Hüseyin Kılıç 6 Mart 2014 Paylaş 6 Mart 2014 merhaba aracımla otobanda giderken özellikle akşamları motor sesinden çok bir uğultu geliyor. (lastik sesi değil) vitesi boşa attığımda da geliyor araç hızlandıkça ses de hızlanıyor acaba teker bilyasından mı kaynaklanıyor yoksa başka bir nedeni olabilir mi ? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 6 Mart 2014 Paylaş 6 Mart 2014 Büyük ihtimalle bilyalar ses yapıyor.Teşhisi basit , rot balasnçı kolayca anlar veya aracı kriko ile kaldırıp tekeri çevirin siz bile anlayabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 6 Mart 2014 Paylaş 6 Mart 2014 Aynı sıkıntıyı ben yaşamıştım. Aracı life kaldırıp tekerleği döndürdüğünde anladık. Sesi lastikler yapıyormuş.... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Mart 2014 Paylaş 6 Mart 2014 Muhtemelen poryadan geliyor,biran önce kontrol ettirin... Yorum bağlantısı
Murat Gök 6 Mart 2014 Paylaş 6 Mart 2014 Muhtemelen poryadan geliyor,biran önce kontrol ettirin... +1 1 Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 6 Mart 2014 Paylaş 6 Mart 2014 Motor kulağı olabilirmi motor kulağımı ilk defa duydum abi neden ki açarmısın biraz ? 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 6 Mart 2014 Paylaş 6 Mart 2014 Öncelikle lastiklerden şüphelenilmeli... 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 6 Mart 2014 Paylaş 6 Mart 2014 arka tekeri anlaması kolayda ön tekerleri nasıl anlarız? biz zamanında çözemedik ustayla 1 Yorum bağlantısı
Batın Kırat 6 Mart 2014 Paylaş 6 Mart 2014 Araçta kışlık lastik var ise ve bunlar miadını doldurmuş eski sertleşen lastiklerse onlarda yapabiliri şuan benim aracımda bu durum mevcut. 1 Yorum bağlantısı
Tamer ÖZEN 6 Mart 2014 Paylaş 6 Mart 2014 Aynı durum bende de vardı.Arka sol taraftan uçak motoru gibi ses geliyordu.İlk baştan foryadan şüphelendim.Bütün tekerler tek kontrol edildi ve foryalar sağlam çıktı.Arızayı rot balans yaptırarak bulduk.Meğerse arka sol lastikte az bir şey bombe varmış sesi o yapıyormuş.Lastikleri değiştirince ses falan kalmadı. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Kılıç 6 Mart 2014 Yazar Paylaş 6 Mart 2014 arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim yarın ilk işim tamirciye gitmek olacak size ayrıntıyı aktarırım. ama ses sanki sağ ön den geliyor gibi ama emin değilim. eğer teker bilyesi derlerse acaba ne kadardır. ? Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN 8 Mart 2014 Paylaş 8 Mart 2014 (düzenlendi) merhaba aracımla otobanda giderken özellikle akşamları motor sesinden çok bir uğultu geliyor. (lastik sesi değil) vitesi boşa attığımda da geliyor araç hızlandıkça ses de hızlanıyor acaba teker bilyasından mı kaynaklanıyor yoksa başka bir nedeni olabilir mi ? senin sorunun 2 cevabı var bence 1 tanesi bilya dogrudur ugultu yapar 2 ise akis başları bilya sesi çok ugultu yapar müzük açıkta olsa duyarsın tanesi 60 tl olması gerek 50 tl işçili var bu için toplam 170 tl patlar sana foryan bozuk degilse tabi akis başı ise gıvıltı yapar müzük açıksa çok az duyarsın ama müzük kandıgında tamamen duyarsın şuanda benim araçtada var aynı ses ve dün gösterdim tanesi 45 tl işçilik 50 tl istediler 140 tl patlar fort özel servisi şunuda söyledi akis başlarının orjinalleri yoktur kim var derse yalan söyler dedi fabrika kople akis üretiyor oda çok pahalı dedi sıkıntı yaparmı yapmaz çalışır sorun olmaz dedi usta 8 Mart 2014 tarihinde Kemal VİCDAN tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Kılıç 10 Mart 2014 Yazar Paylaş 10 Mart 2014 merhaba dün aracımı tamirciye götürdüm aracı havaya kaldırıp dört tekerleğini de tek tek çevirerek sağ arka teker bilyesinin bozuk olduğunu söyledi. kampana bölümünü söktü ve ABS li model olduğundan bilyeyi çıkarmak için tornacıya gönderdik. tornada sökülen bilyenin aynısı almak için yedek parça satan yere gittik. bir çin malı sadece bilye var dedi fiyat: 25 tl birde orjinal alman malı var dedi ABS kitli imiş (sekman,koruma kapağı, somun vs vs ) buna da 70 TL dediler ben bunu aldım. tornacı tekrar bilyeyi yerine taktı tamircide sökülen yerleri geri topladı ve tamam dedi. toplam maliyet: 10 tl torna----10 tl tamirci-----70 tl ABS kitli bilye takımı = 90 TL sonuç: ses gerçekten azaldı. (kesildi demiyorum) çünkü hala bir küçük uğultu var onuda göstereceğim bakalım ne çıkacak. Yorum bağlantısı
Hüseyin Kılıç 10 Mart 2014 Yazar Paylaş 10 Mart 2014 Tam kesilmesi gerekmez miydi sesin? evet normalde kesilmesi gerekiyordu, zaten büyük ölçüde kesildide. ancak araçta ses çıkaran başka bir parça daha var sanırım. akis başı, veya şanzıman gibi (tahminim). Yorum bağlantısı
Murat Gök 10 Mart 2014 Paylaş 10 Mart 2014 evet normalde kesilmesi gerekiyordu, zaten büyük ölçüde kesildide. ancak araçta ses çıkaran başka bir parça daha var sanırım. akis başı, veya şanzıman gibi (tahminim). Belli hızlardan sonra tekerden uğultu gelmiyorsa bilye sorunu çözülmüş demektir..Başka parçalardan gelen sesleri bilemem... Yorum bağlantısı
Recommended Posts