpeği al , kangalın aşırı sıcaklarla arası yoktur.Dogo hakkında bilgiye de vakıf değilim.Alman Çobanlarla ilgili istediğini sorabilirsin , naçizane cevaplarım

tarihinde Uğur Efe tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Efe

Aslında her iki ırk da bu bahsettiğiniz işlere pek uygun değiller ama illa kıyaslama yapacak olursak dogo ilk tercih olabilir ..

bildiğim kadarı ile rotların çocuklarla arası iyi değil kendisini evin bir ferdi sanıp çocukları kıskanabiliyor.Çok iyi bir eğitimle aşılabilir belki

Yorum bağlantısı
Başar Mert

Bende geçen bir haberde gördüm çocuğa saldırmış öldürmüştü dogo dediler ama bana pitbull gibi geldi sanki gösterdikleri köpek gerçi aynı familyadan ama dogo iyidir yada yeteneksizdeki dobermandan alabilirsiniz :) çok güzel ve eğitimli hayran kaldım ben onun itaat etmesine resmen adamın gözüne bakıyor ne diyecek diye 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Bende geçen bir haberde gördüm çocuğa saldırmış öldürmüştü dogo dediler ama bana pitbull gibi geldi sanki gösterdikleri köpek gerçi aynı familyadan ama dogo iyidir yada yeteneksizdeki dobermandan alabilirsiniz :) çok güzel ve eğitimli hayran kaldım ben onun itaat etmesine resmen adamın gözüne bakıyor ne diyecek diye

Bence o eğitimi alan kopeklerin hepsi o şekilde reaksiyonlar gösterebilir :) eskiden doberman bakıyordum depoda . Isırdı beni sonra başka birine verdik alman kurdu vardı astım hastasıyım diye gitti. İngiliz kısa tüy pointer vardı tavşan ve domuz avı eğitimli, oda köyde:) kendi kopeklerime temel itaat eğitimi verebiliyorum :)

Labrador alınır... Sadakat patlaması yaşanır :)

Abi bana göre değil o tip kopekler :) yani Bi duruşu asilliği olsun istiyorum :)

Labrador alınır... Sadakat patlaması yaşanır :)

Abi rottweiler genellikle kopek dövüştüren serserilerin ellerine düştüğü için sokakta gördükleri zaman dövüştürmek falan isterler başım sıkıntıya girer genellikle tek başıma geziyorum onun için

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Salınık olacaksa Alman Çoban Köpeği al , kangalın aşırı sıcaklarla arası yoktur.Dogo hakkında bilgiye de vakıf değilim.Alman Çobanlarla ilgili istediğini sorabilirsin , naçizane cevaplarım

Astım hastalığından dolayı alman kurdunu eledim :)

Yorum bağlantısı

bir çift dogo ve iki aylık yavruları var karakolumuzda sahibi olan rütbeli arkadaş satmayı düşünüyor bir yıldır gördügüm kadarıyla çok vahşiler şahsen ben olsam almazdım...

Yorum bağlantısı

bir çift dogo ve iki aylık yavruları var karakolumuzda sahibi olan rütbeli arkadaş satmayı düşünüyor bir yıldır gördügüm kadarıyla çok vahşiler şahsen ben olsam almazdım...

Hayvan para ile satılmaz. Gönüllü sahiplendirmeniz o hayvan için iyi bi aile bulmanız yapabileceğiniz en iyi iyilik olur ;)

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Değerli kardeşim  Dogolar ilk itaat eğitimini alırlar ancak ilerleyen dönemlerde itaat konusunda oldukça sıkıntı çıkartırlar.Genlerine vahşilik aşılanmış bir köpektir özellikle kaçma eğiliminde olan kişilere karşı aşırı bir tepkisi vardır.Zayıflığınızı hissettirdiğiniz anda saldırıya uğrarsınız...Kangal özgürlüğüne düşkündür.Evde kesinlikle besleyemezsiniz.Gezdiremezsiniz çünkü sizi sürükler...Kısacası tercihiniz olan her iki cins köpekde size sıkıntı yaratır...

Ben Labrador retriever derim.....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı

sivastan gelen kangal besledim öncelikle alanınız ufak(ortalam 400-500 m2 ufak ise) ise hiç bulaşmayın kangala çünkü hayvan bağlı durdukça strese giriyor durmadan tüy döküyor artı sıcakta çok bulanıyor.dogo bilmiyorum nasıldır ama iş çocuklar itaat falan olursa kangalı tek geçerim :)

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer
(düzenlendi)

Jack Russell ? 

698px-Jack_Russell_Jackie.jpg

Çocuklar çok sever, onlarda çocukları sever.  :good1: Baştan kangal ve dogo arasında seçim ve fikir sorduğun için o konudaki fikrimi yazdım ama düşününce dogo da büyük ve çevreye karşı sıkıntı çıkarabilecek bir köpek. Terrier cinsinden olan Jack Russell'lar benim favorim. Çok tatlılar.

tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...