İçeriğe Yönlendir

Harddisk Veri Kurtarma

Guest Mehmet Artar

Recommended Posts

Guest Mehmet Artar
(düzenlendi)

Değerli forum üyeleri merhaba, yaklaşık 2 ay önce sert bir şekilde kapağını kapattığım laptop cihazımın, seagate marka 7200rpm harddsiki zarar gördü, tanıdığım bilgisayarcı arkadaşa götürdüm 1 ay kaldı fakat bir türlü cihazı çalıştıramadığını söyledi.içinde bir çok değerli resim, video ve dosyalar var, 1 tb harici bellek olmasına rağmen ihmal edip yedeklemedik verileri.

Bilişim konusunda uzman ve bana yardımcı olabilecek arkadaşların yardımını bekliyorum,saygılar.

tarihinde Mehmet Artar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Hakan Yurtal

Harddisk de zarar tam olarak nerede bu bilinmesi gerekir, böyle konularda malzemeyi görmeden birşey demek yalan olur

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Diskten profesyonel veri kurtarımı yapan yerler mevcut. Ben bir çok müşteriminkini gönderdim ancak 600$ dan aşağı daha rakam alamadık. Verinin boyutuna göre tabi tutar da artıyor. Göze alıyorsanız yardımcı olabilirim tabii ki.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Denizli'de olsaydınız getirin bi bakayım, net cevabı söylerim size derdim de; uzaksınız maalesef.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Denizli'de olsaydınız getirin bi bakayım, net cevabı söylerim size derdim de; uzaksınız maalesef.

Kargolasın sana?

Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Artar

Diskten profesyonel veri kurtarımı yapan yerler mevcut. Ben bir çok müşteriminkini gönderdim ancak 600$ dan aşağı daha rakam alamadık. Verinin boyutuna göre tabi tutar da artıyor. Göze alıyorsanız yardımcı olabilirim tabii ki.

evet netten biraz araştırdım birkaç firma var ve fiyatlar çok yüksek, foruma yazma sebebimde bu zaten :biggrin:

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Erdem

Eğer windows'da disk yönetiminde diski görüyorsan son kullanıcı programlarla verilerinin bir kısmını kurtarabilirsin. Ama eğer disk yönetiminde görmüyorsan Sani Bey'in dediği gibi yüksek rakamlara çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Misafir

2 yıl önce çalıştığım şirketin serveri çökmüştü,kimse umut bağlamıyordu..aldığım gibi mecidiyeköye gittim ve 1 günde verileri kurtarmışlardı...yaklaşık 1000 euro vermiştik...

Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Artar

2 yıl önce çalıştığım şirketin serveri çökmüştü,kimse umut bağlamıyordu..aldığım gibi mecidiyeköye gittim ve 1 günde verileri kurtarmışlardı...yaklaşık 1000 euro vermiştik...

Evet rakamlar çok yüksek ne yapsak bilmiyorum :unsure2:

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

İsterseniz kargolayın, sorun değil. Kargoya ne kadar güvenilir bilemem ama :) Çöpe mi gidecek yoksa umut var mı bakarım.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

İsterseniz kargolayın, sorun değil. Kargoya ne kadar güvenilir bilemem ama :) Çöpe mi gidecek yoksa umut var mı bakarım.

Aynısını düşündüm ama zaten disk darbeden kafayı yemiş. Kargo daha zarar veremez herhalde :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Çok iyi paketlense de kargoda daha kötü olmasın.. Gerçi düşürmedikleri müddetçe birşey olacağını sanmam..

Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Harddisk başka bir cihaza takılıp denense olabilir belki.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Geçmiş olsun kötü bir durum. Keşke yumurtaların hepsi aynı sepete konulmasaymış ama olmuş bir kere.

Yalnız çözümsüz de değildir sanırım. Teorik olarak aynı harddiskten bir tane bulunsa ve içindeki diskler değiştirilip denense çözüm olabilir belki. Tabii ki çok riskli de olabilir, çünkü daha önce bir harddiskin içini açmıştım. Çok hassas parçalar var. Ameliyat derecesinde işçilik gerekir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Artar

İsterseniz kargolayın, sorun değil. Kargoya ne kadar güvenilir bilemem ama : :)Çöpe mi gidecek yoksa umut var mı bakarım.

İlginize teşekkür ederim. İstanbuldan bir arkadaştan cevap bekliyorum ordan birşey çıkmazsa, ayrıca yeteri kadar vaktiniz ve imkanınız varsa size incelemeniz için gönderebilirim harddiski

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hdd çıkartılır, 2.5 kutuya takılır başka pc ye usb den bağlanır, sert kapama ile hdd zarar görmemiştir bence

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Artar

Eğer windows'da disk yönetiminde diski görüyorsan son kullanıcı programlarla verilerinin bir kısmını kurtarabilirsin. Ama eğer disk yönetiminde görmüyorsan Sani Bey'in dediği gibi yüksek rakamlara çıkıyor.

Sorunun ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama tek nedeni kapağı kapatırken darbe almış olması

Çok iyi paketlense de kargoda daha kötü olmasın.. Gerçi düşürmedikleri müddetçe birşey olacağını sanmam..

Harddisk başka bir cihaza takılıp denense olabilir belki.

Geçmiş olsun kötü bir durum. Keşke yumurtaların hepsi aynı sepete konulmasaymış ama olmuş bir kere.

Yalnız çözümsüz de değildir sanırım. Teorik olarak aynı harddiskten bir tane bulunsa ve içindeki diskler değiştirilip denense çözüm olabilir belki. Tabii ki çok riskli de olabilir, çünkü daha önce bir harddiskin içini açmıştım. Çok hassas parçalar var. Ameliyat derecesinde işçilik gerekir.

hdd çıkartılır, 2.5 kutuya takılır başka pc ye usb den bağlanır, sert kapama ile hdd zarar görmemiştir bence

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim umarım bir şekilde kurtarabiliriz verileri

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Abi seni iki ucundan sabitleyelim, dakikada 7200 devirle döndürelim, kolların açık olsun. Saç telinden daha ince bir aralıkta uykuluk yerleştirelim.

Bu dönüş esnasında alttan sallayalım :p uykuluğu yiyebilir misin yiyemez misin? :)

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Abi seni iki ucundan sabitleyelim, dakikada 7200 devirle döndürelim, kolların açık olsun. Saç telinden daha ince bir aralıkta uykuluk yerleştirelim.

Bu dönüş esnasında alttan sallayalım :p uykuluğu yiyebilir misin yiyemez misin? :)

Bundan daha güzel anlatılamazdı :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

:sandalye:
Yorum bağlantısı
Hüseyin Hakan Yurtal
(düzenlendi)

güzel tespit :) gülmemek elde değil. Dedikleri gibi gönderme imkanın varsa vaktimi ayırmaya çalışırım. Ama doğum olacağı için 3 haftadan önce göndermen lazım :) 3 hafta önce burdur belediyesine ait su aboneleri, kira sözleşmelerinin bulunduğu harddisk arıza yapmış veriler önemli diye aracı tavsiyesi ile bana ulaştılar. 0 veri kaybı ile halletmiştim sorunlarını dedikleri gibi 1000$ falan da almadım :D

tarihinde Hüseyin Hakan Yurtal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

güzel tespit :) gülmemek elde değil. Dedikleri gibi gönderme imkanın varsa vaktimi ayırmaya çalışırım. Ama doğum olacağı için 3 haftadan önce göndermen lazım :) 3 hafta önce burdur belediyesine ait su aboneleri, kira sözleşmelerinin bulunduğu harddisk arıza yapmış veriler önemli diye aracı tavsiyesi ile bana ulaştılar. 0 veri kaybı ile halletmiştim sorunlarını dedikleri gibi 1000$ falan da almadım :D

İyiymiş valla.

Yanmış , kırılmış veya raid yapılı diskten de veri kurtarıyorsanız, müşterilerimi de size yönlendireyim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Arkadaşlar burada önemli ola şu.1-Hdd başka bir makinaya takıldığında çalışıyor mu?? 2-Eğer başka pc de de çalışmıyorsa özel bir ortamda veri kurtarma işlemi gerekir.

Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

Ayrıca gerekn en önemlisi verinin kurtulacağı yerlere birkez daha veri yazıldı mı.
Yani veri izinin kaldığı yerlere daha sonradan veri girdisi olduysa sanırım mümkünde olmuyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...