İçeriğe Yönlendir

Dünyanın Lazer Aydınlatmalı İlk Otomobili Bmw İ8!

Misafir
Çözüme git Mustafa Yenigün tarafından,

Recommended Posts

Misafir

Teneke falan ama yazık etmişler arabacığa, bari 3310 falan deselerimiş  :D  :D

ne o M8 falan yazmışsın, sende hTC cisin sanırım :)

Senden öğrendim abi m8'i, kaç para veriyor HTC sana anlamadım ki, araba forumunda m8'i öğrettin bize  :D  :D Ben Nokia'cıyım, hatta Symbian'cıyım, ne ios, android. #diren2015'ekadar5800XM :p

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Senden öğrendim abi m8'i, kaç para veriyor HTC sana anlamadım ki, araba forumunda m8'i öğrettin bize  :D  :D Ben Nokia'cıyım, hatta Symbian'cıyım, ne ios, android. #diren2015'ekadar5800XM :p

Nokia biteli yıl oldu ama neyse, aypon deme banada, birbirleriyle bile anlaşamayan kapalı kutularla işimiz olmaz bizim :)

Not: hTC bana full i8 verecek, bekliyorum artık, biraz ucuza gittik sanırım  :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Nokia biteli yıl oldu ama neyse, aypon deme banada, birbirleriyle bile anlaşamayan kapalı kutularla işimiz olmaz bizim :)

Farkındayım abi nokia bitti, benim için ise yıl sonuna kadar devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

+1

Aynen Yasir abi, adamlar standart fara zenonları takmışlar... :shok:  Yanımdan geçerken fotokopi makinesinin ışığı gibi bir hadise oluyor... :D

Sanıyorum ciğer filmimi çekiyorlar... :D  :D  :D

Tövbe tövbe nerden aklına gelir böyle laflar ya, güldürdün bizi Allah da seni güldürsün Selçuk   :D  :D

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

Hemmen fiestayı takasa verip i8 alıyorum, harbiden erişilir bir fiyatı varmış  :D

tabi alay konusu oluyor bakış açısına göre ancak konu şu;

bu aracın almanya fiyatı 120bin €. elektrikli olduğundan bizde de benzer fiyatla satılabilir sanıyorum vergi sistemine göre.

bizde bu fiyata bir 5.25xd ya da z4 28i alınabiliyor. tabi ki çok büyük bir bedel ancak bu araçlardan trafikte görebiliyorsak, bundan da görebiliriz. bir 7 serisinden, s serisinden çok daha ucuz. maşallah istanbulda belediye dağıtmış gibi panamera, cayenne, range görüyorum.

durmak yok yola devam ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Selçuk Keleş

ZKW'nin lazer uzun farları yeni BMW i8'in uzun far performansını iki katına çıkararak bir rekor kırdı.
Günümüzde bir led 1 mm. kalınlığında bir ışık demetinden 250 lümen sağlayabiliyorken bir lazer diyotu sadece 3W güç harcayarak 0.3 mm. kalınlığındaki lazerden 500 lümen kadar ışık üretebiliyor.
Yoğunlaştırılmış ışık demeti fosfor-seramik bir tabakadan geçerek bir yansıtıcıya ulaşarak beyaz bir ışık halinde fardan dışarıya yansıtılıyor.
3 tane lazer diyotundan oluşan lazer uzun far 600 metreye varan bir menzil sağlıyor.

post-5-0-20807000-1397721101.jpg

post-5-0-78024200-1397721105.jpg

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...