İçeriğe Yönlendir

Yolda Giderken Uğultu Problemi (Teker Bilyasımı Acaba?)

Hüseyin Kılıç

Recommended Posts

Hüseyin Kılıç

merhaba 

aracımla otobanda giderken özellikle akşamları motor sesinden çok bir uğultu geliyor. (lastik sesi değil)

vitesi boşa attığımda da geliyor araç hızlandıkça ses de hızlanıyor

acaba teker bilyasından mı kaynaklanıyor yoksa başka bir nedeni olabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Büyük ihtimalle bilyalar ses yapıyor.Teşhisi basit , rot balasnçı kolayca anlar veya aracı kriko ile kaldırıp tekeri çevirin siz bile anlayabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Aynı sıkıntıyı ben yaşamıştım. Aracı life kaldırıp tekerleği döndürdüğünde anladık. Sesi lastikler yapıyormuş....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gök

Muhtemelen poryadan geliyor,biran önce kontrol ettirin...

+1

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

Motor kulağı  olabilirmi 

motor kulağımı ilk defa duydum abi neden ki açarmısın biraz ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

arka tekeri anlaması kolayda ön tekerleri nasıl anlarız? biz zamanında çözemedik ustayla :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Batın Kırat

Araçta kışlık lastik var ise ve bunlar miadını doldurmuş eski sertleşen lastiklerse onlarda yapabiliri şuan benim aracımda bu durum mevcut.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer ÖZEN

Aynı durum bende de vardı.Arka sol taraftan uçak motoru gibi ses geliyordu.İlk baştan foryadan şüphelendim.Bütün tekerler tek kontrol edildi ve foryalar sağlam çıktı.Arızayı rot balans yaptırarak bulduk.Meğerse arka sol lastikte az bir şey bombe varmış sesi o yapıyormuş.Lastikleri değiştirince ses falan kalmadı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Kılıç

arkadaşlar yorumlarınız  için teşekkür ederim yarın ilk işim tamirciye gitmek olacak size ayrıntıyı aktarırım. ama ses sanki sağ ön den geliyor gibi ama emin değilim.

eğer teker bilyesi derlerse acaba ne kadardır. ?

Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN
(düzenlendi)

merhaba 

aracımla otobanda giderken özellikle akşamları motor sesinden çok bir uğultu geliyor. (lastik sesi değil)

vitesi boşa attığımda da geliyor araç hızlandıkça ses de hızlanıyor

acaba teker bilyasından mı kaynaklanıyor yoksa başka bir nedeni olabilir mi ?

senin sorunun 2 cevabı var bence 1 tanesi bilya dogrudur ugultu yapar 2 ise akis başları 

bilya sesi çok ugultu yapar müzük açıkta olsa duyarsın tanesi 60 tl olması gerek  50 tl işçili var bu için toplam 170 tl patlar sana foryan bozuk degilse tabi

akis başı ise gıvıltı yapar müzük açıksa çok az duyarsın ama müzük kandıgında tamamen duyarsın şuanda benim araçtada var aynı ses ve dün gösterdim tanesi 45 tl işçilik 50 tl istediler 140 tl patlar fort özel servisi şunuda söyledi akis başlarının orjinalleri yoktur kim var derse yalan söyler dedi fabrika kople akis üretiyor oda çok pahalı dedi  sıkıntı yaparmı yapmaz çalışır sorun olmaz dedi usta

tarihinde Kemal VİCDAN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Kılıç

merhaba dün aracımı tamirciye götürdüm 

aracı havaya kaldırıp dört tekerleğini de tek tek çevirerek sağ arka teker bilyesinin bozuk olduğunu söyledi.

kampana bölümünü söktü ve ABS li model olduğundan bilyeyi çıkarmak için tornacıya gönderdik. tornada sökülen bilyenin aynısı almak için yedek parça satan yere gittik. 

bir çin malı sadece bilye var dedi fiyat: 25 tl

birde orjinal alman malı var dedi ABS kitli imiş (sekman,koruma kapağı, somun vs vs ) buna da 70 TL dediler ben  bunu aldım.

tornacı tekrar bilyeyi yerine taktı tamircide sökülen yerleri geri topladı ve tamam dedi.

toplam maliyet: 10 tl torna----10 tl tamirci-----70 tl ABS kitli bilye takımı = 90 TL

sonuç: ses gerçekten azaldı. (kesildi demiyorum) çünkü hala bir küçük uğultu var onuda göstereceğim bakalım ne çıkacak.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Kılıç

Tam kesilmesi gerekmez miydi sesin?

evet normalde kesilmesi gerekiyordu, zaten büyük ölçüde kesildide. ancak araçta ses çıkaran başka bir parça daha var sanırım. 

akis başı, veya şanzıman gibi (tahminim).

Yorum bağlantısı
Murat Gök

evet normalde kesilmesi gerekiyordu, zaten büyük ölçüde kesildide. ancak araçta ses çıkaran başka bir parça daha var sanırım. 

akis başı, veya şanzıman gibi (tahminim).

Belli hızlardan sonra tekerden uğultu gelmiyorsa bilye sorunu çözülmüş demektir..Başka parçalardan gelen sesleri bilemem...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...