Onur Yeşil 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 Aklıma birşey takıldı sevgili forumdaşlar. Arabam 2006 model,ghia.İlk aldığımda benden önceki sahibine ait ruhsatta ghia olduğu yazıyordu.Renginde de denim mavi+bej yazıyordu. Yeni ruhsatta ise ghia falan yazmıyor sadece focus yazıyor.Renginde ise sadece mavi yazıyor. Burada bir yanlışlık mı var,yoksa yeni bir düzenleme sadeleştirme falan mı geldi 'aracın hangi paket olduğu yazmayacak' diye? Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 Kişisel görüşüm, sizin ruhsatın yanlış tanzim edildiği yönündedir. Noter satış sözleşmesini yazarken katip yanlış yazmıştır. Bildiğiniz gibi yeni procedürde noter satış sözleşmesinde yazılı olan bilgilere göre trafik tescil bürosunun bilgisayarında o görünüyor ve ruhsatlar o şekilde yazdırılıyor. Düzeltilmesini talep etmelisiniz bence. Tabii sizin dışınızdakilerin sebep olduğu yanlışlığın düzeltilmesinin bedeli de yaklaşık 150-200 TL ruhsat parası ödemek suretiyle sizden çıkacak. Geçmiş olsun, vatana millete 3 Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 2 Mart 2014 Yazar Paylaş 2 Mart 2014 Bu noter ta İzmir/Bergama'da idi.Benim şimdi izlemem gereken prosedür nedir? Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 Bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Ha derseniz ben rahatsız oluyorum 150-200 tl gibi bir rakamla düzelttirebilirsiniz. Renk olayında bildiğim kadarıyla bazen iç döşeme rengini de ruhsata işliyorlar. Kimisinde de işlenmiyor. Bir sıkıntı olmaz Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 Bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Ha derseniz ben rahatsız oluyorum 150-200 tl gibi bir rakamla düzelttirebilirsiniz. Renk olayında bildiğim kadarıyla bazen iç döşeme rengini de ruhsata işliyorlar. Kimisinde de işlenmiyor. Bir sıkıntı olmaz 1-Aracınızı satarken alıcıyla papaz olursunuz. 2-her hangi bir zamanda araç vergilendirmesi esnasında hak kaybına uğrayıp kendinizi savunamazsınız. (Gerçi ispatlamak istedikten sonra tescil edilen şubedeki dosyasına konulan evraklardan da bu teyit edilebilir, ama o da uzun iş) 3-Kasko yaptırırken bu bilgiler aracın değeri konusunda bir kriter oluşturacağı için sorun olur. 4-Diyelim ki kasko yaptırdınız, herhangi bir hasar / pert durumunda yedek parça temini ya da zarar tazmini gibi hususlarda sıkıntılar yaşarsınız. Noter satış sözleşmesinin arka yüzünde önceki tescil biçimiyle sonraki tescil bilgileri mevcuttur. Buna dikkat çekerek işlem yapan notere bir faks yollayıp maduriyetiniizin düzeltilmesini talep etmeyi deneyin, derim. 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 1-Aracınızı satarken alıcıyla papaz olursunuz. 2-her hangi bir zamanda araç vergilendirmesi esnasında hak kaybına uğrayıp kendinizi savunamazsınız. (Gerçi ispatlamak istedikten sonra tescil edilen şubedeki dosyasına konulan evraklardan da bu teyit edilebilir, ama o da uzun iş) 3-Kasko yaptırırken bu bilgiler aracın değeri konusunda bir kriter oluşturacağı için sorun olur. 4-Diyelim ki kasko yaptırdınız, herhangi bir hasar / pert durumunda yedek parça temini ya da zarar tazmini gibi hususlarda sıkıntılar yaşarsınız. Noter satış sözleşmesinin arka yüzünde önceki tescil biçimiyle sonraki tescil bilgileri mevcuttur. Buna dikkat çekerek işlem yapan notere bir faks yollayıp maduriyetiniizin düzeltilmesini talep etmeyi deneyin, derim. Doğru diyorsunuz. O açıdan düşünmedim . Ama şunu ekleyebilirim vergi dairesinde ruhsatın bire bir aynısı olmuyor. Genellikle ilk ruhsat nasılsa öyle. Yani Onur abi büyük ihtimalle zaten Ghia olarak vergi ödüyordur. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 Herhangi bir sorun yaşamazsınız. Kasko ve trafik sigortanız yapılırken doğru araç tipi ile yapılmış olmasına dikkat edin. Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 2 Mart 2014 Yazar Paylaş 2 Mart 2014 Vergi de sıkıntı ne olabilir ki?Ghia olunca başka trend olunca başka vergi mi ödeniyor?1.6 TDCi sonuçta. Ben trafik tescile gitsem,direk desem ki yanlış yazılmış buraya ghia'yı da ekleyelim diye.Olmaz mı? Kasko sigorta konusunda sıkıntı yaşanabilir doğru,ghia ve trend arası fark çok... Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 Vergi de sıkıntı ne olabilir ki?Ghia olunca başka trend olunca başka vergi mi ödeniyor?1.6 TDCi sonuçta. Ben trafik tescile gitsem,direk desem ki yanlış yazılmış buraya ghia'yı da ekleyelim diye.Olmaz mı? Araç bedelinin en fazla %5i vergilendirilebilir. Mondeo için söyleyim benzinli, dizel, trend, ghia arasında araç bedelinde dağlar kadar fark var. Focusun kasko değerlerini bilmiyorum ama birebir yaşadığımız için söyledim. Ghia yazıyordu arabamız trenddi. Düzelttik yaklaşık 150 tl kadar indirim oldu. Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 2 Mart 2014 Yazar Paylaş 2 Mart 2014 Araç bedelinin en fazla %5i vergilendirilebilir. Mondeo için söyleyim benzinli, dizel, trend, ghia arasında araç bedelinde dağlar kadar fark var. Focusun kasko değerlerini bilmiyorum ama birebir yaşadığımız için söyledim. Ghia yazıyordu arabamız trenddi. Düzelttik yaklaşık 150 tl kadar indirim oldu.Benimki ghia,hiç bişey yazmıyor.Trend vergisi alsalar ohoo köşeyi döndük. Şaka bi yana kul hakkı yemiş oluruz,bunu düzeltmem lazım... Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 Benimki ghia,hiç bişey yazmıyor.Trend vergisi alsalar ohoo köşeyi döndük. Şaka bi yana kul hakkı yemiş oluruz,bunu düzeltmem lazım... Yazmadığı için büyük ihtimal en üst kademe yani ghia vergisi ödüyorsunuz. Vergide birşey farkedeceğini sanmıyorum Ama kafanıza çok takıldıysa düzelttirin. Birşey olmaz olmaz olacağı tutar Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 Vergiyle falan alakası yok arkadaşlar... Rahat olun.. Sorun yok.. Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 Muayenede sorun çıkabilir. Eski arabamda şase numarasını sıfır yerine O yazdıklarından dolayı ilk TUV muayenesinde ruhsat değiştirttiler. 2010 yılında 300 tl maliyet çıktı. Sistemden sorgulama yapıyorlarsa renk farkı sıkıntı olur. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 Aklıma birşey takıldı sevgili forumdaşlar. Arabam 2006 model,ghia.İlk aldığımda benden önceki sahibine ait ruhsatta ghia olduğu yazıyordu.Renginde de denim mavi+bej yazıyordu. Yeni ruhsatta ise ghia falan yazmıyor sadece focus yazıyor.Renginde ise sadece mavi yazıyor. Burada bir yanlışlık mı var,yoksa yeni bir düzenleme sadeleştirme falan mı geldi 'aracın hangi paket olduğu yazmayacak' diye? onur başıma geldi aynısı benim araç ghia panter siyah yaziyordu yeni ruhsat 1.6 focus siyah yaziyordu noter kağıdına baktım geçici ruhsat olan alım satım belgesi olana bu şekilde yazılmış trafikte 15 dak da duzelttiler ki zonguldak trafikten geldi ruhsat karabük de duzelttiler. 58tl bedeli var fakat tanidik vardı ücret vermedim Bu arada vergi motor hacmi ve araç model yaşı ile alakali trend ghia ne alaka Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Mart 2014 Paylaş 3 Mart 2014 Muayenede sorun çıkabilir. Eski arabamda şase numarasını sıfır yerine O yazdıklarından dolayı ilk TUV muayenesinde ruhsat değiştirttiler. 2010 yılında 300 tl maliyet çıktı. Sistemden sorgulama yapıyorlarsa renk farkı sıkıntı olur. Abimde de renk yanlış yazıyordu. Muayeneden ağır kusurlu olarak kaldı. Ruhsat yenilendi, öyle geçebildi. Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul 3 Mart 2014 Paylaş 3 Mart 2014 (düzenlendi) Alıcıyla sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum arabanın ghia olup olmadığını ruhsata bakmadan anlayamıyorsa almasın zaten 3 Mart 2014 tarihinde Ergin Ertuğrul tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 3 Mart 2014 Yazar Paylaş 3 Mart 2014 onur başıma geldi aynısı benim araç ghia panter siyah yaziyordu yeni ruhsat 1.6 focus siyah yaziyordu noter kağıdına baktım geçici ruhsat olan alım satım belgesi olana bu şekilde yazılmış trafikte 15 dak da duzelttiler ki zonguldak trafikten geldi ruhsat karabük de duzelttiler. 58tl bedeli var fakat tanidik vardı ücret vermedim Bu arada vergi motor hacmi ve araç model yaşı ile alakali trend ghia ne alaka Abi direk trafiğe gidip böyle böyle mi diyoruz.Aynı şey işte bendeki de.Evrak mevrak istiyorlar mı? Yorum bağlantısı
Misafir 3 Mart 2014 Paylaş 3 Mart 2014 Yok istemiyorlar direk durumu anlat noterde tam model girilmediğinden dolayı böyle bi yanlışlık olmuş diye. Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan 3 Mart 2014 Paylaş 3 Mart 2014 onur başıma geldi aynısı benim araç ghia panter siyah yaziyordu yeni ruhsat 1.6 focus siyah yaziyordu noter kağıdına baktım geçici ruhsat olan alım satım belgesi olana bu şekilde yazılmış trafikte 15 dak da duzelttiler ki zonguldak trafikten geldi ruhsat karabük de duzelttiler. 58tl bedeli var fakat tanidik vardı ücret vermedim Bu arada vergi motor hacmi ve araç model yaşı ile alakali trend ghia ne alaka 2002 Mondeo için araştırın. Sonra gülün. Yorum bağlantısı
Hüseyin Berberoğlu 3 Mart 2014 Paylaş 3 Mart 2014 abi fabrikanın 80 tane arabasının plaka işlerini yapıyorum.ne kaskoda ne de trafikte hiçbir sıkıntı çıkmaz.boşuna para harcama problem yok yani. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Mart 2014 Paylaş 3 Mart 2014 2002 Mondeo için araştırın. Sonra gülün. vergi sistemi aracın yaşı ve silindir hacmine göre belirlenir. Ne alakası var donanım ile ? 2002 mondeo lara özel bi yasa varsada ben duymadım böyle birşey. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Mart 2014 Paylaş 3 Mart 2014 vergi sistemi aracın yaşı ve silindir hacmine göre belirlenir. Ne alakası var donanım ile ? 2002 mondeo lara özel bi yasa varsada ben duymadım böyle birşey. Üst dilim alt dilim olayında 2002 mondeo'larda vergi bedeli ghia donanımda aracın %5 ini geçiyor, ancak trend donanımda geçemiyor. Bu sebeple fark mevcut. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 3 Mart 2014 Paylaş 3 Mart 2014 Üst dilim alt dilim olayında 2002 mondeo'larda vergi bedeli ghia donanımda aracın %5 ini geçiyor, ancak trend donanımda geçemiyor. Bu sebeple fark mevcut. 2003 de yokmu bu ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Mart 2014 Paylaş 3 Mart 2014 2003 de yokmu bu ? 2003'lerde kasko bedeli sanıyorum geçemiyordu. Forumda konusu vardı, bi bakayım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts