Erbil Saglam 3 Mart 2014 Paylaş 3 Mart 2014 (düzenlendi) Arkadaşlar 20013 model fiesta 1.6 powershift araç aldım. Araçta 2 sorunum var. 1.si yokuş yukarı zemin ıslaksa araç asla kalkmıyor patinaj atıyor.hatta zemin ıslak değilken hareket halinde iken bile gaza biraz basınca araç gene patinaj atıyor, 20 yıllık şoförüm ıslak zeminde rampada aracı kaldıramıyorum. Araç 2500 km de. Bu normal midir? 2.si araç düşük hızda 10-20 km hızda giderken tıkırtılar geliyor sanırım şanzumandan. daha yukarı hızlarda hiçbir problem yok acaba tüm modellerde bu ses mevcut mudur? 3 Mart 2014 tarihinde Özdemir Deniz tarafından düzenlendi Erbil Bey lütfen Türkçe karakterleri de kullanarak cümle yapısına uygun yazalım. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Umut Değişmen 3 Mart 2014 Paylaş 3 Mart 2014 Erbil bey öncelikle aracınız hayırlı olsun allah kaza bela vermesin. Ben 2012 titanium sahibiyim. ilk sikintinizla ilgili asr (antipatinaj) varsa belki o kapalıdır gözünüzden kaçmış olabilir. Ama bana bir prpblemmis gibi gelmedi eğer asr yok ise araç güçlü olduğu için patinaj çekiyor olabilir. Diğer ses konusu ise can sıkıcı. Servisinize bir gösterin bence. Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 4 Mart 2014 Paylaş 4 Mart 2014 Erbil Bey sanırım 1. problem için biraz alışkanlık gerekecek gibi. Benim de 6. aracım şu an ki kullandığım ama ıslak zemin rampa üzerinde temiz bir kalkış yapabilmiş değilim. Sürekli patinajlar ile birlikte kalkıyorum. Bunun dengesini zamanla bulacağız sanırım. Bu arada aracınız lastik havalarını da muhakkak kontrol etseniz iyi olur. Yorum bağlantısı
Hüseyin Berberoğlu 4 Mart 2014 Paylaş 4 Mart 2014 hocam patinaj narmal.şanzıman sesi ile alakalı bende problem yaşıyorum.sesi tarif edebilirmisin Yorum bağlantısı
Erbil Saglam 6 Mart 2014 Yazar Paylaş 6 Mart 2014 hocam patinaj narmal.şanzıman sesi ile alakalı bende problem yaşıyorum.sesi tarif edebilirmisin Dusuk hızlarda giderken alttan muhtemelen sanzımandan tıkırtılar gelıyor sızdedemı aynı.hızlanınca ses kesiliyor Erbil bey öncelikle aracınız hayırlı olsun allah kaza bela vermesin. Ben 2012 titanium sahibiyim. ilk sikintinizla ilgili asr (antipatinaj) varsa belki o kapalıdır gözünüzden kaçmış olabilir. Ama bana bir prpblemmis gibi gelmedi eğer asr yok ise araç güçlü olduğu için patinaj çekiyor olabilir. Diğer ses konusu ise can sıkıcı. Servisinize bir gösterin bence. Aracta esp var ve o devreye gırıyor fakat inanın arac oldugu yerde patinaj atıyor.ses konusuna gelınce her an duyulabılecek ses degıl dusuk hızda oluyor tıkırtılar seklınde ben onu servise nasıl dınlettırcem onu dusunuyorum.herzaman olmuyor cunkı Yorum bağlantısı
Umut Değişmen 6 Mart 2014 Paylaş 6 Mart 2014 ESP patinaj önleme sistemi değil yalnız Hüseyin bey. O nedenle pek bir faydası olmaz. ASR var ise ve o açıkken patinaj çekiyorsa sistem arızası var demektir. Pardon, Erbil bey Yorum bağlantısı
Hüseyin Berberoğlu 7 Mart 2014 Paylaş 7 Mart 2014 arabanı sol tarafını duvara yaklaştır.yankı yapması için.direksyonu sola yada sağa döndür.kulağını sol ön tekere daya onun arkasından gelmesi lazım sesin.en net ordan duyabilirsin eğer benim problemle aynıysa. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 7 Mart 2014 Paylaş 7 Mart 2014 Aracınızın lastik havalarını kontrol edin muhtemelen çok yüksek çıkacaklar.. Lastikler yere tutunamıyorsa asr devreye giriyordur tıkır tıkır sesler oradan geliyordur.. Çok aşırı dik bir rampa olmadığı sürece patinaj yapmadan kalkabilmelisiniz. ESP patinaj önleme sistemi değil yalnız Hüseyin bey. O nedenle pek bir faydası olmaz. ASR var ise ve o açıkken patinaj çekiyorsa sistem arızası var demektir.Pardon, Erbil bey Esp varsa asr de olmak zorunda. Birlikte çalışan bir sistem Esp ile Yorum bağlantısı
Rahmi Nural 9 Mart 2014 Paylaş 9 Mart 2014 Patinaj kesinlikle lastik havasinin fazla olmasindandir. Yorum bağlantısı
Alparslan Şenay 17 Mart 2014 Paylaş 17 Mart 2014 Bence de lastiklerin havasından dolayı böyle yapıyor..aynı araç sahibiyim şu an için bu sorunla karşılaşmadım.. Yorum bağlantısı
Güray Yıldız 4 Nisan 2014 Paylaş 4 Nisan 2014 Arabanın fren balatalarını kontrolettirin önceki aracımda teli çıktığı için tıkırtı yapıyordu 5 dk da düzelttiler. Yorum bağlantısı
Recommended Posts